Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 35 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Hrana za pse mladiče

HRANA ZA PASJE MLADIČE: Naravna in lahko prebavljiva

Naturavetal ponuja dve vrsti visokokakovoste suhe hrane za pasje mladiče in tri okuse mokre (kuhane) hrane v pločevinki. V občutljivem obdobju rasti in razvijanja je zdrava, uravnotežena in lahko prebavljiva hrana najboljša izbira za zdrav razvoj organov, izoblikovanje mišic in sklepov, pravilno rast kosti in usklajeno medsebojno delovanje hormonov. Pasji mladiči potrebujejo visokokakovostno hrano z višjim deležem mesa, več zdravih maščob in višjim deležem naravnih vitaminov ter mineralov. 

 

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE MLADIČE NATURAVETAL

 • več kot 65% delež svežega mesa pred sušenjem
 • monoproteinska hrana za mladiče (izberete lahko okus piščanca ali okus lososa)
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok,
 • ne nabrekne v želodcu, saj je hrana hladno stiskana
 • ne vsebuje glutena, ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • vsi vitamini in minerali so naravnega izvora

 

MOKRA HRANA ZA PASJE MLADIČE

Naturavetal ponuja mokro hrano za pse mladiče v obliki 800 g pločevink. Pločevinke vsebujejo meso in notranje organe v kombinaciji z zelenjavno-rastlinskim deležem in zato predstavlajo popoln obrok za pasje mladiče. Vse pločevinke vsebujejo kuhano meso v kratkih časovnih intervalih pri nizkih temperaturah, da se ohrani maksimalna vrednost vseh hranil. Pločevinke so naravne, brez sintetičnih dodatkov, brez konzervansov, umetnih arom in ojačevalcev okusa. Vsebujejo izključno naravne vitamine in minerale. Izberete pa lahko tudi mokro hrano v obliki klobase: pašna jagnjetina + proso + polnomastno kozje mleko, ki je več kot primerna za dohranjevanje pasjih mladičev.

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus lososHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Mladiči & Mladi psi
Primerno tudi za alergike

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos

9,30€ Brez DDV: 8,49€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS losos   Popolna hladno stiskana hrana za mladiče in mlade pse z okusom lososa z večjim delež..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)
Mladiči&Mladi psi
Primerno tudi za alergike
MALI PELETI
Novo

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)

9,30€ Brez DDV: 8,49€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)   Naša preizkušena receptura hrane z lososom, prilagojena potrebam mladi..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanecHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec

7,90€ Brez DDV: 7,21€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem mesa, maščob ..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA
MINI PELETI
Novo

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)

7,90€ Brez DDV: 7,21€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec mali peleti   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem m..

Naturavetal merilni lončekNaturavetal merilni lonček

Naturavetal merilni lonček

0,99€ Brez DDV: 0,81€

Naturavetal merilni lonček Prava izbira hrane za pse ima odločilen vpliv na zdravje vašega psa, zato je vsa Naturavetal hrana za pse proizvedena s ..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina
GOVEDINA, BROKOLI, KORENJE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina

3,65€ Brez DDV: 3,33€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – GOVEDINA ​   Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki preferi..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800gCanis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800g
KOZA, BUČKE, BRUSNICE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800g

5,95€ Brez DDV: 5,43€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – KOZA ​   Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki preferirajo..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetinaCanis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetina
JAGNJETINA, PASTINAK, BUČE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetina

3,76€ Brez DDV: 3,43€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – JAGNJETINA ​   Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki prefe..

Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)
Jagnjetina, proso, kozje mleko
URAVNOTEŽEN OBROK

Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)

3,90€ Brez DDV: 3,56€

POPOLNA KLOBASA IZ PAŠNE JAGNJETINE, PROSA IN KOZJEGA MLEKA   Gre za edinstven recept popolne mokre hrane za pse v klobasi. Takšen gurmansk..

Polnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra 500 gPolnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra 500 g
Polnomastno kozje mleko
Izredno hranljivo

Polnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra 500 g

18,49€ Brez DDV: 16,89€

Polnomastno naravno kozje mleko v prahu Canis Extra   Naravno kozje mleko v prahu Canis Extra za pse in mačke (mlade in starejše) je n..

