Meni
Vaša košarica

Zdravje in počutje psa

Zdravje in počutje psa

Počutje in zdravje našega kosmatinca je ključnega pomena za zdrav odnos in prijetno življenje skupaj s psom. Če pes nima zdravstvenih težav ima ogromno energije in vitalnosti, bolj je fokusiran in poslušen. Zdravega psa lahko hitro vpeljemo v naše vsakdanje življenje in ga naučimo ogromno novih stvari. Psi s konstantnimi zdravstvenimi težavami ne morejo biti fokusirani, niso poslušni, prav tako nimajo prave volje in enegrije. Kar spomnimo se, kako se sami počutimo, ko smo bolani. 

Osnova za zdravega psa je zdrava prehrana in ustrezno življenjsko okolje. Vsekakor ima genetika (torej podedovana genetske težave) velik vpliv na zdravje in tega nikakor ne moremo izničiti, lahko pa imamo zdravje takšnega psa z ustrezno hrano in načinom bivanja pod nadzorom. V nadaljevanju najdete pogoste bolezni psov, načine kako jih prepoznati in načine kako lahko psu pomagate sami. Zajeta so tudi določena vedanja psa, po katerih pravočasno prepoznate določeno bolezensko stanje. 

27 Mar Pasji zobje: mlečno in stalno pasje zobovje
Valerija 0 653
Pasji zobje: mlečno in stalno pasje zobovje Psa lahko glede na zobovje uvrstimo v tri življenjska obdobja, in sicer: mlečno pasje zobovje, stalno pasje zobovje in obdobje, ko je pes brez zob. Pasji zobje so izjemno pomembni, predstavljajo začetek pr..
17 Jan Suha koža pri psu in naravna pomoč
Valerija 0 631
Suha koža pri psu in naravna pomoč   Vzrokov za suho kožo pri psu je več, zato je pomembno, da ugotovimo zakaj ima pes suho kožo in poskušamo to stanje čim prej izboljšati. Problem pri suhi koži je ta, da psa srbi, zato se pes nenadzorovano praska ..
22 Nov Pregled psa doma
Valerija 0 879
PREGLED PSA DOMA   Za zagotavljanje zdravja in dobrega počutja so zdravstveni pregledi psa doma nujno potrebni. Če psa 1 – 2x na mesec pregledate in pretipate točno veste, če so se pojavile kakšne spremembe in približno kdaj so se pojavile. V prime..
02 Nov Sončni vitamin D in njegov izjemen vpliv na zdravje psa
Valerija 0 649
Vitamin D: Za zdrave kosti in imunski sistem   Ogromno je govora o tem kako pomembni so vitamini in še več je govora o tem zakaj je izjemnega pomena, da so vitamini naravnega izvora in niso sintetično dodani. V tem prispevku bi se rada osredotočila..
04 Oct Močerad in pes
Valerija 0 1256
Zakaj je močerad nevaren za psa?   Močerad je dvoživka z nepozabnim vzorcem kože. Močerada prepoznamo vsi, saj je značilne črne barve s kričečimi živo rumenimi lisami. Večina živali s svojimi živimi barvami drugim organizmom sporoča, da je nevarna ..
11 Jul Pes je travo: Zakaj in kako to preprečimo?
Valerija 0 3435
Pes je travo: Zakaj in kako mu to preprečim?   Zakaj pes je travo ni popolnoma pojasnjeno, prav tako obstajajo številni razlogi za to početje. Vsekakor pa ne moremo enoznačno trditi, da pes je travo, zato ker se slabo počuti ali ima neurejeno preb..
17 Jun Toplotni udar pri psu: Bistvena je preventiva
Valerija 0 1220
Toplotni udar pri psu: Bistvena je preventiva   Toplotni udar pri psu imenovan tudi vročinska kap je zelo nevarno stanje, ki se lahko konča z najslabšim možnim izidom. Zato je najpomembnejše, da psa sploh ne izpostavljamo okolju, kjer bi lahko dož..
12 May Sladkorna bolezen pri psih: Kako prepoznati diabetes pri psu?
Valerija 0 1767
Sladkorna bolezen pri psih: Kako prepoznati diabetes pri psu?   Sladkorna bolezen pri psih je neozdravljiva prosnovna bolezen, ki pa jo lahko imamo pod nadzorom in na tak način psu omogočimo kvalitetno in dolgotrajno življenje. Dejavniki, zakaj pr..
17 Nov Telesna temperatura psa: Normalna telesna temperatura psa in kdaj govorimo o vročini
Valerija 0 7350
Telesna temperatura psa: Kakšna je normalna telesna temperatura psa in kdaj govorimo o vročini Ali poznate normalno telesno temperaturo vašega psa? Morda boste presenečeni nad podatkom, da je normalna telesna temperatura psa višja od naše telesne t..
