Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 1825
 • Razpoložljivost: Na zalogi

Razpoložljive možnosti

- +
V košarico
- +
V košarico
- +
V košarico
 • 9,60€
 • Brez DDV: 8,77€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS losos

 

Popolna hladno stiskana hrana za mladiče in mlade pse z okusom lososa z večjim deležem mesa, maščob, beljakovin in dodanimi visoko kakovostnimi sestavinami, ki so popolnoma prilagojene potrebam rastočega mladega psa, za zdravo in enakomerno rast! Vsebuje min. 65% delež svežega mesa lososa. Glede na izbrano sestavo Canis Plus losos za mladiče in mlade pse izpolnjuje vse potrebe po beljakovinah, maščobah, ogljikovih hidratih, vitaminih in mineralih v fazi rasti in je idealna hrana za vse pasme in velikosti. Hrana za mladiče in mlade pse je dodatno obogatena z maščobami in beljakovinami za optimalno in enakomerno rast vašega mladiča. Vsebuje meso lososa brez stranskih živalskih ostankov, kalčke iz prosa in ovsa, ki aktivirajo delovanje encimov v organizmu ter dodatek Canis Plus Aktiv (naravna mešanica vitaminov in mineralov) za zdravo in enakomerno rast.

 

Lahko prebavljiv losos vsebuje visok delež esencialnih omega 3, 6 in 9 maščobnih kislin, ki koristijo tudi psičkam, ki so breje, saj lahko zmanjšujejo kožna vnetja in črevesno - želodčne težave. Lahko prebavljiv losos zagotavlja pomembne aminokisline, pospešuje regeneracijo kože in vzdržuje telesno kondicijo.

 

Hrana za mladiče in mlade pse Naturavetal je brez polnil, kemijskih dodatkov (ojačevalci okusa, umetna barvila, sintetični dodatki, konzervansi,…) in genetsko spremenjenih sestavin. Vse od naštetih umetnih snovi lahko pri psu povzročijo razvoj različnih bolezni kot so alergije, prebavne težave, vneto kožo, itd.... Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je hrana za zdravo črevesno floro in dobro prebavo vašega psa. Zdravje se začne pri črevesju!

 

Canis Plus hladno stiskana hrana za pse prehransko vsebuje vse kar vaš pes potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje.

 • nežno hladno stiskana, bogata popolna hrana, ki v želodcu ne nabrekne,
 • več kot 60% delež svežega mesa pred sušenjem,
 • monoproteinska hrana za pse - le en vir živalskih beljakovin
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok,
 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov
 • brez dodanih barvil, arom, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • s kompleksom alg in zelišč DogProMin
 • vsebuje kalčke iz ovsa in prosa za aktivacijo encimov,
 • hrana za pse je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • okolju prijazna embalaža.

 

Alternativne možnosti za hranjenje pasjih mladičev in mladih psov

 

Alternativne možnosti
Pasje mladiče in mlade pse lahko hranite tudi z hladno stiskano hrano Canis Plus jagnjetino ali Canis Plus govedina. V tem primeru morate k hrani dodajati Canis Plus Aktiv (bogato mineralno-zeliščno mešanico).

Velikost peletov

Velikost peletov za mladičke meri v dolžino do 3 cm in v širino do 1 cm. Na voljo so v 1 kg pakiranju, v 5 kg pakiranju in v 15 kg pakiranju. Velikost peletov za mladičke je enaka kot je velikost peletov v hrani za odrasle pse. Peleti so ravno prav krhki: ne preveč trdi, tako da jih lahko zgrizejo tudi manjše pasme psov in ne preveč krhki, da bi jih lahko večji psi goltali.

Obdobje hranjena

Priporočeno je, da psa hranimo s hrano za mladiče in mlade pse do 12. meseca starosti, optimalno do 15. meseca starosti.

Sestavine v hladno stiskani hrani Canis Plus za mladiče in mlade pse losos so enake kot v hladno stiskani hrani Canis Plus losos za odrasle pse.

 

HLADNO STISKANA HRANA ZA PASJE MLADIČE IN MLADE PSE LOSOS – Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za pse ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave je hiter in poteka pri nizkih temperaturah (približno 39 °C), s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne snovi. Canis Plus hladno stiskana hrana za pse v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za zasuk želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano.

ANALIZA:

surove beljakovine 23,80%, surove maščobe 13,10%, surove vlaknine 2,20%, surovi pepel 7,30%, kalcij 1,62%, fosfor 0,90%, magnezij 0,17%, natrij 0,46%, kalij 0,56%, baker 5,50 mg/kg, cink 38,00 mg/kg, železo 400,00 mg/kg, mangan 29,00 mg/kg, jod 3,20 mg/kg, selen 0,7 mg/kg, pH-vrednost 6,35.