Prikazujem 1 od 10 do 10 (1 strani)

HRANA ZA PASJE MLADIČE

Hrana za pasje mladiče, za male prikupne štirinožce, ki raznežijo prav vsakogar. Ni pomembno, ali je mladiček manjše ali večje rasti. Pomembno je predvsem, da bo zdrav, zato je potrebno že v njegovi rani mladosti hrani posvetiti posebno pozornost. Našemu novemu družinskemu članu moramo poleg primerne vzgoje in obilo ljubezni zagotoviti tudi ustrezno podlago za zdrav razvoj. Hrana za pasje mladiče je težka odločitev vsakega pasjega lastnika, saj je odgovorna za zdravje in vitalnost psa tudi v njegovem odraslem obdobju življenja.

 

Odločitev za psa in osnovne informacije

Še preden se dotaknem hrane za pasje mladiče pa bi radi povedali nekaj o sami odločitvi za psa in o obveznostih ter odgovornosti, ki pride skupaj s psom. Vaš ljubki mladič bo zelo hitro odrasel in vas bo potreboval vse življenje. Odgovorni boste za njegovo telesno zdravje (nega psa, zdrava prehrana psa, obiski pri strokovnjaku in osnovni zdravstveni pregledi) in tudi za njegovo čustveno dobrobit. Mladič in odrasel pes potrebujeta ogromno telesne aktivnosti, sprehodov, gibanja v naravi in tudi mentalne zaposlitve. Mladička je smiselno vključiti v eno izmed pasjih šol, da se nauči osnovnih povelji in socializacije.

Še preden si izberete psa si naredite finančni načrt, še posebej če si nameravate omisliti velikega psa ali takega, ki potrebuje posebno pozornost, na primer profesionalno nego. Ocenite, koliko bodo znašali mesečni stroški, tako da upoštevate redne izdatke, na primer strošek kvalitetne hrane za pse, strošek za opremo za psa (posteljica, povodec, oprsnica, razne igrače,…), ocenite strošek pasjega frizerja (v primeru izbire pasme, ki potrebuje redno striženje), ocenite strošek pasje šole in strošek pasjega hotela (v primeru, da se odpravite kam, kamor vaš kuža ne more zraven) in predvsem ocenite strošek veterinarja. Vsi se zavedamo koliko težav imajo zadnje čase naši štirinožni prijatelji, vemo da morajo biti cepljeni, razglisteni in v določenih primerih tudi sterilizirani/kastrirani. Pred nakupom temeljito razmislite, kolikšen delež svojega gospodinjskega proračuna boste porabili za psa.

 

hrana za pse mladiče
Pasji mladiči prinesejo v naše življenje ogromno lepih trenutkov in ljubezni

 

Najboljša hrana za pasje mladiče

Če se boste odločili za kvalitetno in naravno hrano za pse mladiče boste že na začetku zmanjšali možnosti za nastanek številnih težav. Zmeraj je boljša preventiva kot kurativa. Na hrani za psa se vam ne splača varčevati. Boljše da izberete kvalitetno hrano za psa mladiča, tudi če je malenkost dražja od ostalih industrijskih hran za pse, saj se vam bo to na dolg rok tudi finančno obrestovalo. Bolj zdrav pes pomeni boljše življenje za vašega psa in za vas, pomeni tudi manj žalosti in sekiranja ter manj stroškov pri veterinarju.

Hranjenje je veliko več kot le, da pes dobi za jest. V občutljivem obdobju rasti in razvijanja je zdrava in uravnotežena prehrana še kako pomembna za zdrav razvoj organov, izoblikovanje mišic in sklepov, pravilno rast kosti in usklajeno medsebojno delovanje hormonov. Najbolj dragocena stvar, ki jo lahko nudite vašemu ljubljenčku, je primerna naravna prehrana, ki bo skrbela za njegovo celostno dobro počutje.

Danes je na tržišču poplava različne hrane za pasje mladiče, tako da je odločitev res težka. V mislim imejte to, da ima hrana, ki jo boste izbrali odprto deklaracijo – to pomeni, da vam točno piše katero meso je v hrani (razlika je med piščancem ali piščančjim mesom), katere žitarice, katera zelenjava in katero sadje. Izogibajte se tudi konzervansom, umetnim barvilom, polnilom in ostalim sintetičnim dodatkom, ki so navedeni na deklaracijah. Več o tem, na kaj morate biti pozorni pri branju deklaracije si preberite v članku: NATURAVETAL PREHRANSKI SLOVARČEK.

