Meni
Vaša košarica

Spoznaj svojega psa

Zabavno življenje s psom

Tale kategorija člankov je definitivno najbolj zabavna. Tukaj bomo predstavili zanimiva dejstva o psih, govorili o sožitju med psom in človekom, na široko pisali o tem kako je potekal razvoj psa in kako so nastale posamezne pasme. Zelo zanimiva tematika so zagotovo tudi pasja imena, saj ima vsako ime ozadje in zgodovino in je za lastnika prav posebnega imena. Potrudili se bomo tudi za praktične vsebine, kako si popestriti vsakdan s posm tudi na deževen dan in za vsebine kako narediti sam. 

01 Jun Kako vidijo psi?
Valerija 0 195
Pasji vid: Kako psi vidijo barve?   Veliko je govora o pasjem vohu, kako je pasji smrček tisti organ na katerega se psi vedno najbolj zanesejo, kaj pa vid? Kako psi vidijo v primerjavi s človekom, je njihov vid boljši kot naš, morda boljše vidijo v..
27 May Kako fotografirati pasjega mladička?
Tina 0 87
5 TRIKOV ZA POPOLNO FOTOGRAFIJO MLADIČKA   Veselje, vzhičenje ob prihodu novega kosmatega člana družine vsi poznamo, kajne. Seveda pa zraven pride tudi navdušenje nad ustvarjanjem prvih spominov, ki jih bomo skrbno shranili v srcu in na telefonu, s..
24 May Ali je tenis žogica za psa nevarna?
Valerija 0 225
Tenis žogice za pse: varna ali nevarna igrača?   Zagotovo ste že kdaj prebrali ali slišali, da so tenis žogice lahko nevarne za pse. Tudi sami smo zasledili ta podatek, zato sem se odločila, da preverim ali to drži? Tenis žogica bi lahko bila ideal..
16 May Praznovanje pasjega rojstnega dne
Valerija 0 134
Praznovanje pasjega rojstnega dne   Praznovanje pasjega rojstnega dne bi se 20 let nazaj verjetno slišalo nadvse smešno, danes pa je to nekaj povsem običajnega, saj večina pasjih skrbnikov »praznuje« rojstni dan svojega kosmatinca. Seveda praznovan..
12 Apr Gonitev pri psicah: Vse kar moram vedeti
Tina 0 233
Gonitev pri psicah: menstruacija, parjenje in zanositev   Za vse lastnike psičk je zelo pomembno, da vsaj malo poznajo kako poteka gonitev, kdaj nastopi prva gonitev pri psicah in kakšne so spremembe, ki jih lahko pričakujete. Prva gonitev pomeni v..
29 Mar Najpametnejše pasme psov
Valerija 0 591
Katere so najpametnejše pasme psov?   Vsi psi so izjemno pametni in inteligentni ter jih lahko naučimo ogromno trikov in ukazov. Ni ga psa, ki se ga določenih zadev ne bi dalo naučiti, res pa je, da so eni psi bolj dovzetni za učenje in poslušnost ..
14 Mar Pasja leta: Tabela za pretvorbo pasjih let v človeška
Valerija 0 2726
Pasja leta: Tabela za pretvorbo pasjih let v človeška Vsi vemo, da so pasja leta drugačna kot človeška leta in, da se psi starajo popolnoma drugače kot ljudje. Tudi njihova povprečna življenjska doba je krajša kot življenjska doba ljudi. Ker ljudje ..
06 Mar Kako veš, da te ima pes rad?
Valerija 0 703
Kako veš, da te ima tvoj pes rad? Ljudje že stoletja prepoznavajo različna čustva, ki jih psi naklonijo svojemu lastniku. Pes je človekov sopotnik že stoletja, zato se so se med nami stkale prav posebne vezi. Mahanje z repom nam pove, da so naši psi..
04 Jan Čiščenje pasjega ogranizma po praznikih
Valerija 0 364
