Najboljša prehrana psa je naravna prehrana

Objavil Kosmatinčki 08/01/2019 0 Komentarji Naturavetal hrana za pse,

Najboljša prehrana psa je naravna prehrana

 

Najboljša prehrana psa je naravna prehranaNajboljša prehrana psa je naravna prehrana! Kaj je zdrava prehrana psa? Če svojega psa hranite naravno in s tem tudi zdravo, vam najvišjo vrednost predstavlja prvovrstna kakovost mesa in kombinacija naravnih ter preverjenih sestavin. Pred nakupom katere koli oblike hrane za pse se pozanimate o poreklu hrane, o izvoru hrane in proučite deklaracijo, ki je na izdelku. Več informacij, na kaj morate biti pozorni, pri branju deklaracije na hrani za pse, boste našli v članku: Naturavetal prehranski slovarček.

 

Dandanes se psi v svojih potrebah ne razlikujejo bistveno od volka ali divjega psa, ki v divjini ne je le mesa svojega plena, pač pa tudi semena, plodove, jagode, zelišča, oreščke, korenine, listje, zelenjavo in travo, odvisno kaj je v določenem letnem času na razpolago. Tudi hišni pes ima potrebo po rastlinski dopolnilni hrani. Glede na živalske potrebe je nujno zagotoviti naravno prehrano, ki je, kolikor je mogoče, enaka izvirni prehrani, saj ena stvar zagotovo drži: rastlinska hranila so življenjskega pomena in ključni element ohranjanje zdravja in preventivna obramba pred boleznimi.

 

Prehrana psa

 

V Naturavetal podjetju v grobem zagovarjamo tri različne tipe prehranjevanja psa. Najbolj nam je pomembno, da so sestavine kvalitetne in naravne, saj je le takšna hrana lahko zdrava za psa.

 

Hladno stiskana hrana za pse

Naše podjetje je vsekakor najbolj prepoznavno po naravnih hladno stiskanih peletih za psa. Zakaj so zdrava prehrana za psa? Vsi okusi hladno stiskanih peletov vsebujejo visok delež svežega mesa (60% ali več, odvisno od okusa). V sestavi je zgolj mišično meso, brez stranskih živalskih in rastlinskih ostankov, kot so koža, kremplji, kopita, kljuni in ostali podobni ostanki, ki ostanejo kot odpad. Vse sestavine v Naturavetal hrani za pse so po vseh standardih primerne tudi za prehrano ljudi. K svežemu mesu so ločeno dodana pražita (proso), oves ali ajda, ki so obdelana po posebnem patentiranem postopku, tako da so odstranjeni neprebavljivi in težje prebavljivi deli. Posebej je dodana tudi zelenjava, sadje, zelišča in začimbe, ki so v vsakem okusu hrane v takšni kombinaciji, da psu zagotovijo vse ustrezne vitamine, minerale in vlaknine.

 

 

Postopek izdelave hladno stiskane hrane za pse

Ker za izdelavo pelet uporabljamo postopek hladnega stiskanja, so vse sestavine obdelane pri nizkih tempereturah (maksimalno 40°C) in v kratkem času, se vse hranilne snovi (beljakovine, ogljikovi hidrati, maščobe, vlaknine, vitamini, minerali in elementi v sledeh) ohranijo v biološko dostopni in prepoznavni obliki za organizem psa. To pomeni, ko vaš kuža poje hladno stiskane pelete in, ko se v želodčku razgradijo do posameznih molekul, jih organizem psa prepozna in jih lahko uporabi za energijo ali vgradi v mišice. Zaradi hladnega stiskanja nam ni potrebo dodajati raznih uemtnih vitaminov, ki jih v preostalih hranah za pse najdete navedene pod DODATKI (npr: vitamin A 16.250 IU, vitamin D3 2.400 IU, vitamin E 240 IU). Prav tako v naši Naturavetal hladno stiskani hrani za pse ne uporabljamo nobenih konzervansov, umetnih barvil, polnil in drugih sintetičnih dodatkov, ki jih pri drugih vrstah hrane za pse najdete v obliki raznih sulfatov in E-jev.

