Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 1803
 • Razpoložljivost: Na zalogi

Razpoložljive možnosti

- +
V košarico
- +
V košarico
- +
V košarico
 • 8,15€
 • Brez DDV: 7,44€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec mali peleti

 

Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem mesa, maščob in beljakovin ter dodanimi visoko kakovostnimi sestavinami, ki so popolnoma prilagojene potrebam rastočega mladega psa, za zdravo in enakomerno rast! Vsebuje min. 65% delež svežega piščančjega mesa. Hrana za pasje mladiče in mlade pse je dodatno obogatena z maščobami in beljakovinami za optimalno in enakomerno rast vašega mladiča ter naraven razvoj. Vsebuje mišično piščančje meso brez stranskih živalskih ostankov, kalčke iz prosa in ovsa, ki aktivirajo delovanje encimov v organizmu ter dodatek Canis Extra Aktiv za zdravo in enakomerno rast. 

Hrana za mladiče in mlade pse Naturavetal je brez polnil, kemijskih dodatkov (ojačevalci okusa, umetna barvila, sintetični dodatki, konzervansi,…) in genetsko spremenjenih sestavin. Vse od naštetih umetnih snovi lahko pri psu povzročijo razvoj različnih bolezni kot so alergije, prebavne težave, vneto kožo, itd.... 

 

Canis Plus hrana prehransko vsebuje vse kar vaš mladič potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje.

 • nežno hladno stiskana, bogata popolna hrana, ki v želodcu ne nabrekne,
 • več kot 65% delež svežega mesa pred sušenjem,
 • monoproteinska hrana za pse - vsebuje le en vir živalskih beljakovin
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok,
 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • brez dodanih barvil, arom, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • s kompleksom alg in zelišč DogProMin
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • vsebuje kalčke iz ovsa in prosa za aktivacijo encimov,
 • hrana za pse je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • okolju prijazna embalaža.

 

Alternativne možnosti za hranjenje pasjih mladičev in mladih psov 

Alternativne možnosti
POZOR! Danes je veliko govora o alergijah na piščančje meso, saj se piščanec zelo pogosto pojavlja v hrani za pse. Ker pri Naturavetalu ne uporabljamo kemijskih dodatkov in hrana vsebuje zgolj meso piščanca in ne vsebuje krempljev, perja, drobovine in drugih stranskih živalskih proizvodov, so alergije na Naturavetal hrano za pse z okusom piščanca veliko redkejše.

V primeru, da je mladiček alergičen, lahko poizkusite tudi s  Canis plus za mladiče in mlade pse z okusom lososa.  Če vaš mladič iz zdravstvenih razlogov ne more jesti piščanca ali lososa je primerna tudi  hladno stiskana hrana za odrasle pse, okus govedina, jagnjetina ali kunec. V tem primeru morate k hrani dodajati Canis Plus Aktiv (bogato mineralno-zeliščno mešanico)

 

Dve različni velikosti pelet

Za mladiče in mlade pse večjih pasem je na voljo tudi suha hrana, kjer so peleti prilagojeni večjemu gobčku in ugrizu za pravilen razvoj čeljusti in mišic. Velikost peletov za mladičke večjih pasem meri v dolžino do 3 cm in v širino do 1 cm. Klikni tukaj za hrano Canis Plus piščanec za pse mladiče večji peleti.

 

Obdobje hranjenja 

Priporočeno je, da psa hranimo s hrano za mladičke in mlade pse do 12. meseca starosti, optimalno do 15. meseca starosti. 

 

NATURAVETAL HRANA ZA MLADIČE IN MLADE PSE PIŠČANEC - Posamezne sestavine 

Sestavine v Canis Plus hrani za mladiče in mlade pse z okusom piščanca so enake kot v hladno stiskani hrani Canis Plus piščanec za odrasle pse

 

HRANA ZA PASJE MLADIČE IN MLADE PSE – Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za pse ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave je kratek in poteka pri nizkih temperaturah (približno 39 °C), s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne snovi. Canis Plus hladno stiskana hrana v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za zasuk želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal hrana za pse vsebuje le naravne konzervanse: alge in zelišča. 

ANALIZA:

surove beljakovine 23,10%, surove maščobe 12,10%, surove vlaknine 3,20%, surovi pepel 6,90%, kalcij 1,47%, fosfor 0,90%, magnezij 0,16%, natrij 0,23%, kalij 0,47%, baker 6,59 mg/kg, cink 45,30 mg/kg, železo 189,00 mg/kg, mangan 36,70 mg/kg, jod 0,65 mg/kg, selen 0,3 mg/kg, pH-vrednost: 6,35. 