Canis Plus popolna suha hrana losos za mladiče ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine visoke kakovosti, brez stranskih živalskih ostankov. Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato je hrana pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju. Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti deklaraciji.

 

SESTAVINE:

lahko prebavljivo oluščeno proso v zrnu, posušen losos 27% (ekvivalent več kot 65% deležu ribjega mesa), kokosova maščoba, rožiči, lososovo olje 1,5%, pivski kvas,korenje, banane, izvleček morskih alg, kalčki slada, diatomejska prst, njivska preslica, šipek, peteršilj, robide, artičoke, koromač,kalčki golega ovsa in rjavega prosa 0,5%

Le naravni vitamini iz sadja, zelenjave, zelišč in začimb brez umetno dodanih vitaminov. Vse sestavine so 100% naravne.

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos - navodila za hranjenje

Ob prehajanju na hladno stiskano hrano za pse Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana (peleti) ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana (briket) obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Priporočamo postopno navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

Na začetku priporočamo upoštevanje tabele za hranjenje napisane od spodaj, kasneje pa lahko količine prilagodimo individualnim potrebam psa. Upoštevajte priporočeno količino hrane in se je držite prvih 1-2 tednov. Nato lahko s preverjanjem telesne teže psa ugotovite, ali potrebuje malo manj ali malo več hrane. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi. Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo. Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi. 

Telesna teža psa 
(teža vašega psa, ko odraste) 
STAROST
2 - 3 MESECEV 
STAROST
4 - 6 MESECEV  
STAROST
7 - 12 MESECEV  
STAROST
13 - 20 MESECEV  
5 kg80 - 100 g100 - 120 g120 - 130 g/
10 kg120 - 150 g150 - 180 g180 - 210 g/
15 kg150 - 180 g180 - 210 g210 - 240 g/
20 kg200 - 240 g240 - 270 g270 - 300 g/
25 kg240 - 300 g300 - 330 g330 - 360 g360 - 400 g
30 kg300 - 350 g350 - 380 g380 - 420 g420 - 480 g
35 kg350 - 450 g450 - 480 g480 - 500 g500 - 540 g
40 kg450 - 540 g540 - 580 g580 - 600 g600 - 640 g
50 kg540 - 600 g600 - 640 g640 - 670 g670 - 700 g
60 kg600 - 700 g700 - 740 g740 - 780 g780 - 800 g
+65 kg700 - 750 g750 - 800 g780 - 800 g800 - 900 g

Količine dnevnih obrokov navedene v tabeli veljajo za telesno težo psa, ko odraste. Torej če bo vaš mladiček, kot odrasel pes imel 10 kg, gledate vrstico za hranjenje mladička pri 10 kg, saj so energijske potrebe pri pasjih mladičih in mladih psih večje. 

Hrana za pse Canis Plus za mladiče in mlade pse losos je odlična tudi v kombinaciji s svežim mesom (surovim ali kuhanim) in v kombinaciji s Canis Plus mokro hrano za mladiče. Za pse z občutljivim želodcem pa svetujemo, da suho in mokro hrano hranite v ločenih obrokih.

Pridelava:

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos je proizvedena iz svežih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Vse sestavine so predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je pojedel tudi drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus losos za mladiče proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Proso, ki ga hrana vsebuje je kuhano po patentiranem postopku kuhanja na pari, da se hranilne snovi ohranijo, poveča pa se prebavljivost hrane. V naslednjem koraku sušenja se vse izbrane sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine pasje hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom nežnega hladnega stiskanja, preoblikovane v hrano - imenovano peleti za psa. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z našim zapletenim in skrbnim proizvodnim procesom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

 

Trajnost (rok uporabe):

Naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje Canis Plus hrane je popolnoma naravno. Od datuma proizvodnje lahko zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.

 

Shranjevanje:

Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah skupaj z original embalažo, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
POMEMBNO
Hrana za mladičke in mlade pse Canis Plus losos je prilagojena mladičkom. Mladičem se imunski in prebavni sistem še razvijata, zato potrebujejo hrano z večjim deležem mesa, bolj kalorično hrano z večjim deležem naravnih vitaminov in mineralov. Naturavetal hrana za mladičke omogoča enakomerno rast mladiča skozi celotno obdobje rasti. Okus lososa je primeren tudi za vse mladičke z občutljivo prebavo in alergične mladičke, ki okus piščanca ne morejo uživati. 
Mnenja (229)

Oznake: hrana za pasje mladiče, hrana za pse, suha hrana za pse, hladno stiskana hrana za pse, naravna hrana za pse, hrana za pse brez žitaric