Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Canis Plus kunec

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 201
 • Razpoložljivost: Na zalogi

Razpoložljive možnosti

- +
V košarico
- +
V košarico
- +
V košarico
 • 10,80€
 • Brez DDV: 9,86€

CANIS PLUS KUNEC - Hladno stiskana hrana za zelo občutljive pse in pse, ki trpijo zaradi alergij

 

Naturavetal Canis Plus kunec je posebej primerna hrana za pse vseh starosti z občutljivo prebavo in presnovo, občutljivo kožo in pogostimi alergijami. Zaradi ekskluzivne formule je to najbolj čista poslastica za štirinožne sladokusce: kunec je beljakovinski vir z zelo nizko vsebnostjo holesterola, primeren za pse, ki imajo občutljiv želodec in črevesje. Naturavetal Canis Plus kunec vsebuje z vlakninami bogato ajdo, veliko hranilnih snovi, vitaminov, mineralov in esencialnih aminokislin. 

 

Canis Plus kunec vsebuje le visoko kakovostne naravne sestavine brez kakršnih koli sintetičnih dodatkov, kot so umetni konzervansi, barvila, ojačevalci okusa, antioksidanti in sintetični vitamini. Vsaka od teh snovi je lahko vir različnih bolezni - alergije, prebavne težave, rak in kožne alergije. Naturavetal hladno stiskana hrana poskrbi za zdravo črevesno floro in dobro prebavo vašega psa. Zdravje se začne pri črevesju!

 

Canis Plus kunec vsebuje vse kar vaš pes potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje.

 • nežno hladno stiskana, bogata popolna hrana, ki v želodcu ne nabrekne
 • vsebuje več kot 60% delež svežega mesa pred sušenjem,
 • monoproteinska hrana za pse - le en vir živalskih beljakovin
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok, 
 • ne vsebuje glutena
 • brez dodanih barvil, arom, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • hrana za pse brez žitaric
 • s kompleksom alg in zelišč DogProMin
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • vsebuje kalčke ajde in mungo fižola za aktivacijo encimov,
 • hrana za pse je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • okolju prijazna embalaža.

 

CANIS PLUS KUNEC - POSAMEZNE SESTAVINE

 

Beljakovine kunčjega mesa
Kunčje meso je posebej primerno za občutljive pse in pse nagnjene k alergijam. Kunčje meso velja za hipoalergeno. Kunčje meso vsebuje manj nasičenih maščobnih kislin, holesterola in purinskih snovi, zato je hrana še posebej primerna pri boleznih srca in ožilja, pri presnovnih težavah in pri težavah z mišičevjem ter sklepi. Ker meso kunca vsebuje manj vezivnega tkiva ima nekaj več esencialnih aminokislin kot druge vrste mesa.

Ajda
Ajda ni žito, temveč spada v družino rastlin dresnovk in je s tem v sorodu z rabarbaro. Ajda ne vsebuje glutena in je popolno beljakovinsko živilo, saj vsebuje vseh osem esencialnih aminokislin, pa tudi rutin, ki krepi krvni obtok. Rutin je tudi odličen antioksidant in podpira delovanje C – vitamina. Vsebuje veliko železa, magnezija in nekatere vitamine B kompleksa. Koristi tudi pljučem, ledvicam in mehurju.

Kokosova maščoba
Kokosova maščoba je bogata s srednje verižnimi maščobnimi kislinami, še posebej z lavrinsko kislino. Lavrinska kislina podpira imunski sistem, deluje protivirusno, protibakterijsko in protiglivično. Zelo uspešno pa deluje tudi pri odganjanju parazitov. Kokosova maščoba pa vsebuje tudi kaprilno kislino, ki spodbuja rast »dobrih« bakterij.

