Račje meso za pse za Martinovo večerjo

Za Martinovo večerjo je prav, da našim razvajenim kosmatincem pripravimo malenkost drugačen in bolj razkošen obrok. Ne moremo jim ravno ponuditi slastno in hrustljano gos, lahko pa zanje pripravimo čudovito večerjo iz račjega mesa. Račje meso za pse je zdrava izbira, meso je primerno tudi za alergike in občutljive pse, psi pa preprosto okus račke obožujejo.

 

Za Martinovo večerjo ne sme manjšaki račje meso

Račje meso za pse

Za letošnje martinovanje sva za našega Bonda pripravila prav posebno poslastico. Naš bigl Bond je sicer hranjen s hladno stiskanimi peleti Naturavetal za mladičke, občasno pa mu ponudiva tudi kakšno Naturavetal pločevinko ali klobaso. Za Martinovo večerjo sem mu pripravila 100 % račje meso Canis Plus v kombinaciji s Top Fit Mix kosmiči, korenčkovim granulatom in mineralnim šotnim blatom. Meni so takšni enostavni recepti super, saj ne porabim preveč časa, naš Bond pa je zmeraj tako zelo vesel takšnega obroka.

 

račje meso za pse
Sestavine, ki sem jih uporabila za sestavo uravnoteženega obroka iz račjega mesa

 

Recept za uravnotežen obrok iz račjega mesa

Za Bonda, ki je mladiček in ima 13 kg sem pripravila 220 g obroka, od tega sem dala:

 

 

Glavna sestavina je račje meso, namesto kosmičev lahko uporabite svežo ali pokuhano zelenjavo. Jaz sem si pomagala s kosmiči saj trenutno nisem imela pri roki nobene sveže zelenjave. Korenčkov granulat imamo zmeraj doma, saj naš Bond zunaj zelo rad poje “kaj neprimernega”, prav tako občasno dodam h peletom mineralno šotno blato in sem ga lahko dodala še k Martinovi račji večerji.