Glamping s psom: Vrnimo se v naravo

Vsi, ki svoj čas zelo radi preživljamo zunaj na svežem zraku in v osrčju narave je glamping s psom tista prava izbira. Glamping nam omogoča, da uživamo v ugodju bivanja hkrati pa smo povezani z naravo in imamo svoj mir. Izbira glampinga je lahko težka in dolgotrajna saj večina glampingov ne dovoljuje psov. Tina, Denis in hrtica Tana so pri iskanju glampinga imeli vseeno veliko srečo, saj so našli glamping Moutain Fairy Tale, ki jih je preprosto navdušil, saj so tudi kužki zelo dobrodošli. Hitro je padla odločitev, da 3 dnevni oddih preživijo prav v tem glampingu.

 

GLAMPING S PSOM: Povezani z naravo

Glamping s psom in Tanina osebna izkušnja

Ta zapis in izkušnjo je z nami delila Tina, ki je ponosna lastnica posvojene hrtice Tane. Tana je bila nad izbiro popolnoma navdušena. Tina je v nadaljevanju zapisala:

Dolgo smo si ogledovali glampinge,….

Glamping se nahaja v Tržiču, kar je super izhodišče za številne izlete, za aktivne in tudi manj aktivne je izbira pestra. Čeprav pa je sam glamping tako pravljičen, da je odlična izbira tudi za popoln odklop in počitek v naravi brez izletov. Že ko smo prispeli, smo se takoj počutili toplo sprejete, osebje je zelo prijazno in ustrežljivo in prav tako je bilo tudi z odnosom do najine Tane, kar nama je bilo eno kjučnih pričakovanj.

V glampingu je 6 hišk in vsaka ima tudi svojo teraso kjer smo preživljali svoj čas, ko nismo bili na izletih in lepo je bilo opazovati kako veseli repki mahajo tudi pri sosednjih hiškah. Tana se je zelo hitro sprostila, saj ponavadi kar potrebuje čas, da se privadi na novo okolje, zato se nama je zdel to še dodaten razlog zadovoljstva.

Naš oddih je bil v mesecu septembru, kar je ugoden čas tudi kar se tiče vremenskih razmer. Dnevi so sicer za dolge rokave, vendar pa Tane nisva rabila oblačit čeprav jo sicer hitro začne zebsti.

 

glamping skupaj s psom
Tana uživa na svoji terasi

 

Glamping s psom: Imeli smo tri aktivne dni, ki smo jih izkoristili za različne izlete:

PRVI DAN: Krajši sprehod

Prvi dan smo od hiške peš odšli do starega mestnega jedra Tržiča na sprehod, ki je približno 20 do 30 minut stran.

 

DRUGI DAN: Bogate aktivnosti v naravi

Naslednji dan smo se odpeljali v Kranjsko Goro, kjer smo se sprehodili do Martuljških slapov. Sama pot je primerna za kužke, Tana je vmes veselo skakljala po vodi in divjala sem ter tja. Šli smo do prvega slapa saj je vmes nekaj stopnic, po katerih pa Tana ni upala, in sva jo morala nesti. Lahko pa pot nadaljujete še naprej do drugega slapa. Nato smo se odpravili do jezera Jasna, čudovitega naravnega rezervata Zelenci v bližini in pot z avtom nadaljevali še do Planice, kjer smo se sprehodili po stopnicah ob velikanki in uživali v razgledih.

 

TRETJI DAN: Raziskovanje pešpoti

Tretji dan smo se po bogatem zajtrku, ki ga dobiš v hiško, odpeljali do Ljubelja in se odpravili po peš poti do koče na Ljubelju, sama pot je celoten čas v klanec vendar Tane niti to ni utrudilo, vmes pa je tudi vodni napajalnik z svežo izvirsko vodo iz hribov. Do koče smo potrebovali približno pol ure.

Od koče smo nadaljevali še naprej skozi gozd v smeri čudovite razgledne točke Povna peč, ko pa smo se vračali nazaj do parkirišča smo na hitro skočili še na drugo stran po poti do planine Prevala, vendar samo do znanega Bornovega tunela, kjer smo potrebovali svetilko za prečkanje, saj je temno in ozko, vendar Tane ni prav nič zmotilo in je prav uživala v raziskovanju.

 

No, malo utrujeni vsi skupaj smo večer izkoristili za počitek, Tana v hiški na toplem in vse štiri od sebe, midva pa sva njen spanec izkoristila za skok v leseno kad z vročo vodo, ki pripada vsaki hiški, in tako sprostila svoje telo po dveh dneh hoje. In prav to se nama je zdelo tudi zelo luštno, da si lahko ne glede na to da imaš s seboj kosmatinca, privoščiš uro, dve, tri zase in se razvajaš. Predno pa smo svojo pot nadaljevali na primorsko smo se zapeljali pogledati še del Dovžanove soteske, ki je dih jemajoča. Z veseljem se bomo še vrnili na omenjeno lokacijo!

 

 

Kaj vzeti zraven na glamping s spom

Ko se odpravimo na glamping s psom moramo spakirati stvari zase in za psa. Zase vsekakor vzamemo pohodne čevlje, nahrbtnik za pijačo in hrano ter mogoče še kakšno palerino v primeru slabega dežja. Glamping je v bistvu bolj luksozno kampiranje, kar pomeni, da je že za večino stavri poskrbljeno in za razliko od kampiranja, vam ni potrebno vsega jemati zraven. Seveda je za psa drugače in morate zanj vzeti zraven vse potrbno.

Osnova je hrana za pse, ki je v času oddiha nikakor ne spreminjate, saj je že sama sprememba okolja za psa lahko stresna. Nikakor ne pozabite na pasje priboljške, saj je tudi kuža v vami na oddihu in bo zagotovo izjemno vesel kakšnega priboljška več. Od opreme vzamite za psa povodec in oprstnico, v veliko pomač pa vam bo tudi daljši sledni povodec s katerim boste psu omogočili več svobode.

 

Morda te zanima tudi: 

Pasje aktivnosti v vročih dneh

Enodnevni izlet s psom