ČIŠČENJE PASJEGA ORGANIZMA PO PRAZNIKIH Mogoče ta tematika za tiste res striktne skrbinike, ki natančno tehtajo hrano in odmerjajo obroke niti ni relevantna, ampak priznajmo si, večina nas greši, še posebej, ko se vpleteni naši ljubi kosmatinci. Čas..
27 Dec Zabavne igre s spom v stanovanju
Valerija 0 617
ZABAVNE IGRE S PSOM V STANOVANJU Vsi, ki imamo doma kosmatinca vemo, kako super se je z njim igrati, tako sproščajoče in antistresno to vpliva na nas. Ko se igram z Bondom in čutim njegovo srečo ter veselje, ker se posvečam samo njemu, kar pozabim n..
13 Sep Filmi o psih, ki so preprosto najboljši
Valerija 0 517
PASJI FILMI, KI SI JIH PREPROSTO MORAŠ OGLEDATI Filmi o psih so za nas pasjeljubce boljši od vsake telenovele ali najljubše serije. Res je, da vsak dan gledamo domači pasji film, ko gledamo svojega kosmatinca kako zganja vragolije in kako nam ukrad..
20 Jul OPIS PSA: Izvor, karakteristike in splošne značilnosti
Jure 0 5446
OPIS PSA: Izvor, karakteristike in splošne značilnosti   Pes je človekov najboljši prijatelj! S temi besedami najboljše zajamemo celoten opis psa. Seveda je pes veliko več kot človekov spremljevalec, je živo bitje – sesalec, ki ima svoj karakter. ..
19 Mar Kaj početi doma s psom v času epidemije korona virusa?
Valerija 0 2229
Kaj početi doma s psom v času epidemije koronavirusa?   Korona virus je krepko posegel v naša življenja in upočasnil vrtenje našega lepega planeta. Večina vas je prisilno doma, zato smo pripravili nekaj idej za krajšanje časa skupaj s kosmatincem...
06 Dec Pasja imena: Pomenska in slovenska imena za pse
Valerija 0 94542
Pasja imena: Pomenska in slovenska imena za pse Imena za pse so zelo pereča tema, saj se je težko odločiti za tistega pravega. Pasja imena so sladke skrbi bodočih pasjih lastnikov. V nadaljevanju članka, bi vam radi priskočili na pomoč pri izbiri n..
01 Apr KAKO PSI SPIJO: Kaj razkriva položaj spanja?
Jure 0 7857
KAKO PSI SPIJO: Kaj razkriva položaj spanja? Po vikendu, ki se vedno prehitro konča, nastopi ponedeljkovo jutro in z njim spet glasna budilka, ki vas opomni, da je treba zgodaj vstati in se odpraviti v službo. Verjamemo, da vašemu psu zavidate njego..
27 Mar RAZVOJ PSA  - Canis Lupus se predstavi
Jure 0 3589
RAZVOJ PSA - Canis Lupus se predstavi Razvoj psa je članek o razvoju psa skozi zgodovino in tudi prispevek o individualnem razvoju psa od mladiča od odraslega psa. Kako se je v tem evolucijskem obdobju pes spreminjal in kaj nosi v svojem volčjem src..
27 Mar PES - Naš domači terapevt proti stresu
Jure 0 3628
PES - Naš domači terapevt proti stresu Zagotovo se vsi strinjate z mano, da imeti domačo žival pomeni številne vsakodnevne obveznosti, ne glede na naše razpoloženje, vremenske razmere in čas, ki ga imamo na razpolago. Največ preglavic definitivno ..
20 Dec O značaju psa
Valerija 0 2529
O značaju psa V živalskem svetu je PES ena najsijajneših zgodb o USPEHU. Najdemo ga na vseh celinah, v vseh vrstah življenjskih prostorov in pogosto v velikem številu. Preobrazba psa iz divjega volka v razvajenega družinskega člana je stekla v 12.00..
Prikazujem 1 do 18 od 18 (1 strani)