Meni
Vaša košarica

Živila primerna za pse

Živila primerna za pse

V tej kategoriji smo zbrali vse prispevke na temo katera človeška hrana je primerna za pse, katera je manj primerna in katera je konec koncev celo škodljiva za pse. Če si pasji lastnik se ti verjetno večkrat postavlja vprašanje ali kosmatinec lahko zaužije sir, paradižnik, čokolado,.... Odgovore na vsa ta vprašanja najdeš spodaj v posameznih prispevkih. Osrednji prispevek Kaj pes lahko je in česa pes ne sme jesti  navaja vsa živila, ki lahko lepo popestrijo pasji krožnik in tudi tista živila, katerim se je boljše izogibati. 

Če boste v večini sami pripravljaji uravnotežene pasje obroke je še toliko bolj pomembno, da raziščete katera hrana je primerna, da se vsakodnevno znajde na pasjem krožniku in za katero je boljše, da se na pasjem krožniku sploh ne znajde. Vedno pa se je potrebno zavadati, da je količina tista, ki naredi posamezno sestavino koristno/zdravo ali strupeno. Npr. za česen je dolgo časa veljalo, da je za pse strupen, zadnja leta pa se je izkazalo, da je v manjših količinah izjemno koristen za pasji organizem. 

 

08 May Ali pes lahko je jagode?
Valerija 0 320
Ali pes lahko je jagode?   Čudovit in sočen sadež, ki se mu prav nihče ne more upreti. Pomlad nas prav vabi, da posežemo po dišečih jagodah, katere lahko praktično kupimo na vsakem vogalu, saj obcestni prodajalci poskrbijo, da nihče ne bo ostal bre..
25 Oct Ali lahko pes je bučo?
Valerija 0 608
ALI LAHKO PES JE BUČO?    Buča je takšna univerzalna zelenjava, ki je praktična za shranjevanje, dobrega okusa, povrh vsega pa je še izjemno zdrava tako za nas kot tudi za pse. Okrog buče res ne rabite imeti pomislekov, kako pogosto in v kakšnih ko..
12 Oct Ali pes lahko je kostanj?
Valerija 0 712
Ali pes lahko je kostanj?   Jesen je letni čas, ki nam ponuja ogromno dobrin, od gob do kostanjev. Temperature so tudi idealne, v gozd lahko vzamemo svojega kosmatinca, mi pa še malo pogledamo, če so kje kakšni kostanji ali gobe. Sama obožujem kost..
24 Aug Katero sadje lahko je pes in katero sadje je za psa strupeno?
Valerija 0 982
Sadje za psa: Katero je primerno in katero za psa strupeno?   Sadje je sočno in zdravo, zato je zelo všeč tudi našim kosmatincem. Sadja ponudimo psu količinsko manj kot zelenjave. Tukaj lahko preverite katero zelenjavo lahko je pes? Sadje je za psa..
20 Apr Primerna in manj primerna zelenjava za psa
Valerija 0 8422
Primerna in manj primerna zelenjava za psa   Zelenjava za psa – katera je najbolj primerna, katera se lahko na krožniku znajde občasno in kateri se je bolje izogibati? V Sloveniji imamo zelo pester zelenjavni izbor, veliko zelenjave pridelamo tudi..
28 Dec Kaj lahko je pes in kaj pes NE sme jesti?
Valerija 0 14707
Kaj lahko je pes in kaj pes NE sme jesti?   Pogosto zastavljeni vprašanji pri prehrani psa sta definitivno: Kaj pes lahko je in katera so tista živila, ki jih pes ne sme jesti ali katera so tista živila, ki jih pes lahko je le občasno v manjših ko..
Prikazujem 1 do 6 od 6 (1 strani)