Hladno stiskana hrana za pse - Naravna in okusna

Objavil Kosmatinčki 09/12/2018 0 Komentarji Naturavetal hrana za pse,

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE - Naravna in okusna

 

Hladno stiskana hrana za pse Naturavetal Canis Plus iz 100% naravnih sestavin. Vsebuje več kot 60% delež svežega mesa in je proizvedena v Nemčiji. Monoproteinska hladno stiskana pasja hrana, brez žitaric, brez glutena, brez polnil, konzervansov in ojačevalcev okusa.

 

Canis Plus naravna hladno stiskana hrana za pse - prednosti in koristi: 

 

 • hladno stiskana hrana za pse v želodcu ne nabrekne, zato je tveganje za zasku želodca manjše
 • več kot 60% delež svežega mesa pred sušenjem
 • MONOPROTEINSKA HRANA ZA PSE - hladno stiskana pasja hrana Naturavetal vsebuje zmeraj samo eno vrsto mesa. Izbirate lahko med okusi lososa, kunca, jagnjetine, govedine in piščanca.
 • vsebuje lososovo olje, ki je bogato z omega 3- in omega 6- maščobnimi kislinami
 • vsebuje dragocene kalčke golega ovsa in rjavega prosa
 • vsebuje le naravne vitamine in minerale, vsi vitamini in minerali, ki so v hladno stiskani hrani za pse, so pridobljeni iz zelenjave, zelišč in začimb, ki so v ustzernem razmerju dodana v hrano.
 • ne vsebuje glutena
 • HRANA ZA PSE BREZ ŽITARIC - ne vsebuje pšenice, ječmena in soje
 • na vsebuje mlečnih izdelkov
 • ne vsebuje polnil - zato je količina dnevnega obroka manjša 
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa in umetnih dodatkov
 • ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO)
 • reden nadzor kakovosti z laboratorijskimi analizami
 • ZDRAVA HRANA ZA PSE IN HIPOALERGENA HRANA ZA PSE
hladno stiskana hrana za pse

 

Hladno stiskana hrana za pse Naturavetal - Naravna in okusna

Hrana za pse Canis Plus je prva hrana za naše ljubljenčke, ki vsebuje izključno naravne sestavine. Proizvedena je z metodo pazljivega hladnega stiskanja, pri kateri se v surovinah ohranijo vsi naravni vitamini, minerali in hranilne snovi v svoji prvotni obliki, da jih organizem psa v celoti izkoristi. Hrana za pse Naturavetal Canis Plus se proizvaja v Nemčiji in je na nemškem trgu dobro poznana in visoko cenjena že več kot 10 let. V Sloveniji je hrana prisotna že 8 let. Vse sestavine pa so razreda kakovosti živil za ljudi in lokalnega izvora. Piščančje meso in goveje meso je nemškega izvora, jagnječje meso izvira iz proste pašne reje na Novi Zelandiji, losos prihaja iz norveških fjordov.

 

Vrste hladno stiskane hrane za pse Naturavetal Canis Plus

 

NATURAVETAL CANIS PLUS - hladno stiskana hrana za pse

CANIS PLUS PIŠČANEC CANIS PLUS JAGNJETINA CANIS PLUS LOSOS
hladno stiskana hrana za pse
Pakiranje, ki je na voljo: 1 kg; 5 kg; 15 kg Pakiranje, ki je na voljo: 1 kg; 5 kg; 15 kg Pakiranje, ki je na voljo: 1 kg; 5 kg; 15 kg
CANIS PLUS GOVEDINA CANIS PLUS KUNEC CANIS PLUS SPORT
hladno stiskana hrana za pse hladno stiskana hrana za pse
Pakiranje, ki je na voljo: 1 kg; 5 kg; 15 kg Pakiranje, ki je na voljo: 1 kg; 5 kg; 15 kg Pakiranje, ki je na voljo: 15 kg
CANIS PLUS ZA MLADIČE LOSOS CANIS PLUS ZA MLADIČE PIŠČANEC CANIS PLUS - varčni paket
hladno stiskana hrana za pse hladno stiskana hrana za pse
Pakiranje, ki je na voljo: 1 kg; 5 kg; 15 kg Pakiranje, ki je na voljo: 1 kg; 5 kg; 15 kg Pakiranje, ki je na voljo: 3x po 5 kg

