Hladno stiskana hrana za pse – Naravna in okusna

NATURAVETAL HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE JE NAJBOLJŠA IZBIRA

Hladno stiskana hrana za pse Naturavetal je iz 100% naravnih sestavin, vsebuje več kot 60% ali 70% delež svežega mesa in je proizvedena v Nemčiji. Monoproteinska hladno stiskana pasja hrana je brez žitaric, brez glutena, brez polnil, konzervansov in ojačevalcev okusa. Hladno stiskani peleti za pse so na voljo v sedmih različnih okusih in v dveh velikostih. Najboljša hladno stiskana hrana za pse je vrsti primerna, naravna in ne obremeni pasjega želodca.

Hladno stiskana hrana za pse imenovana tudi hladno stiskani peleti je prva hrana za naše ljubljenčke, ki vsebuje izključno naravne sestavine. Proizvedena je z metodo nežnega hladnega stiskanja, pri kateri se v surovinah ohranijo vsi naravni vitamini, minerali in hranilne snovi v svoji prvotni obliki, da jih organizem psa v celoti izkoristi.

Peletirana hrana za pse Naturavetal se proizvaja v Nemčiji in je na nemškem trgu dobro poznana in visoko cenjena že več kot 25 let, v Sloveniji pa je prisotna že od leta 2011 in ji zaupajo že številni kosmati repki. Vse sestavine so razreda kakovosti živil za ljudi in lokalnega izvora. Naturavetal hladno stiskana hrana vsebuje izključno naravne vitamine in minerale in je v celoti 100% naravna z rokom uporabe 6 mesecev od prizvodnje v Nemčiji.

V nadaljevanju si preberite zakaj je hranjenje psa s hladno stiskano hrano najboljša izbira in tudi kakšne so razlike med briketi in peleti za pse, ki jih imenujemo tudi hladno stiskani briketi za pse. Prav tako si preberite zakaj je Naturavetal drugačna hladno stiskana hrana za pse in katero velikost peletov iz kateri okus peletov izbrati za svojega psa.

 

Hladno stiskana hrana za pse
Hladno stiskana hrana za pse Naturavetal je 100% naravna. Peleti za pse so na voljo v 7 različnih okusih in 2 različnih velikostih

 

Kazalo vsebine: 

 

Naravni in okusni peleti za pse ter proces nežnega hladnega stiskanja

Posebnost Naturavetal hrane je ta; da se vse sestavine, ki sestavljajo celoto obdelajo posamično. Meso je posamično posušeno, sadje, zelenjava, zelišča so posamično posušena na zraku in nato nežno hladno stisnjeno v pelete za pse. Pri postopku nežnega hladnega stiskanja se uporabljajo nizke temperature, postopek pa je tudi zelo hiter (traja le 4 minute), zato se ohranijo vsi vitamini, minerali in elementi v sledeh.

Žitarice se obdelajo z edinstvenim patentiranim postopkom nad vodno paro tako, da te postanejo za psa optimalno prebavljive. V peletirani hrani za pse se nahajajo izključno zdrave žitarice, pražitarice in rastline: ajda, proso, oves, neoluščen polnozrnat riž. Zelišča, začimbe, sadje in zelenjava so posušeni na svežem zraku in se jih doda neposredno pred hladnim stiskanjem. Z nežnim hladnim stiskanjem se zagotovi visoka biološka razpoložljivost naravnih hranilnih snovi.

Hladno stiskanje se izvaja z nizkim pritiskom in nizko temperaturo (pri 39°C), saj se le na ta način ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in mineralov. Ohranijo se maščobe in beljakovine v biološko dostopni obliki, kar pomeni, da organizem psa hranilne snovi najlažje vgradi v sebi lastne procese. To se zelo hitro pozna na urejeni prebavi, vitalnosti psa, na koži in dlaki.

