Meni
Vaša košarica

Psi in zdravje


11 Jul Pes je travo: Zakaj in kako to preprečimo?
Valerija 0 841
Pes je travo: Zakaj in kako mu to preprečim?   Zakaj pes je travo ni popolnoma pojasnjeno, prav tako obstajajo številni razlogi za to početje. Vsekakor pa ne moremo enoznačno trditi, da pes je travo, zato ker se slabo počuti ali ima neurejeno preb..
17 Jun Toplotni udar pri psu: Bistvena je preventiva
Valerija 0 357
Toplotni udar pri psu: Bistvena je preventiva   Toplotni udar pri psu imenovan tudi vročinska kap je zelo nevarno stanje, ki se lahko konča z najslabšim možnim izidom. Zato je najpomembnejše, da psa sploh ne izpostavljamo okolju, kjer bi lahko dož..
12 May Sladkorna bolezen pri psih: Kako prepoznati diabetes pri psu?
Valerija 0 449
Sladkorna bolezen pri psih: Kako prepoznati diabetes pri psu?   Sladkorna bolezen pri psih je neozdravljiva prosnovna bolezen, ki pa jo lahko imamo pod nadzorom in na tak način psu omogočimo kvalitetno in dolgotrajno življenje. Dejavniki, zakaj pr..
17 Mar Kako odstraniti klopa pri psu
Valerija 0 635
Kako odstraniti klopa pri psu: Pregled psa in pravilna odstranitev   Takoj, ko se začne lepše in bolj sončno vreme, ko so dnevi daljši in jutra obsijana; nastopi nova težava – klopi. Klopi so trdovratna in nevarna nadloga za vse vrste sesalcev. Pri..
28 Feb Klopi pri psih in različne klopne bolezni
Valerija 0 5181
Klopi pri psu: Anaplazmoza in borelioza pri psih Klopi pri psih se pojavijo pri neustrezni zaščiti ali ne-zaščiti psa pred zunanji zajedavci, torej klopi. Najbolj smiselno je, da proti klopom za pse poskrbimo še pred sezono klopov. Klopi so prenašal..
15 Feb Bolhe pri psu - Preventiva in zatiranje
Jure 0 9082
Bolhe pri psu: Kako se uspešno znebiti bolh pri psih?   Bolhe pri psu niso samo hudo moteča nadloga za psa in lastnika, temveč so lahko tudi zelo nevarne, če ne ukrepamo pravočasno. Pasje bolhe se prehranjujejo s pasjo krvjo, v okolico pa odlagajo ..
09 Feb Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti
Valerija 0 11401
Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti   Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti je med vsemi lastniki kosmatih prijateljev zelo pogosto zastavljeno vprašanje. Bolhe so še posebna nadloga, saj so zelo trdovratne in v nekaj dneh iz ene nastane 50..
05 Jan Striženje krempljev pri psih
Tina 0 667
STRIŽENJE KREMPLJEV PRI PSIH Striženje krempljev pri psih je pomemben postopek, ki poskrbi za splošno zdravstveno stanje psa. Predolgi kremplji psa ovirajo pri hoji, hkrati pa lahko pride do vraščanja krempljev. Večina pasjih lastnikov svojim psom s..
17 Nov Telesna temperatura psa: Normalna telesna temperatura psa in kdaj govorimo o vročini
Valerija 0 1740
Telesna temperatura psa: Kakšna je normalna telesna temperatura psa in kdaj govorimo o vročini Ali poznate normalno telesno temperaturo vašega psa? Morda boste presenečeni nad podatkom, da je normalna telesna temperatura psa višja od naše telesne t..
01 Oct Glivice pri psu: Kako jih prepoznati, zdravljenje in kako pomagati psu?
Valerija 0 1489
Glivice pri psu: Kako jih prepoznati, zdravljenje in kako pomagati psu?   Glivice pri psu so zelo pogosta težava, ki pa jo je na žalost tudi zelo težko sanirati. Glivice povzročajo podobne težave kot alergija pri psu in velikokrat lastniki psov sp..