Če kupite psa od vzreditelja se pri njem pozanimajte o vrsti hrane s katero hrani svoje pse in s katero je hranil vašega mladiča. Vprašajte ga tudi, zakaj se je odločil za določeno vrsto hrane in zakaj ji zaupa. Ne glede na to katero hrano dobite od vzreditelja, vam priporočamo, da mladiča vsaj 14 dni v novem domu hranite s hrano, katero ste prejeli od vzreditelja. Kasneje jo lahko postopoma zamenjate, če ste mnenja, da vaš mladič potrebuje drugo hrano.

 

Pasji mladički prehrana: Hranjenje psa mladička

 • Pretopla oziroma prehladna hrana lahko pri mladiču povzroči drisko oziroma bruhanje. Enako velja za vodo, ki ne sme biti premrzla oziroma prevroča.
 • Mladiču je potrebno zagotoviti mir pri prehranjevanju. Zagotovite mu njegov kotiček, za katerega ve, da je njegov in, da bo tam dobil hrano.
 • Če imate doma že psa, naj poteka hranjenje odraslega psa in novega mladiča ločeno. Tudi če domov pripeljete dva mladiča hkrati, ju prehranjujte ločeno.
 • Mladič naj ima po obroku mir, sicer so možni želodčni problemi.
 • Mladiča hranite večkrat dnevno z manjšimi obroki; je boljše kot en velik obrok enkrat dnevno.
 • V primeru neješčosti mladiča, mu po 15 minutah hrano odvzemite. Obrok mu ponudite ponovno čez eno uro.
 • Posodica za hrano naj bo zmeraj čista.
 • Vzpostavite ritem hranjenja, hrano mladiču postavljate na enako mesto in ob približno enaki uri.

 

Navodila za hranjenje psa mladička

Prvi teden ali prva dva tedna se držimo režima hranjenja, kot je bil mladiče navajen od prej, da ne povzročimo še večjega šoka. Nato lahko postopoma zamenjamo hrano in spremenimo število obrokov in količino obrokov. Zavedati se moramo, da sta rutina in red mladičom zelo pomembna. Pri mladičih so občasne prebavne motnje in občasne driske normalne, če pa mladič pogosto bruha ali ima drisko je po navadi vzrok v neustrezni prehrani ali preobčutljivosti na določeno vrsto hrane ali druge bolezenske težave. Najboljši je posvet s strokovnjakom. Mladičem lahko pri urejanju prebave pomagamo tudi s probiotičnimi bakterijami

 

Hrana za pse mladiče Naturavetal
Kakovostna hrana za pse mladiče je steber kvalitetnega, zdravega in vitalnega življenja

 

Canis Plus hladno stiskana hrana za pasje mladiče - Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces, ki traja 4 minute pri nizkih temperaturah, s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne vrednosti. Canis Plus hladno stiskana hrana za pasje mladičke v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za obračanje želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal pasja hrana vsebuje le naravne konzervanse: alge, zelišča, olja in glino. Hladno stiskana hrana za pasje mladiče omogoča enakomerno rast mladiča, zato ni bojazni, da bi mladič prehitro rasel ali rasel neenakomerno. S tem zmanjšate možnost številnih sklepnih obolenj, ki se lahko pojavijo s starostjo psa.

 

Hladno stiskana hrana za pasje mladiče Canis Plus

Hrana za mladiče naj vsebuje večji delež beljakovin in večji delež vitaminov in mineralov v primerjavi s hrano za odrasle pse. Pri Naturavetalu lahko izbirate med okusi Canis Plus piščanec za mladiče in Canis Plus losos za mladiče. Oba okusa sta na voljo v pakiranjih 1kg, 5kg in 15kg. Piščanec za mladiče in mlade pse je na voljo v vseh treh pakiranjih v obliki malih svaljkov, dolgih 2 cm in v obliki pravokotnih peletov. Losos za mladiče in mlade pse je na voljo v 1kg, 5kg in 15kg pakiranju v obliki pravokotnih pelet. Pravokotna velikost peleta je enaka velikost pravokotnega peleta hraně za odrasle pse.

