Meni
Vaša košarica

Blog

24 May Ali je tenis žogica za psa nevarna?
Valerija 0 91
Tenis žogice za pse: varna ali nevarna igrača?   Zagotovo ste že kdaj prebrali ali slišali, da so tenis žogice lahko nevarne za pse. Tudi sami smo zasledili ta podatek, zato sem se odločila, da preverim ali to drži? Tenis žogica bi lahko bila ideal..
18 May Kako vzgojiti umirjenega psa?
Tina 0 65
Kako vzgojiti umirjenega psa?   Poznate psa, ki skače, se vrti v krogih, cvili in laja ter kljub ukazu lastnika ne zna prenehati s takšnim vedenjem? No, to ni vesel kuža. Gre za znake vzhičenega in pretirano vznemirjenega psa, ki ima preveč energij..
16 May Praznovanje pasjega rojstnega dne
Valerija 0 89
Praznovanje pasjega rojstnega dne   Praznovanje pasjega rojstnega dne bi se 20 let nazaj verjetno slišalo nadvse smešno, danes pa je to nekaj povsem običajnega, saj večina pasjih skrbnikov »praznuje« rojstni dan svojega kosmatinca. Seveda praznovan..
08 May Ali pes lahko je jagode?
Valerija 0 320
Ali pes lahko je jagode?   Čudovit in sočen sadež, ki se mu prav nihče ne more upreti. Pomlad nas prav vabi, da posežemo po dišečih jagodah, katere lahko praktično kupimo na vsakem vogalu, saj obcestni prodajalci poskrbijo, da nihče ne bo ostal bre..
14 Apr Kako navaditi psa, da je sam doma?
Valerija 0 151
Kako navaditi psa, da je sam doma? Pes mora biti navajen, da ostane tudi sam doma. Če že mladička začnete navajati na to, da ostane sam doma, potem tudi odrasel kuža s tem ne bo imel težav in ne bo v stresu medtem, ko vas bo čakal sam doma. Vedno v ..
12 Apr Gonitev pri psicah: Vse kar moram vedeti
Tina 0 152
Gonitev pri psicah: menstruacija, parjenje in zanositev   Za vse lastnike psičk je zelo pomembno, da vsaj malo poznajo kako poteka gonitev, kdaj nastopi prva gonitev pri psicah in kakšne so spremembe, ki jih lahko pričakujete. Prva gonitev pomeni v..
11 Apr Hladno stiskana hrana za pse - Naravna in okusna
Valerija 0 44692
NATURAVETAL HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE JE NAJBOLJŠA IZBIRA Hladno stiskana hrana za pse Naturavetal je iz 100% naravnih sestavin, vsebuje več kot 60% ali 70% delež svežega mesa in je proizvedena v Nemčiji. Monoproteinska hladno stiskana pasja hran..
07 Apr Kako na pravilen način socializirati psa?
Valerija 0 187
Pravilna socializacija psa: Kdaj, zakaj in kako? Na kaj pomislite, ko preberete socializacija psa? Večina ljudi to povezuje s tem, kako se pes razume z drugimi psi, vendar je socializacija veliko več in je veliko bolj kompleksa. Socializacija psa se..
05 Apr Navajanje psa na boks
Valerija 0 128
Boks za psa: Velikost in navajanje psa na boks   Navajanje mladička ali starejšega psa na boks je stvar za katero si boste večno hvaležni. Zelo težko si je predstavljati normalno življenje, brez da bi svojega mladička varno omejili medtem, ko vas n..
29 Mar Najpametnejše pasme psov
Valerija 0 513
Katere so najpametnejše pasme psov?   Vsi psi so izjemno pametni in inteligentni ter jih lahko naučimo ogromno trikov in ukazov. Ni ga psa, ki se ga določenih zadev ne bi dalo naučiti, res pa je, da so eni psi bolj dovzetni za učenje in poslušnost ..
27 Mar Pasji zobje: mlečno in stalno pasje zobovje
Valerija 0 592
Pasji zobje: mlečno in stalno pasje zobovje Psa lahko glede na zobovje uvrstimo v tri življenjska obdobja, in sicer: mlečno pasje zobovje, stalno pasje zobovje in obdobje, ko je pes brez zob. Pasji zobje so izjemno pomembni, predstavljajo začetek pr..
