Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse

Objavil Kosmatinčki 28/01/2019 0 Komentarji Naturavetal hrana za pse,

Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse

 

 

Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse je lahko samostojni obrok ali odlična izbira kot dodatek k hladno stiskani hrani pa pse (peleti). Danes boste na tržišču našli različne oblike mokre hrane za pse. Mokra hrana se lahko nahaja v obliki pasjih konzerv, pasjih salam (klobas), pasjih paštetk ali jo kupite v aluminijastih posodicah. Tudi po kvaliteti se mokra hrana zelo razlikuje. Pozorni bodite na deklaracijo. Preberite jo točno, saj vam more točno pisati, koliko je mišičnega mesa in koliko je notranjih organov. Na deklaraciji mora pisat tudi, kakšna je vlažnost hrane. Izogibajte se mokri hrani za pse na kateri piše meso in stranski živalski proizvodi. Stranski živalski proizvodi so kopita, perje, kljuni in ostali ostanki, ki nimajo prave energetske vrednosti in lahko povzročajo alergije pri psih in druge zdravstvene težave.

 

Mokro hrano za pse vakuumsko zaprejo, zato sredstva za konzerviranje niso potrebna.  Pri mokri hrani, se moramo zavedati, da ne utrjuje zob in dlesni, tako da če hranite psa izključno z mokro hrano, je smiselno da mu občasno daste kakšne žvečljive priboljške ali kakšno kost. Seveda se odločimo za priboljške in za kost, ki so primerni velikosti in starosti psa.

 

Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse

 

Naturavetal mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse

Naturavetal mokra hrana za pse je 100% naravna mokra hrana iz visoko kakovostnega mesa (meso, ki je primerno za prehrano ljudi), brez kemičnih dodatkov. Naturavetal mokra hrana za pse je odličnega okusa in vonja ter je zdrav dodatek h Canis Plus suhi hladnostiskani hrani za pse. Prehrana psa je lahko sestavljena izključno iz Naturavetal popolne mokre hrane. Lahko jo uporabite tudi za nedeljsko razvajanje vašega psa ali kot priboljšek med posameznimi obroki.

 

Vsa Naturavetal mokra hrana za pse (dopolnilna in popolna):

  • ne vsebuje glutena,
  • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
  • ne vsebuje žitaric (razen mokra hrana z okusom piščanca, vsebuje proso),
  • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil,
  • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
  • brez gensko spremenjenih organizmov (GSO),
  • vsi vitamini in minerali so naravni

 

Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse

 

POPOLNA MOKRA HRANA ZA PSE

Popolna mokra hrana je popolna in uravnotežena prehrana psa, ki se pri Naturavetalu nahaja v obliki pasjih konzerv z okusom jagnjetine, divjačine, piščanca, purana, divjega zajca in bivola. Popolna mokra hrana za pse se lahko uporablja namesto suhe hrane za pse ali v kombinaciji s suho hrano, da se vaš pes ne naveliča okusa hrane. Če se odločite za kombinirano hranjenje hladno stiskani peleti in mokra hrana za pse so odločite za razmerje 70% (suha hrana - hladno stiskani peleti) in 30% (popolna mokra hrana za pse).

 

DOPOLNILNA MOKRA HRANA ZA PSE

Dopolnilna mokra hrana za pse se nahaja v obliki pasjih konzerv in v obliki pasjih salam (klobas). Dopolnilna mokra hrana vsebuje samo 100 % račje meso v obliki pasje konzerve, 100% jagnječje meso, 100% divjačinsko meso in 100% konjske meso v obliki mesne rolice (salame). Prehrana psa samo z dopolnilno mokro hrano ni popolna, zato morate psu dodati še začimbe, zelišča, sadje in zelenjavo, da pokrijete vse potrebe po vitaminih in mineralih. To lahko naredite tako, da k dopolnilni mokri hrani za pse narežete zelenjavo in dodate začimbe in zelišča, lahko pa si pomagate z našo že pripravljeno mešanico kosmičev, ki poskrbijo za ustrezen vnos naravnih mineralov in vitaminov. Poskrbeti morate tudi za kalcij, ki ga lahko dodate k dopolnilni mokri hrani za pse v obliki prahu iz jajčnih lupin ali dodate kremenčasto algo, ki je prav tako odličen vir kalcija.

