NARAVNA POMIRJEVALA ZA PSA

 

Ko se odločimo za nakup psa ali posvojitev psa, ne poznamo njegovega ozadja, njegovih prvih dni življenja in njegovih travm iz zgodnjega otroštva. Skozi strah, živčnost, tuljenje, trepet in lajanje nam psi pokažejo, da so živčni in da jih je strah. V takšnih situacijah poskušajte z različnimi metodami pomiriti psa. V pomoč pri umirjanju psa so vam lahko tudi naravna pomirjevala za psa, s katerimi boste svojemu psu olajšali situacije, ki jih ne mara in se v njih počuti neprijetno.

 

Neprijetne situacije za pse in naravna pomirjevala za psa

naravna pomirjevala za psa

Ognjemeti, poki in petarde:

Večina kosmatincev ne prenaša dobro pokov, patard in ognjemetov in so za njih novoletni prazniki prava nočna mora.

Zakaj psi ne marajo ognjemetov, patard in pokov? Večina ognjemetov, sploh pa petard je zelo glasnih, po navadi pa še odmevajo. Glasni zvoki psa prestrašijo, saj psi slišijo veliko bolje od nas ljudi. Le kako bi se mi cel december počutili ob prisotnosti preglasnih pokov in »šundra«. Slabost ognjemetov in petard je tudi ta, da pridejo nenapovedano. Predstavljajte si miren pasji popoldan in potem naenkrat »buuuum«, kuža doživi šok in je zaradi tega še bolj prestrašen. Ker ognjemet nastopi nenadoma in ker je glasen za večino psov predstavlja grožnjo. Nekateri psi se lahko počutijo tako prestrašene, da začnejo cvilit, brezglavo iskat zavetje, se polulajo, se tresejo in postanejo zelo živčni ter nervozni. Psi se počutijo tudi ujete, saj ne vedo kaj je ognjemet in s kje prihaja. Ta tesnoba in ujetost trajata vse do konca ognjemeta, pokanja, saj se večina psov ne more navaditi na poke.

 

naravna pomirjevala za psa - strah pred poki

Kaj lahko naredimo sami?

Najboljše bi bilo, da bi psa izolirali od praznovanja, ognjemetov in petard, ampak to velikokrat ni mogoče. Če veste, da bo vaš kuža izpostavljen pokom, se že v naprej na to pripravite: psu pripravite njegov brlog – to je mesto, kjer se najraje zadržuje in se počuti najbolj varnega. Ponudite mu najljubšo igračo in najljubši priboljšek. Psu lahko prižgete tudi radio, tako da malo zamaskirate zunanje poke. Preventivno pa se lahko odločite tudi za kapsule Nervenheld – naravna pomirjevala za psa, na osnovi mlečnih beljakovin, ki psa pomirjajo, na enak način kot ga je pomirjalo materino mleko, ko je bil še mladiček. Na voljo so tudi Nervenheld kapsule za mačke. 

 

Tesnoba in strah pred nevihto:

Neviht se psi bojijo iz podobnih razlogov kot ognjemetov. Nevihte so glasne ampak pridejo malo bolj napovedano in so bolj pogoste, tako da jih nekateri psi lažje sprejmejo in se jih nekako navadijo. Ob daljših nevihtah nekateri psi postanejo živčni in panični. Študija potrjuje, da nekje ena tretjina psov trpi za tesnobo on nevihtah, zato ne preseneča dejstvo, da so nevihte na prvem mesto situacij, ki povzročajo pri psu tesnobo. Znanstveniki so potrdili, da je statična energija, ki se sprošča ob nevihtah, glavni razlog za tesnobo psov. Psi statično energijo čutijo kot mravljince po dlaki in koži, kar jih draži in dela živčne.

Kaj lahko naredimo sami?

Nakateri veterinarji so zagovorniki enostavne rešitve: psa dajte v času nevihte v kopalno kad, saj porcelan iz katerega je kopalna kad blokira prenos energije, tako da psi v kopalni kadi ne občutijo elektrostatičnosti. Tudi v primeru neviht lahko uporabite kapsule Nervenheld – naravna pomirjevala za psa.

 

Strah, tesnoba in živčnost psa pri veterinarjem:

Strah pred veterinarjem je povezan z mnogimi dejavniki. Že ko pridete k veterinarju je za vašega psa vse novo. Milijon novih vonjev, zvokov in podob. Veterinarska čakalnica je vsekakor preveč obogateno okolje za psa in ker ne more sprocesirat vseh informacij, da to dela nervoznega in živčnega. Da ne omenimo, da smo zraven psa živčni še mi sami, ker že vemo, kako bo pes živčen, ker ne vemo kaj bo veterinar rekel in ker ne vemo kako dolgo bomo čakali. Pes pa takoj začuti našo energijo in točno ve, da nekaj ni v redu. Nato je na vrsti sam pregled, ki je za določene pse tudi stresen. Psa pregleda veterinar, ki pri tem uporablja psu nepoznane prijeme. Pes lahko postane zmeden in prestrašen. Če je pes bolan in so potrebni večji veterinarski posegi pa je strah še toliko večji.