29 Sep Kužni kašelj: Kaj storiti, ko pes kašlja in se davi?
Valerija 0 1041
Kužni kašelj: Nalezljiv kašelj psov   Kužni kašelj pri psih ali strokovno infekciozni traheobronhitis je zelo nalezljivo obolenje zgornjih dihal. Vsesplošno poznan je tudi angleški izraz: Kennel Cough. Kužni kašelj ni smrtno nevarna bolezen, kljub..
18 Aug PREHLAD PRI PSU: Kako pomagati prehlajenemu psu?
Valerija 0 1669
PREHLAD PRI PSU: Kako pomagati prehlajenemu psu?   Prehlad pri psu je ravno tako pogost kot prehlad pri ljudeh. Največkrat so psi prehlajeni na prelomnih obdobjih jesen – zima in zima – pomlad. Zelo pomembno je, da že preventivno poskrbite za močan..
01 Aug Tresenje psa: Zakaj se pes trese in kako mu pomagati
Valerija 0 2305
Tresenje psa: Zakaj se pes trese in kako mu pomagati   Razlogov za tresenje psa je ogromno. Pes se trese zaradi vznemirjenja, zaradi mrzlega vremena lahko pa tudi zaradi določenega bolezenskega stanja, ki je povezano s tresenjem psa. Vsekakor najpr..
03 Jun Zaprtje pri psu: Kaj narediti, če pes ne more na blato
Valerija 0 3153
Zaprtje pri psu: Kaj narediti, če pes ne more na blato   Zaprtje pri psu je izjemno nelagodno stanje, ki se lahko prevesi v boleče stanje, v kolikor ne ukrepamo pravočasno. Razlogov zakaj pes ne more na blato je ogromno, zato je potrebno najti vzro..
30 Mar Osteoartritis (OA) in artritis pri psih
Valerija 0 2314
Osteoartritis (OA) in artritis pri psih Artritis pomeni vnetje sklepov pri psih. Osteoartritis (OA) je degenerativna bolezen sklepov in najpogosteje diagnosticirana oblika artritisa pri psu ter ena najpogostejših vzrokov šepanja pri psu. Artritis in..
24 Mar DISPLAZIJA KOLKOV: Kako jo prepoznamo in kako pomagamo psu?
Valerija 0 3188
DISPLAZIJA KOLKOV: Kako jo prepoznamo in kako pomagamo psu? Displazija kolkov je pogosta bolezen, ki prizadene predvsem večje pasme psov. Če opazite šepanje psa, hitrejšo utrujenost in izogibanje stopanju na zadnje noge, so to lahko znaki za displa..
28 Feb MOJ PES ŠEPA: Najpogostejši vzroki in kako mu pomagamo?
Valerija 0 5021
MOJ PES ŠEPA: Najpogostejši vzroki in kako mu pomagamo? Moj pes šepa! Zakaj, kako je prišlo do tega, kako mu lahko pomagam so le nekatera izmed vprašanj, ki si jih zastavi vsak pasji lastnik, ko se sreča s to težavo. Da pes šepa, še ne pomeni nujno..
25 Feb Naravno sredstvo proti bolham in klopom za pse
Valerija 0 2297
NARAVNO SREDSTVO PROTI KLOPOM IN BOLHAM ZA PSE Bolhe ni klopi so vsakoletna nadloga, ki »kravžlajo« živce čisto vsakemu pasjemu lastniku. Danes je na tržišču ogromno takšnih in drugačnih repelentov za pse, ki temeljijo na popolnoma kemijski zasnovi..
14 Nov Vzroki za prhljaj pri psu in kako se ga znebiti
Valerija 0 4755
Vzroki za prhljaj pri psu in kako se ga znebiti Prhljaj pri psu je enako kot pri ljudeh zelo pogosta in neželena nadloga, ki se je psi in ljudje želimo čimprej znebiti. Razlogov za nastanek prhljaja je več, prav tako pa obstaja več rešitev kako se ..
29 Oct Najpogostejše bolezni psov
Valerija 0 4470
NAJPOGOSTEJŠE BOLEZNI PSOV Živimo v svetu, v katerem na naše pse prežijo številne bolezni. Še bolj presenetljivo je to, da imajo psi zelo podobne bolezni kot ljudje. Srečati popolnoma zdravega psa je danes že prava redkost. V nadaljevanju bi vam ra..