 

Sestava Naturavetal POPOLNE mokre hrane za pse

Popolna mokra hrana za pse (okus divjačina, okus piščanec, okus jagnjetina, okus puran z lososom, okus divji zajec, okus bivol) vsebuje od 10,7 do 11,4 % surovih beljakovin in 4,9 do 6,7 % maščob. Vlažnost Naturavetal mokre hrane za pse je od 76,3% do 76,9%. Vrednosti so od do, saj se razlikujejo od okusa izbrane hrane. Pri posameznem izdelku, si lahko pod zavihkom sestava pogledate natančno sestavo posamezne pasje konzerve. Delež mesa (mišično meso + notranji organi) v Naturavetal mokri hrani za pse je od 65 do 69%. Zopet odvisno po konzerve, ki jo izberete.

 

Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse

OKUS DIVJAČINA + AJDA (410 g in 820 g)

MESO:divjačinsko mišično meso 35%, divjačinski notranji organi 34%

VIR OGLJIKOVIH HIDRATOV: ajda 10%

SADJE: gozdne jagode 4%, hruška 4%

ZAČIMBE: konopljino olje iz semen 1%, peteršilj 0,5%, timijan 0,5 %

VEČ O IZDELKU PREBERI TUKAJ

OKUS JAGNJETINA + BUČE (410 g in 820 g)

MESO:jagnječje meso 32%, jagnječje srce 12%, jagnječja pljuča 10%, jagnječji goltanec 5%, jagnječja jetra 5%

BREZ ŽITARIC!

ZELENJAVA: bučke 12%, buče 8%

SADJE: jabolka 2%,

ZELIŠČA: šipek 1%, kopriva 1%

DODATEK: konopljino olje iz semen 1%, izvleček morskih alg 1%

VEČ O IZDELKU PREBERI TUKAJ

Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse

OKUS PURAN + LOSOS + PASTINJAK (410 g in 820 g)

MESO:puranje mišično meso 25%, losos 15%, puranje srce 10%, puranji želodec 7%, puranji vrat 5%, puranja jetra 5%

BREZ ŽITARIC!!!

SADJE: jabolka 2%

ZELENJAVA: pastinak 8%

DODATKI: konopljino olje iz semen 1%, jajčna lupina v prahu 1%,

vodna kreša 1%, alga spirulina 0,5%

VEČ O IZDELKU PREBERI TUKAJ

OKUS PIŠČANEC + PROSENA KAŠA + KORENJE (410 g in 820 g)

MESO:piščančje mišično meso 32%, piščančje srce 10%, piščančji želodec 10%, piščančji vrat 7%, piščančja jetra 7%

VIR OGLJIKOVIH HIDRATOV: prosena kaša 16%

ZELENJAVA: korenje 8%, zelena 2%, peteršilj 0,5%, regrat 0,5%, konopljino olje iz semen 1%.

VEČ O IZDELKU PREBERI TUKAJ  

OKUS BIVOL + KOROMAČ + HRUŠKE (820 g)

MESO:bivol mišično meso 46%, pljuča 23%, srce 15%, zeleni vamp 8%, grlo 7% (skupaj mišičevje in notranji organi 66%). 

BREZ ŽITARIC!!!

SADJE: hruške 5%, črni ribez 3%

ZELENJAVA: pastinak 8%, koromač 7%

DODATKI: prava krebuljica 0,5%, jajčna lupina v prahu 0,5%,

žajbel 0,5%, lososovo olje 0,5%

VEČ O IZDELKU PREBERI TUKAJ

OKUS DIVJI ZAJEC + BROKOLI + MARELICE (820 g)

MESO:divji zajec mišično meso 43%, notranji organi 26% (skupaj mišičevje in notranji organi 69%). 

BREZ ŽITARIC!!!

