Meni
Vaša košarica

Blog

12 Oct Ali pes lahko je kostanj?
Valerija 0 251
Ali pes lahko je kostanj? Jesen je letni čas, ki nam ponuja ogromno dobrin, od gob do kostanjev. Temperature so tudi idealne, v gozd lahko vzamemo svojega kosmatinca, mi pa še malo pogledamo, če so kje kakšni kostanji ali gobe. Sama obožujem kost..
04 Oct Močerad in pes
Valerija 0 220
Zakaj je močerad nevaren za psa? Močerad je dvoživka z nepozabnim vzorcem kože. Močerada prepoznamo vsi, saj je značilne črne barve s kričečimi živo rumenimi lisami. Večina živali s svojimi živimi barvami drugim organizmom sporoča, da je nevarna ..
13 Sep Filmi o psih, ki so preprosto najboljši
Valerija 0 220
PASJI FILMI, KI SI JIH PREPROSTO MORAŠ OGLEDATIFilmi o psih so za nas pasjeljubce boljši od vsake telenovele ali najljubše serije. Res je, da vsak dan gledamo domači pasji film, ko gledamo svojega kosmatinca kako zganja vragolije in kako nam ukrad..
31 Aug Pasji mladič potrebuje vsakodnevni sprehod
Valerija 0 396
Sprehod pasjega mladiča in sprehajanje mladega psa Pasji mladič potrebuje vsakodnevne in redne sprehode, ki pa morajo biti kratki in primerno zahtevni. Vsak začetek je lahko nekoliko težaven, zato dajte mladičku čas, da se spozna z okolico in pri..
24 Aug Katero sadje lahko je pes in katero sadje je za psa strupeno?
Valerija 0 241
Sadje za psa: Katero je primerno in katero za psa strupeno? Sadje je sočno in zdravo, zato je zelo všeč tudi našim kosmatincem. Sadja ponudimo psu količinsko manj kot zelenjave. Tukaj lahko preverite katero zelenjavo lahko je pes? Sadje je za psa..
11 Jul Pes je travo: Zakaj in kako to preprečimo?
Valerija 0 1372
Pes je travo: Zakaj in kako mu to preprečim? Zakaj pes je travo ni popolnoma pojasnjeno, prav tako obstajajo številni razlogi za to početje. Vsekakor pa ne moremo enoznačno trditi, da pes je travo, zato ker se slabo počuti ali ima neurejeno preb..
17 Jun Toplotni udar pri psu: Bistvena je preventiva
Valerija 0 611
Toplotni udar pri psu: Bistvena je preventiva Toplotni udar pri psu imenovan tudi vročinska kap je zelo nevarno stanje, ki se lahko konča z najslabšim možnim izidom. Zato je najpomembnejše, da psa sploh ne izpostavljamo okolju, kjer bi lahko dož..
14 Jun Pasji sladoled: Slastni recepti iz enostavnih sestavin
Valerija 0 688
Pasji sladoled: Slastni recepti iz enostavnih sestavinPasji sladoled je pravi poletni hit za pse. Če bi vprašali kosmatince, bi verjetno povedali, da obožujejo poletje izključno zaradi sladoleda. Sladoled za pse lahko že kupite pripravljen, ampak ..
12 May Sladkorna bolezen pri psih: Kako prepoznati diabetes pri psu?
Valerija 0 750
Sladkorna bolezen pri psih: Kako prepoznati diabetes pri psu? Sladkorna bolezen pri psih je neozdravljiva prosnovna bolezen, ki pa jo lahko imamo pod nadzorom in na tak način psu omogočimo kvalitetno in dolgotrajno življenje. Dejavniki, zakaj pr..
05 May INSEKTNA HRANA ZA PSE – Hrana za pse iz žuželk
Valerija 0 262
INSEKTNA HRANA ZA PSE – Hrana iz ličink žuželk Ličinke kot hrana se na krožnikih ljudi pojavljajo že vrsto let, res je, da ne v naši kulturi, so pa zato npr.: v Aziji že prava stalnica. Če pogledamo kako se je razvijal pes skozi zgodovino, se je..
20 Mar Dietni recepti za pse s preveč kilogrami
Valerija 0 900
DIETNI RECEPTI ZA PSE S PREVEČ KILOGRAMI Lahko bi rekli, da se naši kosmatinci delijo v dve skupini; požrešni kosmatinci, ki bi požrli vse in neješči kosmatinci, ki pojedo toliko kot nujno morajo. Danes bi se ustavili pri »požrešnih kosmatincih«,..
