Naravno sredstvo proti bolham in klopom za pse

Sredstvo proti klopom in bolham je lahko v različnih oblikah. Danes je na tržišču ogromno takšnih in drugačnih repelentov za pse, ki temeljijo na popolnoma kemijski osnovi ali na naravni osnovi. Mi seveda prisegamo na preverjeno in naravno sredstvo proti bolham in klopom za pse. Vedno več je pasjih lastnikov, ki se zavedajo, da lahko z naravnimi sredstvi proti zajedavcem pri psih dosežejo želeno zaščito, hkrati pa naravna sredstva, ki so preverjena in ob pravilni aplikaciji povzročijo manj stranskih učinkov pri naših kosmatincih.

Iz zgoraj navedenih razlogov, smo za vas pripravili priročno e-knjigo, v kateri boste našli zelišča, olja in rastline, ki jih klopi in bolhe ne marajo, navodila za pravilno uporabo naravnih repelentov za pse, navodila za izdelavo svojega sredstva proti bolham in klopom, že pripravljena naravna sredstva proti bolham in že pripravljeno sredstvo proti klopom za pse.

 

naravno sredstvo proti klopom in bolham za pse
Brezplačna e-knjiga o naravni zaščiti pred bolhami in klopi

 

NARAVNO SREDSTVO PROTI BOLHAM IN KLOPOM ZA PSE

Zajedavci pri psih

Zajedavci pri psih se delijo na notranje zajedavce (največkrat so to gliste in trakulje) in zunanje zajedavce (največkrat bolhe in klopi), vedno pogostejše pa so tudi pršice (poznane kot garje) in komarji, ki so v določenih predelih lahko nevarni prenašalci srčne gliste. Medtem, ko so klopi prenašalci številnih zelo nevarnih bolezni (borelioza, anaplasmoza, babezioza), so bolhe največja nadloga, saj se jih najtežje znebimo, hkrati pa so določeni psi lahko tudi alergični na bolšji ugriz. Nekatera sredstva proti bolham delujejo tudi kot sredstva proti komarjem in proti klopom, saj vsem zunanjim zajedavcem določena olja in snovi tako zelo smrdijo, da ne želijo blizu.

 

Sredstvo proti bolham za pse

Sredstvo proti bolham je običajno sestavljeno iz različnih eteričnih olj, citrusov in drugih zelišč, ki jih bolhe ne marajo. Bolhe je zmeraj boljše preprečevati kot pa čistiti, ko se že naselijo po celotnem našem stanovanju. Bolhe ne bodo šle na psa, ki jim »smrdi«. Zavedati se moramo, da večina bolh ne živi na psu (na psu se prehranjujejo), ampak v okolju, kjer živi pes. Naravna sredstva proti bolham so učinkovita tudi v boju proti komarjem in klopom.

 

naravna sredstva proti zajedavcem
Naravna sredstva proti zajedavcem za pse

 

Sredstvo proti klopom za pse

Sredstva, ki delujejo proti klopom za pse delujejo tudi proti bolham. Torej z izbranim sredstvom se lahko botite proti klopom, bolham in tudi proti ostalim zunanjim zajedavcem kot so npr. komarji. Določene narave snovi kot so citronela, sivka, olje čajevca, neem olje, ekstrakt iz borovih strženov namreč s svojim vonjem odganjajo vse zunanje zajedavce. Najbolj učinkovite v boju proti klopom so Canis Extra kapljice, ki se nanašajo na notranjo stran ušesa. Delovanje kapljic pa lahko podpremo še z nanosom razpršila, še posebej takrat ko se s psom odpravljamo na travnik ali v gozd.

 

Zakaj izbrati naravno pred kemijsko zaščito

Zavedati se moramo, da nobena kemijska zaščita in nobeno naravno sredstvo ni 100% učinkovito na vsakem psu. Tega vam nihče na zagotavlja, saj če bi bilo tako, sploh ne bi imeli več skrbi z zunanjimi zajedavci. Skupno vsem kemijskim zaščitam so številni stranski učinki, ki so zmeraj navedeni v navodilih za uporabo. Nikoli ne kupujte kemijske zaščite, brez navodil za uporabo, saj ko enkrat nanesete ampulo ali date tableto je že prepozno. Skupno naravnim sredstvom je daljši način aplikacije – naravna sredstva moramo uporabljati redno, ne zadostuje samo en nanos, saj ne gre za čudežne praške :).

Menimo, da je zmeraj potrebno začeti pri naravi, torej pri naravnih sredstvih, ki ob pravilni uporabi in seveda ob preverjenem izdelku nudijo psu ustrezno zaščito pred zunanjimi zajedavci. Naturavetal ima v svoji ponudbi tri izdelke (kapljice, razpršilo in šampon), ki se kot trije mušketirji že 25 let uspešno borijo proti bolham, klopom, komarjem in pršicam. Vsako leto jim zaupa vedno več pasjih lastnikov, ki jih zanimajo naravne rešitve, ki so dosledni in redni pri nanosih. Takšni ostanejo zvesti izdelkom še mnoga leta, z razlogom, ker so se izkazali za varne in učinkovite. Canis Extra zaščita proti klopom in bolham za pse je izjemno učinkovito ob pravilni, dosledni in natančni uporabi.

 

 

Morda te zanima še……
BOLHE PRI PSU: Preventiva in zatiranje
BOLHE V STANOVANJU
KLOPI PRI PSU
KAKO ODSTRANITI KLOPA PRI PSU