22 Mar Kako navaditi psa na sobno čistočo in kako preprečiti pasje uriniranje?
Valerija 0 249
Kako navaditi psa na sobno čistočo in kako preprečiti pasje uriniranje?   Najpomembnejša naloga je navajanje pasjega mladička na sobno čistočo, to pomeni, da mladička naučimo, da svojo potrebo opravlja zunaj in ne v našem bivalnem prostoru. Enako v..
14 Mar Pasja leta: Tabela za pretvorbo pasjih let v človeška
Valerija 0 2026
Pasja leta: Tabela za pretvorbo pasjih let v človeška Vsi vemo, da so pasja leta drugačna kot človeška leta in, da se psi starajo popolnoma drugače kot ljudje. Tudi njihova povprečna življenjska doba je krajša kot življenjska doba ljudi. Ker ljudje ..
09 Mar Pasje aktivnosti v vročih dneh
Valerija 0 133
Pasje aktivnosti v vročih dneh   Vroči dnevi so za nas morda pravi balzam, ker se počutimo na soncu odlično, uživamo v sončnih žarkih in obožujejo občutek sončne toplote na naši koži. Za pse je situacija seveda bistveno drugačna. Nič ni narobe, če ..
09 Mar Poletni prigrizki za pse
Valerija 0 203
Trije preprosti recepti za bogat pasji jedilnik   Zakaj ne bi občasno sami naredili kakšne priboljške ali »sladico« za svojega psa? Danes obstaja ogromno receptov, ki so enostavni le iz dveh ali treh sestavin in vam vzamejo izjemno malo časa, psu p..
08 Mar Srčna glista pri psih: Kako preprečimo okužbo?
Valerija 0 188
Srčna glista pri psih: Kako preprečimo okužbo? Ob izrazu gliste takoj pomislimo na bele črve, ki so v prebavilu psa, vendar je v primeru srčne gliste to drugače, saj se srčna glista pri psih ne naseli v prebavilu, temveč v pljučnih žilah in srcu. V ..
06 Mar Kako veš, da te ima pes rad?
Valerija 0 661
Kako veš, da te ima tvoj pes rad? Ljudje že stoletja prepoznavajo različna čustva, ki jih psi naklonijo svojemu lastniku. Pes je človekov sopotnik že stoletja, zato se so se med nami stkale prav posebne vezi. Mahanje z repom nam pove, da so naši psi..
14 Feb Pravilna menjava hrane pri psih
Valerija 0 517
Kako pravilno zamenjati brikete za hladno stiskane pelete?   Menjava hrane pri psih mora biti premišljena odločitev za katero si moramo vzeti vsaj kak teden časa. Hrane ne menjavamo po navdihu, temveč le takrat, kadar psu obstoječa ne odgovarja, ni..
24 Jan Uravnotežen obrok za psa
Valerija 0 500
Slasten in hitro pripravljen uravnotežen obrok za psa   Vsakodnevna priprava uravnoteženih obrokov zna biti zahtevna, prav tako pa nam vzame kar nekaj časa, da zberemo vse sestavine in pripravimo uravnotežen obrok. Čeprav hranite svojega psa s suho..
22 Jan Zakaj pes laja in kako preprečiti lajanje psa?
Valerija 0 1169
Lajanje psa: Zakaj pes laja in kako preprečiti lajanje psa?   Lajanje psa je lahko prav ljubko, lahko pa tudi prava nočna mora, odvisno kako pogosto, kdaj in zakaj naš pes laja. Dejstvo je, da se preko laježa psi sproščajo in nekaj sporočajo, hkrat..
17 Jan Suha koža pri psu in naravna pomoč
Valerija 0 572
Suha koža pri psu in naravna pomoč   Vzrokov za suho kožo pri psu je več, zato je pomembno, da ugotovimo zakaj ima pes suho kožo in poskušamo to stanje čim prej izboljšati. Problem pri suhi koži je ta, da psa srbi, zato se pes nenadzorovano praska ..
04 Jan Čiščenje pasjega ogranizma po praznikih
Valerija 0 348
ČIŠČENJE PASJEGA ORGANIZMA PO PRAZNIKIH Mogoče ta tematika za tiste res striktne skrbinike, ki natančno tehtajo hrano in odmerjajo obroke niti ni relevantna, ampak priznajmo si, večina nas greši, še posebej, ko se vpleteni naši ljubi kosmatinci. Čas..
27 Dec Zabavne igre s spom v stanovanju
Valerija 0 566
ZABAVNE IGRE S PSOM V STANOVANJU Vsi, ki imamo doma kosmatinca vemo, kako super se je z njim igrati, tako sproščajoče in antistresno to vpliva na nas. Ko se igram z Bondom in čutim njegovo srečo ter veselje, ker se posvečam samo njemu, kar pozabim n..