 

CANIS PLUS PIŠČANEC CANIS PLUS SPORT CANIS PLUS JAGNJETINA
Najboljša prehrana psa je naravna prehrana Najboljša prehrana psa je naravna prehrana Najboljša prehrana psa je naravna prehrana
Pakiranje: 1 kg, 5 kg, 15 kg Pakiranje: 1 kg, 5 kg, 15 kg Pakiranje: 1 kg, 5 kg, 15 kg
PREBERI VEČ PREBERI VEČ PREBERI VEČ

 


 


 

CANIS PLUS GOVEDINA CANIS PLUS KUNEC CANIS PLUS LOSOS
Najboljša prehrana psa je naravna prehrana Najboljša prehrana psa je naravna prehrana Najboljša prehrana psa je naravna prehrana
Pakiranje: 1 kg, 5 kg, 15 kg Pakiranje: 1 kg, 5 kg, 15 kg Pakiranje: 1 kg, 5 kg, 15 kg
PREBERI VEČ PREBERI VEČ PREBERI VEČ

 


 

V ponudbi imamo tudi dva okusa pasje hrane za mladiške in malde pse:

Canis Plus piščanec - za mladiče in mlade pse Canis Plus losos - za mladiče in mlade pse
Najboljša prehrana psa je naravna prehrana Najboljša prehrana psa je naravna prehrana
Pakiranje: 5 kg (majhni peleti), 15 kg (večji peleti) Pakiranje: 1kg, 5kg, 15kg
PREBERI VEČ PREBERI VEČ

 

Mokra hrana za pse – zdrava prehrana psa

Tudi hranjenja psa s pripravljeno mokro hrano v obliki konzervic in klobas je zdrava prehrana psa, če se prepričate o kakovosti sestavin, o vrsti sestavin, ki so v konzervici in o postopku konzerviranja. Kot že ime pove, konzerviranje samo po sebi ne potrebuje dodatnih konzervansov, saj že embalaža omogoča, da se hrana ne pokvari. Naturavetal konzervice so s posebnim načinom pridelave oz. kuhanja na nizkih temperaturah in skrbnim ročnim polnjenjem mesa v pločevinke naravno konzervirane. Popolnoma brez dodanih umetnih konzervansov! S tem lahko zagotovimo najvišjo kakovost, varno hrano, odličen okus z zdravimi in naravnimi hranilnimi snovmi.

Pri Naturavetalu ponujamo dve obliki mokre hrane za pse, eno so POPOLNI MENIJI v konzervicah z okusom divjačine, okusom jagnjetine, okusom puran+losos in okusom piščanca. V tem popolnim menijem vam ni potrebno ničesar dodajati, saj hrana vsebuje optimalno razmerje mesa in rastlinskega dela, tako da s konzervico pokrijete vse potrebe po vseh hranilih.

 

PIŠČANEC + PROSENA KAŠA JAGNJETINA + BUČE PURAN + LOSOS + PASTINAK DIVJAČINA + AJDA
Najboljša prehrana psa je naravna prehrana Najboljša prehrana psa je naravna prehrana Najboljša prehrana psa je naravna prehrana
Pakiranje: 410g, 820g Pakiranje: 410g, 820g Pakiranje: 410g, 820g Pakiranje: 410g, 820g
PREBERI VEČ PREBERI VEČ PREBERI VEČ PREBERI VEČ

 

 

Druga oblika mokre hrane za pse, ki jo imamo pri podjetju Natruavetal so mesne rolice – mesne klobase z okusom konja, okusom divjačine in okusom jagnjetine. To niso popolni obroki. V mesnih rolicah je 100% meso, prav tako imamo v ponudbi še 100% meso račke, ki je pakirano v konzervico. K vsem tem je potrebno dodati še zelenjavno-rastlinski del in makroelement kalcij.

 

100% RAČJE MESO 100% JAGNJEČJE MESO 100% KONJSKO MESO 100% DIVJAČINSKO MESO
Pakiranje: 410g, 820g Pakiranje: 500g klobasa Pakiranje: 500g klobasa Pakiranje: 500g klobasa
PREBERI VEČ PREBERI VEČ PREBERI VEČ PREBERI VEČ

 

Prehrana psa - Zelenjavno-rastlinski del

Zelenjavno -  rastlinski del lahko pripravite doma sami, tako da narežete zelenjavo in sadje, dodate zelišča in začimbe. Pri tem se je potrebno poučiti, katera zelenjava ni primerna za pse in katera je bolj primerna, katera se na pasjem krožniku lahko pogosto pojavlja in katera le nekaj krat. Enako velja tudi za sadje. Pri zelenjavno-rastlinskem delu si lahko pomagate tudi z našimi, že pripravljenimi kosmiči. Na izbiro imamo Top Fit Mix kosmiče (sestavljeni iz buče, korenja, špinačnih kosmičev, granulata iz šitak, jagod aronije, morske krhlika z jagodami, bazilike, fig, chia semen, marelic in šetraja). Top Fit Mix kosmiči so popolnoma brez žit. Izberete pa lahko tudi drugo mešanico kosmičev -  Vit/Min kosmiči, ki vsebujejo bučke, pastinak, proso, jabolka, šipkove lupine, regrat in vodno krešo.

