Najboljša pasja hrana je naravna in kvalitetna

Zdrava, naravna in kvalitetna pasja hrana je temelj pasjega zdravja in dobrega počutja, zato je zelo pomembno s čim bomo svojega psa hranili. Naturavetal pasja hrana je izključno iz naravnih sestavin preverjenega porekla, kakovostjo živil za humano uporabo, brez GSO, brez sintetičnih dodatkov, polnil in barvil. Pasja hrana Naturavetal ne vsebuje glutena, je brez pšenice, soje, graha in krompirja. Naturavetal hladno stiskana pasja hrana je v devetih različnih okusih, Naturavetal mokra pasja hrana pa kar v 21. različnih okusih. Določeni meniji so zelo primerni tudi za občutljive pse in za alergike.

 

Kvalitetna pasja hrana

Iz hrane mora vaš pes dobiti vsa hranila; beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe, vlaknine, vitamine in minerale. Količina in kvaliteta posamezne sestavine v pasji hrani narekujeta kakovost končnega izdelka. Pomembno je, da so vse sestavine v pasji hrani naravnega izvora, saj le snovi naravnega izvora pasji organizem prepozna in jih na tak način v največji možni meri vgradi v lastne procese. Seveda morajo sestavine v pasji hrani ustrezati vašemu psu. Svojega psa lahko npr. hranite z BIO piščancem vrhunske kakovosti, vendar če je vaš pes na piščanca alergičen, zanj takšna hrana ne bo ustrezna. Zelo pomemben je tudi delež mesa, ki je prisoten v pasji hrani, vrsta oljikovih hidratov in kombinacija zelenjave, sadja in zelišč. Za svojega psa si želimo, da ga hrana obogati s kakovostnimi hranilnimi snovmi, podpre delovanje celotnega organizma, okrepi imunski sistem, poskrbi za urejeno prebavo in sijočo dlako. 

 

Kako vem, da je izbrana pasja hrana primerna za mojega psa?

Si to kar ješ! Pri psu ni nič drugače! Zavedati se moramo, da bomo psa več let hranili z izbrano hrano, zato je pomembno, da izberemo takšno, ki je uravnotežena, naravna in bo zagotavljala psu vse hranilne snovi. Naravna in kvalitetna pasja hrana bo poskrbela za energičnost in vitalnost vašega kosmatinca. Pasja hrana mora biti lahko prebavljiva, tako da ne obleži v želodcu psa. Kakovostna hrana iz naravnih sestavin poskrbi za čvrst iztrebek psa, zdrav zadah ter za zdravo kožo in sijočo dlako. 

 

Naturavetal pasja hrana

Kakovostna in naravna pasja hrana poskrbi za čvrst kakec, sijočo dlako, ustrezno telesno težo, vitalnost, energičnost, urejeno prebavo,...

 

Naturavetal suha pasja hrana

Naturavetal pasja hrana je iz visokega deleža kakovostnega mesa z dodanimi zdravimi in prebavljivimi viri ogljikovih hidratov, posušeno zelenjavo in sadjem ter posušenimi zelišči.

Tri glavne prednosti Naturavetal suhe pasje hrane so:

 1. Postopek izdelave je proces hladnega stiskanja. Pri Naturavetalu so vse vstopne sestavine obdelane posamično saj s tem zagotavljamo najvišjo možno biorazpoložljivost hranil. Sveže kakovostno meso je posamično posušeno, ajda, proso, polnozrnat riž so najprej kuhani na pari v kratkih časovnih intervalih in nato posušeni, ločeno je posušena tudi zelenjava in zelišča. Od posameznega okusa hrane je odvisno, ali vsebuje polnozrnat riž, proso ali ajdo. Na koncu so vse sestavine hladno stiskane pri 39°C. Nobena izmed sestavin ni izpostavljena visokim temperaturam, kar pomeni da se beljakovine ohranijo v svoji prvotni obliki in jih takšne organizem psa najboljše izkoristi.
 2. Naturavetal pasja hrana je 100% naravna, izključno brez sintetično dodanih vitaminov in mineralov. Na Naturavetal deklaraciji tako ne boste našli nobenih sintetičnih dodatkov. 100% naravnost pasje hrane omogoča ravno postopek hladnega stiskanja, saj posamezne sestavine niso izpostavljene visokim temperaturam in se na tak način ohranijo tudi temperaturno občutljivi vitamini iz živil in jih zato ni potrebno dodajati v sintetični obliki.
 3. Izključno human grade sestavine – sestavine primerne za prehrano ljudi. Pasja hrana Naturavetal vsebuje kakovostno meso, brez stranskih živalskih proizvodov. Popolnoma vse sestavine v hrani so kakovostne, brez GSO in izvirajo iz severa Nemčije, kjer je Naturavetal hrana tudi proizvedena. Hrana je brez glutena, pšenice, krompirja, graha, jajc, mleka in mlečnih izdelkov, brez konzervansov, polnil, barvil in sintetičnih dodatkov.