SADJE: marelice 3%

ZELENJAVA: korenček 9%, brokoli 8%

DODATKI: koper 0,5%, jajčna lupina v prahu 0,5%,

vodna kreša 0,5%, lososovo olje 0,5%

VEČ O IZDELKU PREBERI TUKAJ

 

Sestava Naturavetal DOPOLNILNE hrane za pse

Dopolnilna mokra hrana z okusom race vsebuje 10,10% surovih beljakovin in 8,5% maščob. Vlaga v hrani je 78,6%, delež mišičnega mesa in notranjih organov pa je 92%, 8% je mesne račje juhe, ki skrbi za ustrezno vlago. Mesne klobase z okusom divjačine, jagnjetine in konja vsebujejo od 14,8 do 15% surovih beljakovin in od 7,3 do 8% maščob. Delež vlage je 74,0 do 74,6%, delež mišičnega mesa skupaj z notranjimi organi pa je 95%, 5% predstavlja mesna juha. Točno sestavo posameznega izdelka boste našli pri izdelku, pod zavihkom sestava.

 

100% RAČJE MESO 100% JAGNJEČJE MESO 100% KONJSKO MESO 100% DIVJAČINSKO MESO
Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pse
Pakiranje: 410g, 820g Pakiranje: 500g klobasa Pakiranje: 500g klobasa Pakiranje: 500g klobasa
PREBERI VEČ PREBERI VEČ PREBERI VEČ PREBERI VEČ
SESTAVA: račje meso 40%, račje srce 20%, račji želodec 17%, račji vrat 10%, mesna juha 8%, račja jetra 5% SESTAVA: jagnječje meso (45%), jagnječje srce (20%), jagnječja pljuča (15%), jagnječji goltanec (10%), jagnječja jetra (5%), jagnječja mesna juha (5%) SESTAVA: konjsko meso 45%, konjsko srce 20%, konjska pljuča 15%, konjski vrat 10%, konjska jetra 5%, mesna juha iz konjskega mesa 5% SESTAVA: divjačinsko meso 60%, divjačinski notranji organi (srce, pljuča, jetra)35%, divjačinska mesna juha 5%.

 

Naturavetal mokre hrane za pse - pridelava

Canis Plus mokra hrana za pse je proizvedena iz svežih, za prehrano ljudi odobrenih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal mokri hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. S posebnim načinom pridelave oz. kuhanja na nizkih temperaturah in skrbnim ročnim polnjenjem mesa v pločevinke se hrana naravno konzervira. Popolnoma brez dodanih umetnih konzervansov! S tem lahko zagotovimo najvišjo kakovost, varno hrano, odličen okus z zdravimi in naravnimi hranilnimi snovmi.

 

Naturavetal mokre hrane za pse - shranjevanje

Pločevinke (pasje konzerve) se lahko originalno zaprte shranjuje na sobni temperaturi. Izdelek ne sme biti neposredno izpostavljen sončni svetlobi in visokim temperaturam. Po odprtju je pločevinko potrebno hraniti v hladilniku in jo porabiti v 3 dneh (odprto pločevinko pokrijte s folijo za živila ali z namenskimi pokrovi za zaprtje pločevink). V primeru, da količine ne morete porabiti, se lahko vsebino razdeli na več manjših porcij in se zamrzne. 

Notranji organi v mokri hrani za pse

Mokra hrana za pse - vlažna hrana za pseV primerjavi z mesom (mišičevjem) so notranji organi veliko bogatejši z minerali in vitamini za psa, vključno z vitamini B kompleksa (vitamini B1, B2, B6, B12 in folno kislino) in D vitaminom. Notranji organi so zelo bogati z minerali: magnezij, baker, fosfor, jod in železo. Zelo so bogati tudi z esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3 maščobne kisline) in aminokislinami.

Srčna mišica je nekoliko težje in bolj gosto meso, ki vsebuje več beljakovin in več hranil kot navadno mišično meso. Srce je zelo bogato s koencimom Q10, ki je nujen pri pravilnem delovanju srca in pri pravilnem razvoju celic. Srce je bogato tudi s fosforjem, cinkom in selenom. Meso srčne mišice je bogat vir kolagena in elastina, ki sta pomembna za sklepe.

