Zdravilni učinki zelišč v pasji hrani

Zdravilni učinki zelišč v hrani za male živali

Zelišča v pasji hrani - česenČesen -  pomaga odpravljati črevesne zajedavce in bakterije ter tako pomiri črevesje, pomaga tudi pri driski in ostalih prebavnih težavah. Blagodejno vpliva tudi na kri in krvni obtok, kar je še posebej pomembno v primeru oslabljenega krvnega sistema.Zelišča v pasji hrani - peteršiljPeteršilj - je diuretik in ima pozitiven vpliv na ledvice. Pomembno vlogo igra pri infekcijah, saj čisti kri in ohranja prožnost krvnih žil.
Zelišča v pasji hrani - artičokaArtičoka -  pospešuje prebavo maščob, znižuje lipide v krvi in deluje antiseptično. Na ta način se razbremenijo in razstrupijo jetra in ledvice ter pospeši krvni obtok in izločanje.
Zelišča v pasji hrani - koromačKoromač - vsebuje velik delež eteričnih olj, ki blagodejno učinkujejo na dihalni sistem, ter tako pomaga pri bronhitisu in kašlju, poleg tega pa odpravlja napihnjenost inpospešuje prebavo. Posebej uporaben je pri vseh želodčnih težavah in pri kroničnem zaprtju.Zelišča v pasji hrani - čemažČemaž – deluje pomirjajoče na prebavni trakt in pospešuje tvorjenje prebavnih sokov. Uniči slabe črevesne bakterije in pomiri mišice prebavnega trakta. Ima tudi funkcijo čiščenja krvi in tkiv.
Zelišča v pasji hrani - regratRegrat -  stimulira črevesne žleze in muskulaturo prebavil, trebušne slinavke in jeter. Tako ima pozitiven vpliv na izmenjavo hranil in s tem zmanjšuje možnosti zastrupitve, pomaga pri revmatskih obolenjih, kalcifikaciji ter različnih boleznih krvi.
 Zelišča v pasji hrani - koprivaKopriva – s funkcijo odvajanja vode iz telesa, pripomore pri zastajanju vode in strupov ter zdravi revmatična obolenja. Ima funkcijo čiščenja krvi, s čimer na naraven način pomaga želodcu in predvsem trebušni slinavki. Pospeši nastajanje krvi ter tako odpravlja slabokrvnost.

Loading...