Mnenja strank – Hladno stiskana hrana Naturavetal

Mnenja strank: HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE NATURAVETAL

Vsi pasji lastniki hočemo svojemu kosmatincu le najboljše in najlepše. Poleg neskončne ljubezni, topline, šolanja in razumevanja je pomembno, da mu nudimo tudi naravno in kakovostno hrano. Roko na srce, samo človeška toplina in ljubezen psa ne bo ohranjala pri zdravju in vitalnosti. Vsi se boste strinjali, da je potrebno začeti pri osnovah – torej pri prehrani. Ampak, katero hrano izbrati ob poplavi različnih ponudnikov, različnih prepričanj in različnih mnenj. Tukaj najdeš mnenja strank, ki so z nami delile svoje izkušnje in povedale zakaj je Naturavetal hladno stiskana hrana za pse prava izbira.

 

Mnenja strank: Katarina, Anja in Eva

Mnenje stranke Katarina

Mnenje stranke Anja

Mnenje stranke Eva

 

Naj kaj biti pozoren pri izbiri hrane?

Da se odločimo za določeno znamko hrane morajo biti izpolnjeni naslednji kriteriji:

  • pomembno je prebiranje in razumevanje deklaracije
  • tradicija in prepričanje podjetja, ki hrano proizvaja
  • preverjana kakovost sestavin, ki jih hrana vsebuje

Zavedajte se, da boste z izbrano hrano psa hranili vsak dan več let zapored, zato je zelo pomembno, da posegate po naravnih sestavinah.

 

1. RAZUMEVANJE DEKLARACIJE

Stvari, napisane na deklaraciji, ki jih niti ne znate prebrati nikakor ne spadajo v pasjo skledo. Prav tako zapis: živalske beljakovine, živalske maščobe ni prepričljiv. Od katere živali pa so? Pomembno je, da je deklaracija odprtega tipa, da vam točno piše katere sestavine so v hrani. Takšno deklaracijo uporablja Naturavetal pri vseh svojih izdelkih. Pozorni bodite tudi na razdelek na deklaraciji: dodatki, kjer je naveden cel kup sintetičnih vitaminov, mineralov in konzervansov. Boljše je posegati po naravnih vitaminih, ki se nahajajo v mesu, sadju, zelenjavi. Konzervansi, barvila, ojačevalci okusa pa nikakor ne spadajo v vsakodnevno prehrano psa. Naturavetal uporablja le naravne vitamine in je hrana za pse brez sintetičnih konzervansov, ojačevalcev okusa, barvil, arom,…zato razdelka dodatki pri nas ni.

 

2. TRADICIJA IN FILOZOFIJA PODJETJA

Naturavetal je podjetje na severu Nemčije, ki se že 25 let ukvarja izključno z razvojem in proizvodnjo naravne hrane za pse, naravnih BAFR dodatkov za pse in priboljškov sušenih na zraku. Ekipa Naturavetal vključuje številne veterinarje, ki dajejo prednost naravnim rešitvam. Kosmatinčki smo zastopnik za Naturavetal izdelke v Sloveniji. Svojo zgodbo smo začeli pisati pred 9 leti, ko smo se prvič spoznali z Naturavetal hladno stiskanimi peleti. V Slovenijo smo jih pripeljali najprej za svoje tri pse nato pa nas je čakala dolga pot, da smo to novico in zavedanje o prednostih hladno stiskanih peletov prenesli še med ostale pasje lastnike. Lahko si predstavljate, kako težka pot nas je čakala, saj pred 9. leti še nihče ni poznal peletov.

 

3. KAKOVOSTNE SESTAVINE

Prednost Naturavetal hladno stiskane hrane so vsekakor kakovostne sestavine (human grade). Vsaka od sestavin je posamično sušena in nato združena z ostalimi sestavinami v hladno stiskan pelet. Prednost našega postopka izdelave je ta, da ohranimo naravne vitamine in minerale, prisotne v zelenjavi, sadju in zeliščih, ki so sestavni del hrane. Naturavetal hrana ne vsebuje sintetičnih vitaminov in mineralov, ne vsebuje umetnih barvil, konzervansov in ojačevalcev okusa. O svežini hrane priča tudi rok uporabe, ki je 6 mesecev od proizvodnje. kakovost sestavinin hrane je redno nadzorovana z laboratorijskimi analizami.

