Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Canis Extra lososovo olje za pse - omega 3 za pse

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 360
 • Razpoložljivost: Na zalogi

Razpoložljive možnosti

- +
V košarico
- +
V košarico
 • 9,25€
 • Brez DDV: 8,45€

Hladno stiskano lososovo olje za pse Canis Extra – omega 3 za pse

 

Hladno stiskano lososovo olje za pse Canis Extra za naravno zadostitev dnevnih potreb po esencialnih omega-3 in omega-6 maščobnih kislinah, za zdravo kožo in svetlečo dlako. Losovo olje je še posebej koristno pri menjavi dlake ali pri hranjenju s surovo hrano (BARF prehranjevanje). Canis Extra lososovo olje je brez kemičnih dodatkov, veziv, konzervansov, barvil in drugih dodatkov. Olje je pridobljeno s postopkom hladnega stiskanja, saj se le s postopkom hladnega stiskanja ohranijo verige maščobnih kislin v visokih koncentracijah.

 

Omega 3 za pse

Študije so pokazale, da so omega 3 nenasičene maščobne kisline v pomoč pri artritisu pri psih, saj omega 3 maščobne kisline zavirajo sintezo vnetnih mediatorjev (prostaglandinov), ki so odgovorni za začetek vnetnega procesa. Omega 3 so v pomoč tudi pri drugih oblikah vnetij. Omega-3 družina maščobnih kislin je sestavljena iz 8 različnih nenasičenih maščobnih kislin. Prehranska dopolnila bogata z omega 3 so pomemben dodatek k prehrani, da sestavimo uravnotežen obrok. 

EPA (eikozapentaenojska kislina), DHA (dokozaheksaenojska kislina), DPA (dokozapentaenojska kislina) in ostale omega-3 mašcobne kisline (stearidonska, ikozatrienojska, eikozatetraenojska, heneikozapentaenojska in alfa-linolenska kislina). Lososovo olje je bogato z eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA). Omega 3 maščobne kisline so esencialne, kar pomeni, da jih pes mora dobiti s hrano ali jih psu dodamo v obliki prehranskih dodatkov, kot je Canis Extra lososovo olje. Pomembno je tudi ugodno razmerje med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami, ki ga nudi Canis Extra lososovo olje.

 

Prednosti izdelka:

 • Pomoč pri različnih težavah s kožo in dlako: pomoč kadar ima pes suho kožo in prhljaj, pomoč pri »hot spot« ali vlažnem ekcemu, pomoč pri redki dlaki in prekomernem izpadanju dlake ter pomoč pri srbečici,...
 • Poskrbi za lepo kožo in mehko dlako
 • Pomoč v času menjave dlake
 • Pomoč pri različnih vnetjih kože pri psih
 • Zmanjša tveganje za razvoj alergij
 • Pomoč pri slabotnem imunskem sistemu psa
 • Poskrbi za boljši apetit
 • Odličen dodatek pri težavah s srcem in ožiljem psa
 • Pomoč psi težavah s sklepi pri psih (artritis pri psih)

Canis Extra hladno stiskano lososovo olje je na voljo v 250 ml pakiranju in v 1000 ml pakiranju, lahko ga nanašate tudi na kožo/dlako, če ima pes vneto kožo, prhljaj, ekcem ali suho kožo. Olje je primerno tudi za mačke.

 

Hladno stiskano lososovo olje je nepogrešljivo na vsakem pasjem krožniku

Hladno stiskano lososovo olje spada med prehranska dopolnila, ki so vsestransko uporabna, saj vplivjo na vitalnost in zdravje psa na večih nivojih. Canis Extra lososovo olje se odmerja glede na telesno težo in se priporoča, da ga dajemo skozi določeno zaključeno obdobje. Pri težavah s kožo in dlako ali ob menjavi dlake se priporoča 4-6 tedenska "kura" z lososovim olje. Pri samostojno pripravljenih BARF obrokih ali kuhanih obrokih se priporoča dodatek nenasičenih maščobnih kislin skozi daljše časovno obdobje. Surova hrana mora biti na daljši rok uravnotežena s kakovostnim oljem za zadostitev esencialnih maščobnih kislin.

Omega 3 maščobne kisline so v prehrani psa nujne, saj med drugim skrbijo za možgane, krvožilje, srce in vid. Izboljšajo kognitivne funkicije starejših psov, potrebujejo jih breje in doječe psičke prav tako pa pomagajo pri duševnem razvoju mladičkov. Omega 3 maščobne kisline v telesu preprečujejo razvoj vnetij in generalno vplivajo na dvig odpornosti in imunskega sistema. Maščobne kisline potrebujejo tudi mačke, zato je lososovo olje primerno tudi za mačke.

