Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Suha hrana za pse

Suha hrana za pse Canis Plus je hladno stiskana in vsebuje le naravne sestavine, ki so obdelane samostojno. Kakovostno meso je predhodno posušeno, zelenjava in zelišča so ločeno sušena na svežem zraku in nato z ostalimi sestavinami hladno stiskana v pelete. Tako poskrbimo za posebej visoko biološko vrednost naravnih produktov. Zaradi uporabe nizkih pritiskov in nizke temperature, se ohrani maksimalna vsebnost naravnih vitaminov, mineralov in hranilnih snovi. Različno od receptur in okusov, Canis Plus suha pasja hrana vsebuje min. 60 - 70% delež svežega mesa.

 

SUHA HRANA ZA PSE CANIS PLUS - Hladno stiskana in slastna

Naturavetal suha hrana za pse je na voljo v sedmih različnih okusih za odrasle pse, v 1 kg, 5 kg in 15 kg pakiranju. Suha hrana za mladiče je na voljo v dveh različnih okusih in prav tako v treh različnih velikostih pakiranja. Velikost pelet je različna, na voljo so peleti v obliki pravokotne ploščice (2,5 cm x 1,5 cm) in drobni peleti v obliki paličic (dolce cca. 2 cm). Vsako pakiranje na hrbtni strani navaja priporočeno količino suhe hrane glede na telesno težo psa. 

 

Najpogostejša vprašanja o naravni suhi hrani za pse

Najbolj zdrava suha hrana za pse je naravna, hladno stiskana hrana, ki ne vsebuje sintetičnih dodatkov, ne vsebuje manjvrednih živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov in vsebuje ustrezno visok delež mesa.
BARF surovo hrano najlažje kombinirate s hladno stiskano suho hrano. Ker je BARF hrana naravna, izberite tudi naravno suho hrano. Izberite en ali maksimalno dva vira beljakovi.
Naturavetal hladno stiskana suha hrana vsebuje veliko kakovostnega mesa, ki znaša vsaj 60 %. Če imate športnega psa, ki potrebuje več mesa v vsakodnevni prehrani si oglejte naš Canis Plus Sport.
Suha hrana za pse je lahko pripravljena na različne načine. Najpogostejša je tako imenovana ekstrudirana hrana (briketi), ki je stisnjeni pod visokim tlakom in toploto. Pri postopku hladnega stiskanja, ki ga uporablja podjetje Naturavetal pa se suha hrana proizvaja v ločenih korakih na nižjih temperaturah in pritiskih.
V primeru, da pes ne želi jesti suhe hrane, morate biti vztrajni. Psu ponudite obrok suhe hrane, v kolikor ga ne poje, mu ponovno ponudite suho hrano čez 2h. Psu hrano pustite 15 min nato pa umaknite posodico.
Canis Plus piščanecCanis Plus piščanec
Min. 60% delež svežega mesa

Canis Plus piščanec

7,45€ Brez DDV: 6,80€

Canis Plus jagnjetinaCanis Plus jagnjetina
Min. 60% delež svežega mesa
Primerno tudi za alergike

Canis Plus jagnjetina

8,10€ Brez DDV: 7,40€

Canis Plus govedinaCanis Plus govedina
Za občutljive pse
Primerno tudi za športne pse

Canis Plus govedina

8,60€ Brez DDV: 7,85€

Canis Plus lososCanis Plus losos
Min. 60% delež svežega mesa
Hipoalergena hrana

Canis Plus losos

8,80€ Brez DDV: 8,04€

Canis Plus kunecCanis Plus kunec
Min. 60% delež svežega mesa
Občutljivi psi, alergije

Canis Plus kunec

10,80€ Brez DDV: 9,86€

Canis Plus Sport Canis Plus Sport
Min. 70% delež svežega mesa
Za športne in delovne pse

Canis Plus Sport

70,30€ Brez DDV: 64,20€

Canis Plus InsectVetalCanis Plus InsectVetal
Hrana iz ličink žuželk
Primerno tudi za alergike

Canis Plus InsectVetal

10,50€ Brez DDV: 9,59€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus lososHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Mladiči & Mladi psi
Primerno tudi za alergike

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos

9,60€ Brez DDV: 8,77€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)
Mladiči&Mladi psi
Primerno tudi za alergike
MALI PELETI
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanecHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA
MALI PELETI
Canis Plus piščanec mali peletiCanis Plus piščanec mali peleti
Min. 60% svežega mesa
MALI PELETI

