Meni
Vaša košarica

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
 • Zaloga: Na zalogi
 • Blagovna znamka: Naturavetal
 • Šifra izdelka: 211
9,30€
Brez DDV: 8,49€

Razpoložljive možnosti

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS losos 

 

Popolna hladno stiskana hrana za mladiče in mlade pse z okusom lososa z večjim deležem mesa, maščob, beljakovin in dodanimi visoko kakovostnimi sestavinami, ki so popolnoma prilagojene potrebam rastočega mladega psa, za zdravo in enakomerno rast! Vsebuje min. 65% delež svežega mesa lososa. Glede na izbrano sestavo Canis Plus losos za mladiče in mlade pse izpolnjuje vse potrebe po beljakovinah, maščobah, ogljikovih hidratih, vitaminih in mineralih v fazi rasti in je idealna hrana za vse pasme in velikosti. Hrana za mladiče in mlade pse je dodatno obogatena z maščobami in beljakovinami za optimalno in enakomerno rast vašega mladiča. Vsebuje meso lososa brez stranskih živalskih ostankov, kalčke iz prosa in ovsa, ki aktivirajo delovanje encimov v organizmu ter dodatek Canis Plus Aktiv (naravna mešanica vitaminov in mineralov) za zdravo in enakomerno rast. Meso lososa (ni gojen losos niti divji) se pridobiva in Norveške, iz kontroliranih zajetij norveških fjordov. 

 

Lahko prebavljiv losos vsebuje visok delež esencialnih omega 3, 6 in 9 maščobnih kislin, ki koristijo tudi psičkam, ki so breje, saj lahko zmanjšujejo kožna vnetja in črevesno - želodčne težave. Lahko prebavljiv losos zagotavlja pomembne aminokisline, pospešuje regeneracijo kože in vzdržuje telesno kondicijo.

 

Hrana za mladiče in mlade pse Naturavetal je brez polnil, kemijskih dodatkov (ojačevalci okusa, umetna barvila, sintetični dodatki, konzervansi,…) in genetsko spremenjenih sestavin. Vse od naštetih umetnih snovi lahko pri psu povzročijo razvoj različnih bolezni kot so alergije, prebavne težave, vneto kožo, itd.... Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je hrana za zdravo črevesno floro in dobro prebavo vašega psa. Zdravje se začne pri črevesju!

 

Canis Plus hladno stiskana hrana za pse prehransko vsebuje vse kar vaš pes potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje.

 • več kot 65% delež svežega mesa pred sušenjem,
 • monoproteinska hrana za pse - vsebuje le en vir živalskih beljakovin
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok,
 • ne nabrekne v želodcu,
 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • hrana za pse brez žitaric
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • vsebuje kalčke iz ovsa in prosa za aktivacijo encimov,
 • hrana za pse je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • brez gensko spremenjenih organizmov (GSO).

 

Alternativne možnosti za hranjenje pasjih mladičev in mladih psov 

Pasje mladiče in mlade pse lahko hranite tudi z hladno stiskano hrano Canis Plus jagnjetino ali Canis Plus govedina. V tem primeru morate k hrani dodajati Canis Plus Aktiv (bogato mineralno-zeliščno mešanico)

 

Velikost peletov 

Velikost peletov za mladičke meri v dolžino do 3 cm in v širino do 1 cm. Na voljo so v 1 kg pakiranju, v 5 kg pakiranju in v 15 kg pakiranju. Velikost peletov za mladičke je enaka kot je velikost peletov v hrani za odrasle pse. Peleti so ravno prav krhki: ne preveč trdi, tako da jih lahko zgrizejo tudi manjše pasme psov in ne preveč krhki, da bi jih lahko večji psi goltali. 

 

Obdobje hranjena

Priporočeno je, da psa hranimo s hrano za mladiče in mlade pse do 12. meseca starosti, optimalno do 15. meseca starosti.

 

NATURAVETAL HRANA ZA MLADIČE IN MLADE PSE LOSOS - POSAMEZNE SESTAVINE

Sestavine v hladno stiskani hrani Canis Plus za mladiče in mlade pse losos so enake kot v hladno stiskani hrani Canis Plus losos za odrasle pse

 

HLADNO STISKANA HRANA ZA PASJE MLADIČE IN MLADE PSE LOSOS – Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za pse ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave traja 4 minute pri nizkih temperaturah (40 °C), s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne snovi. Canis Plus hladno stiskana hrana za pse v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za zasuk želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal hrana za pse vsebuje le naravne konzervanse: alge, zelišča, olja in glino.

 

ANALIZA:

surove beljakovine 23,80%, surove maščobe 13,10%, surove vlaknine 2,20%, surovi pepel 7,30%, kalcij 1,62%, fosfor 0,90%, magnezij 0,17%, natrij 0,46%, kalij 0,56%, baker 5,50 mg/kg, cink 38,00 mg/kg, železo 400,00 mg/kg, mangan 29,00 mg/kg, jod 3,20 mg/kg, selen 0,7 mg/kg, pH-vrednost 6,35.

 

Canis Plus popolna suha hrana za pse potrjeno in zanesljivo ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine kakovosti človeškega razreda in, ker ne vsebuje stranskih živalskih ostankov. Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato uporablja le sestavine s certifikatom kakovosti (kakovost sestavin človeškega razreda, primerne za prehrano ljudi). Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti deklaraciji.

