Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Polnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra 500 g

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 3501
 • Razpoložljivost: Na zalogi
 • 19,50€
 • Brez DDV: 17,81€
-+

Polnomastno naravno kozje mleko v prahu Canis Extra

 

Naravno kozje mleko v prahu Canis Extra za pse in mačke (mlade in starejše) je nepogrešljiv prehranski dodatek pri vzreji pasjih in mačjih mladičev. Lahko se ga uporablja pri velikih leglih za dohranjevanje ali v primeru če psička mladiče premalo hrani ter kot samostojen prehranski dodatek za pse in mačke. V primeru, da pes noče jesti, mu k hrani dodajte kozje mleko v prahu Canis Extra, saj zvišuje apetit in je poln hranilnih snovi, kalcija in zdravih maščob.

 

Canis Extra kozje mleko v prahu - lastnosti

Polnomastno kozje mleko v prahu zagotavlja visoko raven beljakovin (aminokislin), mineralov, elementov v sledeh in vitaminov, zato je to eno od najbolj hranljivih prehranskih dodatkov med vrsto mlečnih proizvodov in ima lahko pozitiven učinek na razvoj in splošno zdravje psa in mačke. Kozje mleko lahko spodbuja vitalno delovanje črevesja, krepi imunski sistem in povečuje odpornost proti boleznim.

Kozje mleko vsebuje kratko verižne in srednje verižne maščobne kisline (za razliko od kravjega mleka, z dolgo verižnimi maščobnih kislin), zato ga telo bolje prenaša in je v podporo tudi pri črevesnih obolenjih, kožnih boleznih in pri regeneraciji organizma po hudih bolezni. Beljakovine in maščobe v kozjem mleku so zelo koristne in lahko prebavljive brez obremenjevanja srca in ožilja.

Visoke vrednosti vitaminov ( vitaminov skupine B ter A, D, E) prispevajo k zdravemu razvoju mladih živali. Naravno polnomastno kozje mleko je tudi izjemen vir kalcija za pse. Kalcij za pse je poleg fosforja najpomembnejši element v telesu psa. Kalcij je pomemben za zdravo okostje psa, za pravilno rast in razvoj, potreben je za celično signalizacijo, za prevajanje živčnih signalov, za pravilno delovanje mišic in prispeva k normalnemu sproščanju energije in normalnemu delovanju prebavnih encimov.

Kozje mleko ne vsebuje aglutinina, zato so maščobne kapljice kozjega mleka veliko manjše v primerjavi s kravjim mlekom. Živali in ljudje, zato kozje mleko veliko hitreje prebavimo kot kravje mleko. Kozje mleko je nizko alergeno, saj je vsebnost laktoze v kozjem mleku mnogo nižja.

 

Canis Plus polnomastno kozje mleko v prahu je priporočljivo za:

 • mladičke in mlade pse ter mačje mladiče
 • breje in doječe psičke s povečano potrebo po vitaminih
 • krepitev obrambne sposobnosti organizma oz. imunskega sistema
 • težave s kožo in dlako, spodbuja hitrejšo menjavo dlake
 • starejše pse (seniorje), zaščito in krepitev imunskega sistema
 • ko pes noče jesti, kozje mleko spodbujanja apetit pri bolnih ali zbirčnih živalih
 • črevesne bolezni
 • pri napenjanju psa, napihnjenosti psa, zaprtje psa in pri slabi prebavi psa.

 

Seveda pa se ga lahko uporablja tudi kot okusen dodatek v primeru, če sami pripravljate doma kuhane obroke ali hranite z BARF-om. Canis Extra kozje mleko v prahu ne vsebuje kolostruma in ne more biti 100% nadomestilo materinega mleka. Je pa zelo primerno za doječe psičke in za mladičke, takoj po kolstrumu (prvem mleku).

ANALIZA:

surove beljakovine 27,10%, vsebnost maščobe 33,10%, laktoza 30,20%, surovi pepel 6,10%, kislost 0,11% (mlečna kislina), kalcij 0,95%, fosfor 0,80%, vlažnost 2,40%.

 

SESTAVINE:

čisto kozje polnomastno mleko v prahu (100%)

Navodila za pripravo Canis Extra kozjega mleka v prahu

100 g Canis Extra kozjega mleka v prahu ustvari 1 liter mleka.

 

DOZIRANJE:

Kot dodaten vir energije in za podporo v starosti ali v fazi okrevanja naj manjši psi do 15 kg prejemajo do ½-1 žlico dnevno, psi od 15 kg pa lahko prejemajo 1-2 žlici. Canis Extra polnomastno kozje mleko v prahu se lahko hrani po potrebi tudi dlje časa, in sicer izdelek zgolj vmešano v glavno hrano ali zmešano Canis Extra kozje mleko z mlačno vodo. Količina dnevnega odmerka je odvisna tudi od druge hrane.

Mladičkom lahko dodajamo 1/2 žličke na dan ali več, odvisno od vsakega posameznega mladička. Pri vzrejanju mladičev je treba upoštevati velikost legla, pasmo, zdravstveno stanje psice in individualne potrebe živali. Polnomastno kozje mleko v prahu je idealno tudi za breje in doječe psice. Mleko pa se odlično obnese tudi pri podhranjenih psih ali psih, ki jih želite nekoliko porediti.

 

PRIPRAVA:

Na vsako žlico (približno 10 g) polnomastnega kozjega mleka v prahu dodajte 100 ml mlačne vode. Lahko pa kozje mleko v prahu Canis Extra dodate kar v prahu čez hrano.

Nasvet: Najprej dodajte kozje mleko v prahu Canis Extra nato pa med mešanjem dodajajte vodo. Če uporabite mlačno vodo, boste kozje mleko v prahu lažje zmešali.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
POMEMBNO
Canis Extra polnomastno kozje mleko v prahu je bogato z zdravimi maščobami, hranilnimi snovmi in kalcijem. Psi ga imajo izjemno radi, zato je prehranski dodatek tudi odličen za neješče pse. Kozje mleko v prahu je zelo primerno za dohranjevanje pasjih mladičev, za krepitev organizma po bolezni ali v primeru starosti. Izdelek pa se lahko uporabi tudi za pripravo pasjega sladoleda ali za pripravo različnih pasjih priboljškov ali piškotov. 
Mnenja (32)

Oznake: za apetit psa, za kosti in sklepe, za boljšo prebavo, za krepitev imunskega sistema, hrana za pasje mladiče