Canis Plus Sport z več mesa za aktivne pse

Objavil Kosmatinčki 20/03/2019 0 Komentarji Naturavetal hrana za pse,

HRANA ZA AKTIVNE PSE Z VEČ MESA - Canis Plus Sport

 

Delovni pes ali pes, ki se aktivno vsak dan ukvarja s športom potrebuje nekoliko več hranil, saj jih tudi več porabi v primerjavi s kužkom, ki ima dnevne sprehode. Psi, ki so vseskozi aktivni, imajo zahtevne prehranske potrebe, zato je za zadovoljitev visokih potreb po energiji in kondiciji Canis Plus Sport z višjim deležem mesa zagotovo prva izbira. Kakovostna in prehransko bogata hrana Canis Plus Sport za intenzivno kondicijsko vadbo je namenjena delovno obremenjenim psom, ne glede na to, ali se ukvarjajo z agilitijem, pasjim plesom, frizbijem, delovnimi športi, canicrossom ali aktivnim lovom. Delovni, policijski psi in lovinski psi, ki iščejo predmete po ruševinah, psi ki se ukvarjajo z vodnimi športi ali učenjem poslušnosti – vsi želijo zasenčiti konkurenco ali pa preprosto zadovoljiti potrebo po aktivnem gibanju in aktivni zaposlitvi.


Ko se najdeta človek in pes, oba tekmovalnega duha, bosta uživala radost in veselje vzajemnega delovanja pri športu ali igri. S prvorazredno hrano bo psa kar razganjalo od energije in moči.

 

 

Dejavniki, ki vplivajo na količino hrane

Vsak pes ima indivudualne potrebe po hranilih in po energiji, zato ni enotnega pravila kako pogosto hraniti psa in kakšne koičine mu dajati. Obstajajo le smernice, katerih se držite v začetku, dokler ne ugotovite, kakšen način hranjenja vašemu psu ustreza najbolj. Individualna energijska potreba psa je odvisna tudi od šestih osrednjih dejavnikov:

Teža in velikost:  Za ohranjanje telesne temperature potrebuje majhen pes več energije na telesno težo v primerajvi z večjim psom. Zato je napačno domnevati, da majhni psi zahtevajo nizko raven energije. Pomembno je tudi prehransko stanje: če je žival že pretežka, potrebuje manj energije - manj hrane za doseganje idealne teže. 

Starost: Hrana za mladička mora biti veliko bolj energetsko bogata kot za starejšega psa. K temu prispevajo spremembe v presnovi in ​​nižja aktivnost starejše živali.

Sezona: V zimskem času je psu precej težje vzdrževati telesno temperaturo kot poleti. Zato sezona na splošno igra pomembno vlogo pri energetskih potrebah. 

Pasma: Prenizka telesna teža sli prekomerna telesna teža sta škodljivi za vse pse. Zato je potrebno razumeti individualne energetske potrebe vašega psa.

Individualne (osebnostne) zahteve: Tako kot ljudje, imajo tudi psi individualne zahteve za svojo vrsti primerno, naravno in zdravo hrano. Če žival trpi zaradi stresa, je njegova poraba energije višja. Enako velja za burne in eksplozivne pasje karakterje. 

Telesna aktivnost: Psi s povišano telesno aktivnostjo (delovni psi, policijski psi, športni psi) potrebujejo več energije, saj jo s svojo dejavnostjo tudi več porabijo. 

 

Canis Plus Sport - za visoko energetsko oskrbo vašega psa

Za visoko energetsko oskrbo vašega psa, Canis Plus Sport vsebuje veliko mesa in zdravih maščob. Za optimalno prebavljivost vseh hranil le iz enega dragocenega vira beljakovin. canis Plus Sport vsebuje le piščančje mišično meso in je zato monoproteinska hrana za pse. Delež svežega piščančjega mesa je več kot 70 odstotkov. Lahko prebavljiv, neoluščen polnozrnati riž in lahko prebavljiv oluščen oves sta dodaten vir energije za športnega psa. Dodano je hladno stiskano olje atlantskega lososa z esencialnimi omega-3 in -6-maščobnimi kislinami. Hrana je bogata z biološko dostopnimi in naravnimi vitamini in minerali, ki izvirajo iz banan, korenja, regrata, koprive,... Canis Plus Sport je hladno stiskana hrana za pse, enako kot vsi ostali okusi, ki so na voljo v naši spletni trgovini. Podrobno sestavo in analitsko sestavo Canis Plus Sport ter proces hladnega stiskanja najdete na tej povezavi. 

 

 

 

 

 

Literatura:

https://www.naturavetal.de/sport-hundefutter-fuer-das-agile-tier/

 

 

Loading...