01 Oct Glivice pri psu: Kako jih prepoznati, zdravljenje in kako pomagati psu?
Valerija 0 4146
Glivice pri psu: Kako jih prepoznati, zdravljenje in kako pomagati psu?   Glivice pri psu so zelo pogosta težava, ki pa jo je na žalost tudi zelo težko sanirati. Glivice povzročajo podobne težave kot alergija pri psu in velikokrat lastniki psov sp..
29 Sep Kužni kašelj: Kaj storiti, ko pes kašlja in se davi?
Valerija 0 5770
Kužni kašelj: Nalezljiv kašelj psov   Kužni kašelj pri psih ali strokovno infekciozni traheobronhitis je zelo nalezljivo obolenje zgornjih dihal. Vsesplošno poznan je tudi angleški izraz: Kennel Cough. Kužni kašelj ni smrtno nevarna bolezen, kljub..
18 Aug PREHLAD PRI PSU: Kako pomagati prehlajenemu psu?
Valerija 0 5479
PREHLAD PRI PSU: Kako pomagati prehlajenemu psu?   Prehlad pri psu je ravno tako pogost kot prehlad pri ljudeh. Največkrat so psi prehlajeni na prelomnih obdobjih jesen – zima in zima – pomlad. Zelo pomembno je, da že preventivno poskrbite za močan..
01 Aug Tresenje psa: Zakaj se pes trese in kako mu pomagati
Valerija 0 8616
Tresenje psa: Zakaj se pes trese in kako mu pomagati   Razlogov za tresenje psa je ogromno. Pes se trese zaradi vznemirjenja, zaradi mrzlega vremena lahko pa tudi zaradi določenega bolezenskega stanja, ki je povezano s tresenjem psa. Vsekakor najpr..
03 Jun Zaprtje pri psu: Kaj narediti, če pes ne more na blato
Valerija 0 9004
Zaprtje pri psu: Kaj narediti, če pes ne more na blato   Zaprtje pri psu je izjemno nelagodno stanje, ki se lahko prevesi v boleče stanje, v kolikor ne ukrepamo pravočasno. Razlogov zakaj pes ne more na blato je ogromno, zato je potrebno najti vzro..
30 Mar Osteoartritis (OA) in artritis pri psih
Valerija 0 4922
Osteoartritis (OA) in artritis pri psih Artritis pomeni vnetje sklepov pri psih. Osteoartritis (OA) je degenerativna bolezen sklepov in najpogosteje diagnosticirana oblika artritisa pri psu ter ena najpogostejših vzrokov šepanja pri psu. Artritis in..
24 Mar DISPLAZIJA KOLKOV: Kako jo prepoznamo in kako pomagamo psu?
Valerija 0 6912
DISPLAZIJA KOLKOV: Kako jo prepoznamo in kako pomagamo psu? Displazija kolkov je pogosta bolezen, ki prizadene predvsem večje pasme psov. Če opazite šepanje psa, hitrejšo utrujenost in izogibanje stopanju na zadnje noge, so to lahko znaki za displa..
28 Feb MOJ PES ŠEPA: Najpogostejši vzroki in kako mu pomagamo?
Valerija 0 10585
MOJ PES ŠEPA: Najpogostejši vzroki in kako mu pomagamo? Moj pes šepa! Zakaj, kako je prišlo do tega, kako mu lahko pomagam so le nekatera izmed vprašanj, ki si jih zastavi vsak pasji lastnik, ko se sreča s to težavo. Da pes šepa, še ne pomeni nujno..
14 Nov Vzroki za prhljaj pri psu in kako se ga znebiti
Valerija 0 7810
Vzroki za prhljaj pri psu in kako se ga znebiti Prhljaj pri psu je enako kot pri ljudeh zelo pogosta in neželena nadloga, ki se je psi in ljudje želimo čimprej znebiti. Razlogov za nastanek prhljaja je več, prav tako pa obstaja več rešitev kako se ..
29 Oct Najpogostejše bolezni psov
Valerija 0 7290
NAJPOGOSTEJŠE BOLEZNI PSOV Živimo v svetu, v katerem na naše pse prežijo številne bolezni. Še bolj presenetljivo je to, da imajo psi zelo podobne bolezni kot ljudje. Srečati popolnoma zdravega psa je danes že prava redkost. V nadaljevanju bi vam ra..
17 Oct Epilepsija pri psih: kakšni so znaki in kako pomagati psu
Valerija 0 9268
Epilepsija pri psih: kakšni so znaki in kako pomagati psu Epilepsija pri psih je kronično stanje z nenadzorovanimi ponavljajočimi se krči. Epilepsija pri psih je resno bolezensko stanje, ki ga je potrebno spremljati in v času napada psu pravilno po..
11 Oct Izpadanje dlake pri psu in menjava dlake pri psih
Valerija 0 7877