 

Naturavetal hrana za pasje mladiče
Naturavetal hrana za pasje mladiče je v dveh različnih velikostih peletov

 

Pasji mladički prehrana: Naravni vitamini in minerali

S hrano Canis Plus vaš mladič dobi vsa hranila (beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate) ter tudi vse vitamine in minerale: vitamin A, vitamin B1 - tiamin, vitamin B2 - riboflavin, vitamin B6, vitamin B12 - kobalamin, vitamin C - askorbinska kislina, vitamin D, vitamin E, vitamin H - biotin, vitamin K, niacin, pantenolska kislina, folna kislina. Vsi vitamini so naravni iz zelenjavno-zeliščne mešanice Aktiv in niso dodani k hrani kot dodatki (to so umetni vitamini). Le naravni vitamini brez umetnih dodatkov. Vse sestavine so 100% naravne, visoko kakovostne in so namenjene tudi za prehrano ljudi. Nobena od sestavin ni gensko spremenjena.

 

Canis Plus hrana za pasje mladiče z okusom piščanca

Hrana vsebuje minimalno 65 % svežega piščančjega mesa in dodatek Canis Aktiv za zdravo in enakomerno rast. 

Minimalno 65% piščančjega mesa

Piščančje meso je zelo ješče za mladičke, hkrati pa predstavlja odločen vir beljakovin. Zavedamo se, kako pogoste so alergije na piščanca (cel piščanec z notranjimi organi in stranskimi proizvodi - kljuni, kremplji, koža,...), zato pri Naturavetalu že 15 let uporabljamo zgolj kakovostno piščančje meso, ki je primerno tudi za prehrano ljudi. Zaradi tega je alergijskih reakcij na Naturavetal hladno stiskano hrano veliko manj. 

Polnozrnat riž

Kakovosten Naturavetal polnozrnat riž psu zagotavlja toliko energije, kot jo potrebuje za enakomerno in dovolj počasno rast. Beljakovine rjavega riža so med vsemi beljakovinami ene izmed najlažje prebavljivih, zato se nanje odlično odzivajo tudi psi z alergijami in občutljivimi prebavili.

Oves in koruza

Oves in koruza ne vsebujeta glutena in sta bogata s številnimi minerali in vitamini, potrebnimi za pravilen razvoj pasjega mladička. Kuhana sta po posebnem patentiranem postopku, tako da se odstranijo vsi neprebavljivi in težje prebavljivi deli.

Lososovo olje

Lososovo olje je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3 in omega-6) in s številnimi antioksidanti. Lososovo olje v hladno stiskani hrani Canis Plus daje hrani izvrsten okus, pomaga pri prebavnih motnjah in omogoča boljši izkoristek hranil v črevesju. 

Kalčki ovsa in rjavega prosa

Kalčki predstavljajo pravo tovarno vitaminov, hkrati pa so v pomoč pri aktivaciji prebavnih encimov in na tak način podpirajo učinkovito prebavo. 

Rožiči in korenje

Oboji imajo veliko vlaknin, ki so potrebne za zaščito črevesne sluznice in za urejeno prebavo.

Pivski kvas

Pivski kvas vsebuje vitamine B kompleksa (B1, B2 in B6), folno kislino, kalcij, magnezij, kalij, natrij, baker, cink, selen in številne aminokisline. Dodatek pivskega kvasa je namenjen sijoči dlaki, zdravi koži in boljšemu vidu.

Morske alge in banane

Morske alge in banane so bogate z vitamini in minerali. Banane vsebujejo predvsem veliko kalija. Morske alga pa predvsem veliko kalcija in joda.

Zelišča

V majhnih količinah so dodana nasledna zelišča za podporo predavi: kopriva, česen, peteršilj, čemaž, artičoke, koromač in regrat.

 

Canis Plus hrana za pasje mladiče z okusom lososa

Canis Plus hrana za pasje mladiče z okusom lososa vsebuje min. 65% delež svežega mesa lososa. Vsebuje čisto meso lososa brez stranskih živalskih ostankov in dodatek Canis Aktiv za zdravo in enakomerno rast. Canis Plus losos hrana za mladiče je primerna za vse tiste, ki se želite izogniti piščancu ali ima vaš mladič preobčutljivostne reakcije na piščančje meso.