Canis Extra lososovo olje je hladno stiskano, saj s hladnim stiskanjem poskrbimo, da ne razbijemo dolgih verig omega 3 maščobnih kislin in ohranimo kakovost in pozitivne vplive nenasičenih maščobnih kislin na organizem psa. 

 

Najpogostejša vprašanja in odgovori

Koliko lososovega olja moram dati svojemu psu?
Canis Extra losososvo olje se odmerja glede na telesno težo psa. Psi težki do 10 kg lahko dobijo 5 ml (ena čajna žlička) lososvoega olja, psi do 30 kg, 10 ml, psi do 50 kg 20 ml in psi težji od 50 kg, 25 ml lososovega olja.

Kako dolgo dajem psu lososovo olje?
Če hranite psa z Naturavetal peleti lahko dvakrat letno naredite 4-6 tedensko »kuro« z lososovim olje. Olje dodajate k hrani vsak dan 4-6 tednov, nato pa prenehajte. Če hranite psa z BARF hrano ali kuhano hrano svetujemo dodajanje olja daljše časovno obdobje. V tem primeru je smiselno krožiti med posameznimi olji. Npr. najprej uporabljate lososovo olje, nato konopljino, nato ribje,… tako da kuža dobi esencialne maščobne kisline iz različnih virov. Naturavetal olja za pse - preveri celotno ponudbo.

Ali je Canis Extra lososovo olje primerno tudi za mačke?
Lososovo olje je primerno tudi za mačke.

Ali je Canis Extra lososovo olje varno pred težkimi kovinami?
Vsekakor. Poseben postopek odstranjuje dioksine in ostale težke kovine. Glede težkih kovin lososovo olje spada pod mejne vrednosti, ki so odobrene za prehrano ljudi.

Ali je dodatek lososovega olja nujen za psa?
Lososovo olje ni nujno, da ga dodajate, saj pes že dobi dovolj maščobnih kislin (omega-3, omega-6) iz uravnotežene hrane. Lososovo olje dodajate v podporo koži, dlaki, imunskemu sistemu na prelomnih obdobjih leta.Surova hrana, v kolikor ne ger za uravnotežen obrok, potrebuje dodatek lososovega olja ali kakšen drug vir omega 3 maščobnih kislin.

Je lososovo olje primerno za mladiče?
Lososovo olje lahko dajete tudi mladičem.

Kako dolg je rok uporabe odprtega lososovega olja?
Za vsa kuhinjska olja velja, da nimajo točne časovne omejitve. Dokler je lososovo olje vedno zaprto, ustrezno shranjeno in ves čas v uporabi lahko zdrži daljše časovno obdobje. Olje ne izpostavljajte direktni sončni svetlobi. Olje zavrzite, če opazite spremembe v videzu in vonju.

 

ANALIZA:

nasičene maščobne kisline 20,50 %, enkrat nenasičene maščobne kisline 46,50 %, omega-3 maščobne kisline 28 %, omega-6 maščobne kisline 6%, večkrat nenasičene maščobne kisline 34 %.

 

SESTAVINE:

100% čisto hladno stiskano lososovo olje brez sintetičnih dodatkov (atlantski losos).

NAVODILA ZA DOZIRANJE:

vmešajte med hrano, pred uporabo nežno pretresite!

 • mački / majhni psi s težo do 10 kg: 5 ml
 • psi s težo od 10 do 30 kg: 10 ml
 • psi s težo od 30 do 50 kg: 10 - 20 ml
 • psi s težo nad 50 kg: max. 25 ml

Posamezna "kura" z lososovim oljem za odpravo težav pri psu naj traja 4 - 6 tednov. Stalna uporaba lososovega olja se priporoča, če se psa hrani z doma pripravljeno hrano za psa (surova ali kuhana hrana).

NAVODILA ZA SHRANJEVANJE:

 • Hraniti na sobni temperaturi ali v hladilniku.
 • Ne izpostavljati sončni svetlobi ali toploti.
 • Po vsaki uporabi je potrebno pokrov dobro zapreti.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
POMEMBNO
Canis Extra lososovo olje je hladno stiskano brez kemičnih dodatkov, veziv, konzervansov, barvil in drugih dodatkov. Lososovo olje je pogost prehranski dodatek, pomembno je, da je kakovostno in hladno stiskano, saj je le takšno olje zdrav vir nenasičenih maščobnih kislin. Lososovo olje prispeva k boljšemu imunskemu sistemu, je v pomoč pri težavah s sklepi in poskrbi za zdravo kožo ter sijočo dlako. 
Mnenja (169)

Oznake: olja za pse, za kosti in sklepe, za kožo in dlako, za krepitev imunskega sistema, za boljšo prebavo, proti alergijam pri psu, za apetit psa