 

Proizvodnja hladno stiskane hrane za pse Canis Plus

Posebnost Naturavetal hladno stiskane hrane za pse je ta; da se vse sestavine, ki sestavljajo celoto (torej pelet za pse) obdelajo posamično. Meso je posamično posušeno, sadje, zelenjava, zelišča so posamično posušena na zraku in nato hladno stisnjeno v pelete za pse. Pri postopku hladnega sitskanja se uporabljajo nizke temperature, postopek pa je tudi zelo hiter (traja le 4 minute), zato se ohranijo vsi vitamini, minerali in elementi v sledeh. "Žitarice" se obdelajo z edinstvenim patentiranim postopkom nad vodno paro tako, da te postanejo za psa optimalno prebavljive. V Naturavetal Canis Plus hrani za pse se nahajajo izključno zdrave žitarice: ajda, proso, oves, neoluščen polnozrnat riž. Zelišča, začimbe, sadje in zelenjava so posušeni na svežem zraku in se jih doda neposredno pred hladnim stiskanjem.

 

Na ta način se zagotovi visoka biološka razpoložljivost naravnih hranilnih snovi. Hladno stiskanje se izvaja z nizkim pritiskom in nizko temperaturo, saj se le na ta način ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in mineralov. Ohranijo se maščobe in beljakovine v biološko dostopni obliki.  

 

Hitra primerjava med Naturavetal peleti in briketi za pse

Ljudje veliko krat hladno stiskano hrano za pse, poimenujemo peleti za pse ali hladno stiskani briketi, čeprav se peleti in briketi zelo razlikujejo:

 • Briketi so obdelani na 140°C, samo postopek izdelave pa traja vsaj 20 min. Naturavetal peleti so izdelani po postopku hladnega stiskanja, postopek poteka pri 40°C le 4 minute. Zaradi tega se v peletih ohrani več mineralov in vitaminov, beljakovine pa ostanejo v naravni obliki tako, da jih pasji organizem prepozna in jih lahko vgradi v različne procese. Znano je, da beljakovine pri previsokih temperaturah denaturirajo in spremenijo obliko, zato so za pasji organizem neuporabne.
 • Druga velika razlika med peleti in briketi je ta, da peleti v želodcu ne nabreknejo, ampak razpadejo, to pomeni, da se veliko lažje in prej prebavijo kot briketi in s tem je tudi veliko manjša možnost za zasuk želodca pri psu.
 • Briketi so pošpricani s škorobom, saj jih škrob drži skupaj v trdni obliki. Škrob skupaj s slino tvori zelo lepljivo slino (kot nekakšno lepilo), ki se lepi na zobe, psu se lahko začnejo nabirati zobne obloge in lahko pride do vnetih dlesni.
 • Briketi na daljši rok, dvignejo pH želodca. pH pasjega želodca mora biti zelo kisel (ena ali celo manj), da se lahko razgradijo beljakovine. Briketi lahko dvignejo pH želodca na 4 ali več in to pomeni, da je razgradnja beljakovin počasnejša.

 

hladno stiskana hrana za pse

 

 

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE NATURAVETAL - sestavine

Vse sestavine v hladno stiskani pasji hrani Naturavetal so navedene v odprti deklaraciji. Iz odprte deklaracije lahko točno razberete kaj je v hrani; koliko je mesa , katero meso je v hrani, koliko je makro elementov (kalcija in fosforja), koliko ogljikovih hidratov in koliko maščob.

 

MESO V HLADNO STISKANI HRANI NATURAVETAL

Vsa hladno stiskana hrana za pse Naturavetal je monoproteinska hrana za pse, to pomeni, da hrano sestavlja samo en beljakovinski vir. Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je brez stranskih živalskih proizvodov, kot so koža, dlaka, kremplji, rogovje,… Delež mesa je med 60 in 80%, odvisno od okusa hrane, ki si ga izberete. Meso je enake kakovosti kot je kakovost mesa za ljudi. 