 

 

Prednosti naše naravne hladno stiskane hrane:

 • hladno stiskana hrana v želodcu ne nabrekne in se ne napihne, zato je tveganje za zasuk želodca manjše
 • več kot 60% ali 70% delež svežega in kakovostnega mesa pred sušenjem (odvisno od izbranega okusa)
 • hrana zmeraj vsebuje samo eno vrsto mesa (monoproteinski okusi). Izbirate lahko med okusi lososa, kunca, jagnjetine, govedine, piščanca in Insectvetal (ličinke žuželk)
 • vse sestavine so kakovosti, primerne za prehrano ljudi
 • določeni okusi vsebujejo lososovo olje, ki je bogato z omega 3- in omega 6- maščobnimi kislinami
 • vsebuje dragocene kalčke golega ovsa in rjavega prosa, ki skrbijo za aktivacijo prebavnih encimov
 • vsebuje le naravne vitamine in minerale, vsi vitamini in minerali so pridobljeni iz zelenjave, zelišč, začimb in alg, ki so v ustzernem razmerju dodana v hrano
 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje žitaric – ne vsebuje pšenice, ječmena in soje
 • na vsebuje mleka in mlečnih izdelkov
 • ne vsebuje jajc in graha
 • ne vsebuje polnil – zato je količina dnevnega obroka manjša
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa in umetnih dodatkov
 • reden nadzor kakovosti z laboratorijskimi analizami

 

hladno stiskana hrana za pse
Hladno stiskana hrana za pse Naturavetal – izgled peletov

 

Izbira hladno stiskane hrane za pse Naturavetal za odrasle pse

Naša hrana za pse je na voljo že kar v sedmih različnih okusih, sestavine vsakega okusa so skrbno izbrane in poskrbijo, da iz njih pes dobi kakovostne beljakovine, zdrave maščobe in vlaknine ter ustrezno in zadostno kombinacijo vitaminov in mineralov. Pestra izbira okusov bo poskrbela, da brez težav najdete ustrezno hrano za svojega psa.

CANIS PLUS PIŠČANEC IN CANIS PLUS SPORT

Piščanec vsebuje več kot 60% svežega mesa piščanca v kombinaciji s polnozrnatim rižem. Hrana ne vsebuje stranskih živalskih in rastlinskih proizvodov. Hrana vsebuje še dodatek lososovega olja in kombinacijo različne zelenjave in zelišč. Peleti za pse okus piščanca je primeren za izbirčne pse, saj je piščanec še vedno okus, ki prepriča skoraj vse kosmatince. Prav tako so peleti piščanec primerni za pse, ki imajo kak kilogram preveč, saj je delež surovih maščob v hrani 8,4%. Ob prilagojeni količini hrane je to odlična izbira za vzdrževanje telesne teže ali, da kuža izgubi kak kilogram.

Sport  ina enake sestavine kot naš klasičen piščanec, vendar je namenjen športno aktivnim psom, saj hrana vsebuje minimalno 70% svežega piščančjega mesa in je posledično bolj kalorična, bolj bogata z beljakovinami in maščobami. Športno aktivni psi porabijo več kot povprečno aktivni psi, zato potrebujejo prilagojeno hrano njihovim potrebam.

CANIS PLUS JAGNJETINA IN CANIS PLUS LOSOS

Jagnjetina je sestavljena le iz jagnječjega mesa v kombinaciji s polnozrnatim rjavim rižem in prosom. Receptura je namenjena tudi psom z občutljivo prebavo in psom, ki trpijo za alergijami. Hladno stiskana hrana za pse okus jagnjetina bo poskrbela za urejeno prebavo, sijočo dlako in čvrst kakec. Losos v kombinaciji s prosom in posušeno zelenjavo ter želišči je idealna izbira za zelo alergične in občutljive pse. Hladno stiskani peleti okus losos so na voljo v obliki pravokotnih ploščic in v obliki mini svaljkov za manjše pse.

Hladno stiskani peleti okus jagnjetine in okus lososa so primerni za pse z občutljivo prebavo, za pse s pogostimi prebavnimi težavami in pse, ki trpijo za alergijami ali intolerancami. Oba okusa vsebujeta manj kot 10% maščob in sta tako primerna ob pravilni količini hrane za vzdrževanje optimalne telesne teže.

CANIS PLUS GOVEDINA

Govedina vsebuje več kot 60% svežega govejega mesa. Goveje meso je samo po sebi bogatejše z maščobami, v primerjavi s piščančjim mesom, zato je ta okus hrane primeren tudi za športno aktivnejše pse.

CANIS PLUS KUNEC

Kunec je sestavljeni iz minimalno 60% svežega kunčjega mesa brez kosti. Kunec je dopolnjen z ajdovo kašo v kombinaciji s posušenimi zelišči in rastlinami, ki zagotavljajo naravne vitamine in minerale.