06 Dec Glamping s psom
Tina 0 329
GLAMPING SKUPAJ S PSOM Vsi, ki svoj čas zelo radi preživljamo zunaj na svežem zraku in v osrčju narave je glamping tista prava izbira. Glamping nam omogoča, da uživamo v ugodju bivanja hkrati pa smo povezani z naravo in imamo svoj mir. Izbira glampi..
22 Nov Pregled psa doma
Valerija 0 799
PREGLED PSA DOMA   Za zagotavljanje zdravja in dobrega počutja so zdravstveni pregledi psa doma nujno potrebni. Če psa 1 – 2x na mesec pregledate in pretipate točno veste, če so se pojavile kakšne spremembe in približno kdaj so se pojavile. V prime..
02 Nov Sončni vitamin D in njegov izjemen vpliv na zdravje psa
Valerija 0 596
Vitamin D: Za zdrave kosti in imunski sistem   Ogromno je govora o tem kako pomembni so vitamini in še več je govora o tem zakaj je izjemnega pomena, da so vitamini naravnega izvora in niso sintetično dodani. V tem prispevku bi se rada osredotočila..
25 Oct Ali lahko pes je bučo?
Valerija 0 608
ALI LAHKO PES JE BUČO?    Buča je takšna univerzalna zelenjava, ki je praktična za shranjevanje, dobrega okusa, povrh vsega pa je še izjemno zdrava tako za nas kot tudi za pse. Okrog buče res ne rabite imeti pomislekov, kako pogosto in v kakšnih ko..
20 Oct Hermančki - Halloween netopirčki
Valerija 0 641
HERMANČKI - Navihani Halloween netopirčki Letos lahko za noč čarovnic svojemu kosmatincu ponudite prav posebno sladico – strašno, vendar slastno. Spoznajte naše Hermančke. Hermančki so prijazni netopirčki, ki bodo razveselili želodčke vaših kosmatin..
12 Oct Ali pes lahko je kostanj?
Valerija 0 712
Ali pes lahko je kostanj?   Jesen je letni čas, ki nam ponuja ogromno dobrin, od gob do kostanjev. Temperature so tudi idealne, v gozd lahko vzamemo svojega kosmatinca, mi pa še malo pogledamo, če so kje kakšni kostanji ali gobe. Sama obožujem kost..
04 Oct Močerad in pes
Valerija 0 1166
Zakaj je močerad nevaren za psa?   Močerad je dvoživka z nepozabnim vzorcem kože. Močerada prepoznamo vsi, saj je značilne črne barve s kričečimi živo rumenimi lisami. Večina živali s svojimi živimi barvami drugim organizmom sporoča, da je nevarna ..
13 Sep Filmi o psih, ki so preprosto najboljši
Valerija 0 501
PASJI FILMI, KI SI JIH PREPROSTO MORAŠ OGLEDATI Filmi o psih so za nas pasjeljubce boljši od vsake telenovele ali najljubše serije. Res je, da vsak dan gledamo domači pasji film, ko gledamo svojega kosmatinca kako zganja vragolije in kako nam ukrad..
31 Aug Pasji mladič potrebuje vsakodnevni sprehod
Valerija 0 2176
Sprehod pasjega mladiča in sprehajanje mladega psa   Pasji mladič potrebuje vsakodnevne in redne sprehode, ki pa morajo biti kratki in primerno zahtevni. Vsak začetek je lahko nekoliko težaven, zato dajte mladičku čas, da se spozna z okolico in pri..
24 Aug Katero sadje lahko je pes in katero sadje je za psa strupeno?
Valerija 0 983
Sadje za psa: Katero je primerno in katero za psa strupeno?   Sadje je sočno in zdravo, zato je zelo všeč tudi našim kosmatincem. Sadja ponudimo psu količinsko manj kot zelenjave. Tukaj lahko preverite katero zelenjavo lahko je pes? Sadje je za psa..
11 Jul Pes je travo: Zakaj in kako to preprečimo?
Valerija 0 3201
Pes je travo: Zakaj in kako mu to preprečim?   Zakaj pes je travo ni popolnoma pojasnjeno, prav tako obstajajo številni razlogi za to početje. Vsekakor pa ne moremo enoznačno trditi, da pes je travo, zato ker se slabo počuti ali ima neurejeno preb..
