Najboljši način prehranjevanja je zdrav način

Objavil Kosmatinčki 11/09/2016 0 Komentarji Naturavetal hrana za pse,

Če svojega psa hranite naravno, vam najvišjo vrednost predstavlja prvovrstna kakovost mesa.

Za zagotavljanje ustrezne prehrane psa ima Naturavetal v svoji ponudbi izdelke, ki temeljijo na mesnem viru beljakovin, Canis Plus mokro hrano z okusom race in tudi Canis Plus mesne klobase s piščancem, jagnjetino, divjačino ali konjskim mesom.

Dandanes se psi v svojih potrebah ne razlikujejo bistveno od volka ali divjega psa, ki v divjini ne je le mesa svojega plena, pač pa tudi semena, plodove,  jagode, zelišča, oreščke, korenine, listje, zelenjavo in travo, odvisno kaj je v določenem letnem času na razpolago. Tudi hišni pes ima potrebo po rastlinski dopolnilni hrani. Glede na živalske potrebe je nujno zagotoviti naravno prehrano, ki je, kolikor je mogoče, enaka izvirni prehrani, saj ena stvar zagotovo drži: rastlinska hranila so življenjskega pomena in ključni element ohranjanje zdravja in preventivno obrambo pred boleznimi.

Zagovorniki BARF načina prehranjevanja vedno iščejo naravna dopolnila k svežemu mesu - zelenjavo, sadje in zelišča - kajti le skupek mesnih in rastlinskih sestavin naredi obrok zdrav. Ker je prehrana najpomembnejša predpostavka za zdravje in vitalnost psa, je Naturavetal za vse BARF zagovornike, ki zaupajo materi naravi, razvil BARF-Pro - program izdelkov za ohranjanje zdravja in življenjske vitalnosti psa.Canis Plus Vit/Min-raznoliki kosmiči
Dopolnilna prehrana za pse z zelenjavo, sadjem, prosom in zelišči - prehransko bogat dodatek vitaminov, mineralov in vlaknin k naši mokri hrano, mesnim klobasam in BARF prehranjevanju

Canis Plus Vit/Min - raznoliki kosmiči so idealno dopolnilo vitaminov, mineralov in vlaknin k mesnim piskrom in mesnim zvitkom, všeč pa bodo tudi zapriseženim BARF-erjem.

Pomembno: zelenjave, sadja, zelišč in mešanice kosmičev se v nobenem primeru ne sme kuhati, saj bi s tem poškodovali ali uničili rastlinske strukture in dragocene sekundarne rastlinske snovi.


Pri mešanici kosmičev so vse žitarice in žitni nadomestki obdelani tako, da jih mesojedec pravilno prebavi.

Canis Plus Vit/Min - raznovrstni kosmiči idealno ustrezajo naravnim prehranjevalnim navadam psov: proso je obdelano tako, da se odstrani zunanja neprebavljiva lupina, in je granulirano tako, da ga pes lahko optimalno prebavi, obenem pa ga nasiti.

Zelenjava, sadje in zelišča so pazljivo posušeni na zraku, da ohranijo čim več snovi, ki jih vaš ljubljenček potrebuje – vitamine, minerale in elemente v sledeh.

Pri psu s težo 10 kg zmešamo 3 jedilne žlice kosmičev s šestimi jedilnimi žlicami tople vode. Na ta način pri 90 g obroku svežega mesa dodamo 30% rastlinskega dodatka. Ustrezno količino kosmičev glede na težo psa enostavno zmešamo z dvakratno količino tople vode, pustimo 10-15 minut, dokler ne nabreknejo in jih stresemo v skodelico: tako preprosto je moderno zdravo hranjenje vašega psa! 

 
Oznake: barf
Loading...