Meni
Vaša košarica

Zaščita pred zajedavci

Zaščita pred zajedavci pri psu

Notranji in zunanji zajedavci so prava nadloga, zajedajo psa, hkrati pa so prenašalci številnih nevarnih bolezni. Proti zajedavcem se moramo boriti na vseh frontah, poskrbeti moramo, da pes nima notranjih zajedavcev in preprečevati moramo okužbe z zunanjimi zajedavci. Vsekakor se moramo tega lotiti preudarno in ne za vsako ceno, saj kemnična sredstva v obliki tablet in ampul pri določenih psih puščajo tudi negativne posledice. V nadaljevanju boste našli precej prispevkov, kako psa zaščititi na naraven način pred zunanjimi in notranjimi zajedavci.

 

Zunanji zajedavci pri psu

Med zunanje zajedavce spadajo klopi, bolhe, komarji in pršice. Težko je reči kateri so najnevarnejši za psa, zato je pomembno, da psa zaščitimo pred vsemi. Bolhe pri psu so definitivno največja nadloga, ki se je najtežje znebimo, saj ko so enkrat bolhe v stanovanju je proces čiščenja dolgotrajen. 90% vseh bolh živi namreč v življenjskem prostoru psa, kamor odlagajo tudi jajčeca. Klopi pri psih povzročajo izjemno nevarne bolezni, kot sta borelioza in anaplazmoza. Tudi komarji niso nedolžni, saj lahko v toplejših predelih (slovenska obala in Hrvaška) prenašajo življenjsko nevarno srčno glisto. Pršice, ki živijo z nami v hiši pa so veliko tveganje za razvoj alergij.

 

Naravna zaščita pred zunanjimi zajedavci

Pred zunanjimi zajedavci lahko psa zaščitimo z naravnimi preprati, ki so ob vztrajni in redni uporabi enako učinkoviti kot kemična sredstva. Pri naravni zaščiti je pomembno, da se lotimo pravi čas, torej da že preventivno poskrbimo, da pes nima klopov in bolh. Naturavetal ponuja številne izdelke za naravno zaščito, ki se borijo proti zunanjim zajedavcem že več kot 20 let. Vse izdelke najdeš tukaj.

 

zaščita psa pred zunanjimi zajedavci
Izdelki za naravno zaščito pred zunanjimi zajedavci

 

Notranji zajedavci pri psu

Med notranje zajedavce prištevamo različne črve, ki zajedajo v črevesju psa. Najpogostejše so gliste in trakulje. Notranji zajedavci poslabšajo prebavo psa in zmanjšajo absorbcijo hranil. Organizem psa, v kolikor notranjih zajedavcem ne odpravimo, začne pešati na vseh nivojih.

 

Naravna zaščita pred notranjimi zajedavci

Če želimo po naravni poti poskrbeti, da ne pride do okužbe z notranjimi zajedavci se moramo tega lotiti preventivno. Določena živila, kot je npr. olje črne kumine, propolis, vsa živala bogata z vitaminim A se že vrsto let uporabljajo za preprečevanje notranjih zajedavcev, saj poskrbijo, da je črevo popolnoma neustrezno okolje za razvoj črvov. Če kuža že ima notranje zajedavce (jih vidite v blatu, jih bruha) potem izključno z naravnimi zadevami ne boste kos tako trdoživim zajedavcem. Naturavetal ima v ponudbi dva izdelka, ki se že vrsto let borita proti notranjim zajedavcem. Oba izdelka najdeš tukaj.

 

zaščita psa pred notranjimi zajedavci
Izdelki za zaščito pred notranjimi zajedavci

 

17 Mar Kako odstraniti klopa pri psu
Valerija 0 913
Kako odstraniti klopa pri psu: Pregled psa in pravilna odstranitev   Takoj, ko se začne lepše in bolj sončno vreme, ko so dnevi daljši in jutra obsijana; nastopi nova težava – klopi. Klopi so trdovratna in nevarna nadloga za vse vrste sesalcev. Pri..
28 Feb Klopi pri psih in različne klopne bolezni
Valerija 0 5553
Klopi pri psu: Anaplazmoza in borelioza pri psih Klopi pri psih se pojavijo pri neustrezni zaščiti ali ne-zaščiti psa pred zunanji zajedavci, torej klopi. Najbolj smiselno je, da proti klopom za pse poskrbimo še pred sezono klopov. Klopi so prenašal..
15 Feb Bolhe pri psu - Preventiva in zatiranje
Jure 0 9613
Bolhe pri psu: Kako se uspešno znebiti bolh pri psih?   Bolhe pri psu niso samo hudo moteča nadloga za psa in lastnika, temveč so lahko tudi zelo nevarne, če ne ukrepamo pravočasno. Pasje bolhe se prehranjujejo s pasjo krvjo, v okolico pa odlagajo ..
09 Feb Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti
Valerija 0 12655
Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti   Bolhe v stanovanju - Kako se jih znebiti je med vsemi lastniki kosmatih prijateljev zelo pogosto zastavljeno vprašanje. Bolhe so še posebna nadloga, saj so zelo trdovratne in v nekaj dneh iz ene nastane 50..
25 Feb Naravno sredstvo proti bolham in klopom za pse
Valerija 0 2545
NARAVNO SREDSTVO PROTI KLOPOM IN BOLHAM ZA PSE Bolhe ni klopi so vsakoletna nadloga, ki »kravžlajo« živce čisto vsakemu pasjemu lastniku. Danes je na tržišču ogromno takšnih in drugačnih repelentov za pse, ki temeljijo na popolnoma kemijski zasnovi..
11 Apr GARJE PRI PSIH – Kaj so in kako jih prepoznamo?
Valerija 0 10889
GARJE PRI PSIH – Kaj so in kako jih prepoznamo?   Garje pri psih so huda nadloga, ker povzročajo rdečino in kraste. Psa koža neizmerno srbi in zato se nenadzorovano praska. Psi s praskanjem še poslabšajo situacijo, saj se koža zaradi tega še bolj p..
08 Apr Gliste pri psu, trakulja pri psu in ostali notranji zajedavci
Valerija 0 6369
Notranji zajedavci pri psu: gliste in trakulje   Notranji zajedavci pri psu vplivajo na slabšo absorbcijo hranil, povzročajo drisko in porušijo imunski sistem. Gliste pri psu so majhni notranji zajedavci, ki zajedajo psa, trakulja pri psu je sestav..
Prikazujem 1 do 7 od 7 (1 strani)