17 Jun Toplotni udar pri psu: Bistvena je preventiva
Valerija 0 1008
Toplotni udar pri psu: Bistvena je preventiva   Toplotni udar pri psu imenovan tudi vročinska kap je zelo nevarno stanje, ki se lahko konča z najslabšim možnim izidom. Zato je najpomembnejše, da psa sploh ne izpostavljamo okolju, kjer bi lahko dož..
14 Jun Pasji sladoled: Slastni recepti iz enostavnih sestavin
Valerija 0 1686
Pasji sladoled: Slastni recepti iz enostavnih sestavin Pasji sladoled je pravi poletni hit za pse. Če bi vprašali kosmatince, bi verjetno povedali, da obožujejo poletje izključno zaradi sladoleda. Sladoled za pse lahko že kupite pripravljen, ampak ..
12 May Sladkorna bolezen pri psih: Kako prepoznati diabetes pri psu?
Valerija 0 1645
Sladkorna bolezen pri psih: Kako prepoznati diabetes pri psu?   Sladkorna bolezen pri psih je neozdravljiva prosnovna bolezen, ki pa jo lahko imamo pod nadzorom in na tak način psu omogočimo kvalitetno in dolgotrajno življenje. Dejavniki, zakaj pr..
05 May INSEKTNA HRANA ZA PSE – Hrana za pse iz žuželk
Valerija 0 673
INSEKTNA HRANA ZA PSE – Hrana iz ličink žuželk   Ličinke kot hrana se na krožnikih ljudi pojavljajo že vrsto let, res je, da ne v naši kulturi, so pa zato npr.: v Aziji že prava stalnica. Če pogledamo kako se je razvijal pes skozi zgodovino, se je..
20 Mar Dietni recepti za pse s preveč kilogrami
Valerija 0 1388
DIETNI RECEPTI ZA PSE S PREVEČ KILOGRAMI   Lahko bi rekli, da se naši kosmatinci delijo v dve skupini; požrešni kosmatinci, ki bi požrli vse in neješči kosmatinci, ki pojedo toliko kot nujno morajo. Danes bi se ustavili pri »požrešnih kosmatincih«,..
17 Mar Kako odstraniti klopa pri psu
Valerija 0 2801
Kako odstraniti klopa pri psu: Pregled psa in pravilna odstranitev   Takoj, ko se začne lepše in bolj sončno vreme, ko so dnevi daljši in jutra obsijana; nastopi nova težava – klopi. Klopi so trdovratna in nevarna nadloga za vse vrste sesalcev. Pri..
28 Feb Klopi pri psih in različne klopne bolezni
Valerija 0 7658
Klopi pri psu: Anaplazmoza in borelioza pri psih Klopi pri psih se pojavijo pri neustrezni zaščiti ali ne-zaščiti psa pred zunanji zajedavci. Najbolj smiselno je, da z izdelki, ki delujejo proti klopom za pse poskrbimo še pred sezono klopov. Klopi s..
15 Feb Bolhe pri psu - Preventiva in zatiranje
Jure 0 11044
Bolhe pri psu: Kako se uspešno znebiti bolh pri psih?   Bolhe pri psu niso samo hudo moteča nadloga za psa in lastnika, temveč so lahko tudi zelo nevarne, če ne ukrepamo pravočasno. Pasje bolhe se prehranjujejo s pasjo krvjo, v okolico pa odlagajo ..
09 Feb Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti
Valerija 0 14979
Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti   Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti je med vsemi lastniki kosmatih prijateljev zelo pogosto zastavljeno vprašanje. Bolhe so še posebna nadloga, saj so zelo trdovratne in v nekaj dneh iz ene nastane 50..
05 Jan Striženje krempljev pri psih
Tina 0 2930
STRIŽENJE KREMPLJEV PRI PSIH Striženje krempljev pri psih je pomemben postopek, ki poskrbi za splošno zdravstveno stanje psa. Predolgi kremplji psa ovirajo pri hoji, hkrati pa lahko pride do vraščanja krempljev. Večina pasjih lastnikov svojim psom s..
17 Dec PASJI FRIZER: Nega in striženje psov
Tina 0 2527
PASJI FRIZER: Nega in striženje psov   Dišeči in puhasti, z mašnicami in kristalčki v torbicah lastnikov,... si predstavlja marsikdo, ko je govora o pasjem frizerju. Pa vendar- pasji frizer v osnovi NI modna muha, luksuz ali nekaj ne-nujnega, v ko..
Prikazujem 1 do 45 od 109 (3 strani)