 

Meso, ki ga uporabljamo v hladno stiskani hrani za pse:

 • PIŠČANEC: meso piščanca, ki je v Naturavetal hladno stiskani hrani, je nemškega porekla. Meso prihaja iz manjših kmetij, ki poslujejo po predpisanih nemških standardih. Danes je veliko govora o alergijah na piščančje meso, saj se piščanec zelo pogosto pojavlja v hrani za pse. Ker pri Naturavetal hladno stiskani hrani ne uporabljamo kemijskih dodatkov in hrana vsebuje zgolj meso piščanca in ne vsebuje krempljev, perja, drobovine in drugih stranskih živalskih proizvodov, so alergije na Naturavetal hladno stiskano pasjo hrano z okusom piščanca veliko redkejše.
 • KUNEC: meso kunca je nemškega porekla in prav tako prihaja iz manjših kmetij. Kmetje se morajo pri vzreji kuncev držati predpisov nemškega Zveznega združenja o vzreji kuncev in bombaža (Federal Association of German Rabbit Meat and Cotton Producers).
 • LOSOS: losos v Naturavetal hladno stiskani hrani za pse ni gojeni niti divji losos. Losos se pridobiva iz zajetij norveških fjordov, kjer živi v kontroliranem območju, v okolju in živalim prijaznem habitatu.
 • JAGNJETINA: jagnjetina v Naturavetal hladno stiskani hrani za pse je iz proste reje iz Nove Zelandije.
 • GOVEDINA: govedina je iz proste reje in bavarskih pašnikov in ima skoraj organsko kakovost.

 

hladno stiskana hrana za pse

 

OGLJIKOVI HIDRATI

V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse praktično ne uporabljamo žitaric. Ogljikovi hidrati so iz pražit, ki se v organizmu obnašajo popolnoma drugače kot žitarice. Uporabljamo tudi ajdo, ki spada med rastline. Vse naše »žitarice« so obdelane po posebnem postopku kuhanja na pari, odstranjeni so vsi težko prebavljivi deli, tako da so čim lažje in čim hitreje prebavljive za psa. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse z okusom kunca se nahaja samo ajda, v lososu in govedini se nahaja samo proso, jagnjetina vsebuje proso, oves in neoluščen rjav riž, piščanec pa vsebuje oves, neoluščen polnozrnat riž in koruzo.

 

AJDA

Ajda ni žito, temveč spada v družino dresnovk in je s tem v sorodu z rabarbaro. Ajda ne vsebuje glutena in je popolno beljakovinsko živilo, saj vsebuje vseh osem esencialnih aminokislin, pa tudi rutin, ki krepi krvni obtok. Vsebuje veliko železa, magnezija in nekatere vitamine B kompleksa.

 

PROSO

Proso je pražito, ki ne vsebuje glutena. Proso je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodce. Proso je zelo bogato z magnezijem, cinkom, železom in z vitamini B kompleksa. Proso je bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline.

 

OVES

Oves ne vsebuje glutena, ima nizek nivo škroba in visoko vsebnost mineralov, predvsem kalija in fosforja. Oves je bogat še s številnimi drugimi minerali (kalcij, magnezij in železo) in vitamini B kompleksa. Oves imajo visoko hranilno vrednost (je dober vir beljakovin, maščob, vitaminov, mineralov, prehranskih vlaknin in antioksidantov) in s tem ugodno vpliva na zdravje vašega psa. Oves je skuhan v pari po patentiranem postopku, izgleda kot ovseni kosmiči in je zelo lahko prebavljiv.

 

NEOLUŠČEN RJAV RIŽ

Neoluščen rjav riž je lahko prebavljiv, dobro deluje na črevesno floro in ne povzroča alergij. Neoluščen rjavi riž (polnozrnat) vsebuje prav vse dele riževega zrna (zunanjo lupino, ovojnico in kalček), z izjemo grobe zunanje lupine, ki je neužitna. Beljakovine rjavega riža so med vsemi beljakovinami ene izmed najlažje prebavljivih, zato se nanje odlično odzivajo tudi psi z alergijami in občutljivimi prebavili.