Naravni vitamini, minerali in elementi v sledeh iz sadja in zelenjave

 • ROŽIČI: vsebujejo visok delež prehranskih vlaknin, ki igrajo ključno vlogo pri dobri prebavi. Rožiči v črevesju nase vežejo strupene snovi in so zato v pomoč pri težavah s prebavo  
 • PIVSKI KVAS: vsebuje ogromno vitaminov in mineralov, ki koristijo zdravju vašega psa. Pivski kvas vsebuje vitamine B kompleksa (B1, B2 in B6), folno kislino, kalcij, magnezij, kalij, natrij, baker, cink, selen in številne aminokisline. Pivski kvas ima probiotično, antibiotično in antioksidativno delovanje. Dodatek pivskega kvasa je namenjen sijoči dlaki, zdravi koži in boljšemu vidu.      
 • KORENJE: vsebuje veliko betakarotenov, ki se v telesu pretvorijo v vitamin A, številne vitamine (vitamine D,E,K), minerale in viskoko vsebnost vlaknin (pektin), ki skupaj skrbijo za močno in nepoškodovano črevesno sluznico ter urejeno prebavo.    
 • BANANE: zagotavljajo številne vitamine, minerale (vsebujejo veliko kalija), elemente v sledeh in tudi hormon sreče - serotonin.   
 • IZVLEČEK MORSKIH ALG: morske alge vsebuje številne minerale, vitamine, aminokisline in elemente v sledeh. Kalcij morskih alg je 100% naravni vir kalcija, jod iz morskih alg pa je ključni mineral za normalno delovanje organizma. 
 • NJIVSKA PRESLICA: vsebuje veliko silicija in s tem krepi vezivna tkiva. Njivska preslica ima tudi pomembno funkcijo pri odvajanju vode iz sklepov in se tako že stoletja uporablja proti artritisu.    
 • BOROVNICE IN BRUSNICE: so odličen vir antioksidatov, ki imajo pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema vašega psa. Brusnice pa pomagajo tudi pri težavah s sečili.  
 • NAVADNI GLADEŽ: podpira urinalni trakt in lajša težave povezane z ledvicami in mehurjem.
 • MOČVIRSKI OSLAD: zavira vnetje, blaži bolečine in uničuje mikrobe.
 • BREZOVI LISTI: odstranjujejo odvečno vodo iz telesa in umirjajo vnetja, zato so dobrodošla pomoč pri težavah s sečili. 
 • HRASTOVO LUBJE: za ugoden vpliv na želodec, kot pomoč pri prebavi in okužbi prebavil. Zaradi vseh naštetih sestavin je suha hrana za pse Canis Plus kunec resnično največji približek tistemu, s čimer bi se pes prehranjeval v naravi.

Kalčki ajde in mungo fižola
Kalčki aktivirajo delovanje encimov, saj vsebujejo t.i.»esenco življenja« in imajo visoko vsebnost vitaminov, mineralov, beljakovin ter omega-3,-6,-9 maščobnih kislin. Kalčki veljajo za pravo »tovarno vitaminov«, ker kaljenje poveča vsebnost vitaminov za 400 - 600 %. Po strukturi so mehki in izjemno lahko prebavljivi.

Diatomejska zemlja
Diatomejska zemlja so kremenčasta ogrodja starodavnih alg. Diatomejska zemlja pomaga pri čiščenju in uravnavanju prebavnega trakta ter povečuje produkcije kolagena, kar vodi k lepši koži in dlaki.

 

CANIS PLUS KUNEC - Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave je kratek in poteka pri nizkih temperaturah (približno 39°C), s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne snovi. Canis Plus hladno stiskana hrana za pse v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za obračanje želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal hrana vsebuje le naravne konzervanse: alge, zelišča in olja.

ANALIZA:

surove beljakovine 22,77%, surove maščobe 11,88%, surove vlaknine 2,34%, surovi pepel 6,29%, kalcij 1,20%, fosfor 0,72%, magnezij 0,18%, natrij 0,25%, kalij 0,54%, jod 1,47 mg/kg, selen 0,3 mg/kg, baker 12,40 mg/kg, cink 58,90 mg/kg, železo 313,00 mg/kg, mangan 38,00 mg/kg, pH-vrednost: 6,01

Canis Plus popolna suha hrana za pse potrjeno in zanesljivo ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine kakovosti človeškega razreda in, ker naše meso ne vsebuje stranskih živalskih proizvodov,... Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato je hrana pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju. Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti deklaraciji.

