Naturavetal patent

Objavil Kosmatinčki 11/09/2016 0 Komentarji Naturavetal hrana za pse,

Riž v asortimentu popolne hrane Naturavetal Canis Plus je obdelan po patentiranem postopku kuhanja v pari. Vendar pa zgolj inovativen proces še ne naredi hrane za živali zdrave. Izjemno pomembni sta tudi kakovost sestavin in stopnja industrijske obdelave le-teh. Surovi riž je pravzaprav tak, kakršen je pridobljen neposredno s polja, torej popolnoma neoluščen. Ta vrsta riža vsebuje 8 – 9% surovih vlaknin. Če mu oluščimo le prvo, zunanjo lupino, dobimo rjavi riž, če pa oluščimo tudi lupino rjavega riža, dobimo bel riž.

Surovi riž v Naturavetal pasji hrani po žetvi očistimo (ne oluščimo) ter pod zračnim pritiskom in s pomočjo toplote napihnemo (podobno kot kokice). Na ta način lahko ločimo surove vlaknine, ne da bi jih pri tem uničili. Skozi edinstven postopek stiskanja izdelek stabiliziramo brez potrebe po dodajanju kakršnih koli konzervansov.

Ker so prisotne strukture celih riževih zrn z ohranjenimi vitamini in minerali, se ta riž imenuje polnozrnat riž. 

V običajni hrani za živali se za izrazom „riž“ skrivajo le drobci popolnoma  poliranega in slabo prebavljivega  belega riža. Ta vsebuje komajda kaj mineralov ali vlaknin. Naš lahko prebavljiv surovi riž v lupini vsebuje dragocene surove vlaknine in celulozo, ki podpirajo črevesno peristaltiko in absorbirajo vlago iz črevesja. To zagotavlja stalno in redno prebavo ter čiščenje črevesne sluznice.Oves
V osnovi je to surovi oves, ki je očiščen in oluščen, saj bi bila njegova zunanja lupina pretežka za prebavo. Oves, skuhan v pari po patentiranem postopku, izgleda kot ovseni kosmiči in je zelo lahko prebavljiv.

Koruza
Koruza ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, vsebuje pa veliko okusa. Je brez glutena ter bogata z vitaminom B in minerali. Ti so koristni predvsem za srce in živčevje ter za zagotavljanje energije telesu. Naša koruza je obdelana s pomočjo toplega zraka, zato proteini ostanejo v veliki meri nedotaknjeni. Argumentom proti koruzi in trditvam o negativnih vplivih na vedenjske spremembe psa tako ne moremo pritrditi, saj je vse odvisno od njene kakovosti.

Proso
Rjavo proso je ena najstarejših gojenih rastlin. Ima trdo rjavo lupino in že od nekdaj velja za naravno prehransko dopolnilo, ki je bogato z mikrohranili.

Zaradi temne pigmentacije je rjavo proso neobčutljivo na vlago, zato ga - le najbolj kakovostnega - uporablja tudi Naturavetal.

Pri obdelavi prosa je potrebno odstraniti le zunanjo lupino, ki je naši hišni ljubljenčki ne morejo prebaviti. Poleg vlaknin, ki so pomembne za zdravo črevesno aktivnost, naše proso vsebuje tudi minerale, vitamine, elemente v sledeh in še posebej dragocen silicij.

Ajda
Ajda se botanično ne uvršča med žitarice temveč je rastlina iz družine Polygonaceae in ne vsebuje glutena. Še posebej je bogata s hranili in esencialnimi aminokislinami. To lahko pomaga pri ohranjanju delovanja jeter in uravnava / znižuje holesterol in krvni sladkor. 

Loading...