17 Oct Epilepsija pri psih: kakšni so znaki in kako pomagati psu
Valerija 0 5252
Epilepsija pri psih: kakšni so znaki in kako pomagati psu Epilepsija pri psih je kronično stanje z nenadzorovanimi ponavljajočimi se krči. Epilepsija pri psih je resno bolezensko stanje, ki ga je potrebno spremljati in v času napada psu pravilno po..
11 Oct Izpadanje dlake pri psu in menjava dlake pri psih
Valerija 0 4480
Izpadanje dlake pri psu in menjava dlake pri psih Izpadanje dlake pri psu je popolnoma naraven proces, ki je odvisen od različnih dejavnikov. Veliko je odvisno od samega psa, od pasme psa, letnega časa in seveda od splošnega zdravja psa. Izpadanja ..
08 Oct Gastritis pri psu in ostale vnetne bolezni prebavila pri psih
Jure 0 6587
Gastritis pri psu in ostale vnetne bolezni prebavila pri psih Gastritis pri psu in ostale vnetne bolezni prebavil pri psih se kažejo v obliki različnih prebavnih motenj, najpogosteje je prisotno bruhanje ali driska. Pri lajšanju težav z gastritisom..
17 Aug Kožne bolezni pri psih – slike najpogostejših
Valerija 0 17418
Kožne bolezni pri psih – slike najpogostejših Koža je  pasji največji organ in zato ji je potrebno nameniti še posebej veliko pozornost. Koža je tista, ki ščiti psa pred zunanjimi dejavniki. Ravno zaradi tega so se razvile številne in različne kožn..
13 Jun Kopanje psa: Kako, kdaj in kolikokrat?
Jure 0 3616
Kopanje psa: Kako, kdaj in kolikokrat? Kopanje psa je za nekatere pasje lastnike pravi užitek, spet za druge pa je to največja nočna mora. Vse je odvisno od psa in od tega, če je kopanja navajen. Kopanje psa igra pomembno vlogo za vzdrževanje zdrave..
11 Apr GARJE PRI PSIH – Kaj so in kako jih prepoznamo?
Valerija 0 9922
GARJE PRI PSIH – Kaj so in kako jih prepoznamo?   Garje pri psih so huda nadloga, ker povzročajo rdečino in kraste. Psa koža neizmerno srbi in zato se nenadzorovano praska. Psi s praskanjem še poslabšajo situacijo, saj se koža zaradi tega še bolj p..
08 Apr Gliste pri psu, trakulja pri psu in ostali notranji zajedavci
Valerija 0 5756
Notranji zajedavci pri psu: gliste in trakulje   Notranji zajedavci pri psu vplivajo na slabšo absorbcijo hranil, povzročajo drisko in porušijo imunski sistem. Gliste pri psu so majhni notranji zajedavci, ki zajedajo psa, trakulja pri psu je sestav..
05 Apr Probiotiki za pse: Spoznajte dobre bakterije
Valerija 0 3125
Probiotiki za pse: Spoznajte dobre bakterije Probiotiki za pse so "dobre bakterije", ki skrbijo za uravnano bakterijsko floro v črevesu psa in s tem vplivajo na bolj urejeno prebavo. Probiotične bakterije imajo večstransko uporabo in številne poziti..
01 Apr Bioresonanca za pse – celostni sistem samozdravljenja
Valerija 0 3869
Bioresonanca za pse – celostni sistem samozdravljenja Bioresonanca za pse je celostni sistem samozdravljenja, ki je že vsesplošno poznana in sprejeta pri ljudeh. V zadnjem času pa se je bioresonanca tudi zelo razširila v živalskem svetu, kar je pop..
26 Mar Zasuk želodca pri psu - Simptomi, vzroki in prva pomoč
Jure 0 5156
Zasuk želodca pri psu - Znaki torzije in pomoč pri okrevanju Zasuk želodca pri psu ali torzija želodca je povečanje (dilatacija) želodca, ki ji lahko sledi delni ali popolni zasuk želodca. Bolezen lahko prizadene pse vseh velikosti in pasem, posebej..