Kaj lahko naredimo sami?

Psa lahko naučimo, da se bo na veterinarja navadil. Verjetno ne bo nikoli prav pomirjen, ampak bo stanje vsaj znosno. Psa navadite na pregled pri veterinarju s podobnimi prijemi, kot to dela veterinar. Psu vsak dan preglejte ušesa, zobe, s prijemi omejite psa, da se ne bo mogel premikat, preglejte mu šapice,… Druga možnost je, da se na veterinarski postaji dogovorite, da se s psom ustavite na samo na obisku, da pes prevoha recepcijo pri veterinarju in ga pri tem še nagradijo s priboljški. Ponovno pa so vam v takšni zagati na voljo kapsule Nervenheld – naravna pomirjevala za psa.

 

Tesnoba pred vožnjo v avtu:

Nekateri psi se nočejo voziti v avtu, ker imajo občutek zaprtosti in omejenosti, kar jih dela živčne. Psi so zaradi vožnje lahko pod velikim stresom, kar nam pokažejo tako, da se polulajo, cvilijo in se močno slinijo. Nekaterim psom je avto kot kak všeč, ampak jih moti ropotanje in premikanje.

Kaj lahko naredimo sami?

Spoznajte psa s svojim avtom, še predem prižgete motor. Sprehodite svojega psa okrog avta, naj ga prevoha, vi pa ga nagradite z njegovimi najboljšimi priboljški. Nato mu razkažite še notranjost avta, naj se navadi vonja. Če psa sili na bruhanje dejanska vožnja, ga tik pred vožnjo ne hranite, temveč to naredite kakšni dve uri pred vožnjo. V veliko pomoč pri tej zagati so vam tudi kapsule Nervenheld – naravna pomirjevala za psa.

 

Tesnoba, živčnost in strah v novem domu:

Ko pripeljemo domov mladička, pričakujemo, da be vse tako lepo kot v filmu, vendar se naše sanje kmalu razblinijo, ko se mladiček zavleče v prvi kot in ga do večera več ni na spregled. Enako se lahko zgodi z odraslim psom, ki je prišel v nov dom. Nekateri psi se počasneje privajajo na nov dom, saj je za njim vse novo: novi ljudi, nove oblike, nove vonjave in novi zvoki. 

Kaj lahko naredimo sami?

Tukaj je čas tisti, ki bo pokazal, kako mladiček oz. nov kuža sprejema novo okolje. Psu zagotovite, da ima na zmeraj na razpolago svežo vodo in kvalitetno hrano. Pri raziskovanju svojega novega okolja, ga spodbujajte s priboljški. Kupite mu zabavne in miselne igrače, da se bo kuža nekoliko zamotil. Če boste imeli občutek, da je po 10 dneh navajanja na nov dom, vaš kuža še zmeraj pod stresom, ga je še zmeraj strah in je nervozen so vam v pomoč kapsule Nervenheld - naravna pomirjevala za psa, ki jih dajajte psu vsaj 8 tednov in spremljajte njegovo obnašanje. 

 

Vedenjske motnje pri psih, kot posledica slabe preteklosti:

naravna pomirjevala za psa - pomoč pri vedenjskih motnjah
Kadar posvojimo psa iz zavetišča, ne poznamo njegove preteklosti. Ne vemo točno kaj vse je pes že preživel, ne vemo kako so z njim ravnali prejšnji lastniki, ne vemo, če je bil mogoče pes udeležen v avtomobilski nesreči, ne vemo, če je psa napadel drug pes, ne vemo, če je pes preživel kakšno naravno nesrečo, ne vemo ali je pes živel na ulici in bil podhranjen,…. Torej, milijon vprašanj, ki si jih lahko zastavimo, da bi ugotovili zakaj ima naš kuža posttravmatične stresne simptome, ki se kažejo v obliki strahu, zmedenosti, živčnosti in tesnobe.
 

Kaj lahko naredimo sami?

Če je tesnoba pri psu obvladljiva lahko poskusimo s kapsulami Nervenheld – naravna pomirjevala za psa, ki jih psu dajemo vsaj 8 tednov in ga opazujemo v različnih situacijam in spremljamo spremembe. Če so posttravmatični simptomi zelo hudi in vaš pes trpi za hudo tesnobo, priporočamo obisk pri veterinarju, holističnem veterinarju ali homeopatu. Ta bo psa temeljito pregledal in skušal ugotoviti vzrok travme. Priporočljivo je, da takšnega psa hranite z naravno hrano, brez umetnih konzervansov, barvil in polnil, saj lahko vse te snovi vašega psa še bolj dražijo in nervirajo. Prav tako so zaželena zelišča, začimbe in zelenjava, da obogatite imunski sistem psa z vsemi potrebnimi vitamini in minerali. Pri mirnih živcih in za pomiritev so zelo pomembni vitamini B kompleksa, ki jih je izjemno veliko v pivskem kvasu.