Minimalno 65% lososovega mesa

Losos v hladno stiskani hrani za pse Naturavetal ni niti divji niti gojeni losos. Losos se pridobiva iz zajetij norveških fjordov, kjer živi v kontroliranem območju, v okolju in živalim prijaznem habitatu. Losos spada med najbogatejše prehranske vire esencialnih maščobnih kislin omega-3, kvalitetnih beljakovin, vitaminom B kompleksa in D3 vitamina.

[accordion title="Proso"]Proso je pražito, ki ne vsebuje težko prebavljivih beljakovin - glutena. Proso je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodce. Proso je zelo bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline. Silicij ima pomembno vlogo pri zmanjševanju težav s kožo in pri zmanjševanju težav povezanih z alergijami.

Lososovo olje

Lososovo olje je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3 in omega-6) in s številnimi antioksidanti. Lososovo olje v hladno stiskani hrani Canis Plus daje hrani izvrsten okus, pomaga pri prebavnih motnjah in omogoča boljši izkoristek hranil v črevesju. 

Kalčki ovsa in rjavega prosa

Kalčki predstavljajo pravo tovarno vitaminov, hkrati pa so v pomoč pri aktivaciji prebavnih encimov in na tak način podpirajo učinkovito prebavo. 

Kokosova maščoba

Kokosova maščoba je bogata s srednje verižnimi maščobnimi kislinami, zlasti z lavrinsko kislino. Lavrinska kislina lahko dviguje odpornost, podpira imunski sistem, deluje protivirusno, protibakterijsko in protiglivično.

Pivski kvas

Vsebuje vitamine B kompleksa (B1, B2 in B6), folno kislino, kalcij, magnezij, kalij, natrij, baker, cink, selen,...

Rožiči in korenje

Oboji imajo veliko vlaknin, ki so potrebne za zaščito črevesne sluznice in za urejeno prebavo.

Morske alge in banane

Morske alge in banane so bogate z vitamini in minerali. Banane vsebujejo predvsem veliko kalija. Morske alga pa predvsem veliko kalcija in joda.

Njivska preslica

Vsebuje veliko silicija in s tem ohranja zdrave kosti in sklepe, hkrati pa krepi vezivna tkiva. Njivska preslica ima tudi pomembno funkcijo pri odvajanju vode s telesa in s sklepov.

Zelišča

V majhnih količinah so dodana naslednja zelišča za podporo prebavi: šipek, črne maline, artičoke, peteršilj, koromač, regrat.

 

Hranjenje psa mladička z Naturavetal hladno stiskanimi peleti – okus piščanec in okus losos

Priporočeno je, da psa hranimo s hrano za mladiče in mlade pse do 12. meseca starosti, optimalno do 15. meseca starosti. Pri količini hranjenja upoštevamo telesno težo, ki jo bo pes imel, ko odraste. Manjše pasme psov odrastejo prej kot večje pasme psov, zato pri večjih pasmah priporočamo hranjenje mladiča s hrano za mladičke in mlade pse do 15. meseca starosti. Vsak okus hrane ima na hrbtni strani razpredelnico količin hrane glede na končno telesno težo in starost psa. 

Z idealnim razmerjem vsebnosti maščob in proteinov je hrana Canis Plus natančno prilagojena potrebam rastočega psa. Bogate hranilne snovi v hrani so izvrstna podpora organizmu zelo mladih psov, kot tudi brejih in doječih psic. Mladiče in mlade pse je za zagotovitev enakomerne in zdrave rasti priporočljivo hraniti s to vrsto hrane najmanj do konca 12. meseca starosti, kar koristi celotnemu okostju in zagotavlja normalen razvoj. Naturavetal nudi vse za dober začetek življenja psa in zanesljivo postavlja trdne temelje za dolgo skupno življenje, polno čudovitih odkritij in pustolovščin.

 

Dohranjevanje pasjih mladičev

Materino mleko običajno ni dovolj za vse mladiče v leglu zato je potrebno dohranjevanje pasjih mladičev. Materino mleko običajno zadostuje do 3. tedna starosti nato pa začnemo mladiče dohranjevat. Mladiče dohranjujemo na tak način, da jih oddaljimo od samice in ponudimo topel, kašast obrok, ki je sestavljeni iz mleka, kateremu lahko dodamo pusto zmleto meso ali si pomagamo s Canis Plus klobaso s pašno jagnjetino, prosom in kozjim mlekom. Prav tako lahko namesto kravjega mleka mladičkom ponudimo polnomastno kozje mleko v prahu, ki ga preprosto zmečamo z mlačno vodo in ponudimo mladičkom. Mladičke je smiselno dohranjevati 4-5x dnevno. Postopoma k osnovnemu mlečnemu obroku uvajamo nova živila in postopoma prehajamo na hladno stiskane pelete.