 

SESTAVINE:

lahko prebavljiva oluščena ajda, kunčje meso 24% (ekvivalent več kot 60% deležu kunčjega svežega mesa), rožiči, kokosova maščoba, pivski kvas, korenje, banane, morske alge, izvleček morskih alg, kalčki slada, diatomejska prst, preslica, borovnice, navadni gladež, brusnice, močvirski oslad, slez, brezovi listi, hrastovo lubje, kalčki ajde in mungo fižol 0,5%.

Le naravni vitamini iz sadja, zelenjave, zelišč in začimb brez umetno dodanih vitaminov. Vse sestavine so 100% naravne.

Canis Plus kunec - navodila za hranjenje

Ob prehajanju na hladno stiskano hrano za pse Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana (peleti) ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana (briket) obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Priporočamo postopno navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

Na začetku priporočamo upoštevanje tabele za hranjenje napisane od spodaj, kasneje pa lahko količine prilagodimo individualnim potrebam psa. Upoštevajte priporočeno količino hrane in se je držite prvih 1-2 tednov. Nato lahko s preverjanjem telesne teže psa ugotovite, ali potrebuje malo manj ali malo več hrane. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi. Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo. Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi.

Telesna teža psa  Količina hrane / dan  Telesna teža psa  Količina hrane / dan  
5 kg80 g35 kg340 g
10 kg125 g40 kg370 g
15 kg165 g45 kg410 g
20 kg215 g50 kg450 g
25 kg250 g60 kg510 g
30 kg280 g70 kg600 g

Hrana za pse Canis Plus kunec je odlična tudi v kombinaciji s svežim mesom (surovim ali kuhanim) in v kombinaciji s Canis Plus popolno mokro hrano ali Canis Plus 100% mesnimi izdelki. Za pse z občutljivim želodcem pa svetujemo, da suho in mokro hrano hranite v ločenih obrokih. 

Pridelava

​Hrana za pse Canis Plus je proizvedena iz svežih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Ajda, ki jo hrana vsebuje je kuhana po patentiranem postopku kuhanja na pari, da se hranilne snovi ohranijo, poveča pa se prebavljivost hrane. V naslednjem koraku sušenja se vse izbrane sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine pasje hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom nežnega hladnega stiskanja, preoblikovane v hrano - imenovano peleti za psa. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z našim zapletenim in skrbnim proizvodnim procesom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

 

Trajnost (rok uporabe):

​Uravnotežene naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje pasje hrane Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervans so uporabljena naravna zelišča in alge. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.

 

Shranjevanje:

​Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah skupaj z original embalažo, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
Dnevni strošek hranjenja kunec
Telesna teža psaKoličina hrane / danStrošek hranjenja / dan (5 kg)Strošek hranjenja / dan (15 kg)5 kg hrane zadostuje za:15 kg hrane zadostuje za
5 kg80 g0,64 €0,58 €62 dni188 dni
10 kg125 g0,99 €0,91 €40 dni120 dni
20 kg215 g1,72 €1,55 €23 dni70 dni
30 kg280 g2,19 €2,01 €18 dni54 dni
40 kg370 g2,82 €2,72 €14 dni40 dni
60 kg510 g3,95 €3,75 €10 dni29 dni
* Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, navedene količine v tabeli upoštevajte kot smernice in priporočilo.
POMEMBNO
Beljakovine kunčjega mesa so izjemno primerne za alergične in občutljive pse. Kunčje meso lepo dopolnjuje ajda, kokosova maščoba in kombinacija posušenih zelišč, za zagotavljanje zdravih maščob, naravnih vitaminov in naravnih mineralov. Canis Plus kunec ne vsebuje sintetičnih dodatkov, barvil, polnil in je brez sintetičnih konzervansov. 
Mnenja (294)

Oznake: suha hrana za pse, hladno stiskana hrana za pse, hrana za pse brez žitaric, naravna hrana za pse