 

Makroelement kalcij

Za zdravje in preživetje psa sta življenjsko pomembna dva makroelementa, to sta kalcij in fosfor. Fosforja je dovolj v kvalitetnem mesu, kalcija pa je dovolj v kosteh. Torej, če psu vsake toliko ponudite ustrezne kosti, mu kalcija ne rabite dodajati. Če vam ni do tega, da bi vaš pes grizel kost, so odličen vir kalcija posušene in zdrobljene jajčne lupine, ki si jih lahko doma pripravite sami. Lahko pa se odločite tudi na nakup že narejeni jajčnih lupin v prahu – Canis Extra jajčne lupine v prahu ali se odločite za nakup apnenčaste alge – Algenkalk, ki je prav tako odličen vir kalcija.

 

Surova prehrana psa ali BARF način prehranjevanja

Zagovorniki BARF (biološko primerna surova hrana ali kosti in surova hrana) načina prehranjevanja vedno iščejo naravne dodatke k svežemu mesu - zelenjavo, sadje in zelišča - kajti le skupek mesnih in rastlinskih sestavin naredi obrok zdrav in popoln. Ker je prehrana najpomembnejša predpostavka za zdravje in vitalnost psa, je Naturavetal za vse BARF zagovornike, ki zaupajo materi naravi, razvil BARF - program izdelkov za ohranjanje zdravja in življenjske vitalnosti psa.

 

V našem BARF programu boste našli najštevilnejše prehranske dodatke, ki vam bodo v pomoč pri pripravi popolnega obroka. V največjo pomoč vam bodo vsekakor:

 

Raznovrstni kosmiči

  • Canis Plus Vit/Min raznovrstni kosmiči - dopolnilna prehrana za pse z zelenjavo, sadjem, prosom in zelišči, ki predstavlja prehransko bogat dodatek vitaminov, mineralov in vlaknin k surovi hrani (BARF prehranjevanje) in tudi k naši mokri hrani. Mešanice kosmičev se ne sme v nobenem primeru kuhati, saj bi s tem poškodovali ali uničili rastlinske strukture in dragocene rastlinske snovi. Kosmiče pripravite tako, da jih namočite v vodi, pustite stati določen časi in jih dodate k surovemu mesu.
  • Canis Plus Top Fit raznovrstni kosmiči idealno ustrezajo naravnim prehranjevalnim navadam psov. K hrani jih dodajate enako kot Canis Plus Vit/Min kosmiče. Zelenjava, sadje in zelišča so pazljivo posušeni na zraku, da ohranijo čim več snovi, ki jih vaš ljubljenček potrebuje – vitamine, minerale in elemente v sledeh.

 

Dodajanje kosmičev k surovemu mesu ali mokri hrani Canis Plus

Pri psu s težo 10 kg: 3 jedilne žlice kosmičev vmešajte z 9 jedilnimi žlicami tople vode. To skupaj predstavlja približno 90 g. Kosmiče pustite nekje 15 min, da nabreknejo, lahko pa jih pustite tudi čez noč. Na ta način pri 300 g obroku dodamo 30% zeliščnega dodatka. 70% naj predstavlja sveže meso, Naturavetal 100% klobase (jagnjetina, divjačina, konj) ali Naturavetal 100% račje meso v konzervi.

 

Ostali BARF dodatki

  • Lososovo olje: zelo pomemben prehranski dodatek za pse za naravno zadostitev dnevnih potreb po esencialnih omega-3 in omega-6 maščobnih kislinah. Maščobne kisline so potrebne za lepo in sijočo dlako, za normalno delovanje krvožoilnega sistema in so lahko v pomoč pri težavah s sklepi pri psih
  • Kalcij za pse: če psu, ki se prehranjuje po BARF načinu, občasno ne ponudite zanj ustreznih kosti, je potrebno k obroku dodajati kalcij. Kalcij najdete v posušenih jajčnih lupinah in v apnenčasti algi Algenkalk.
  • Vso ostalo ponudbo naših naravnih prehranskih dodatkov najdete na spletni strani Kosmatinčki – BARF prehranski dodatki.

 

Kot odgovoren lastnik psa imate nešteto možnosti za zdravo in naravno prehrano psa. Lahko se odločite za hranjenje izključno s suho hrano – Naturavetal hladno stiskani peleti, lahko se odločite za kombinacijo hladno stiskani peleti in mokra hrana za pse (konzervice ali klobase), lahko pa se odločite za kombinacijo svežega mesa in hladno stiskanih pelet Naturavetal.

 

Literatura: 

https://www.naturavetal.de/

Loading...