 

SESTAVINE:

lahko prebavljivo oluščeno proso v zrnu, posušen losos 27% (ekvivalent več kot 65% deležu ribjega mesa), kokosova maščoba, rožiči, lososovo olje 1,5%, pivski kvas,korenje, banane, izvleček morskih alg, kalčki slada, diatomejska prst, njivska preslica, šipek, peteršilj, robide, artičoke, koromač,kalčki golega ovsa in rjavega prosa 0,5%

 

VITAMINI (naravni vitamini iz zelišč, začimb in zelenjave):

vitamin A, vitamin B1 - tiamin, vitamin B2 - riboflavin, vitamin B6, vitamin B12 - kobalamin, vitamin C - askorbinska kislina, vitamin D, vitamin E, vitamin H - biotin, vitamin K, niacin, pantenolska kislina, folna kislina.

Le naravni vitamini iz sadja, zelenjave, zelišč in začimb brez umetno dodanih vitaminov. Vse sestavine so 100% naravne, nobena od sestavin ni gensko spremenjena (brez GSO).

Hrana za pasje mladiče in mlade pse losos - navodila za hranjenje

Ob prehajanju na hladno stiskano hrano za pse Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana (peleti) ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana (briket) obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Priporočamo postopno navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

Na začetku priporočamo upoštevanje tabele za hranjenje napisane od spodaj, kasneje pa lahko količine prilagodimo individualnim potrebam psa. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi. Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo. Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi. 

   

   Telesna teža odraslega psa 

(teža vašega psa, ko odraste) 

 
   Starost mladička    
    2 - 3 mesecev     4 - 6 mesecev     7 - 12 mesecev     13 - 20 mesecev
5 kg 80 - 100 g 100 - 120 g 120 - 130 g  
10 kg 120 - 150 g 150 - 180 g  180 - 210 g  
15 kg 150 - 180 g 180 - 210 g  210 - 240 g  
20 kg 200 - 240 g 240 - 270 g  270 - 300 g  
25 kg 240 - 300 g 300 - 330 g  330 - 360 g 360 - 400 g
30 kg 300 - 350 g 350 - 380 g  380 - 420 g 420 - 480 g
35 kg 350 - 450 g 450 - 480 g 480 - 500 g 500 - 540 g
40 kg 450 - 540 g 540 - 580 g 580 - 600 g 600 - 640 g
50 kg 540 - 600 g 600 - 640 g 640 - 670 g 670 - 700 g
60 kg 600 - 700 g 700 - 740 g 740 - 780 g 780 - 800 g
> 65 kg 700 - 750 g 750 - 800 g 780 - 800 g 800 - 900 g

Vse količine dnevnih obrokov, ki so navedene v tabeli za hranjenje veljajo za telesno težo psa, ko odraste. Torej če bo vaš mladiček, ko odraste imel 10 kg, gledate vrstico za hranjenje mladička pri 10 kg, saj so potrebe po energiji pri pasjih mladičih in mladih psih večje. 

Hrana za pse Canis Plus za mladiče in mlade pse losos je odlična tudi v kombinaciji s svežim mesom (surovim ali kuhanim) in v kombinaciji s Canis Plus mokro hrano za mladiče. 

Pridelava: 

Hrana za pse Canis Plus je proizvedena iz svežih, za prehrano ljudi odobrenih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Proso, ki ga hrana za pse vsebuje je oluščeno, zelenjava pa je za zelo kratek čas blanširana. V naslednjem koraku sušenja se vse izbrane sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine pasje hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom hladnega stiskanja skozi mlin, preoblikovane v hrano - imenovano peleti za psa. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z našim zapletenim in skrbnim proizvodnim procesom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

 

Trajnost (rok uporabe):

Uravnotežene naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje hrane za pse Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervans so uporabljena naravna zelišča, alge, olja in glina. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.

 

Shranjevanje:

Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah skupaj z original embalažo, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha
Hrana za pse CANIS PLUS PIŠČANEC   Hrana za pse Canis Plus z okusom piščanca je iz 100% naravnih sestavin za uravnoteženo popolno in z..
7,20€ Brez DDV:6,58€
Hrana za pse CANIS PLUS JAGNJETINA   Hrana za pse Canis Plus jagnjetina je 100% naravna hrana za pse. Popolna hrana za pse vsebuje min. 60%..
7,80€ Brez DDV:7,12€
Hrana za pse CANIS PLUS LOSOS - hladno stiskana hrana za občutljive pse in za pse, ki trpijo zaradi različnih zdravstvenih težav   Naturave..
8,55€ Brez DDV:7,81€
Hrana za pse CANIS PLUS SPORT - za zelo športno aktivne in delovne pse   Hladno stiskana hrana za pse Sport je popolna hrana z do..
66,50€ Brez DDV:60,73€
Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem mesa, maščob ..
7,90€ Brez DDV:7,21€
Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paket Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paket
-5 %
HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE CANIS PLUS - akcijski paket (piščanec + losos + jagnetina)   Hladno stiskana hrana za pse Canis Plus je iz 100..
81,05€ 77,00€ Brez DDV:70,32€
Naturavetal merilni lonček Prava izbira hrane za pse ima odločilen vpliv na zdravje vašega psa, zato je vsa Naturavetal hrana za pse proizvede..
0,99€ Brez DDV:0,81€
CANIS PLUS KUNEC - Hladno stiskana hrana za zelo občutljive pse in pse, ki trpijo zaradi alergij   Naturavetal Canis Plus kunec je pos..
10,40€ Brez DDV:9,50€
Hrana za pse CANIS PLUS pašna govedina    Canis Plus pašna govedina je hladno stiskana hrana, primerna tudi za občutljive pse. Vsebuje..
8,35€ Brez DDV:7,63€
Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse
-5 %
HLADNO STISKANA HRANA ZA OBČUTLJIVE PSE CANIS PLUS - akcijski paket (kunec + losos + govedina)   Hladno stiskana hrana za pse Canis Plus je..
98,55€ 93,62€ Brez DDV:85,50€