Canis Plus piščanec mali peleti

7,45€ Brez DDV: 6,80€

Canis Plus jagnjetina mali peletiCanis Plus jagnjetina mali peleti
Min. 60% svežega mesa
Primerno tudi za alergike
MALI PELETI

Canis Plus jagnjetina mali peleti

8,10€ Brez DDV: 7,40€

Canis Plus govedina mali peletiCanis Plus govedina mali peleti
Za občutljive pse
Primerno tudi za športne pse
MALI PELETI

Canis Plus govedina mali peleti

8,60€ Brez DDV: 7,85€

Naturavetal merilni lončekNaturavetal merilni lonček

Naturavetal merilni lonček

0,99€ Brez DDV: 0,81€

Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paketCanis Plus 3 x 5 kg akcijski paket
3 x 5 kg akcijska cena
Akcija
5%

Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paket

80,42€ 84,65€Brez DDV: 73,44€

Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pseCanis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse
ZA OBČUTLJIVE PSE
3 x 5 kg AKCIJSKA CENA
Akcija
5%

Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse

97,76€ 102,90€Brez DDV: 89,27€

Prikazujem 1 od 17 do 17 (1 strani)

Naturavetal pasja hrana je proizvedena v Nemčiji in je na voljo v 7. različnih okusih, primerna je za vse pasme psov. Za odrasle kosmatince lahko izbirate med okusom lososa, jagnjetine, piščanca, govedine in kunca. Na voljo pa je tudi nova suha hrana InsectVetal, ki za vir beljakovin uporablja ličinke črne bojevniške muhe. Za mladiče sta na voljo dva okusa, in sicer piščanec in losos. Takšna pestrost monoproteinskih okusov omogoča, da lahko prav vsak lastnik najde ustrezen okus, ki bo primeren tudi za občutljivega ali alergičnega psa. 

 

Vsem okusom je skupno naslednje:

 • vsebuje več kot 60% - 70% delež svežega mesa pred sušenjem (odvisno od okusa, ki si ga izberete),
 • monoproteinska suha hrana, saj vsebuje le en vir živalskih beljakovin
 • visoko prebavljiva, to pomeni večji izkoristek za organizem, manjša količina obroka in manjši iztrebek
 • ne nabrekne v želodcu,
 • ne vsebuje glutena, pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • brez umetinih barvil, umetnih arom, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • okolju prijazna embalaža.

 

Vitamini in minerali so naravnega izvora

Vitamini in minerali so izključno naravnega izvora in niso naknadno dodani k hrani. Zaradi prisotnosti izključno naravnih vitaminov in mineralov iz posušenega sadja, zelenjave, zelišč in začimb ima suha hrana rok uporabe pol leta od proizvodnje. Prav tako v suhi hrani ni nobenih konzervansov, ojačevalcev okusa, barvil in polnil. Naturavetal uporablja le kakovostni zelenjavo, sadje, začimbe in zelišča, da se zadovoljijo vse dnevne potrebe po vitaminih in mineralih.

Suha hrana vsebuje optimalen delež hladno stiskanega lososovega olja, ki je bogat vir omega - 3 in omega - 6 maščobnih kislin. Vitamini so ključnega pomena za zdravje vsakega psa! Naravni vitamini in minerali so telesu na voljo v najboljši možno razpoložljivi obliki - zato naravna hrana za pse vsebuje samo naravne vitamine in minerale brez sintetičnih dodatkov.

Raznolikost rastlinskih sestavin je zelo široka in izjemno dragocena za ohranjanje zdravja ali za vzdrževanje vitalnosti. Zelo pomembno je, da ne hranimo le z eno izolirano snovjo, kot se pogosto dogaja pri sintetičnih vitaminih, temveč da hranimo raznolike naravne vitamine, pridobjene iz alg, zelišč in zelenjave. Te sestavine se namreč med seboj dopolnjujejo in so pomembne za ohranjanje zdravja - ker so v organizem vnesene na povsem naraven način, tudi organi za razstrupljanje niso obremenjeni.