17 Mar Kako odstraniti klopa pri psu
Valerija 0 756
Kako odstraniti klopa pri psu: Pregled psa in pravilna odstranitev Takoj, ko se začne lepše in bolj sončno vreme, ko so dnevi daljši in jutra obsijana; nastopi nova težava – klopi. Klopi so trdovratna in nevarna nadloga za vse vrste sesalcev. Pri..
28 Feb Klopi pri psih in različne klopne bolezni
Valerija 0 5295
Klopi pri psu: Anaplazmoza in borelioza pri psihKlopi pri psih se pojavijo pri neustrezni zaščiti ali ne-zaščiti psa pred zunanji zajedavci, torej klopi. Najbolj smiselno je, da proti klopom za pse poskrbimo še pred sezono klopov. Klopi so prenašal..
15 Feb Bolhe pri psu - Preventiva in zatiranje
Jure 0 9264
Bolhe pri psu: Kako se uspešno znebiti bolh pri psih? Bolhe pri psu niso samo hudo moteča nadloga za psa in lastnika, temveč so lahko tudi zelo nevarne, če ne ukrepamo pravočasno. Pasje bolhe se prehranjujejo s pasjo krvjo, v okolico pa odlagajo ..
09 Feb Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti
Valerija 0 11746
Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti je med vsemi lastniki kosmatih prijateljev zelo pogosto zastavljeno vprašanje. Bolhe so še posebna nadloga, saj so zelo trdovratne in v nekaj dneh iz ene nastane 50..
09 Jan Hladno stiskana hrana za pse - Naravna in okusna
Valerija 0 38705
NATURAVETAL HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE - Prednosti, različni okusi in sestavineHladno stiskana hrana za pse Naturavetal Canis Plus je iz 100% naravnih sestavin. Vsebuje več kot 60% ali 70% delež svežega mesa in je proizvedena v Nemčiji. Monoprote..
05 Jan Striženje krempljev pri psih
Tina 0 843
STRIŽENJE KREMPLJEV PRI PSIHStriženje krempljev pri psih je pomemben postopek, ki poskrbi za splošno zdravstveno stanje psa. Predolgi kremplji psa ovirajo pri hoji, hkrati pa lahko pride do vraščanja krempljev. Večina pasjih lastnikov svojim psom s..
17 Dec PASJI FRIZER: Nega in striženje psov
Tina 0 1096
PASJI FRIZER: Nega in striženje psov Dišeči in puhasti, z mašnicami in kristalčki v torbicah lastnikov,... si predstavlja marsikdo, ko je govora o pasjem frizerju. Pa vendar- pasji frizer v osnovi NI modna muha, luksuz ali nekaj ne-nujnega, v ko..
20 Nov Šolanje psa za veselo skupno življenje
Valerija 0 1449
Šolanje psa za veselo skupno življenjeŠolanje psa je zelo pomembno, saj si vsi želimo vzgojenega psa, ki bo sedel na besedo, nas počakal in pritekel k nam, v kolikor bi mu dali takšno povelje. Šolanje psa lahko poteka na domu, tega se lahko lotite ..
17 Nov Telesna temperatura psa: Normalna telesna temperatura psa in kdaj govorimo o vročini
Valerija 0 2262
Telesna temperatura psa: Kakšna je normalna telesna temperatura psa in kdaj govorimo o vročiniAli poznate normalno telesno temperaturo vašega psa? Morda boste presenečeni nad podatkom, da je normalna telesna temperatura psa višja od naše telesne t..
09 Nov Račje meso za pse za Martinovo večerjo
Valerija 0 916
Račje meso za pse za Martinovo večerjo Za Martinovo večerjo je prav, da našim razvajenim kosmatincem pripravimo malenkost drugačen in bolj razkošen obrok. Ne moremo jim ravno ponuditi slastno in hrustljano gos, lahko pa zanje pripravimo čudovito..
01 Oct Glivice pri psu: Kako jih prepoznati, zdravljenje in kako pomagati psu?
Valerija 0 1898
Glivice pri psu: Kako jih prepoznati, zdravljenje in kako pomagati psu? Glivice pri psu so zelo pogosta težava, ki pa jo je na žalost tudi zelo težko sanirati. Glivice povzročajo podobne težave kot alergija pri psu in velikokrat lastniki psov sp..
29 Sep Kužni kašelj: Kaj storiti, ko pes kašlja in se davi?
Valerija 0 1550
Kužni kašelj: Nalezljiv kašelj psov Kužni kašelj pri psih ali strokovno infekciozni traheobronhitis je zelo nalezljivo obolenje zgornjih dihal. Vsesplošno poznan je tudi angleški izraz: Kennel Cough. Kužni kašelj ni smrtno nevarna bolezen, kljub..