CANIS PLUS INSECTVETAL

Insectvetal je popolnoma naravna hrana narejena iz ličink žuželk – črna bojevniška muha. Hrana je zelo primerna za alergične pse, saj gre za popolnoma nepoznan in nov vir beljakovin. Hrana iz ličink žuželk pomeni manjšo obremenitev za okolje, manj porabljene vode in manjši ogljični odtis. Gre za trajnostno, zdravo in slastno alternativo.

 

 

Hladno stiskani peleti za pse mladiče

Za mladiče imamo na izbiro dva okusa. Piščanec za mladiče in mlade pse vsebuje minimalno 70% svežega kakovostnega piščančjega mesa. Hrana je brez stranskih živalskih in rastlinskih proizvodov. Hrana za mladiče in mlade pse je hladno stiskana in vsebuje večji delež zdravih maščob, naravnih vitaminov in mineralov. Hladno stiskani peleti okus piščanec so na voljo v obliki mini svaljkov za manjše pse in v obliki pravokotnih ploščic.

Losos za mladiče in mlade pse vsebuje minimalno 70% svežega mesa lososa. Losos je iz naravnega okolja, vendar kontroliranega, tako da zagotavljamo ustrezno hranilnost brez kontaminacije s težkimi kovinami. Kakovost mesa je izjemna, kar pomeni, da je hrana brez stranskih živalskih in rastlinskih proizvodov. Hladno stiskana hrana za pse mladiče in mlade pse vsebuje večji delež zdravih maščob, naravnih vitaminov in mineralov v primerjavi z hrano za odrasle pse. Hladno stiskani peleti okus losos so na voljo v obliki mini svaljkov za manjše pse in v obliki pravokotnih ploščic.

 

 

Hladno stiskana hrana za pse manjših pasem

Naša peletirana hrana je na voljo v dveh oblikah peletov; popolnoma vsi okusi so na voljo v obliki ploščatega peleta (2 cm x 1,5 cm) in so namenjeni vsem pasmam psov in vsem starostim. Vseeno pa določeni predstavniki psov ne želijo jesti večjih koškov hrane in lažje zgrizejo manjše pelete. Prav tako so določeni starejši psi že popolnoma brez zob in so zanj manjši peleti veliko bolj primerni. Če ima vaš pes raje manjše pelete, imamo okus piščanca, jagnjetine, lososa in govedine na voljo tudi v obliki mini svaljkastih peletov.

 

Hladno stiskani pasji peleti v obliki malih svaljkov
Oba okusa za mladiče in okusi piščanec, jagnjetina, govedina in losos za odrsle pse so na voljo v obliki majhnih svaljkastih peletov

 

3 glavne prednosti Naturavetal hladno stiskane hrane

Če bi morali v treh alinejah izpostaviti po čem se naša hrana razlikuje od drugih:

 1. Hrana je hladno stiskana, kar vpliva na optimalno prebavo, saj je v želodcu psa hrana ne napihne tako kot briketi
 2. Uporabljamo kakovostne sestavine; vse sestavine v naši hrani so primerne po kakovosti za prehrano ljudi. Ne uporabljamo živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov, kot so kože, kopita, perje, kljuni, luščine,…
 3. Hrana, ki je v resnici 100% naravna. Naša hrana je popolnoma brez vseh konzervansov, polnil in ostalih sintetičnih dodatkov. Tudi vitamini in minereli so izključno naravnega izvora (iz posušene zelenjave, alg in zelišč) in niso sintetično dodani.

 

Hitra primerjava med briketi in Naturavetal peleti za pse

Ljudje velikokrat hladno stiskano pasjo hrano, poimenujemo peleti za pse ali hladno stiskani briketi, čeprav se peleti in briketi zelo razlikujejo:

 • Večinoma so briketi obdelani na cca. 140°C, samo postopek izdelave pa traja vsaj 20 min. Naturavetal peleti so izdelani po postopku nežnega hladnega stiskanja, postopek poteka pri 39°C le 4 minute. Zaradi tega se v peletih ohrani več mineralov in vitaminov, beljakovine pa ostanejo v naravni obliki tako, da jih pasji organizem prepozna in jih lahko vgradi v različne procese. Znano je, da beljakovine pri previsokih temperaturah denaturirajo in spremenijo obliko, zato postanejo za pasji organizem neuporabne.
 • Druga velika razlika med peleti in briketi je ta, da peleti v želodcu ne nabreknejo, ampak se razgradijo, to pomeni, da se veliko lažje in prej prebavijo kot briketi in s tem je tudi veliko manjša možnost za zasuk želodca pri psu.
 • Briketi so po končanem postopku obdelani s škorobom, saj jih škrob drži skupaj v trdni obliki. Škrob skupaj s slino tvori zelo lepljivo slino (kot nekakšno lepilo), ki se lepi na zobe, psu se lahko začnejo nabirati zobne obloge in lahko pride do vnetih dlesni.
 • Briketi na daljši rok, dvignejo pH želodca. pH pasjega želodca mora biti zelo kisel (ena ali celo manj), da se lahko razgradijo beljakovine. Briketi lahko dvignejo pH želodca na 4 ali več in to pomeni, da je razgradnja beljakovin počasnejša.

