PLAŽA ZA PSE: v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji

Včasih je zelo težko najti popolno počitniško destinacijo – takšno, kjer se bomo počutili prijetno, kjer bomo lahko počivali in kjer, bomo lahko videli tudi kaj novega in drugačnega. Takšno destinacijo je še težje najti, če se na dopust odpravljamo skupaj s psom. Za vas smo izbrskali psom prijazne počitniške destinacije (plaže za pse in hotel za pse), veliko idej pa smo dobili tudi od naših bralcev, naših strank in od drugih pasjih lastnikov, ki na spodaj naštete lokacije odhajajo že vrsto let skupaj s svojim kosmatim prijateljem.

PLAŽA ZA PSE: v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji
Preživljanje kvalitetnega časa z družino in psom

 

Plaže za pse na Hrvaškem

Hrvaška obala je čudovita, ogromna in hitro dostopna zato je tudi najbolj priljubljena med pasjimi lastniki. Vsi se lahko strinjamo, da je s psom lažje na dopust z avtom kot z letalom. Čeprav nič ni nemogoče. Nekateri kosmatinci vožnjo v avto ne prenašajo najboljše, zato je najbolj praktično izbrati destinacijo, ki nam je blizu.

 

Pula, Premantura in Rt Kamenjak:

Plaža za pse:

 • Premantura in Rt Kamenjak: kamp Stupice
 • Plaža Verudela
 • Plaža Zlatne stijene

Nastanitve prijazne psom in bližina pasje plaže:

 

Otok Cres

Po mnenju naših bralcev in sledilcev na Facebooku in Instargamu lahko trdimo, da je Cres ena izmed bolj priljubljenih destinacij, kamor se odpravljate na dopust skupaj s kosmatincem.

Plaža za pse:

 • Plaža v kampu Kovacine
 • Plaža v kampu Slatina

Nastanitve prijazne psom in bližina pasje plaže:

PLAŽA ZA PSE: na Hrvaškem

Plaža za pse na Hrvaškem

 

Otok Krk

Otok Krk je med Slovenci že tako ali tako priljubljen, ampak je več kot očitno priljubljen tudi za vse pasje lastnike. Kar nekaj vas je napisalo, da s svojim kosmatincem zahajate na Krk.

Plaža za pse:

 • Vela plaža Baska
 • Plaža Šilo v kampu Tiha
 • Plaža v Soline
 • Plaža Čižići

Nastanitve prijazne psom in bližina pasje plaže: 

 

Rovinj

Med priljubljene destinacije spada tudi Rovinj, ki je tudi zelo praktična destinacija, saj je zelo blizu Slovenije.

Pasja plaža:

 • Plaža Paradiso
 • Zlatni rt

Obe pasji plaži sta del gozdnega parka Zlatni Rt, vse nastanitve pa so v neposredni bližini.

Psom prijazne nastanitve v bližini plaž:

 

Psom prijazne počitniške destinacije v Italiji

Pasji lastniki, ki ste sodelovali pri izbiranju psom prijazne počitniške destinacije ste v Italiji največkrat izbrali Dolomite in Toskano. Dolomiti in Toskana so nekoliko bolj oddaljeni od Slovenije, zato mora biti vaš kosmatinec navajen vožnje. Ves čas mora imeti na voljo svežo vodo, razveselite pa ga lahko tudi z njegovimi najljubšimi priboljški. Pes naj se v avto počuti kar se da udobno, v ta namen lahko uporabite tudi boks z njegovo najljubšo odejico ali hladilno odejo, da mu ne bo prevroče. Klima v avtu je obvezna. Na poti se tudi večkrat ustavite in peljite psa na krajše sprehode in na potrebo. Če vaš pes vožnje ne mara, pa si lahko pomagate tudi Canis Extra Nervenheld kapsulami za naravno pomiritev psa.

Psom prijazni hoteli in namestitve

Psom prijazne nastanitve v Italiji

Dolomiti

Dolomiti so gorovje v severni Italiji in so zelo priljubljena destinacija tudi v zimskem času zaradi številnih smučišč. Dolomiti so tudi zelo zaželena poletna destinacija, sploh za tiste, katerim vročina ni najbolj pisana na kožo. V bližini nimate morja imate pa številna jezera in gorske poti. Dolomiti so ogromni, nastanitev pa je nešteto. Mi smo zbrali samo tiste, katere so nam predlagali drugi pasji lastniki.

 

Psom prijazne nastanitve v Dolomitih:

 

Toskana

Toskana je ena izmed dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo. Prepoznavna je po številnih vinogradnih gričkih, po prečudoviti pokrajini, po številnih srednjeveških mestih in majhnih idiličnih vaseh. V Toskani se lahko odpravite proti zahodu do obalnih mest in tako uživate na plaži. Lahko pa uživate v notranjosti v eni od številnih podeželskih vil, ki ponujajo tudi bazene.

 

Psom prijazne nastanitve v Toskani:

 

Grčija, Korzika, Sardinija

Najbolj pogumni pa ste nam zaupali, da se s svojim kosmatincem podate tudi v Grčijo, na Sardinijo ali Korziko. Sardinija in Korzika sta kar precej praktični, saj vam ni potrebno na letalo, ampak greste na trajetk, ki je veliko bolj sprejemljiv za pse. Nastanitve za vse omenjene destinacije lahko najdete na Booking.com, kjer v stranskem meniju označite Pets allowed. Iskalnik vam bo našel tisoč nastanitev, ki dovoljujejo psa. Izberete nastanitev, ki vam je všeč, preverite, če je res dovoljeno pripeljati psa in pogledate kakšna bi bila cena. Nekje piše, da je ljubljenček brezplačen, nekje pa, da je zanj potrebno doplačati. V tem primeru lahko obiščete tudi uradno stran hotela, da preverite ceno za psa. Priporočam vam tudi, da kontaktirate nastanitev in jih sporočite, da prihajate s psom, saj bodo tako pripravljeni na vaš prihod.

plaža za pse

S psom se lahko odpravite na dopust tudi v Grčijo, Sardinijo ali Korziko

 

Slovenija

Nikakor ne smemo pozabiti naše čudovite Slovenije, ki je kužkom kar prijazna dežela. Na slovenski obali boste našli kar nekaj kotičkov, kjer dovoljujejo kopanje s psom. V Izoli boste našli pasjo ob starem Delamarisu, pod Belvederjem in divjo plažo na Belih skalah. Tudi v Portorožu so pasje plaže: takoj za kampom Lucija, plaža v avtokampu v Strunjanu in divja plaža v Strunjanu. V Sloveniji so pogoste destinacije za osvežitev psa tudi Soča, Velenjsko jezero in Bohinjsko jezero. Ker je Slovenija zelo bogata z jezeri se lahko na jezero odpravite tudi v sklopu vikend oddiha. 

 

Ne glede na to, kjer boste preživeli poletje, pomembno je le eno, da skupaj s psom preživite kvaliteten čas. Psu je zelo pomembna rekreacija zato ga zmeaj lahko peljete na sprehod na drugo lokacijo kot običajno. Kosmatinčki vam in kosmatincem želimo prečudovito poletje!

 

Viri: 

www.booking.com