Meni
Vaša košarica

Recepti za pse

RECEPTI ZA PSE: Glavne jedi in prigrizki

 

Spodaj boste našli številne recepte za pripravo enostavnih pasjih obrokov. Ne glede na to kaj hranimo svojemu kosmatincu je včasih fajn, da mu obroke popestrimo z doma pripravljeno »sladico« ali glavno jedjo. Vsi zbrani recepti za pse so iz preprostih sestavin, tako da vam priprava dejansko ne bo vzela preveč časa.

 

recepti za pse
V tej rubriki boste našli številne zdrave recepte za pse

 

Recepti za pse za glavne jedi

Če doma pripravljena hrana ne predstavlja glavnine hranjenja, potem za posamezne kuhane obroke ni nujno potrebno, da so v celoti uravnoteženi. Če pa psa izključno hranite z doma pripravljeno hrano pa glejte na to, da bo pes dobil vsa hranila iz posameznega obroka. Recepti v nadaljevanju vsebujejo manjšo količino različnih sestavin, prav tako vsebujejo živila, ki jih imamo običajno doma pri roki. Zbrani recepti so fokusirani na kuhano hrano, o pripravi BARF obrokov pa si več preberite v prispevku surova hrana za pse

 

Priprava uravnoteženega obroka

Če boste psu pogosteje kuhali je potrebno pripraviti uravnotežene obroke. Za iztočnico se držite razmerja 60 : 40 ali 70 : 30. To pomeni, da mora biti obrok sestavljen iz 60 – 70% mesnega deleža (mišično meso in notranji organi) in iz 40 – 30% zelenjavno zeliščnega deleža (zelenjava, zelišča, žita, sadje). K takšnemu obroku dodajte še kakovosto olje in vir kalcija.

 

Recepti za pse za »sladice«

Ko govorimo o receptih za pasje sladice ne mislimo sladice s sladkorjem in čokolado, temveč o sladici, ki je zdrava in primerna za kosmatince. Takšne sladice zelo pogosto vsebujejo skuto, banane, jagodičevje in kakšno kokosovo olje. Tukaj je vredno omeniti tudi vrhunski pasji sladoled, ki je super poslastica hkrati pa poskrbi še za osvežitev psa v vročih poletnih dnevih. Pri vseh receptih se maksimalno potrudimo, da so enostavni in iz sestavin, ki jih poznate.

 

Praznični recepti za pse

Zelo se bomo potrudili tudi za praznične recepte v času božiča, martinovega, velike noči,... Takrat imamo lastniki psov več časa in smo praznično razpoloženi zato je super, da kosmatincu tudi kaj skuhamo. Z zdravimi prigrizki se izognemo tudi temu, da bi v času praznikov psu dajali človeško hrano. Na tak način lahko tudi preprečimo, da bi drugi člani družine ali otroci dajali psu sladke in slane človeške prigrizke.

 

Zakaj človeška hrana ni primerna za pse

Ljudje radi uživamo začinjeno in soljeno hrano, saj imamo več okuševalnih brbončic kot pes. Zase lahko rečemo, da smo gurmani, uživamo v novih okusih, novih začimbah in se prepostimo vonjem. Pes je v osnovi še vedno mrhovinar, kar pomeni, da je pripravljen pojesti tudi napol gnilo/pokvarjeno hrano. Dajmo se kar spomniti, da ima včasih naš kosmatinec polno posodico dobre in kakovostne hrane, pa bo zunaj vseeno pojedel kakšne ostanke hrane ali celo iztrebek drugih živali. Večina hrane, ki je namenjena ljudem je primerna za pse, težava je le v načinu priprave. Psu moramo ponuditi hrano brez soli in začimb (kot so npr.: poper, vegeta, rdeča paprika). Prav tako morajo biti žita (npr. riž) bolj kuhani – skoraj razkuhani, da jih lahko kosmatinec čim lažje prebavi. Tukaj je izjemnega pomena poudarit, da se izogibajte vsem procesiranim izdelkom (to so hrenovke, klobase, sir,...). Procesirana hrana je polna sintetičnih dodatkov, različnih E-jev in ojačevalcev okusa hkrati pa je tudi močno predelana. Vsi zbrani recepti za pse vsebujejo kakovostna živila, ki so primerna za psa hkrati pa so tudi navodila na kakšen način pripraviti obrok.

 

09 Mar Poletni prigrizki za pse
Valerija 0 203
Trije preprosti recepti za bogat pasji jedilnik   Zakaj ne bi občasno sami naredili kakšne priboljške ali »sladico« za svojega psa? Danes obstaja ogromno receptov, ki so enostavni le iz dveh ali treh sestavin in vam vzamejo izjemno malo časa, psu p..
24 Jan Uravnotežen obrok za psa
Valerija 0 500
Slasten in hitro pripravljen uravnotežen obrok za psa   Vsakodnevna priprava uravnoteženih obrokov zna biti zahtevna, prav tako pa nam vzame kar nekaj časa, da zberemo vse sestavine in pripravimo uravnotežen obrok. Čeprav hranite svojega psa s suho..
20 Oct Hermančki - Halloween netopirčki
Valerija 0 642
HERMANČKI - Navihani Halloween netopirčki Letos lahko za noč čarovnic svojemu kosmatincu ponudite prav posebno sladico – strašno, vendar slastno. Spoznajte naše Hermančke. Hermančki so prijazni netopirčki, ki bodo razveselili želodčke vaših kosmatin..
14 Jun Pasji sladoled: Slastni recepti iz enostavnih sestavin
Valerija 0 1686
Pasji sladoled: Slastni recepti iz enostavnih sestavin Pasji sladoled je pravi poletni hit za pse. Če bi vprašali kosmatince, bi verjetno povedali, da obožujejo poletje izključno zaradi sladoleda. Sladoled za pse lahko že kupite pripravljen, ampak ..
20 Mar Dietni recepti za pse s preveč kilogrami
Valerija 0 1389
DIETNI RECEPTI ZA PSE S PREVEČ KILOGRAMI   Lahko bi rekli, da se naši kosmatinci delijo v dve skupini; požrešni kosmatinci, ki bi požrli vse in neješči kosmatinci, ki pojedo toliko kot nujno morajo. Danes bi se ustavili pri »požrešnih kosmatincih«,..
09 Nov Račje meso za pse za Martinovo večerjo
Valerija 0 1200
Račje meso za pse za Martinovo večerjo   Za Martinovo večerjo je prav, da našim razvajenim kosmatincem pripravimo malenkost drugačen in bolj razkošen obrok. Ne moremo jim ravno ponuditi slastno in hrustljano gos, lahko pa zanje pripravimo čudovito..
07 Jul Preprosti in lahkotni recepti za pse: Nekaj za kosilo in nekaj za malico
Valerija 0 2140
Preprosti in lahkotni recepti za pse: Nekaj za kosilo in nekaj za malico   Ni ga večjega užitka, kadar lahko psu popestrimo jedilnik s kakšnim uravnoteženim obrokom ali malico med obroki. Pripravili smo tri zelo preproste recepte, ki jih bodo vsi k..
Prikazujem 1 do 7 od 7 (1 strani)