Jetra so bogat vir vitaminov B kompleksa (še posebej s folno kislino in vitaminom B12), vitamina A in vitaminov E, D in K. Jetra vsebujejo tudi ogromno železa in fosforja ter so bogat vir maščobnih kislin in aminokislin.

Vsa Naturavetal mokra hrana vsebuje različne notranje organe, odvisno od okusa, ki ga izberete. V pasjih konzervah in v pasjih salamah je skrbno načrtovano razmerje med mišičnim mesom in med notranjimi organi. Tudi če hranite psa s surovo hrano je zelo zaželeno, da mu občasno dodate sveža jetrca, ki so prava vitaminska bomba. 

Za katere pse je primerna POPOLNA mokra hrana?

Mokra hrana za pse je primerna za vse pasme psov in za vse starosti psov. Pozorni moramo biti samo na to, da če hranimo psa izključno z mokro hrano, da mu bolj pogosto ponudimo kakšne kosti ali kakšne trše igrače ali trše zdrave žvečljivke, s katerimi si bodo psi lahko počistili zobe, odstranili zobne obloge in si zmasirali dlesni. Igrače, kosti in priboljške morate prilagoditi pasmi, velikosti in starosti psa.

 

Kombinirano hranjenje hladno stiskani peleti in mokra hrana za pse

Kombinirana prehrana psa je pogosta kombinacija s katero lahko popestrimo pasji jedilnik. Pri Naturavetal bi vam svetovali kombinirano hranjenje, ki je sestavljeno v 70% iz hladno stiskanih peletov in 30% mokra hrane za pse. Takšno kombinirano hranjenje je primerno in zdravo za vse pasme, velikosti in starosti psov, ki nimajo težav z zobmi in grizenjem.

 

Za pse, ki imajo težave s sečili, mehurjem, ledvicami (odpoved ledvic pri psu)

Naturavetal veterinarji pri odpovedi ledvic in pri ostalih težavah s sečili svetujejo hranjenje psa z popolno mokro hrano, saj je že sama po sebi bolj vlažna in sočna. Psi s težavami s sečili, pa morajo zaužiti veliko tekočine. Pri težavah z ledvicami se še posebej izogibajte umetnim dodatkom, konzervansom, polnilom in barvilom, saj se vse te snovi izločajo iz telesa tudi preko ledvic in jih še dodatno obremenijo. Mokra hrana za psa vsebuje nižji delež beljakovin kot suha hrana za pse. Pri odpovedi ledvic pri psu se je smiselno izogibat beljakovinam, saj beljakovine še dodatno obremenijo ledvice. Potrebno je izbrati, takšno mokro hrano, ki vsebuje visoko kakovostne beljakovine. Prav tako je potrebno omejiti vnos fosforja, ki ga je v mokri hrani veliko manj kot v suhi hrani za pse. Več o prehrani psa, ki ima težave z ledvicami, si preberite v članku ODPOVED LEDVIC PRI PSU.

 

Starejši psi SENJORJI

Popolna mokra hrana je zelo primerna tudi za starejše pse, ki imajo težave z zobmi in z grizenjem. Vseeno pa lahko starejšim psom, senjorjem, ponudite kakšne priboljške za grizenje, seveda primerne stanju dlesni in zob.

 

Mladički in mladi psi

Popolna mokra hrana  je primerna tudi za mladičke in mlade pse. Popolna mokra hrana je popolna hrana za odrasle pse, zato je mladičem potrebno dodat določene dodatke. Če se boste odločili, da hranite mladička z mokro hrano je potrebno dodajanje vitaminov in mineralov (izdelek Canis Extra Aktiv je naravna mešanica začimb, zelenjave, zelišč, ki pokriva vse vitamine in minerale) in dodajanje kalcija. Kalcij dobite iz jajčnih lupin ali iz kremenčaste algo (Algenkalk) v prahu, ki je tudi odličen vir kalcija. Če se odločite za kombinirano hranjenje: 70% hladno stiskanih peletov za mladičke in 30% mokre hrane, vam ni potrebno dodajati ničesar. 