 

Mnenja strank: Bisera, Majdi in Tamara

Mnenje stranke Bisera

Mnenje stranke Majdi

Mnenje stranke Tamara

 

Kaj pomeni hladno stiskano?

Hladno stiskanje je proces obdelave sestavin na nizkih temperaturah, pri katerem je končni rezultat hladno stiskan pelet. Pri Naturavetalu se postopek hladnega stiskanja vrši pri 39 °C in traja zelo kratek čas. Vse sestavine, ki sestavljajo hrano so obdelane posamezno. Meso je posušeno in zmleto, zdrava žita (polnozrnat riž, oves) in pražita: ajda ter proso so nežno kuhana na pari po patentiranem postopku, da so za psa lahko prebavljiva. Zelenjava, sadje in zelišča se mešanici dodajo v zračno sušeni obliki neposredno pred hladnim stiskanjem. Postopek proizvodnje hladno stiskane suhe hrane zagotavlja posebno visoko biološko uporabnost vsake izmed naravnih sestavin. To pomeni, da so v veliki meri ohranjeni vitamini, minerali in rudninske snovi.

Za hitro primerjavo: briketi so obdelani s postopkom ekstrudacije, za katerega je značilna visoka temperatura (130-180 °C), sam postopek pa je dolg. To pomeni, da velik del naravne vsebnosti vitaminov izgori in ga je treba nadomestiti z mešanico umetnih vitaminov.

 

Prednosti hranjenja z Naturavetal hladno stiskanimi peleti:

  • Hladno stiskana hrana v želodcu ne nabrekne/ne obleži, ampak se hitro in učinkovito prebavi. S tem je manjše tveganje za zasuk želodca, manjše tveganje za porušitev bakterijske flore in manjše tveganje za prebavne težave.
  • Maksimalen izkoristek hranilnih snovi in posledično manjši iztrebek
  • Večja vitalnost psa zaradi učinkovitejše prebave
  • Lepa koža in dlaka, zaradi različnih naravnih vitaminov, mineralov in hladno stiskanih nenasičenih maščobnih kislin
  • Ker Naturavetal hrana ne vsebuje sintetičnih dodatkov, organizem psa ni obremenjen z nepotrebnimi substancami.

 

 

Video prikaz simulacije dogajanja v pasjem želodcu: razlika med briketi in peleti: Peleti se hitro razgradijo, ne nabreknejo in ne obležijo v želodcu, zato je prebava hitrejša in učinkovitejša, tveganje za zasuk želodca pa minimalno.

 

Pestra ponudba različnih okusov

Pasja hrana Naturavetal v 6. različnih okusih:

  • CANIS PLUS PIŠČANEC
  • CANIS PLUS JAGNJETINA
  • CANIS PLUS LOSOS
  • CANIS PLUS GOVEDINA
  • CANIS PLUS KUNEC
  • CANIS PLUS SPORT
  • CANIS PLUS ZA MLADIČE LOSOS
  • CANIS PLUS ZA MLADIČE PIŠČANEC

 

 

Zaključek….

V primeru, da so se vam pojavila dodatna vprašanja o Naturavetal hladno siskani hrani ali o kateremkoli drugem Naturavetal izdelku vam z veseljem pomagamo in svetujemo na info@kosmatincki.si ali na telefonski številki 041/601-417 (od pon. do petka/8:00-16:00). Kosmatinčki imamo v ponudbi le Naturavetal izdelke, zato jih dobro poznamo, saj veliko svojega časa namenimo izobraževanju o Naturavetal hrani. Prav tako smo si v vseh teh letih nabrali ogromno povratnih informacij drugih pasjih lastnikov, hladno stiskana hrana Naturavetal pa je vsakodnevno tudi na domačem krožniku :).