10 Jan Dietna hrana za pse
Jure 0 1304
DIETNA HRANA ZA PSE   Dietna hrana za pse? Ali vaš pes res potrebuje posebno dietno hrano za pse, če ima težave s povečano telesno težo? Še en zaskrbljujoč podatek: Po podatkih veterinarjev ima pri nas kar ena četrtina vseh psov težave z debelostj..
08 Jan Bruhanje psa | Zakaj in kaj lahko storimo sami?
Jure 0 14986
Bruhanje psa | Zakaj pes bruha in kaj lahko storimo sami?   Bruhanje psa je pojav s katerim smo se gotovo srečali že vsi pasji lastniki. Bruhanje in driska sta dve najpogostejši težavi, ki se pojavita pri psu. Vsaka driska in vsako bruhanje še ne p..
19 Dec Driska pri psu - Zakaj se pojavi in kako ukrepati?
Jure 0 13905
Driska pri psu - Zakaj se pojavi in kako ukrepati? Driska pri psu je zdravstveno stanje s katerim smo se zagotovo srečali že vsi pasji lastniki. Kdaj se driska pri psu pojavi, kaj storiti, ko ima pes drisko, kaj so razlogi za drisko, kdaj je čas za ..
05 Dec Srčno popuščanje pri psih
Valerija 0 7593
Srčno popuščanje pri psih Srčna bolezen pri psih je pogostejša kot pri kateri koli drugi domači živali. Najpogostejši obliki sta okvara srčne zaklopke, ki največkrat prizadene manjše pse in povečanje prekatov ter manjši iztisk krvi (dilatativna kar..
02 Dec Glukozamin za pse: Za kosti in sklepe
Jure 0 1822
Glukozamin za pse: Za kosti in sklepe Glukozamin za pse: Za kosti in sklepe? Ja prav ste slišali, prav nič drugače ni, kot pri nas ljudeh, ki prav tako velikokrat potrebujemo glukozamin za zdrave in gibljive sklepe. Glukozamin je telesu lastna snov,..
22 Nov Čiščenje ušes pri psu in vnetje ušes pri psu
Valerija 0 5825
Čiščenje pasjih ušes in vnetje ušes pri psu   Čiščenje ušes pri psu je izrednega pomena, saj z rednim in doslednim čiščenjem lahko preprečimo vnetje ušes pri psu. Notranja stran ušesa je gladka z manjšo količino ušesnega masla. Ušesa se lahko zara..
16 Nov Nega oči in vnetje oči pri psu
Valerija 0 9911
NEGA OČI IN VNETJE OČI PRI PSU   Nega oči pri psu je del pasje higiene, ki jo moramo vzdrževati, da preprečimo morebitne zdravstvene težave. Vnetje oči pri psu lahko nastopi zaradi številnih vzrokov, ki so neprijetni tako za našega psa kot tudi za..
15 Nov Naravna pomirjevala za psa
Jure 0 3790
NARAVNA POMIRJEVALA ZA PSA   Ko se odločimo za nakup psa ali posvojitev psa, ne poznamo njegovega ozadja, njegovih prvih dni življenja in njegovih travm iz zgodnjega otroštva. Skozi strah, živčnost, tuljenje, trepet in lajanje nam psi pokažejo, da..
11 Sep Odpoved ledvic pri psu - Kaj lahko storimo?
Valerija 0 14659
Odpoved ledvic pri psu - Kaj lahko storimo? Odpoved ledvic pri psu nastopi kadar ledvica niso več sposobna opravljanja svoje funkcije - odstranjevanja odpadnih snovi (toksinov) iz organizma in koncentriranje urina. Telo vsakodnevno tvori toksine, ki..
11 Sep Pasje blazinice in pasje tačke - nega, zaščita in čiščenje
Valerija 0 5473
Pasje blazinice in pasje tačke – nega, zaščita in čiščenje Pasje blazinice in pasje tačke potrebujejo ustrezno nego, zaščita in čiščenje za vzdrževanje vitalnosti in razgibanosti psa. Blazinice zagotavljajo dodatno oblazinjenje in s tem ščitijo kost..
Prikazujem 1 do 40 od 40 (1 strani)