Izpadanje dlake pri psu in menjava dlake pri psih Izpadanje dlake pri psu je popolnoma naraven proces, ki je odvisen od različnih dejavnikov. Veliko je odvisno od samega psa, od pasme psa, letnega časa in seveda od splošnega zdravja psa. Izpadanja ..
08 Oct Gastritis pri psu in ostale vnetne bolezni prebavila pri psih
Jure 0 11253
Gastritis pri psu in ostale vnetne bolezni prebavila pri psih Gastritis pri psu in ostale vnetne bolezni prebavil pri psih se kažejo v obliki različnih prebavnih motenj, najpogosteje je prisotno bruhanje ali driska. Pri lajšanju težav z gastritisom..
17 Aug Kožne bolezni pri psih – slike najpogostejših
Valerija 0 28362
Kožne bolezni pri psih – slike najpogostejših Koža je  pasji največji organ in zato ji je potrebno nameniti še posebej veliko pozornost. Koža je tista, ki ščiti psa pred zunanjimi dejavniki. Ravno zaradi tega so se razvile številne in različne kožn..
05 Apr Probiotiki za pse: Spoznajte dobre bakterije
Valerija 0 5530
Probiotiki za pse: Spoznajte dobre bakterije Probiotiki za pse so "dobre bakterije", ki skrbijo za uravnano bakterijsko floro v črevesu psa in s tem vplivajo na bolj urejeno prebavo. Probiotične bakterije imajo večstransko uporabo in številne poziti..
01 Apr Bioresonanca za pse – celostni sistem samozdravljenja
Valerija 0 5308
Bioresonanca za pse – celostni sistem samozdravljenja Bioresonanca za pse je celostni sistem samozdravljenja, ki je že vsesplošno poznana in sprejeta pri ljudeh. V zadnjem času pa se je bioresonanca tudi zelo razširila v živalskem svetu, kar je pop..
26 Mar Zasuk želodca pri psu - Simptomi, vzroki in prva pomoč
Jure 0 9856
Zasuk želodca pri psu - Znaki torzije in pomoč pri okrevanju Zasuk želodca pri psu ali torzija želodca je povečanje (dilatacija) želodca, ki ji lahko sledi delni ali popolni zasuk želodca. Bolezen lahko prizadene pse vseh velikosti in pasem, posebej..
08 Jan Bruhanje psa | Zakaj in kaj lahko storimo sami?
Jure 0 26228
Bruhanje psa | Zakaj pes bruha in kaj lahko storimo sami?   Bruhanje psa je pojav s katerim smo se gotovo srečali že vsi pasji lastniki. Bruhanje in driska sta dve najpogostejši težavi, ki se pojavita pri psu. Vsaka driska in vsako bruhanje še ne p..
19 Dec Driska pri psu - Zakaj se pojavi in kako ukrepati?
Jure 0 24418
Driska pri psu - Zakaj se pojavi in kako ukrepati? Driska pri psu je zdravstveno stanje s katerim smo se zagotovo srečali že vsi pasji lastniki. Kdaj se driska pri psu pojavi, kaj storiti, ko ima pes drisko, kaj so razlogi za drisko, kdaj je čas za ..
05 Dec Srčno popuščanje pri psih
Valerija 0 10742
Srčno popuščanje pri psih Srčna bolezen pri psih je pogostejša kot pri kateri koli drugi domači živali. Najpogostejši obliki sta okvara srčne zaklopke, ki največkrat prizadene manjše pse in povečanje prekatov ter manjši iztisk krvi (dilatativna kar..
02 Dec Glukozamin za pse: Za kosti in sklepe
Jure 0 1822
Glukozamin za pse: Za kosti in sklepe Glukozamin za pse: Za kosti in sklepe? Ja prav ste slišali, prav nič drugače ni, kot pri nas ljudeh, ki prav tako velikokrat potrebujemo glukozamin za zdrave in gibljive sklepe. Glukozamin je telesu lastna snov,..
15 Nov Naravna pomirjevala za psa
Jure 0 5466
NARAVNA POMIRJEVALA ZA PSA   Ko se odločimo za nakup psa ali posvojitev psa, ne poznamo njegovega ozadja, njegovih prvih dni življenja in njegovih travm iz zgodnjega otroštva. Skozi strah, živčnost, tuljenje, trepet in lajanje nam psi pokažejo, da..
11 Sep Odpoved ledvic pri psu - Kaj lahko storimo?
Valerija 0 18324
Odpoved ledvic pri psu - Kaj lahko storimo? Odpoved ledvic pri psu nastopi kadar ledvica niso več sposobna opravljanja svoje funkcije - odstranjevanja odpadnih snovi (toksinov) iz organizma in koncentriranje urina. Telo vsakodnevno tvori toksine, ki..
Prikazujem 1 do 32 od 32 (1 strani)