 

Razlika med briketi in peleti za pse
Primerjava med briketi in peleti za pse: peleti se takoj razgradijo in ne nabreknejo, briketi še po 1h niso razgrajeni, ampak se le napihnejo

 

Posamezne sestavine naše hladno stiskane hrane

Vse sestavine v hladno stiskani pasji hrani Naturavetal so navedene v odprti deklaraciji. Iz odprte deklaracije lahko točno razberete kaj je v hrani; koliko je mesa, katero meso je v hrani, koliko je makro elementov (kalcija in fosforja), koliko ogljikovih hidratov in koliko maščob. Vsa hladno stiskana pasja hrana Naturavetal je monoproteinska, to pomeni, da hrano sestavlja samo en beljakovinski vir. Peleti za pse so brez stranskih živalskih proizvodov, kot so koža, dlaka, kremplji, rogovje,… Delež mesa je med 60 in 70%, odvisno od okusa hrane, ki si ga izberete. V hladno stiskanih peletih uporabljamo izključno kakovostno meso piščanca, jagnjetine, kunca, govedine ali lososa.

Naturavetal hrana je brez glutena. Ogljikovi hidrati so iz pražit, ki se v organizmu obnašajo popolnoma drugače kot žitarice. Uporabljamo tudi ajdo, ki spada med rastline. Vse naše »žitarice« so obdelane po posebnem postopku kuhanja na pari, odstranjeni so vsi težko prebavljivi deli, tako da so čim lažje in čim hitreje prebavljive za psa. Hrana z okusom kunca vsebuje samo ajdo, v lososu in govedini se nahaja samo proso, jagnjetina vsebuje proso, oves in neoluščen rjav riž, piščanec pa vsebuje oves, neoluščen polnozrnat riž in koruzo.

 

Hladno stiskana pasja hrana Naturavetal
Naturavetal hladno stiskana pasja hrana vsebuje le sveže in kakovostno meso (human grade kakovost). V vsakem okusu hrane je le en vir živalskih beljakovih – monoproteinska hrana

 

Tudi maščobe so zelo pomembne za psa in morajo biti prisotne v hrani za pse; seveda v ustreznem deležu. Pomembno je, da pes zaužije zdrave maščobe. Maščobe so pomemben vir esencialnih maščobnih kislin (omega-3 in omega-6 maščobne kisline). Naturavetal hladno stiskana hrana za pse ne vsebuje maščob obdelanih na visokih temperaturah, saj imajo pregrete maščobe negativen vpliv na metabolizem in zdravje vašega psa.

Vitamini in minerali so v naši hladno stiskani hrani naravni, saj se vsi nahajajo v zelenjavi, začimbah in zeliščih, ki so posušena na zraku in dodana k hrani. Naturavetal peleti za pse ne vsebujejo sintetičnih vitaminov in mineralov. Vitamini in minerali so iz skrbno izbrane mešanice zelenjave (rožiči, korenje, česen, artičoke, koromač, čemaž, regrat), sadja (banane, gozdne jagode, brusnice), začimb in zelišče (kopriva, njivska preslica). Vsak okus hrane ima drugačno kombinacijo zelišč, začimb, sadja in zelenjave, tako da je pokrita celotna paleta vitaminov in mineralov.

Vlaknine se nahajajo v sadju, zelenjavi in v žitih in so za psa življenjskega pomena, saj morajo biti prisotne v ravno pravi količini. Vlaknine so pomembne za prebavo, saj čistijo črevo in so hrana za bakterije v debelem črevesu. Naturavetal peleti za pse vsebujejo tudi kalčke golega ovsa in rjavega prosa, ki so bogat vir maščobnih kislin. Dodatna posebnost naše peletirane hrane za pse je prisotnost prosenih in ovsenih kalčkov, ki aktivirajo delovanje encimov.

