Meni
Vaša košarica

Naturavetal hrana za pse

Zdravje in vitalnost izvirata iz črevesja

Psi bogatijo naše življenje in poskrbijo za številne nepozabne trenutke. Pes je zvest spremljevalec v vseh življenjskih obdobjih, družinski član in najboljši prijatelj. Takšnemu prijatelju seveda želimo najboljše, kar vključuje tudi skrb za zdravo in uravnoteženo hranjenje. Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je popolnoma naravna, brez vseh sintetičnih dodatkov, barvil, konzervansov in polnil. Naturavetal je brez GSO organizmov, brez glutena, brez pšenice in brez soje, vsebuje pa izključno kakovostne sestavine (human grade kakovost) in izključno naravne vitamine in minerale.

 

Naturavetal načela

Zdravo prehranjevan pes je zdrav pes, kar pomeni tudi srečo za lastnika. Vendar pa ni vsa hrana enaka! Posamezne sestavine in načini izdelave se po kvaliteti precej razlikujejo in resno vplivajo na zdravje naših štirinožnih prijateljev. Številne bolezni so genetskega izvora, vendar je večina povezanih z okoljskimi dejavniki, pri čemer ima prehrana odločilno vlogo. Vse večje število alergij, bolezni sklepov, težav s kožo in dlako, rakavih obolenj, gastrointestinalnih težav, bolezni ledvic in jeter ter prebavnih motenj je mogoče zaslediti neposredno zaradi nizko kakovostne in nezdrave prehrane.

Zavedati se moramo, da vse izvira iz črevesja psa, zato moramo poskrbeti, da je črevesna stena urejena in črevesna flora vzpostavljena. Celice imunskega sistema so v neposrednem stiku s celicami prebavnega sistema in, če celice prebavila sporočijo celicam imunskega sistema, da prebava ni urejena, potem tudi imunski sistem psa ne bo stabilen. Glede na številne alergije in številne občutljive pse, morajo lastniki poiskati krmo, ki ne vsebuje alergenov. Pri tem je priporočljivo izbrati takšno, ki je brez glutena in, ki vsebuje samo en vir beljakovin. Oboje omogoča Naturavetal Canis Plus uravnotežena hrana, ki jo priporočajo tudi veterinarji.

 

Temelj dolgega in aktivnega življenja so izključno naravne sestavine

Prehrana psa mora temeljiti na naravnih sestavinah, ki jih organizem prepozna in lahko vključi v sebi lastne procese. Sintetično dodanih snovi organizem ne more prepoznati v celoti in jih tudi ne more izkoristiti, zato se lahko le-te kopičijo in skladiščijo in v najslabšem primeru povzročajo tudi številne težave. Številni psi lahko imajo vedenjske težave zaradi prekomerne količine kemikalij (sintetičnih dodatkov) v krmi, saj lahko nevrotoksične snovi v sintetičnih konzervansih spremenijo vedenje psov.

Vendar pa imajo lastniki psov moč, da neposredno vplivajo na zdravje svojih živali z izbiro naravne hrane visoke kakovosti. Naturavetal biološko ustrezna hrana je skladna z življenjskim slogom psa in je prilagojena individualnim potrebam in življenjskim razmeram psa ter je temelj dolgega in aktivnega življenja.

Naturavetal asortima izdelkov sestoji iz 150. različnih izdelkov, ki so namenjeni hranjenju in negi psa. Naturavetal hrana za pse obsega suho in mokro hrano v obliki pločevink in mesnih salam. Izbiro dopolnjujejo številni na zraku sušeni priboljški in BARF prehranski dodatki za sestavo uravnoteženega obroka, za vse tiste, ki za svojega psa sami pripravljate obroke.

Spodaj so zbrani številni prispevki, ki vam bodo v pomoč pri izbiri ustrezne prehrane. Iz prispevkov boste prejeli tudi ogromno informacij o samem delovanju nemškega podjetja Naturavetal. Celotna filozofija podjetja temelji na naravnih in kakovostnih sestavinah in strogo nasportuje vsem sintetičnih dodatkov ali GSO organizmom.

 