 

Strah pred ločitvijo od skrbnika: 

Strah pred ločitvijo od skrbnika imenujemo tudi ločitvena tesnoba. Psi so bitja, ki se neverjetno hitro navežejo na človeka, še hitreje kot človek na njih, zato ni čudno, da psi trpijo za ločitveno tesnobo, čeprav jih pustimo le tri dni same doma ali samo 8h medtem, ko smo v službi. Normalno je, da se vsake toliko ločite od svojega psa, pa naj bo to zaradi letalskih potovanj ali drugih razlogov, zakaj pes ne more z vami. Prav tako, psa ne morete vzeti zraven v službo. Psa lahko daste v varstvu sorodniku, ki mu zaupate ali v pasji vrtec, ki ga poznate in mu zaupate. Psi, ki trpijo za ločitveno tesnobo velikokrat to pokažejo z uničevanjem stvari, neprekinjenih lajanjem, nočejo jesti in piti, si grizejo svoj rep in izkazujejo kompulzivno vedenje.

Kaj lahko naredimo sami?

Psa moramo trenirati, da je ločitev od nas skrbnikov nekaj normalnega in mu moramo dati vedet, da se bomo vrnili. To lahko naredimo tako, da psa naučimo prinašati ključe in potovalne torbe k vratom, psa pa za dejanje nato bogato nagradimo s priboljški. To je eden izmed načinom, da bo pes ločitev začel povezovati s pozitivnimi dogodki. Pred odhodom v službo psa peljite na sprehod nato pa ga v stanovanju zaposlite z miselnimi igračami in mu pripravite varno in prijetno ležišče. V veliko pomoč, pri navajanju psa na samoto so vam lahko kapsule Nervenheld – naravna pomirjevala za pse, ki jih dajete psu daljši čas (vsaj 8 tednov) in ga opazujete, kako sprejema vaš odhod v službo.

 

Nervenheld kapsule - naravna pomirjevala za psa

Canis Extra Nervenheld kapsule – naravna pomirjevala za psa

Canis Extra Nervenheld kapsule - naravna pomirjevala za psa, dajejo podporo za notranjo pomiritev psa in za boljšo koncentracijo psa. Canis Extra Nervenheld kapsule podpirajo normalno delovanje živčnega sistema. Lahko blagodejno vplivajo na umiritev psa in lahko zagotavljajo vzpostavitev notranjega ravnotežja. Nervenheld kapsule so primerne za dajanje za krajše časovno obdobje: to pomeni da dajete predpisano količino na telesno težo psa vsaj 7 dni pred stresnim dejavnikom: npr: pred ognjemeti in poki, pred nevihtami, pred obiskom pri veterinarju, pred vožnjo v avtu in pred vsemi situacijami, za katere veste, da bodo vašega psa spravile v stresno situacijo. Kapsule pa so primerne tudi za daljšo uporabo, to je takrat, ko pes čuti tesnobo dlje časa in je že dlje časa prestrašen in živčen. Takšne situacije se lahko pojavijo ob prihodu psa v nov dom, ob posvojitvi psa iz zavetišča, pri starejših psih, ki so bili morda v preteklosti grdo tretirani. V primeru daljšega jemanja, je kapsule Nervenheld potrebno psu dajati vsaj 8 tednov neprekinjeno.

 

Canis Extra Nervenheld kapsule – naravna pomirjevala za psa – SESTAVINE:

Kapsule Nervenheld – naravna pomirjevala za psa vsebujejo hidrolizirane mlečne beljakovine. Sestavina Nervenheld kapsul je alfa kazein, ki je hidroliziran iz mlečnega proteina kazeina. Kazein se nahaja v materinem mleku in ima vlogo pomiritve in zmanjševanja tesnobe pri mladičkih, ki so ravno prišli na svet. Kazein v Nervenheld kapsulah je naravna sestavina, ki se veže v telesu psa na GABA receptorje. S tem, ko se kazein veže sproži delovanje GABA, ki je zaviralni živčni prenašalec, zato pomirja in sprošča. Nervenheld kapsule ne vsebujejo laktoze in konzervansov, zato ne povzročajo zasvojenosti in nimajo nobenih interakcij z zdravili. Možen stranski učinek je lahko mehkejše blato, takrat samo nekoliko zmanjšajte dozo Nervenheld kapsul.

 

V ponudbi imamo tudi kapsule Nervenheld za mačke, ki delujejo na enak način.

 

Literatura:

https://www.naturavetal.de/

https://www.purina.com/articles/dog/behavior/why-are-dogs-scared-of-fireworks

https://www.rover.com/blog/uk/why-dogs-are-afraid-of-fireworks-and-12-ways-to-help/

https://www.cesarsway.com/dog-behavior/anxiety/post-traumatic-stress-disorder

https://www.researchgate.net/publication/322341267_Administration_of_Alpha_s1_-Casein_Hydrolysate_Increases_Sleep_and_Modulates_GABA_A_Receptor_Subunit_Expression

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5505228/

http://rachelebaker.com/zylkene-a-nutraceutical-to-calm-anxious-pets/