 

Naturavetal naravna hladno stiskana hrana za pse
Naturavetal 100% naravna hladno stiskana hrana za pse

 


KAKŠNA JE RAZLIKA MED HLADNO STISKANO HRANO IN BRIKETI?
Razlik je precej. Prva razlika je sam postopek izdelave. Briketi so proizvedeni s postopkom ekstrudacije, kjer vse sestavine zmešajo in izpostavijo visokim temperaturam. Tako visokim temperaturam, da se temperaturno občutljivi vitamini ne ohranijo in jih je posledično potrebno dodati v sintetični obliki. Naturavetal hladno stiskana hrana (peleti) je proizvedena s postopkom hladnega stiskanja, ki uporablja nižje temperature, kar pomeni,da ni potrebe po sintetičnih dodatkih. Briketi so ekstrudirani in se posledično v želodcu psa napihnejo, medtem ko so peleti hladno stiskani in se v želodcu psa ne napihnejo temveč hitreje in optimalno prebavijo.

ZAKAJ JE NATURAVETAL HLADNO STISKANA HRANA DRUGAČNA?
Tako kot se posamezne znamke briketov razlikujejo med seboj po kakovosti, se tudi hladno stiskani peleti posameznih proizvajalcev med seboj razlikujejo. Vsem peletom je skupno to, da so hladno stiskani, medtem ko so Naturavetal hladno stiskani peleti morda edini, ki vsebujejo izključno naravne sestavine. Naturavetal peleti nimajo sintetično dodanih vitaminov in mineralov zato na deklaraciji ne boste našli razdelka dodatki, medtem ko peleti drugih proizvajalcev vsebujejo sintetično dodane vitamine in minerali. Naturavetal peleti imajo rok uporabe le 6 mesecev od proizvodnje, saj ne vsebujejo nobenih sintetičnih dodatkov. Zavedati se moramo, da pasji organizem najlažje izkoristi in vključi v številne metabolne procese naravne vitamine in minerale, medtem ko je izkoristek sintetično dodanih veliko manjši.
KAKO PREIDEM IZ BRIKETOV NA HLADNO STISKANE PELETE?
Prehod iz briketirane (ekstrudirane) hrane na hladno stiskano hrano (peleti) mora biti postopen in v ločenih obrokih. Če hranite psa 3x na dan, prve 3 dni zamenjate en obrok, naslednje 3 dni dva obroka, po 6. dneh pa so že vsi trije obroki hladno stiskane hrane.
ALI LAHKO KOMBINIRAM RAZLIČNE OKUSE HLADNO STISKANE HRANE?
Lahko. Če kuža nima alergij in mu posamezna vrsta mesa ne povzroča težave, se lahko kombinirajo različni okusi.
ALI LAHKO KOMBINIRAM PELETE IN SUROVO HRANO?
Lahko. Hladno stiskani peleti se prebavljajo podobno kot surova (BARF) hrana zato ni nobenih težav, če obe vrsti hrane kombiniramo. Lahko kombinirate v dveh ločenih obrokih lahko pa tudi v istem obroku, vendar v tem primeru poskrbite, da bo kuža vseeno navajen pojesti suho hrano v samostojnem obroku.
ALI LAHKO KOMBINIRAM BRIKETE IN PELETE?
Ne. Ker se klasični briketi in hladno stiskani peleti prebavljajo popolnoma drugače se mešanje v istem obroku odsvetuje, prav tako se odsvetuje kombiniranje peletov in briketov v ločenih obrokih daljše časovno obdobje. Za prebavno briketov se vzpostavi drugačna bakterijska flora kot za prebavo peletkov in zato lahko pri določenih kužkih pride do prebavnih težav. Ne pozabimo, da se briketi v želodcu psa napihnejo (nabreknejo) in se posledično prebavljajo dlje časa, medtem ko hladno stiskana hrana ne nabrekne, temveč se hitro prebavi in dosti bolj učinkovito absorbira.
LAHKO KOMBINIRAM PELETE Z MOKRO HRANO (KONZERVICE) V ISTEM OBROKU?
Lahko. Naturavetal pločevinke so kuhane na pari v kratkih časovnih intervalih, da se ohranijo vse hranilne snovi v maksimalni možni meri. Kuhana hrana in hladno stiskana hrana se prebavljata podobno, tako da takšna kombinacije psu ne povzroča nobenih prebavnih težav.