 

SUHA HRANA ZA PSE BREZ ŽITARIC

Naturavetal ponuja tri okuse suhe hrane, ki ne vsebujejo žitaric. Mokra hrana pa je vsa brez žitaric. Okus losos in okus govedina vsebujeta proso, ki spada med pražita in ne vsebuje težko prebavljive beljakovine - glutena. Proso ne povzroči zakisanja telesa, tako kot ostala žita, ampak v telesu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodčke. Tretji okus je kunec, ki vsebuje ajdo. Ajda spada v družino dresnovk in je v sorodu z rabarbaro. Ostala okusa suhe hrane (piščanec in jagnjetina) vsebujeta zdrava žita, ki so predhodno obdelana, tako da os odstranjeni neprebavljivi delci. Prav tako žita (polnozrnat riž in oves) ne vsebujejo glutena. Hrana za pse brez žitaric je pri nas na voljo v številnih različnih okusih. 

 

Nežen postopek izdelave

Visokokakovostna suha hrana mora biti hladno stiskana in brez sintetičnih dodatkov - tako kot naša hrana Canis Plus®. Posebnost naše suhe hrane je, da so surovine skrbno obdelane posamično: 

 • Meso se skuha in zmelje, da se lahko stisne.
 • Viri ogljikovih hidratov, kot sta ajda ali rjavo proso, se predelajo z edinstvenim patentiranim postopkom nad paro, tako da se njihova dragocena hranila ohranijo na najboljši možni način.
 • Zelenjava, sadje in zelišča se nežno sušijo na zraku in se v tej obliki dodajo neposredno pred hladnim stiskanjem, saj le sušenje na zraku zagotavlja najboljšo možno ohranitev različnih hranilnih snovi.

 

Delamo z nizkimi temperaturami: naše hladno stiskanje, ki je nežno do vitalnih snovi, poteka pri približno 39 °C, pod kratkim zunanjim pritiskom, ki stisne sestavine skupaj v obliko peletov. To zagotavlja, da se vitamini, minerali in sekundarne rastlinske snovi ohranijo v največji možni meri. Naša hladno stisnjena suha hrana za pse Canis Plus® v želodcu ne nabrekne, temveč razpade na svoje sestavine. Naš postopek hladnega stiskanja pomeni, da lahko opustimo vse sintetične dodatke in še vedno ponujamo visokokakovostna in povsem naravna popolna živila. 

Dragoceni kalčki - z esenco življenja

Izjemna lastnost popolne suhe hrane Canis Plus® so hranljivi kalčki golega ovsa, rjavega prosa, ajde in fižola munga. Ti kalčki vsebujejo "esenco življenja". V njih so shranjeni vitamini, minerali, beljakovine, maščobne kisline omega 3, 6 in 9 ter naravni antioksidanti, ki so v novi rastlini in nosijo ogromno vitalnosti. S kaljenjem se vsebnost vitaminov v njih lahko poveča za 400 do 600 %. Imajo zelo visoko encimsko aktivnost, ki je v mirujočem semenu še ni. 

DogProMin kompleks - naravni kompleks za vitalnost

Naš DogProMin dopolnjuje recepte suhe hrane Canis Plus® in poleg drugih nežno predelanih sestavin zagotavlja dragocene vitamine, minerale in elemente v sledovih v njihovi naravni obliki. Naša mešanica zelišč in alg vsebuje apno iz morskih alg za naravno oskrbo s kalcijem ter pivski kvas, ki zagotavlja naravne vitamine skupine B. Poleg tega sestavine, kot so artičoka, koromač in regrat, izboljšujejo recept DogProMin, tako da k naravni preskrbi psa prispevajo številne zdrave hranilne snovi.

Z bogatimi sestavinami - kot nalašč za gurmane

Canis Plus® ne vsebuje živalskih ali rastlinskih stranskih proizvodov, kot so perje, kremplji in rogovi ter stebla, stebelca in listi. Poleg tega  ne vsebuje polnil, zato je hrana zelo dobro prebavljiva, količina krme je majhna, količina iztrebkov pa se ustrezno zmanjša. Sestavine so obdelane brez dodatka konzervansov in so v deklaraciji navedene odkrito in posamično. To zagotavlja naravno zdravo in pregledno prehrano: tudi za živali z zdravstvenimi težavami. Vse sestavine izbiramo vestno in skrbno ter jih redno preverjamo v neodvisnih priznanih laboratorijih. 
 

 

S čim si lahko še pomagamo?

Zraven suhe hrane so bo kosmatincu zelo prilegla tudi Canis Plus mokra hrana za pse, ki vsebuje visoko kakovostno meso in notranje organe. Izbirčneže in razvajence lahko nagradite tudi s slastnimi in zdravimi pasjimi priboljški sušenimi na zraku, brez umetnih barvil in konzervansov. Za mačke pa preverite Felins Plus linijo izdelkov.