11 Apr Hladno stiskana hrana za pse - Naravna in okusna
Valerija 0 45462
NATURAVETAL HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE JE NAJBOLJŠA IZBIRA Hladno stiskana hrana za pse Naturavetal je iz 100% naravnih sestavin, vsebuje več kot 60% ali 70% delež svežega mesa in je proizvedena v Nemčiji. Monoproteinska hladno stiskana pasja hran..
14 Feb Pravilna menjava hrane pri psih
Valerija 0 620
Kako pravilno zamenjati brikete za hladno stiskane pelete?   Menjava hrane pri psih mora biti premišljena odločitev za katero si moramo vzeti vsaj kak teden časa. Hrane ne menjavamo po navdihu, temveč le takrat, kadar psu obstoječa ne odgovarja, ni..
05 May INSEKTNA HRANA ZA PSE – Hrana za pse iz žuželk
Valerija 0 716
INSEKTNA HRANA ZA PSE – Hrana iz ličink žuželk   Ličinke kot hrana se na krožnikih ljudi pojavljajo že vrsto let, res je, da ne v naši kulturi, so pa zato npr.: v Aziji že prava stalnica. Če pogledamo kako se je razvijal pes skozi zgodovino, se je..
16 Jan Mnenja strank - Hladno stiskana hrana Naturavetal
0 2591
HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE NATURAVETAL Vsi pasji lastniki hočemo svojemu kosmatincu le najboljše in najlepše. Poleg neskončne ljubezni, topline, šolanja in razumevanja je pomembno, da mu nudimo tudi naravno in kakovostno hrano. Roko na srce, samo..
10 Sep Katera je najboljša hrana za pse
Valerija 0 7031
Katera je najboljša hrana za pse – Kako izbrati pravo? Ob poplavi različne hrane za pse na tržišču se pasji lastniki zelo težko odločimo, katera je najboljša za našega psa. Večini pasjih lastnikov se zagotovo postavlja vprašanje katera hrana za pse..
23 Aug Količina hrane za psa - prehranska tabela
Valerija 0 23051
Tabela količine hrane za pse – Koliko pes poje? Tabela količine hrane za pse se razlikuje med posameznimi vrstami hrane in tudi glede na življenjsko stopnjo psa. Mladički potrebujejo več hrane kot odrasli psi, saj še rastejo in se razvijajo, medtem..
10 Apr SUROVA HRANA ZA PSE (BARF): Osnovna načela in praktični recepti
Valerija 0 8803
SUROVA HRANA ZA PSE (BARF): Osnovna načela in praktični recepti   Vedno bolj popularna med pasjimi lastniki je surova hrana za pse. Surova hrana za pse je sveža, naj pa bi bila tudi kvalitetna in zdrava ter predstavlja popoln obrok za psa in skrbi ..
02 Apr Filozofija Naturavetal podjetja
Jure 0 3982
Filozofija Naturavetal podjetja Filozofija Naturavetal podjetja temelji na naravni hrani, na naravnih prehranskih dodatkih in naravnih izdelkih za nego. Naturavetal hladno stiskani peleti so prvi hladno stiskani peleti v Sloveniji. V letu 2021 smo z..
02 Apr Zavajanje proizvajalcev pri navajanju sestavin v hrani za pse
Jure 0 5259
Zavajanje proizvajalcev pri navajanju sestavin v hrani za pse   Zavajanje proizvajalcev pri navajanju sestavin v hrani za pse - ali se to dejansko dogaja? V poplavi tako različne ponudbe hrane za pse je odločitev pasjih lastnikov še toliko težja. S..
02 Apr Lahko prebavljiva hrana za starejše pse
Jure 0 4638
Hrana za starejše pse - Kako izbrati pravo? Hrana za starejše pse je ključnega pomena, da vaš kuža senjor preživi svoja starostna leta na zdrav in kvaliteten način. Starejši psi še kako zelo potrebujejo lahko prebavljivo hrano in hrano, ki jih bo na..
27 Mar Hrana za pse brez žitaric
Valerija 0 3446
Hrana za pse brez žitaric in brez glutena  Hrana za pse brez žitaric je izbira za vse pasje lastnike, katerih psi so alergični na žitarice. Niso vsa žita enaka, nekatera so za pse težko prebavljiva, spet druga pa se za psa koristna saj so polna hran..
25 Mar Je moj pes kanta za smeti?
Jure 0 3630
Je moj pes kanta za smeti? Pasja psihologinja in vzrediteljica Katrin Scholz o zdravi in za psa primerni hrani. Med predavanjem o primerni hrani za pse in dietni hrani za pse pasje psihologinje in vzrediteljice Katrin Scholz, je bilo med 80 poslu..
10 Jan Dietna hrana za pse
Jure 0 1304
DIETNA HRANA ZA PSE   Dietna hrana za pse? Ali vaš pes res potrebuje posebno dietno hrano za pse, če ima težave s povečano telesno težo? Še en zaskrbljujoč podatek: Po podatkih veterinarjev ima pri nas kar ena četrtina vseh psov težave z debelostj..
08 Jan Naravna prehrana psa je najboljša izbira
Valerija 0 6090
Naravna prehrana psa je najboljša izbira Prehrana psa v vseh njegovih življenjskih obdobjih je kjučnega pomena za zdrav razvoj, vitalno in energično življenje kosmatinca. Pomembno je, da so sestavine v hrani uravnoteževe in naravnega izvora, saj jih..
13 Dec Nasveti za pravilno hranjenje psa
Valerija 0 10949
Nasveti za pravilno hranjenje psa Hranjenje psa je tista osnova, ki jo moramo osvojiti vsi pasji lastniki. Pomembna je kakovostna in uravnotežena hrana, hkrati pa je tudi zelo pomembno kako, na kakšen način in kolikokrat je potrebno hraniti psa. V ..
11 Sep Naturavetal prehranski slovarček
Jure 0 5950
Naturavetal prehranski slovarček     Ekstrudiranje Ekstrudiranje je proces segrevanja sestavin pri temperaturi nad 140 °C in stiskanja v brikete pod visokim pritiskom. Med postopkom se lastnosti sestavin bistveno spremenijo, pri čemer izgubijo ..
Prikazujem 1 do 16 od 16 (1 strani)