Hranjenje z dopolnilno mokro hrano za pse

Naturavetal dopolnilna mokra  hrana za pse vsebuje le meso (mišično meso in notranje organe), zato je potrebno k hrani dodajati zelenjavo, sadje, začimbe in zelišča, da zaobjamemo vse vitamine, minerale in vlaknine, ki jih pes nujno potrebuje za vitalno življenje in zdrav razvoj. K dopolnilni mokri hrani lahko sami narežete svežo ali pokuhano zelenjavo, dodate začimbe in zelišča. Seveda se morate pred tem pozanimati katera so bolj primerna in jih lahko psu ponudite vsak dan in katera manj primerna, ki se lahko na pasjem krožniku znajdejo le občasno. Pri izbiri zelenjave, sadja, začimb in zelišč si lahko pomagate z Naturavetal kosmiči:

Z dopolnilno mokro hrano za pse lahko hranite vse pse, vseh pasem, starosti in velikosti.

 

BARF hrana za pse

Tudi tisti pasji lastniki, ki ste se odločili za BARF hranjenje psa, si lahko pomagate z našo dopolnilno mokro hrano za pse in tudi s popolno mokro hrano za pse. V pomoč pri pripravi popolnega pasjega obroka pa so vam lahko tudi naši naravni BARF dodatkiPomembno je, da psu zagotovite pravilno ravnovesje makro mineralov kalcija in fosforja. Fosfor psi dobijo iz mesa, kalcij pa iz kosti. Če psu občasno ne ponudite kost, lahko kalcij dodate v obliki posušenih jajčnih lupin v prahu. Z dodatkom sadja, zelenjave, zelišč in začimb poskrbite za vse vitamine, minerale in vlaknine. Lahko pa si pomagate z že pripravljeno mešanico kosmičev. 

PASJE KLOBASE – mesni zavitki – dopolnilna mokra hrana za pse

Psi se mesnemu zvitku, pakiranemu v obliki klobase, ne bodo mogli upreti. 100% meso v psu vzbudi neustavljivo željo, da ulovi svoj slasten plen. Tri okusne vrste klobas ponujajo trikrat najboljše meso klavnih živali, ki se uporablja tudi za proizvodnjo hrane za ljudi. Pasje klobase so pazljivo kuhane in pakirane v priročen ovoj z dolgim rokom trajanja. Mesni zvitki so enako dobri, kot če bi jih skuhali sami, vendar veliko bolj praktični. Tradicionalno pripravljeno iz 100% visoko kakovostnega mišičevja in notranjih organov živali.

Enako kot ostali Naturavetal izdelki tudi mesni zvitki ne vsebujejo umetnih dodatkov, kot so ojačevalci okusa, konzervansi, barvila, odpadno meso in rastlinski stranski proizvodi. Konzerviranje je doseženo na naraven način s kuhanjem pri nizkih temperaturah v kratkih časovnih intervalih, pri čemer se v sestavinah ohranijo vse dragocene hranilne snovi.

Priporočena dnevna količina je izražena v odstotkih na podlagi trenutne telesne teže (kg) vašega psa: 3% pri odraslih psih, 5% pri mladičkih, 2,5% pri umirjenih in starejših psih. Pri odmerku 100 g mesa je potrebno dodati cca. 30 g zelenjave ali kosmičev ter dodatek kalcija. V kombinaciji prehrane psa s suho hrano Canis Plus je dnevni odmerek mokre hrane 1,5% trenutne telesne teže (kg) psa, pri mladičkih pa 2,5%. Vrednosti se lahko individualno prilagodijo temperamentu in starosti psa.


 

Literatura:

https://www.naturavetal.de/

https://www.cesarsway.com/dog-care/nutrition/choosing-the-right-dog-food

Dr. Fogle B., Vodnik za lastnike psov, založba Mladinska knjiga, 2012, Ljubljana.

Dr. Osborne C., Naravno zdrav pes, Založba Karantanija Ljubljana, 2004, Ljubljana.

Loading...