Glukozamin za pse

Objavil Kosmatinčki 11/09/2016 0 Komentarji Psi in zdravje,

Glukozamin za pse

 

Glukozamin_Heisteria-Pallida

Glukozamin je aminosladkor, ki se nahaja v večini telesnih tkiv, največ pa ga je v vezivnem tkivu in hrustancu. V organizmu opravlja zaščitno funkcijo, preprečuje obrabo hrustanca in spodbuja njegovo nastajanje ter povečuje gibljivost sklepov.

 

Glukozamin se kot prehranski dodatek uporablja preventivno ali za zdravljenje bolezni sklepov, npr. osteoartritisa in za lajšanje športnih poškodb sklepov. Osteoartritis je degenerativna bolezen, ki napade kolena, ramena, kolke in hrbtenico, kaže pa se kot bolečina, otekanje, togost in omejeno gibanje sklepov ter kot različne deformacije sklepov.

 

Zakaj je glukozamin primernejši od protibolečinskih zdravil?

Za razliko od konvencionalnih zdravil je prehranski dodatek z glukozaminom popolnoma varen in ob pravilnem doziranju brez stranskih učinkov. Protibolečinska in protivnetna zdravila imajo številne stranske učinke in lahko škodljivo učinkujejo na želodec, črevesje in druge organe. Ob dolgotrajnem uživanju povzročijo neravnovesje črevesne flore, težave z ledvicami, osteoporozo, pomanjkanje hranil itd. Protibolečinska zdravila povzročajo hitrejšo obrabo hrustanca in zavirajo nastanek novega.

 

Po prepričanju konvencionalne medicine naj bi bila artroza neozdravljiva, zato naj bi bilo njene simptome mogoče le blažiti, ne pa tudi povsem odpraviti. Celostne metode zdravljenja temu nasprotujejo, saj so številne raziskave pokazale, da se glukozamin po telesu optimalno porazdeli glede na potrebe organizma. Po nekaterih študijah se je bolnikom stanje že po treh tednih izboljšalo za 80%.   

 

Kje najdemo glukozamin?

Glukozamin sulftat se pridobiva s posebnim postopkom iz hitina v lupinah školjk in je zaenkrat edina znana snov, ki je bolj učinkovita od sinteznih zdravil. Glukozamin je dovolj raziskan, da ga lahko uvrstimo med varna zdravila in prehranske dodatke.  

 

Ker pa se s tovrstnimi težavami ne srečujemo samo ljudje, pač pa pestijo tudi naše kosmatince, so pri Naturavetalu razvili naravno prehransko dopolnilo Canis Plus Gelenk Vital, ki je primerno za pse vseh starosti, še posebej za nadpovprečno aktivne, saj krepi in obnavlja sklepe, vezi in hrustanec ter preprečuje in lajša degeneratvine spremembe kosti, kot so displazija kolkov (HD), osteoartritis (artroza) in artritis. Največji učinek doseže v kombinaciji z zdravimi prehranjevalnimi navadami in ob uživanju zadostnih količin vode.

 

Canis Plus Gelenk Vital prehransko dopolnilo vsebuje izvleček novozelandske zelenouste školjke, ki je bogat vir glukozamina in omega 3 maščobnih kislin, ki omogočajo regeneracijo celic. Vsebuje vitalno pomembne hranilne snovi, gradnike sklepne tekočine, vezivnega tkiva in kosti. Druga pomembna sestavina je izvleček iz lubja tropskega drevesa Heisteria pallida, ki vsebuje pomembne naravne antioksidante, ki v telesu delujejo kot lovilci škodljivih delcev, prostih radikalov in pomagajo preprečiti poškodbe celic. Na naraven način pomagajo preprečevati revmatična in sklepna obolenja.

 

Poleg izvlečka novozelandske zelenouste školjke in heisterie pallide vsebuje tudi zeleno glino, izvleček morskih alg, kalčke iz slada, pivski kvas, prod, česen, peteršilj, artičoko, koromač, regrat, koprivo ter kalčke iz ovsa in prosa. Canis Plus Gelenk Vital je proizveden kot mikro prašek, saj se na ta način hranilne snovi in vitamini optimalno ohranijo in organizmu psa omogočijo največji izkoristek.

 

Viri:
www.naturavetal.de
www.kosmatincki.si
www.sl.wikipedia.org
www.jana.si 

Loading...