Kaj početi doma s psom v času epidemije koronavirusa?

Koronavirus COVID-19 je krepko posegel v naša življenja in upočasnil vrtenje našega lepega planeta. Koronavirus pri psih ni prisoten, psi se ne morejo okužiti, prav tako ne prenašajo okužbe. Večina vas je prisilno doma, zato smo pripravili nekaj idej za krajšanje časa skupaj s kosmatincem. Prosti čas izkoristite kar se da kvalitetno in potegnite iz tega obdobja le najboljše!

Korona panika je zavladala med nami in zelo težko se izognemo tej temi, saj vsa socialna omrežja pišejo le o koronavirusu, vsi časopisi nudijo le informacije o virusu in vsi sosedje govorijo le o koronavirusu. Situacija je vsekakor resna in moramo vsi prispevati k zajezitvi širjenja virusa, vendar s paniko tega ne bomo dosegli!

 

koronavirus pri psih
Nekaj idej kako kvalitetno preživeti čas s kosmatincem tudi v času koronavirusa

Koronavirus pri psih: Kaj početi doma skupaj s svojim kosmatincem

Prvih nekaj dni, ko smo doma imamo vsi verjetno en kup idej kaj bomo delali, saj je časa na pretek. Ampak čez nekaj dni nam že lahko postane dolgčas, saj smo vsi navajeni hitrejšega tempa. Naše družabno življenje je prekinjeno in ostaja le na socialnih omrežjih. To je idealen čas, da se posvetimo tudi sebi in seveda svojemu kosmatincu! Ps: če imate mačka, bo verjetno manj vesel, da ste skozi doma .

  • S kosmatincem se lahko igrate tudi v stanovanju, izberite različne miselne igre in delo z nosom. Tudi takšne igre psa »utrudijo« in hkrati preženejo dolgčas.
  • Naspite se: zdaj je končno čas, ko lahko spite tudi do 10 h, seveda če kuža ne bo prej preveč lačen in če vam niso naložili preveč dela od odma
  • Oglejte si kak dober star film – nekaj idej: Rdeči pes, Pasji smisel življenja, Sreča na vrvico, Hachiko, zgodba o zvestem psu, Marley in jaz, Beethowen, Lassie, 101 dalmatinec, Benji,… Seznam filmov – Filmi o psih
  • Čas je tudi za nostalgične risanke, kaj pravite na klasiko: Tom and Jerry ali kak Pink Panter
  • Izkoristite čas za učenje psa novih trikov, pri tem si lahko pomagate z Naturavetal slastnimi pasjimi priboljški, za katere bodo kužki naredili popolnoma vse! Vse ideje za pasje trike pa boste definitivno našli na Youtube.
  • Več je tudi časa za branje knjig, ki na policah čakajo že precej časa, da pridejo na vrsto. Lahko pa tudi preberete kakšne so prednosti hranjenja psa s hladno stiskanimi peleti Naturavetal.
  • Specite piškote za svojega kosmatinca. Z vami delimo recept, ki bo popestril vsakdan v vašem domu.
  • Temeljito skrtačite svoje kosmatinca. Lahko ga tudi zmasirate, verjetno se takšnega tretmaja ne bo branil.

 

Česa nikakor ne počnite medtem, ko ste doma

Največja napaka, ki jo lahko naredimo v teh dneh, ko smo več doma, da začnemo svojega kosmatinca razvajati s hrano od mize. S tem kosmatincu porušimo celoten bioritem hranjenja, ga še dodatno razvadimo in zna se nam zgoditi, da svoje hrane kuža več ne bo želel jesti. Človeška hrana od mize za kosmatince ni primerna, saj je preveč slana in preveč začinjena. Primeren priboljšek od mize za pse je določena sveža zelenjava (bučke, buča, korenček, pastinak) in določeno sadje (npr: košček jabolka).

 

Recept za domače pasje piškote

Sestavine:

  • 500 g pirine moka
  • 1 jajce
  • 50 g polnomastnega kozjega mleka v prahu Naturavetal (lahko uporabite tudi 1 dcl drugega mleka)
  • 100 g BIO kokosovega olja Naturavetal (lahko uporabite tudi katero drugo kokosovo olje)
  • 150 g kuhanega mesa (mi smo uporabili 100% meso divjačine v klobasi)

Priprava:

Vse sestavine zmešamo skupaj, da dobimo fino maso, testo mora biti trše in kompaktno. Če je testo pretrdo dodajte malo vode, če je premehko dodajte malo moke. Testo razporedimo po pekaču. Pečico ogrejemo na 200°C in pečemo 5 minut. Testo vzamemo iz pečice in ga narežemo na poljubne koščke (mi smo ga narezali kar na kvadratke). Narezano testo vrnemo v pečico in pečemo še 15-20 minut. Ponudimo kosmatincu, ki že nestrpno čaka pred pečico.

 

domači pasji piškoti
V času koronavirusa je več časa in smo zato lahko ustvarjali in spečemo pasje piškote po receptu