18 Aug PREHLAD PRI PSU: Kako pomagati prehlajenemu psu?
Valerija 0 2148
PREHLAD PRI PSU: Kako pomagati prehlajenemu psu? Prehlad pri psu je ravno tako pogost kot prehlad pri ljudeh. Največkrat so psi prehlajeni na prelomnih obdobjih jesen – zima in zima – pomlad. Zelo pomembno je, da že preventivno poskrbite za močan..
01 Aug Tresenje psa: Zakaj se pes trese in kako mu pomagati
Valerija 0 2782
Tresenje psa: Zakaj se pes trese in kako mu pomagati Razlogov za tresenje psa je ogromno. Pes se trese zaradi vznemirjenja, zaradi mrzlega vremena lahko pa tudi zaradi določenega bolezenskega stanja, ki je povezano s tresenjem psa. Vsekakor najpr..
20 Jul OPIS PSA: Izvor, karakteristike in splošne značilnosti
Jure 0 1723
OPIS PSA: Izvor, karakteristike in splošne značilnosti Pes je človekov najboljši prijatelj! S temi besedami najboljše zajamemo celoten opis psa. Seveda je pes veliko več kot človekov spremljevalec, je živo bitje – sesalec, ki ima svoj karakter. ..
09 Jul Kaj jedo mačke, prehrana mačke, hranjenje mačke in koliko hrane dati mački?
Valerija 0 2608
Prehrana mačke: Kaj jedo mačke in kolikokrat na dan hraniti mačko? Prehrana mačke je drugačna od prehrane psov, saj so mačke izraziti karnivori, imajo drugačen metabolizem in nujno zahtevo po aminokislini tavrin. V nadaljevanju članka bi radi poj..
07 Jul Preprosti in lahkotni recepti za pse: Nekaj za kosilo in nekaj za malico
Valerija 0 1882
Preprosti in lahkotni recepti za pse: Nekaj za kosilo in nekaj za malico Ni ga večjega užitka, kadar lahko psu popestrimo jedilnik s kakšnim uravnoteženim obrokom ali malico med obroki. Pripravili smo tri zelo preproste recepte, ki jih bodo vsi k..
03 Jun Zaprtje pri psu: Kaj narediti, če pes ne more na blato
Valerija 0 3692
Zaprtje pri psu: Kaj narediti, če pes ne more na blato Zaprtje pri psu je izjemno nelagodno stanje, ki se lahko prevesi v boleče stanje, v kolikor ne ukrepamo pravočasno. Razlogov zakaj pes ne more na blato je ogromno, zato je potrebno najti vzro..
28 May Kaj lahko jedo pasji mladiči – Od rojstva do zrelosti
Valerija 0 4027
Kaj lahko jedo pasji mladiči – Od rojstva do zrelosti Mladički se najhitreje razvijajo v prvih šestih mesecih svojega življenja, zato je še toliko bolj pomembno, da vemo kaj lahko jedo pasji mladiči, koliko hrane potrebujejo in koliko krat na dan..
20 Apr Primerna in manj primerna zelenjava za psa
Valerija 0 3888
Primerna in manj primerna zelenjava za psa Zelenjava za psa – katera je najbolj primerna, katera se lahko na krožniku znajde občasno in kateri se je bolje izogibati? V Sloveniji imamo zelo pester zelenjavni izbor, veliko zelenjave pridelamo tudi..
30 Mar Osteoartritis (OA) in artritis pri psih
Valerija 0 2637
Osteoartritis (OA) in artritis pri psihArtritis pomeni vnetje sklepov pri psih. Osteoartritis (OA) je degenerativna bolezen sklepov in najpogosteje diagnosticirana oblika artritisa pri psu ter ena najpogostejših vzrokov šepanja pri psu. Artritis in..
24 Mar DISPLAZIJA KOLKOV: Kako jo prepoznamo in kako pomagamo psu?
Valerija 0 3511
DISPLAZIJA KOLKOV: Kako jo prepoznamo in kako pomagamo psu?Displazija kolkov je pogosta bolezen, ki prizadene predvsem večje pasme psov. Če opazite šepanje psa, hitrejšo utrujenost in izogibanje stopanju na zadnje noge, so to lahko znaki za displa..
19 Mar Kaj početi doma s psom v času epidemije korona virusa?
Valerija 0 1892
Kaj početi doma s psom v času epidemije koronavirusa? Korona virus je krepko posegel v naša življenja in upočasnil vrtenje našega lepega planeta. Večina vas je prisilno doma, zato smo pripravili nekaj idej za krajšanje časa skupaj s kosmatincem...