Naturavetal suha pasja hrana je na voljo že v sedmih različnih okusih. Izbirate lahko med piščancem, jagnjetino, govedino, lososom, kuncem in hrano na osnovi žuželk. Za mladičke sta na voljo dva okusa in sicer piščanec in losos.

Kvalitetna pasja hrana
 

 

Naturavetal naravna pasja hrana - različni okusi

 

Mokra pasja hrana

Naturavetal mokra pasja hrana je na voljo v obliki pločevink ali mesnih klobas. Pločevinke in mesne klobase so iz kakovostnih sestavin, ki so kuhane na pari v kratkih časovnih intervalih, da se ohranijo hranilne snovi v največji možni meri. Tudi Naturavetal mokra pasja hrana je popolnoma brez sintetično dodanih snovi, brez barvil, brez GSO organizmov in brez polnil. Pločevinke so brez BPA premaza in so na voljo v 400 in 800 g pakiranju. Mokra pasja hrana v pločevinkah je na voljo v številnih okusih in je namenjena samostojnemu hranjenju saj gre za uravnotežene obroke. Mokro hrano pa lahko kombinirate tudi z Naturavetal peleti (suha hrana).

Mesne klobase so sestavljene iz mišičnega mesa in notranjih organov, brez dodatka zelenjave. Klobase so monopreteinske (le en vir živalskih beljakovin) h katerim morate sami dodati zelenjavno-rastlinski del obroka, da sestavite uravnotežen obrok za psa. Mesne pasje klobase so zelo primerne za alergike, saj lahko sami sestavite obrok iz točno določenih sestavin, ki jih pes sme uživati. Mesne klobase so tudi idelen priboljšek in pripomoček za šolanje in učenje psa. Naturavetal ponuja 100% konjsko, kozje, jagnječje, divjačinsko in kunčje meso v obliki mesne klobase. Mesna klobasa pašna jagnjetina s kozjim mlekom in prosom je uravnotežen obrok h kateremu ni potrebno vsakodnevno dodajati zelenjave, primerna pa je tudi za mladičke. 

Naturavetal pločevinke so v številnih različnih okusih, med katerimi se najdejo tudi okusi primerni za alergike in občutljive pse. Mokra pasja hrana je zagotovo prva izbira pri psih z ledvičnimi težavami in prebavnimi -  vnetnimi težavami (gastritis). Naturavetal mokra pasja hrana ne vsebuje sintetično dodanih maščob, ampak le maščobe, ki so prisotne v mesu, zato je primerna tudi za kosmatince, ki morajo vzdrževati telesno težo ali izgubiti kakšen kilogram. 

 

Naturavetal mokra pasja hrana

Naturavetal mokra pasja hrana je na voljo v obliki pločevink ali mesnih klobas

 

Pasja hrana brez žitaric

Suha pasja hrana brez ogljikovih hidratov ne obstaja, kar pomeni, da suhe pasje hrane, ki bi vsebovala le meso in zelenjavo, ne morete kupiti. Pasja hrana lahko vsebuje nizko kakovostna žita kot sta pšenica in ječmen, lahko pa vsebuje kakovosten vir ogljikovih hidratov, kot so: polnozrnat riž ali pražita - proso in ajda. Pasja hrana lahko vsebuje tudi stročnice (grah, fižol, leča, soja, kvinoja, čičerika). Po mnenju številnih veterinarjev so stročnice (tudi če so temperaturno obdelane) zelo težko prebavljive in zato jih ni smiselno vsakodnevno vključevati v prehrano psa. Suha pasja hrana pa lahko vsebuje tudi krompir, ki praktično prav posebne hranilne vrednosti za psa nima.

Naturavetal suha pasja hrana brez žitaric je okus Canis Plus losos, ki vsebuje proso ali okus Canis Plus kunec, ki vsebuje ajdo. Oba okusa sta monoproteinska s samo enim virom živalskih beljakovin in s samo enim virom ogljikovih hidratov. Ajda in proso sta kuhana po patentiranem postopku, tako da so odstranjeni težje prebavljivi deli, hkrati pa se ohranijo hranilne snovi, vitamini, vlaknine in minerali, ki jih pes prejme iz prosa in ajde.