 

Hrana za mlade pse

Za konec še nekaj besed o mladih psih. Hrana za mlade pse naj bo enaka kot hrana za mladiče. Mladi psi so telesno bolj aktivni, rastejo in se razvijajo, zato potrebujejo kalorično in beljakovinsko bolj bogato hrano. Naturavetal ponuja dva okusa hladno stiskane hrane za mladiče in mlade pse: okus piščanca in okus lososa. Če imate mladiča večje pasme, ki je povrh vsega še zelo aktiven je smiselno, da ga s hrano za mlade pse in mladiče hranite do 15. meseca starosti. Če je vaš kuža manjše rasti pa lahko že pri 12. mesecu starosti preidete iz hrane za mlade pse na hrano za odrasle pse. V obdobju intenzivne rasti se držite navodil za hranjenje psa, pomembno je, da mlad pes raste postopoma in počasi, saj se s tem izognete morebitnim sklepno-mišičnim težavam, ki bi lahko nastale zaradi prehitre rasti v starosti.

Do kdaj mladiča hraniti s hrano za mladiče?

Mladička hranimo s hrano za mladiče vsaj do 12. meseca starosti. Preprosto rečeno, dokler mladič raste in se razvija je priporočljivo, da je na hrani za mladičke. Naturavetal hrana za mladiče vsebuje več mesa, je bolj kalorična, vsebuje veči vitaminov in mineralov v primerjavi s hrano za odraslega psa. Mladički, ki rastejo potrebujejo več beljakovin, maščob, vitaminov in mineralov, saj se celoten organizem razvija. Pri manjših pasmah (npr. čivava, pomeranec,..) lahko preidete na hrano za odrasle pse že pri 12. mesecu starosti, saj manjši pri prej odrastejo. Pri večjih pasmah (npr.: doga, nemški ovčar,…) pa je smiselno ostati na hrani za mladičke do 15. meseca starosti.

Kako je pakirana hrana za mladiče, ali obstajajo različne velikosti peletov?

Naturavetal ima v ponudbi dva okusa hrane za mladiče, in sicer piščanca in lososa. Oba okusa sta na voljo v 1 kg, 5 kg in 15 kg pakiranju. Piščanec za mladiče je v 1 kg in 5 kg pakiranju na voljo v obliki majhnih svaljkov in v 15 kg pakiranju v obliki pravokotnih ploščic. Losos za mladiče pa je v vseh treh pakiranjih na voljo v obliki pravokotnih ploščic.

Ali lahko hranim mladiča s hrano za odrasle pse?

Ne, razen v izjemnih primerih. Naturavetal hrana za mladiče vsebuje višji delež mesa, več maščob, je bolj kalorična, vsebuje več vitaminov in mineralov  v primerjavi s hrano za odrasle pse. Mladiči v intenzivni fazi rasti potrebujejo bolj kalorično hrano, ki bo omogočala enakomerno rast mladiča skozi celotno obdobje rasti. V primeru, da mladiču ne bi ustrezal ne okus piščanca in ne okus lososa, se tudi mladiča lahko hrani s hrano za odraslega psa v kombinaciji z multivitaminskim dodatkom Canis Extra Aktiv.

Kateri trdi priboljški so primerni za mladiče?

Za mladiče manjših pasem so super obnesejo posušeni račji vratovi, posušena jagnječja koža ali ribje štange. Vsi ti priboljški so hkrati dovolj trdi, da bodo poskrbeli za zaposlitev mladiča, hkrati pa niso pretrdi, da bi mladič izgubil zanimanje. Za mladiče večjih pasem pa je idealna posušena koža glave goveda, posušena konjska koža, posušena koža jelena ali jelenov rog.

Ali so peleti za mladiče trdi?

Ne, peleti so krhki. Pelete lahko brez težav razlomite med prsti, kar pomeni, da tudi mladiček ne bo imel težav z grizenjem. Oblika peleta, ker so pravokotni, pa še zmeraj zagotovi, da mladič pelet zgrize in ga ne more pogoltniti.