 

KORUZA

Koruza je bogat vir beljakovin, vendar ne vsebuje težko prebavljivih beljakovin – glutena. Bogata je tudi z vitamini B, C in H ter minerali, kot so mangan, magnezij in cink. Koruza je bogata z vlakninami in folno kislino, kar izboljšuje prebavo. Koruza v kombinaciji z rižem omogoča, da se energija iz hrane sprošča počasi. Koruza ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, vsebuje pa veliko okusa. Naša koruza je obdelana s pomočjo toplega zraka, zato proteini ostanejo v veliki meri nedotaknjeni. Argumentom proti koruzi in trditvam o negativnih vplivih na vedenjske spremembe psa tako ne moremo pritrditi, saj je vse odvisno od njene kakovosti.

 

MAŠČOBE

Tudi maščobe so zelo pomembne za psa in morajo biti prisotne v hrani za pse; seveda v ustreznem deležu. Pomembno je, da pes zaužije zdrave maščobe. Maščobne kisline so pomemben vir esencialnih maščobnih kislin (omega-3 in omega-6 maščobne kisline). Maščobe za psa predstavljajo bogat vir energije in so zelo pomembne pri delovanju mišic. Naturavetal hladno stiskana hrana za pse ne vsebuje temperaturno obdelanih maščob, saj imajo pregrete maščobe negativen vpliv na metabolizem in zdravje vašega psa.

 

NARAVNI VITAMINI IN MINERALI V HLADNO STISKANI HRANI ZA PSE 

Vitamini in minerali so v Naturavetal Canis Plus hladno stiskani pasji hrani naravni, saj se vsi nahajajo v zelenjavi, začimbah in zeliščih, ki so posušena na zraku in dodana k hrani. K Naturavetal hladno stiskani hrani za pse ne dodajamo sintetičnih vitaminov in mineralov. Vitamini in minerali so iz skrbno izbrane mešanice zelenjave (rožiči, korenje, česen, artičoke, koromač, čemaž, regrat), sadja (banane, gozdne jagode, brusnice), začimb in zelišče (kopriva, njivska preslica). Vsak okus hrane ima drugačno kombinacijo zelišč, začimb, sadja in zelenjave, tako da je pokrita celotna paleta vitaminov in mineralov.

 

VLAKNINE

Vlaknine se nahajajo v sadju, zelenjavi in v žitih. Vlaknine za psa so življenjskega pomena, ki morajo biti prisotne v ravno pravi količini. Vlaknine so pomembne za prebavo, saj čistijo črevo in so hrana za bakterije v debelem črevesu. Če psu ponudite preveč vlaknin, lahko povzročijo prebavne motnje, drisko ali zaprtje.

 

ENCIMI

Naturavetal peleti za pse vsebujejo tudi kalčke golega ovsa in rjavega prosa. Kalčki so bogat vir maščobnih kislin. Dodatna posebnost Naturavetal hladno stiskane hrane za pse je prisotnost prosenih in ovsenih kalčkov, ki aktivirajo delovanje encimov. Kalčki veljajo za pravo »tovarno vitaminov«. Po strukturi so mehki in lahko prebavljivi, zanje pa je značilno intenzivno delovanje encimov, ki v semenu mirujejo.

hladno stiskana hrana za pse

 

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE MLADIČE

Mladiči potrebujejo nekoliko drugačno prehrano, saj še rastejo in se razvijajo, zato njihov organizem potrebuje še več beljakovin, še več mineralov in še več vitaminov. Hrana za mladiče je popolna hrana z okusom piščanca ali z okusom lososa. Izbirate pa lahko med peleti normalne velikosti in manjšimi peleti, za mladiče manjših pasem. Če nobeden izmed teh dveh okusov vašim mladičkom ne ustreza, lahko hranite tudi s hladno stiskano hrano za odrasle pse in zraven dodajate še Canis Plus Aktiv, ki je prava naravna mineralno-vitaminska mešanica.

 

Naturavetal hladno stiskana hrana za pse bo celostno poskrbela za vašega kosmatinca. Vsi si želimo najboljše za svojega psa, zato je pomembno da začnete pri pravilni izbiri hrane, saj z njo najbolj vplivate na zdravje psa.

 

 

Literatura:

https://www.naturavetal.de/

Dr. Fogle B., Vodnik za lastnike psov, Mladinska knjiga 2012, Ljubljana

Loading...