Preproste in lahkotne jedi za pse: Nekaj za kosilo in nekaj za malico

Ni ga večjega užitka, kadar lahko psu popestrimo jedilnik s kakšnim uravnoteženim obrokom ali malico med obroki. Pripravili smo tri zelo preproste jedi za pse, ki jih bodo vsi kosmatinci pojedli z največjim veseljem, vam pa ne bodo vzeli veliko časa. Vsak recept za pse je sestavljen iz dveh ali treh sestavin, čas priprave posamezne jedi pa je le 15 minut. Zavihajte rokave, namestite in predpasnik, saj kosmatinec že čaka pri pultu in vam gleda pod roke, če bo slučajno kak košček padel s pulta predčasno.

 

Preproste jedi za pse: Nekaj za kosilo in nekaj za malico

Preprosta sestavina, ki se pojavlja v vseh receptih

Da so vsi recepti res hitri in enostavni si pomagamo z že pripravljeno mešanico zelenjave, sadja, začimb in zelišč. Mešanica je že narezana na manjše koščke, tako da vse kar moramo storiti je, da mešanico zalijemo z mlačno vodi in počakamo vsaj 15 minut, da se zelenjava napije vode. Naturavetal ponuja dve različni zelenjavno sadni mešanici:

  • Vit/Min kosmiči: sestavljeni iz bučk, pastinaka, prosa, jabolk, šipkovih lupin, regrata in vodne kreše. Vsa zelenjava in sadje je že narezano na manjše koščke.
  • Top Fit Mix kosmiči: sestavljeni iz buče, korenja, špinačnih kosmičev, granulata iz šitak, jagod aronije, morske krhlike z jagodami, bazilike, fig, chia semen, marelic in šetraja.

 

 

Količine preračunanih sestavin v receptih veljajo za 10 kg težkega odraslega psa, ki je povprečno aktiven. Pri pripravi obrokov smo se držali 70% mesne osnove in 30% zelenjave, sadja, ogljikovih hidratov. Za 10 kg psa se priporoča 3% telesne teže na dan, kar pomeni vsega skupaj 300g hrane na dan.

 

jedi za pse kunčje meso
Kunčje meso z mešano zelenjavo in zelišči

 

UPORABLJENE SESTAVINE:


 

recept za pse albuminska skuta
Albuminska skuta z mešano zelenjavo in zelišči

 

UPORABILI SMO NASLEDNJE SESTAVINE:


jedi za pse govedina z zelenimi vampi
Govedina z zelenimi vampi v kombinaciji z zelenjavo

SESTAVINE, KI SMO JIH UPORABILI:

 

Več uporabnih receptov za sestavo popolnih in uravnoteženih obrokov pa boste našli v prispevku SUROVA HRANA ZA PSE.