Filozofija Naturavetal podjetja

Filozofija Naturavetal podjetja temelji na naravni hrani, na naravnih prehranskih dodatkih in naravnih izdelkih za nego. Naturavetal hladno stiskani peleti so prvi hladno stiskani peleti v Sloveniji. V letu 2021 smo z vami že 10 čudovitih let. Podjetje Naturavetal je nemško podjetje, ki se s proizvodnjo hladno stiskane hrane ukvarja že več kot 20 let. Ime Naturavetal je med strokovnjaki in vzreditelji psov že leta znano kot proizvajalec naravne pasje hrane ter negovalnih izdelkov brez kakršnihkoli kemikalij. V Sloveniji smo še danes ena izmed redkih hran za pse, ki je v celoti naravna. Tukaj mislimo tudi na naravne vitamine in naravne minerale, zato na naših deklaracijah ne boste našli "zavihka" DODATKI, ki so običajno navedeni pod sestavo in analitično sestavo hrane. Najboljša hrana za pse je naravna, brez sintetičnih dodatkov, vse svoje sestavine pa navaja v odprti deklaraciji. 

NATURAVETAL je nov način v pasji prehrani

 

Filozofija Naturavetal podjetja

Ambiciozen cilj je bila proizvodnja pasje hrane, ki ne bo vsebovala nikakršnih kemičnih dodatkov. Pasja hrana se proizvaja s hladnim stiskanjem, kar je zelo pomembno, saj je le na tak način zagotovljeno, da se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in mineralov, ki so za živali izrednega pomena. S hladnim stiskanjem se ohranijo tudi beljakovine v naravni obliki, pri ekstrudiranju pri visokih temperaturah (tako so delani briketi), pa vemo, da prihaja do denaturacije beljakovin. Cilj po biološko dostopni in naravni hrani je bil dosežen s pasjo hrano Canis Plus. 

Pes hladno stiskano hrano prebavi podobno hitro, kot če bi jedel surovo hrano, posledično pa ne povzroča preobremenjenosti želodca. Zaradi tega tudi ne prihaja do prebavnih težav, pri kombiniranem hranjenju surova hrana in Canis Plus hladno stiskani peleti. Canis Plus se proizvaja pod stalnim nadzorom s hladnim stiskanjem in ne vsebuje umetnih arom, konzervansov, polnil, barvil in drugih kemičnih dodatkov. Prav tako ne vsebuje sintetičnih vitaminov, ki so v večini uporabljeni kot konzervirna sredstva. Te snovi, ki nastajajo v kemijskih laboratorijih so lahko vir različnih prehladov, alergij, želodčnih in črevesnih težav, različnih vrst raka, kožnih bolezni ter motenj gibanja. Naša suha pasja hrana zagotavlja naravno organsko obliko vitaminov in mikrohranil za zdravo ter uravnoteženo prehrano za mladiče in mlade pse, odrasle in starejše živali. 

Dodatno lahko uravnavamo presnovo psa s prehranskim dodatkom Canis Extra Aktiv, ki vsebuje kompleks DogProMin, sestavljen iz 100% naravnih sestavin (zelišča, alge, olja, glina), s pomočjo katerih odpravljamo prehranske pomanjkljivosti. Za pse s povečano potrebo po mineralih, vitaminih in elementih v sledeh, prav tako pa tudi za breje in doječe psice priporočamo hranjenje s prehranskim dodatkom Canis Extra Aktiv.

 

Korak v prihodnjost

Naturavetal za naše kosmatince ne zagotavlja le naravne in biološko dostopne hladno stiskane hrane, temveč tudi celo vrsto naravnih BARF dodatkov in naravnih prehranskih dodatkov. V liniji izdelkov Naturavetal boste našli tudi številne izdelke za nego psa, naravna sredstav za zaščito pred zunanjimi zajedavci in naravne rešitve za preventivno zaščito pred notranjimi zajedavci

 

Hrana za pse Canis Plus nemške blagovne znamke Naturavetal s prehrambenega vidika vsebuje vse kar vaš pes potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje. 

 

Literatura:

https://www.naturavetal.de/