KAKO SHRANJEVATI NATURAVETAL HRANO?
Ker so Naturavetal peleti brez vseh konzervansov jih je potrebno ustrezno shranjevati. Pelete vedno hranite v original embalaži, ki ne sme biti izpostavljena zmrzali, direktni sončni svetlobi ali vlagi. Najbolj idealno je, da vrečo hranite v omari ali v suhem prostoru na kakšne stolu, da vreča ni direktno na tleh. V vrečo ne posegajte z roko, temveč z merilnim lončkom. Vrečo odprite zgoraj pri šivu in jo po vsaki uporabi zaprite s pomočjo ščipalke, da vam svežina ne bo uhajala.
KATERI OKUS JE NAJBOLJ PRIMEREN ZA PSA ALERGIKA?
Če ste dali svojega psa testirat za alergije, potem imate seznam alergenov, ki se jim preprosto izognete. Če pa točno ne veste na kaj je kuža alergičen, pa je najbolj smiselno, da se izognete piščancu in govedini, prav tako izločite jajca, mleko in mlečne izdelke, grah, sojo in pšenico, ki so zelo pogosti alergeni. Naturavetal hrana že v osnovi ne vsebuje jajc, soje, pšenice, graha, mleka in mlečnih izdelkov zato je zelo primerna za alergike. Izbirate lahko med naslednjimi okusi: jagnjetina, losos in kunec.
PES JE ALERGIČEN NA PRŠICE. ALI MORAMO NATURAVETAL HRANO ZAMRZNITI?
Naturavetal hrane ni potrebno zamrzovati, tudi če je kuža alergičen na pršice. V Naturavetal hrani se pršice ne morejo razviti, saj hrana vsebuje izključno kakovostne sestavine. Pršice se običajno v hrani razvijejo kadar le-ta vsebuje živalske stranske proizvode kot so kože, dlaka, kopita,… ali kadar hrana vsebuje velik delež nizkokakovostnih žit kot sta pšenica in koruza.
ALI PELETI POVZROČAJO VEČ ZOBNIH OBLOG?
Naturavetal peleti ne povzročajo več zobnih oblog kot briketi. Peleti Naturavetal vsebujejo morske alge, ki vplivajo na pH sline, da le-ta ni lepljiva. Pelete mora pes najprej razgristi, preden jih pogoltne zato se včasih lahko zdi, da vidimo koščke hrane po pasjih zobkih, vendar ko kuža popije vodo, se hrana ne sprime na zobke. Pri briketih, ki jih kuža lahko cele pogoltne, tega ne opazimo. Zavedati pa se moramo, da zobne obloge pač nastajajo, še posebej pri psih manjših pasem zaradi nepravilnega ugriza.
ALI JE MOŽNO, DA IMA PO PELETIH KUŽA MEHKEJŠE BLATO?
Na začetku je možno, saj se mora organizem privaditi na novo hrano. Ker se peleti zelo razlikujejo od briketov lahko to pri nekaterih psih traja 14 dni do tri tedne. Blato je v tem času lahko mehkejše saj se mora prilagoditi črevesna flora na novo vrsto hrane. Po treh tednih po peletih pes ne sme imeti mehkega blata, v primeru da je blato ves čas mehkejše je potrebno zamenjati okus, saj je možno, da je kuža intoleranten pa posamezno sestavino v hrani. V času prehoda iz briketov na pelete si lahko pomagate s probiotičnimi bakterijami Petflora ali s korenčkovim granulatom.
KATERA ŽITA VSEBUJE NATURAVETAL HRANA?
Naturavetal hrana ne vsebuje žit in je posledično brez glutena. Okusi piščanec, jagnjetina in InsectVetal vsebujejo polnozrnat rjav riž, ki ga lahko prištevamo med žita, ne vsebuje pa glutena. Okusa govedina in losos vsebujeta proso, ki spada med pražita, okus kunca pa vsebuje ajdo.
ALI LAHKO PELETE NAMOČIM V VODI?
Pelete načeloma lahko namočite v vodi, to ne bo imelo nobenega slabega vpliva na prebavo psa. Pomembo je, da pes namočene pelete poje v roku 30 minut, saj peleti v 15 minutah razpadejo v kašo, ki se po določenem času strdi nazaj v trdno strukturo.

 

Za več informacij: https://www.naturavetal.de/natuerliches-hundefutter/

10 komentarjev

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja