Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Hrana za pse mladiče

HRANA ZA PASJE MLADIČE: Najboljša je naravna in lahko prebavljiva

Naturavetal ponuja dve vrsti visokokakovoste hrane za mladiče. Hladno stiskana suha hrana za mladiče je na voljo v dveh okusih, mokra hrana za mladiče pa je na voljo v treh različnih okusih. V občutljivem obdobju rasti in razvijanja je zdrava, uravnotežena in lahko prebavljiva hrana najboljša izbira za zdrav razvoj organov, izoblikovanje mišic in sklepov, pravilno rast kosti in usklajeno medsebojno delovanje hormonov. Pasji mladiči potrebujejo najboljšo visokokakovostno hrano z višjim deležem mesa, več zdravih maščob in višjim deležem naravnih vitaminov ter mineralov. 

 

HLADNO STISKANA SUHA HRANA ZA PSE MLADIČE NATURAVETAL

 • več kot 65% delež svežega mesa pred sušenjem
 • monoproteinska hrana za mladiče (izberete lahko okus piščanca ali okus lososa)
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok,
 • ne nabrekne v želodcu, saj je hrana hladno stiskana
 • ne vsebuje glutena, ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • vsi vitamini in minerali so naravnega izvora

 

MOKRA HRANA ZA PASJE MLADIČE

Naturavetal ponuja mokro hrano za pse mladiče v obliki 400 g in 800 g pločevink. Pločevinke vsebujejo meso in notranje organe v kombinaciji z zelenjavno-rastlinskim deležem in zato predstavlajo popoln obrok za pasje mladiče. Vse pločevinke vsebujejo kuhano meso v kratkih časovnih intervalih pri nizkih temperaturah, da se ohrani maksimalna vrednost vseh hranil. Pločevinke so naravne, brez sintetičnih dodatkov, brez konzervansov, umetnih arom in ojačevalcev okusa. Vsebujejo izključno naravne vitamine in minerale. Izberete pa lahko tudi mokro hrano v obliki klobase: pašna jagnjetina + proso + polnomastno kozje mleko, ki je več kot primerna za dohranjevanje pasjih mladičev.

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus lososHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Mladiči & Mladi psi
Primerno tudi za alergike

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos

9,60€ Brez DDV: 8,77€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS losos   Popolna hladno stiskana hrana za mladiče in mlade pse z okusom lososa z večjim delež..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)
Mladiči&Mladi psi
Primerno tudi za alergike
MALI PELETI
Novo

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)

9,60€ Brez DDV: 8,77€

Hrana za pse mladiče Canis Plus losos (mali peleti)   Naša preizkušena receptura hrane z lososom, prilagojena potrebam mladičev, je celostn..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanecHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec

8,15€ Brez DDV: 7,44€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem mesa, maščob ..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA
MALI PELETI
Novo

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)

8,15€ Brez DDV: 7,44€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec mali peleti   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem m..

Naturavetal merilni lončekNaturavetal merilni lonček

Naturavetal merilni lonček

0,99€ Brez DDV: 0,81€

Merilni lonček za Naturavetal hrano Prava izbira hrane za pse ima odločilen vpliv na zdravje vašega psa, zato je vsa Naturavetal hrana za pse proiz..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina
GOVEDINA, BROKOLI, KORENJE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina

3,65€ Brez DDV: 3,33€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – GOVEDINA ​   Canis Plus mokra hrana govedina za mladičke ima klasično sestavo; krepka gov..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800gCanis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800g
KOZA, BUČKE, BRUSNICE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800g

5,95€ Brez DDV: 5,43€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – KOZA ​   Canis Plus koza za mladičke je še posebej priporočljiva za alergike in občutljiv..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetinaCanis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetina
JAGNJETINA, PASTINAK, BUČE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetina

3,79€ Brez DDV: 3,46€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – JAGNJETINA ​   Mokra hrana za mladiče Canis Plus jagnjetina je izjemno nežna formulacija ..

Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)
Jagnjetina, proso, kozje mleko
URAVNOTEŽEN OBROK

Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)

4,05€ Brez DDV: 3,70€

POPOLNA KLOBASA IZ PAŠNE JAGNJETINE, PROSA IN KOZJEGA MLEKA   Gre za edinstven recept popolne mokre hrane za pse v klobasi. Takšen gurmansk..

Polnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra 500 gPolnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra 500 g
Polnomastno kozje mleko
Izredno hranljivo

Polnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra 500 g

19,50€ Brez DDV: 17,81€

Polnomastno naravno kozje mleko v prahu Canis Extra   Naravno kozje mleko v prahu Canis Extra za pse in mačke (mlade in starejše) je n..

Prikazujem 1 od 10 do 10 (1 strani)

NAJBOLJŠA HRANA ZA PASJE MLADIČE

Hrana za pasje mladiče, za male prikupne štirinožce, ki raznežijo prav vsakogar. Ni pomembno, ali je mladiček manjše ali večje rasti. Pomembno je predvsem, da bo zdrav, zato je potrebno že v njegovi rani mladosti hrani posvetiti posebno pozornost. Našemu novemu družinskemu članu moramo poleg primerne vzgoje in obilo ljubezni zagotoviti tudi ustrezno podlago za zdrav razvoj. Hrana za pasje mladiče je težka odločitev vsakega pasjega lastnika, saj je odgovorna za zdravje in vitalnost psa tudi v njegovem odraslem obdobju življenja. 

 

Suha hrana za pasje mladiče

Če se boste odločili za kvalitetno in naravno hrano za pse mladiče boste že na začetku zmanjšali možnosti za nastanek številnih težav. Bolj zdrav pes pomeni boljše življenje za vašega psa in za vas, pomeni tudi manj žalosti in sekiranja ter manj stroškov pri veterinarju. Hranjenje je veliko več kot le, da pes dobi za jest. V občutljivem obdobju rasti in razvijanja je zdrava in uravnotežena prehrana še kako pomembna za zdrav razvoj organov, izoblikovanje mišic in sklepov, pravilno rast kosti in usklajeno medsebojno delovanje hormonov. Najbolj dragocena stvar, ki jo lahko nudite vašemu ljubljenčku, je primerna naravna prehrana, ki bo skrbela za njegovo celostno dobro počutje.

Danes je na tržišču poplava različne hrane za pasje mladiče, tako da je odločitev res težka. V mislim imejte to, da ima hrana, ki jo boste izbrali odprto deklaracijo – to pomeni, da vam točno piše katero meso je v hrani (razlika je med piščancem ali piščančjim mesom), katere žitarice, katera zelenjava in katero sadje. Izogibajte se tudi konzervansom, umetnim barvilom, polnilom in ostalim sintetičnim dodatkom, ki so navedeni na deklaracijah. Več o tem, na kaj morate biti pozorni pri branju deklaracije si preberite v članku: NATURAVETAL PREHRANSKI SLOVARČEK.

Če kupite psa od vzreditelja se pri njem pozanimajte o vrsti hrane s katero hrani svoje pse in s katero je hranil vašega mladiča. Vprašajte ga tudi, zakaj se je odločil za določeno vrsto hrane in zakaj ji zaupa. Ne glede na to katero hrano dobite od vzreditelja, vam priporočamo, da mladiča vsaj 14 dni v novem domu hranite s hrano, katero ste prejeli od vzreditelja. Kasneje jo lahko postopoma zamenjate, če ste mnenja, da vaš mladič potrebuje drugo hrano.

 

Canis Plus hladno stiskana suha hrana za pasje mladiče - Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces, ki traja kratek čas pri nizkih temperaturah, s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne vrednosti. Canis Plus hladno stiskana suha hrana za pasje mladičke v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za obračanje želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal pasja hrana vsebuje le naravne konzervanse. Hladno stiskana hrana za pasje mladiče omogoča enakomerno rast mladiča, zato ni bojazni, da bi mladič prehitro rasel ali rasel neenakomerno. S tem zmanjšate možnost številnih sklepnih obolenj, ki se lahko pojavijo s starostjo psa.

 

Canis Plus suha hrana za pasje mladiče

Hrana za mladiče naj vsebuje večji delež beljakovin in večji delež vitaminov in mineralov v primerjavi s hrano za odrasle pse. Pri Naturavetalu lahko izbirate med okusi Canis Plus piščanec za mladiče in Canis Plus losos za mladiče. Oba okusa sta na voljo v pakiranjih 1kg, 5kg in 15kg v obliki mini peletov dolgih 2 cm in v obliki pravokotnih peletov. Pravokotna velikost peleta je enaka velikost pravokotnega peleta hraně za odrasle pse.

S hrano Canis Plus vaš mladič dobi vsa hranila (beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate) ter tudi vse vitamine in minerale: vitamin A, vitamin B1 - tiamin, vitamin B2 - riboflavin, vitamin B6, vitamin B12 - kobalamin, vitamin C - askorbinska kislina, vitamin D, vitamin E, vitamin H - biotin, vitamin K, niacin, pantenolska kislina, folna kislina. Vsi vitamini so naravni iz posušene zelenjave in zelišč in nikakor niso dodani k hrani kot dodatki (to so umetni vitamini). Le naravni vitamini brez umetnih dodatkov. 

 

Canis Plus hrana za pasje mladiče z okusom piščanca

Hrana vsebuje minimalno 65 % svežega piščančjega mesa in dodatek Canis Aktiv za zdravo in enakomerno rast. Piščančje meso je zelo ješče za mladičke, hkrati pa predstavlja odločen vir beljakovin. Zavedamo se, kako pogoste so alergije na piščanca (cel piščanec z notranjimi organi in stranskimi proizvodi - kljuni, kremplji, koža,...), zato pri Naturavetalu že 15 let uporabljamo zgolj kakovostno piščančje meso. Zaradi tega je alergijskih reakcij na Naturavetal hladno stiskano hrano veliko manj.

[Kakovosten Naturavetal polnozrnat riž psu zagotavlja toliko energije, kot jo potrebuje za enakomerno in dovolj počasno rast. Beljakovine rjavega riža so med vsemi beljakovinami ene izmed najlažje prebavljivih, zato se nanje odlično odzivajo tudi psi z alergijami in občutljivimi prebavili. Oves in koruza ne vsebujeta glutena in sta bogata s številnimi minerali in vitamini, potrebnimi za pravilen razvoj pasjega mladička. Kuhana sta po posebnem patentiranem postopku, tako da se odstranijo vsi neprebavljivi in težje prebavljivi deli.

Lososovo olje je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3 in omega-6) in s številnimi antioksidanti. Lososovo olje v hladno stiskani hrani Canis Plus daje hrani izvrsten okus, pomaga pri prebavnih motnjah in omogoča boljši izkoristek hranil v črevesju. Morske alge, banane in kombinacija zelišč pa je podpora prebavi in imunskemu sistemu. 

 

Canis Plus hrana za pasje mladiče z okusom lososa

Canis Plus hrana za pasje mladiče z okusom lososa vsebuje min. 65% delež svežega mesa lososa. Vsebuje čisto meso lososa brez stranskih živalskih ostankov in dodatek Canis Aktiv za zdravo in enakomerno rast. Canis Plus losos hrana za mladiče je primerna za vse tiste, ki se želite izogniti piščancu ali ima vaš mladič preobčutljivostne reakcije na piščančje meso. Losos spada med najbogatejše prehranske vire esencialnih maščobnih kislin omega-3, kvalitetnih beljakovin, vitaminom B kompleksa in D3 vitamina. Omega-3 maščobne kisline poskrbijo za zdravo kožo, sijočo dlako, okrepljen imunski sistem in za zdrave kosti in sklepe vašega psa.

Proso je pražito, ki ne vsebuje težko prebavljivih beljakovin - glutena. Proso je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodce. Proso je zelo bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline. Silicij ima pomembno vlogo pri zmanjševanju težav s kožo in pri zmanjševanju težav povezanih z alergijami.

Tudi v Canis Plus losos je dodana zelenjavno - zeliščna mešanica za zagotavljanje naravnih vitaminov in mineralov. 

 

Suha in mokra hrana za pasje mladiče: Najboljši nasveti za hranjenje

Priporočeno je, da psa hranimo s hrano za mladiče in mlade pse do 12. meseca starosti, optimalno do 15. meseca starosti. Pri količini hranjenja upoštevamo telesno težo, ki jo bo pes imel, ko odraste. Manjše pasme psov odrastejo prej kot večje pasme psov, zato pri večjih pasmah priporočamo hranjenje mladiča s hrano za mladičke in mlade pse do 15. meseca starosti. Vsak okus hrane ima na hrbtni strani razpredelnico količin hrane glede na končno telesno težo in starost psa. 

Z idealnim razmerjem vsebnosti maščob in proteinov je hrana Canis Plus natančno prilagojena potrebam rastočega psa. Bogate hranilne snovi v hrani so izvrstna podpora organizmu zelo mladih psov, kot tudi brejih in doječih psic. Mladiče in mlade pse je za zagotovitev enakomerne in zdrave rasti priporočljivo hraniti s to vrsto hrane najmanj do konca 12. meseca starosti, kar koristi celotnemu okostju in zagotavlja normalen razvoj. Naturavetal nudi vse za dober začetek življenja psa in zanesljivo postavlja trdne temelje za dolgo skupno življenje, polno čudovitih odkritij in pustolovščin.

Suha in mokra hrana za pasje mladiče se lahko hranita v kombinaciji, tako da dva obroka na dan predstavlja suha hrana, en obrok na dan pa mokra hrana za pasje mladiče. 

 

Do kdaj mladiča hraniti s hrano za mladiče?

Mladička hranimo s hrano za mladiče vsaj do 12. meseca starosti. Preprosto rečeno, dokler mladič raste in se razvija je priporočljivo, da je na hrani za mladičke. Naturavetal hrana za mladiče vsebuje več mesa, je bolj kalorična, vsebuje več vitaminov in mineralov v primerjavi s hrano za odraslega psa. Mladički, ki rastejo potrebujejo več beljakovin, maščob, vitaminov in mineralov, saj se celoten organizem razvija. Pri manjših pasmah (npr. čivava, pomeranec,..) lahko preidete na hrano za odrasle pse že pri 12. mesecu starosti, saj manjši psi prej odrastejo. Pri večjih pasmah (npr.: doga, nemški ovčar,…) pa je smiselno ostati na hrani za mladičke do 15. meseca starosti.

Kako je pakirana hrana za mladiče, ali obstajajo različne velikosti peletov?

Naturavetal ima v ponudbi dva okusa hrane za mladiče, in sicer piščanca in lososa. Oba okusa sta na voljo v 1 kg, 5 kg in 15 kg pakiranju. Oba okusa sta v vseh pakiranjih na voljo v obliki majhnih svaljkov in v obliki pravokotnih ploščic.

Ali so peleti za mladiče trdi?

Ne, peleti so krhki. Pelete lahko brez težav razlomite med prsti, kar pomeni, da tudi mladiček ne bo imel težav z grizenjem. Oblika peleta, ker so pravokotni, pa še zmeraj zagotovi, da mladič pelet zgrize in ga ne more pogoltniti.

Kako zamenjati hrano za mladiče?

Če je vaš mladič že navajen na suho hrano drugega proizvajalca in ga želite preusmeriti na Naturavetal hladno stiskano hrano, naredite to postopoma, vendar v ločenih obrokih. 

Kako najti pravo hrano za pasje mladiče?

Vsak mladič je edinstven in ima individualne potrebe. Katera hrana je zanj najboljša, je odvisno od njegove preteklosti, starosti, pasme, temperamenta in še marsičesa drugega. Seveda je pomembno tudi, da kot lastnik mladiča najdete koncept hranjenja, ki ustreza vam in vašemu vsakdanjemu življenju.