28 Feb MOJ PES ŠEPA: Najpogostejši vzroki in kako mu pomagamo?
Valerija 0 5240
MOJ PES ŠEPA: Najpogostejši vzroki in kako mu pomagamo?Moj pes šepa! Zakaj, kako je prišlo do tega, kako mu lahko pomagam so le nekatera izmed vprašanj, ki si jih zastavi vsak pasji lastnik, ko se sreča s to težavo. Da pes šepa, še ne pomeni nujno..
25 Feb Naravno sredstvo proti bolham in klopom za pse
Valerija 0 2419
NARAVNO SREDSTVO PROTI KLOPOM IN BOLHAM ZA PSEBolhe ni klopi so vsakoletna nadloga, ki »kravžlajo« živce čisto vsakemu pasjemu lastniku. Danes je na tržišču ogromno takšnih in drugačnih repelentov za pse, ki temeljijo na popolnoma kemijski zasnovi..
16 Jan Mnenja strank - Hladno stiskana hrana Naturavetal
0 2294
HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE NATURAVETALVsi pasji lastniki hočemo svojemu kosmatincu le najboljše in najlepše. Poleg neskončne ljubezni, topline, šolanja in razumevanja je pomembno, da mu nudimo tudi naravno in kakovostno hrano. Roko na srce, samo..
28 Dec Kaj lahko je pes in kaj pes NE sme jesti?
Valerija 0 7247
Kaj lahko je pes in kaj pes NE sme jesti? Pogosto zastavljeni vprašanji pri prehrani psa sta definitivno: Kaj pes lahko je in katera so tista živila, ki jih pes ne sme jesti ali katera so tista živila, ki jih pes lahko je le občasno v manjših ko..
06 Dec Pasja imena: Pomenska in slovenska imena za pse
Valerija 0 55750
Pasja imena: Pomenska in slovenska imena za pseImena za pse so zelo pereča tema, saj se je težko odločiti za tistega pravega. Pasja imena so sladke skrbi bodočih pasjih lastnikov. V nadaljevanju članka, bi vam radi priskočili na pomoč pri izbiri n..
14 Nov Vzroki za prhljaj pri psu in kako se ga znebiti
Valerija 0 5136
Vzroki za prhljaj pri psu in kako se ga znebitiPrhljaj pri psu je enako kot pri ljudeh zelo pogosta in neželena nadloga, ki se je psi in ljudje želimo čimprej znebiti. Razlogov za nastanek prhljaja je več, prav tako pa obstaja več rešitev kako se ..
29 Oct Najpogostejše bolezni psov
Valerija 0 4804
NAJPOGOSTEJŠE BOLEZNI PSOVŽivimo v svetu, v katerem na naše pse prežijo številne bolezni. Še bolj presenetljivo je to, da imajo psi zelo podobne bolezni kot ljudje. Srečati popolnoma zdravega psa je danes že prava redkost. V nadaljevanju bi vam ra..
17 Oct Epilepsija pri psih: kakšni so znaki in kako pomagati psu
Valerija 0 5598
Epilepsija pri psih: kakšni so znaki in kako pomagati psuEpilepsija pri psih je kronično stanje z nenadzorovanimi ponavljajočimi se krči. Epilepsija pri psih je resno bolezensko stanje, ki ga je potrebno spremljati in v času napada psu pravilno po..
11 Oct Izpadanje dlake pri psu in menjava dlake pri psih
Valerija 0 4808
Izpadanje dlake pri psu in menjava dlake pri psihIzpadanje dlake pri psu je popolnoma naraven proces, ki je odvisen od različnih dejavnikov. Veliko je odvisno od samega psa, od pasme psa, letnega časa in seveda od splošnega zdravja psa. Izpadanja ..
08 Oct Gastritis pri psu in ostale vnetne bolezni prebavila pri psih
Jure 0 7058
Gastritis pri psu in ostale vnetne bolezni prebavila pri psihGastritis pri psu in ostale vnetne bolezni prebavil pri psih se kažejo v obliki različnih prebavnih motenj, najpogosteje je prisotno bruhanje ali driska. Pri lajšanju težav z gastritisom..
10 Sep Katera je najboljša hrana za pse – Kako izbrati pravo?
Valerija 0 5306
Katera je najboljša hrana za pse – Kako izbrati pravo?Ob poplavi različne hrane za pse na tržišču se pasji lastniki zelo težko odločimo, katera je najboljša za našega psa. Večini pasjih lastnikov se zagotovo postavlja vprašanje katera hrana za pse..
Prikazujem 1 do 45 od 83 (2 strani)