Naturavetal mokra pasja hrana v pločevinkah je na voljo popolnoma brez žit, pražit, krompirja in stročnic. Mokra hrana je sestavljena iz mišičnega mesa, notranjih organov, zelenjave in zelišč. Za svojega psa lahko izbirate med različnimi okusi:

 • Canis Plus jagnjetina z bučkami
 • Canis Plus puran in losos
 • Canis Plus raca
 • Canis Plus govedina z zelenimi vampi
 • Canis Plus BIO puran z rdečo peso
 • Canis Plus bivol s koromačem
 • Canis Plus konj z bučkami
 • Canis Plus polak z mangom
 • Canis Plus kunec z brokolijem in marelico
 • Canis Plus govedina z repo in jabolkom

Za sestavo pasje hrane brez žitaric in brez vira ogljikovih hidratov lahko uporabite tudi Naturavetal mesne klobase. Klobaso enostavno narežete na kocke, dodate kuhano zelenjavo, vir kalcija in vir maščobnih kislin. Naturavetal mesne pasje klobase so popolnoma brez soli, sladkorjev, sintetičnih dodatkov, barvil in ojačevalcev okusa. Sestavljene so iz mišičnega mesa in notranjih organov ter so na voljo v različnih okusih: 

 • Canis Plus 100% jagnječje meso
 • Canis Plus 100% konjsko meso
 • Canis Plus 100% divjačinsko meso
 • Canis Plus 100% kozje meso
 • Canis Plus 100% kunčje meso
 • Canis Plus pašna jagnjetina s kozjim mlekom in prosom

 

Pasja hrana za alergike in občutljive pse

Naturavetal ima zelo pestro izbiro pasje hrane, ki je primerna za občutljive in alergične pse. Če pes ni testiran na posamezne prisotne alergene je najbolj smiselno, da na začetku izločite tista živila, ki pri večini psov lahko povzročajo alergije. Najpogosteje so psi alergični na piščanca, govedino, jajca, grah, mleko in mlečne izdelke, pšenico, sojo. Za začetek je najbolj smiselno, da vse te naštete alergene izločite iz prehrane psa in se omejite le na eno vrsto hrane (en vir živalskih beljakovin v hrani). Naturavetal pasja hrana že v osnovi ne vsebuje jajc, mleka, mlečnih izdelkov, graha, soje in pšenice. Prav tako Naturavetal ne vsebuje nobenih konzervansov, barvil in ojačevalcev okusa, ki so prav tako lahko alergeni za psa pa na njih velikokrat sploh ne pomislimo.

Za občutljive pse in alergične pse je primerna Naturavetal suha pasja hrana okus Canis Plus jagnjetina, Canis Plus losos in Canis Plus kunec. Govedini in piščancu pa se je bolje izogniti. Od mokre pasje hrane lahko izberete okus Canis Plus jagnjetina z bučkami, Canis Plus divjačina z ajdo in gozdnimi jagodami, Canis Plus raca, Canis Plus konj z bučkami, Canis Plus polak (bela riba) z mangom, Canis Plus kunec z brokolijem in marelicami in Canis Plus koza.

 

Nizkokalorična pasja hrana

Za vse pse, ki morajo izgubiti kak kilogram je smiselno, da lastniki izberejo nizkokalorično pasjo hrano in striktno nadzirajo količino hrane, ki jo dajejo psu. Naturavetal ni dietna pasja hrana v smislu, da bi bila hrani odvzeta posamezna hranila in bi bila zato nizkokalorična. Pri procesu hladnega stiskanja se ne dodajajo dodatne maščobe, temveč so v hrani prisotne maščobe, ki so naravno prisotne v mesu. Naturavetal Canis Plus govedina in Canis Plus kunec vsebujeta delež surovih maščob nad 10% in zato nista prva izbira pri dieti. Okus suhe hrane Canis Plus losos, Canis Plus jagnjetina in Canis Plus piščanec imajo delež surovih maščob pod 10% in so zato najboljša izbira pri dietah. Naturavetal mokra hrana je prav tako zelo primerna za pse, ki morajo na dieto. Primerni so vsi okusi, razen govedine in race.

 

Naravna in kvalitetna pasja hrana je najboljša izbira za vsakega psa. Vsi si za svoje kosmatince želimo le najboljše, jih privoščimo najboljše, saj jim želimo saj delno povrniti vse to kar nam dajejo. Začeti je potrebno pri hrani in jih omogočiti trden steber za dolgo, veselo, razigrano in vitalno življenje.