 

Canis Plus popolna suha hrana za pse potrjeno in zanesljivo ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine kakovosti človeškega razreda in, ker ne vsebuje živalskih ostankov. Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato je hrana pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju. Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti deklaraciji.

 

SESTAVINE:

piščančje mišično meso 27% (ekvivalent več kot 65% deležu svežega mesa), lahko prebavljiv neoluščen polnozrnat riž, lahko prebavljiv oluščen oves, parjena koruza, rožiči, lososovo olje 2%, korenje, banane, izvleček morskih alg, kalčki slada, pivski kvas, diatomejska zemlja, kalčki golega ovsa in rjavega prosa 0,5%, kopriva, česen, peteršilj, artičoke, koromač, čemaž, regrat.

Le naravni vitamini iz sadja, zelenjave, zelišč in začimb brez umetno dodanih vitaminov. Vse sestavine so 100% naravne.

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec - navodila za hranjenje

Ob prehajanju na hladno stiskano hrano za pse Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana (peleti) ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana (briket) obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Priporočamo postopno navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

Na začetku priporočamo upoštevanje tabele za hranjenje napisane od spodaj, kasneje pa lahko količine prilagodimo individualnim potrebam psa. Upoštevajte priporočeno količino hrane in se je držite prvih 1-2 tednov. Nato lahko s preverjanjem telesne teže psa ugotovite, ali potrebuje malo manj ali malo več hrane. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi. Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo. Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi. 

Telesna teža psa 
(teža vašega psa, ko odraste) 
STAROST
2 - 3 MESECEV 
STAROST
4 - 6 MESECEV  
STAROST
7 - 12 MESECEV  
STAROST
13 - 20 MESECEV  
5 kg80 - 100 g100 - 120 g120 - 130 g/
10 kg120 - 150 g150 - 180 g180 - 210 g/
15 kg150 - 180 g180 - 210 g210 - 240 g/
20 kg200 - 240 g240 - 270 g270 - 300 g/
25 kg240 - 300 g300 - 330 g330 - 360 g360 - 400 g
30 kg300 - 350 g350 - 380 g380 - 420 g420 - 480 g
35 kg350 - 450 g450 - 480 g480 - 500 g500 - 540 g
40 kg450 - 540 g540 - 580 g580 - 600 g600 - 640 g
50 kg540 - 600 g600 - 640 g640 - 670 g670 - 700 g
60 kg600 - 700 g700 - 740 g740 - 780 g780 - 800 g
+65 kg700 - 750 g750 - 800 g780 - 800 g800 - 900 g

Vse količine dnevnih obrokov, ki so navedene v tabeli za hranjenje veljajo za telesno težo psa, ko odraste. Torej če bo vaš mladiček, ko odraste imel 10 kg, gledate vrstico za hranjenje mladička pri 10 kg, saj so potrebe po energiji pri pasjih mladičih in mladih psih večje. 

Hrana za pse Canis Plus za mladiče in mlade pse piščanec je odlična tudi v kombinaciji s svežim mesom (surovim ali kuhanim) in v kombinaciji s Canis Plus mokro hrano za mladiče. Za pse z občutljivim želodcem pa svetujemo, da suho in mokro hrano hranite v ločenih obrokih.

Pridelava:

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus je proizvedena iz svežih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Viri ogljikovih hidratov (riž in oves) so kuhani po patentiranem postopku kuhanja na pari, da se hranilne snovi ohranijo, poveča pa se prebavljivost hrane. V naslednjem koraku sušenja se vse izbrane sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine pasje hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom nežnega hladnega stiskanja, preoblikovane v hrano - imenovano peleti za psa. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z našim zapletenim in skrbnim proizvodnim procesom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

 

Trajnost (rok uporabe):

Uravnotežene naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje pasje hrane Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervans so uporabljena naravna zelišča in alge. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.

 

Shranjevanje:

Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah skupaj z original embalažo, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
POMEMBNO
Canis Plus hrana za mladičke in mlade pse z okusom piščanca omogoča enakomerno in počasno rast psa vašega mladička ter naraven razvoj. Hrana za mladičke vsebuje večji delež kakovostnega piščančjega mesa, več naravnih vitaminov in mineralov ter je bolj kalorična. Priporočamo, da mladička vsaj do 12. meseca starosti hranite s hrano za mladičke, mladiče večjih pasem pa do 15. meseca starosti. 
Mnenja (70)

Oznake: hrana za pasje mladiče, hrana za pse, suha hrana za pse, hladno stiskana hrana za pse, naravna hrana za pse