Canis Plus losos

Proizvajalec: Naturavetal
Šifra izdelka: 204
Razpoložljivost: Na zalogi
7.91 € Brez DDV: 7.22 €

Možnosti


* Pakiranje:




Količina: V košarico
4 mnenj  4 mnenj  •  Napiši mnenje

Hrana za pse CANIS PLUS LOSOS - hladno stiskana hrana za občutljive pse in za pse, ki trpijo zaradi različnih zdravstvenih težav

 

Naturavetal hladno stiskana hrana Canis Plus losos je primerna hrana za pse vseh starosti in pasem, ki trpijo zaradi različnih zdravstvenih težav. Uravnotežena in zdrava hrana za pse, z kvalitetnimi lahko prebavljivimi ribjimi (vsebuje 60% svežega mesa lososa) beljakovinami in esencialnimi maščobnimi kislinami. K hrani je dodano lahko prebavljivo prosom, bogato z vitamini, minerali in elementi v sledeh. Proso ne vsebuje glutena, je bogat vir silicija in vitaminov B kompleksa.

 

Hrana za pse Canis Plus z okusom lososa vsebuje le visoko kakovostne naravne sestavine brez kakršnih koli sintetičnih dodatkov, kot so umetni konzervansi, barvila, ojačevalci okusa, antioksidanti in sintetični vitamini. Vsaka od teh snovi je lahko vir različnih bolezni - alergije, prebavne težave, rak in kožne alergije. Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je hrana za zdravo črevesno floro in dobro prebavo vašega psa. Zdravje se začne pri črevesju!

 

Hladno stiskana hrana za pse Naturavetal z okusom lososa je hipoalergena hrana in je zelo primerna za pse z občutljivo prebavo, občutljivo kožo, s slabotnim mišičevjem in težavam s sklepi ter občutljivo presnovo.

 

Canis Plus hladno stiskana hrana za pse prehransko vsebuje vse kar vaš pes potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje.

 • vsebuje več kot 60% delež svežega mesa pred sušenjem,
 • monoproteinska hrana za pse - le en vir živalskih beljakovin
 • ne nabrekne v želodcu, 
 • visoka prebavljivost, 
 • količinsko manjši dnevni obrok, 
 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • hrana za pse brez žitaric
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • vsebuje kalčke iz ovsa in prosa za aktivacijo encimov,
 • hrana za pse je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • brez gensko spremenjenih organizmov (GSO).
 

KAKŠEN JE DNEVNI STROŠEK HRANJENJA S HRANO ZA PSE CANIS PLUS LOSOS?

 
 Telesna teža psa   Količina hrane / dan   Strošek hranjenja / dan (5 kg)  Strošek hranjenja / dan (15 kg)  5 kg hrane zadostuje za:  15 kg hrane zadostuje za
5 kg 80 g 0,46 €

0,41 €

62 dni 187 dni
10 kg 125 g 0,72 € 0,64 € 40 dni 120 dni
20 kg 215 g 1,25 € 1,12 € 23 dni 69 dni
30 kg 280 g 1,69 € 1,45 € 17 dni 53 dni
40 kg 370 g 2,22 €

1,93 €

13 dni 40 dni
60 kg 510 g 3,20 € 2,66 € 9 dni 29 dni

* Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, navedene količine v tabeli za hranjenje upoštevajte kot smernice in priporočilo.

 

HRANA ZA PSE CANIS PLUS LOSOS - POSAMEZNE SESTAVINE

 • LOSOS (MIŠIČNO MESO)

Losos v hladno stiskani hrani za pse Naturavetal ni niti divji niti gojeni losos. Losos se pridobiva iz zajetij norveških fjordov, kjer živi v kontroliranem območju, v okolju in živalim prijaznem habitatu. Losos spada med najbogatejše prehranske vire esencialnih maščobnih kislin omega-3, kvalitetnih beljakovin, vitaminom B kompleksa in D3 vitamina. Omega-3 maščobne kisline poskrbijo za zdravo kožo, sijočo dlako, okrepljen imunski sistem in za zdrave kosti in sklepe vašega psa.

 • LOSOSOVO OLJE

Lososovo olje vsebuje esencialne maščobne kisline (omega-3 in omega-6 maščobne kisline) in antioksidante. Omega -3 maščobne kisline so življenjskega pomena za možgane, srce in ožilje. Lososovo olje v Naturavetal hladno stiskani hrani za pse daje hrani dober okus, pomaga pri prebavnih motnjah in omogoča boljši izkoristek hranil v črevesju. Lososovo olje skrbi za zdravo kožo in lepo sijočo dlako, hkrati pa podpira imunski sistem organizma in zavira vnetja.

 • PROSO

Proso je pražito, ki ne vsebuje težko prebavljivih beljakovin - glutena. Proso je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodce. Zaradi bazičnega delovanja zavira razvoj »slabih bakterij« in pozitivno vpliva na črevesno floro in druge črevesne bolezni. Proso je zelo bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline. Silicij ima pomembno vlogo pri zmanjševanju težav s kožo in pri zmanjševanju težav povezanih z alergijami. S tem silicij pozitivno vpliva na dlako, kremplje in zobe vašega psa. Silicij ohranja vezivno tkivo elastično in skupaj s kalcijem pomembno prispeva k zdravju kosti in sklepov.

 • KOKOSOVA MAŠČOBA

Kokosova maščoba je bogata s srednje verižnimi maščobnimi kislinami, zlasti z lavrinsko kislino. Lavrinska kislina dviguje odpornost, podpira imunski sistem, deluje protivirusno, protibakterijsko in protiglivično. Zelo uspešno pa deluje tudi proti parazitom. Kokosova maščoba vsebuje tudi kaprilno kislino, ki spodbuja rast »dobrih« bakterij.

 • ROŽIČI

Rožiči vsebujejo visok delež prehranskih vlaknin, ki igrajo ključno vlogo pri dobri prebavi. Rožiči v črevesju nase vežejo strupene snovi in so zato v pomoč pri težavah s prebavo.

 • PIVSKI KVAS

Vsebuje ogromno vitaminov in mineralov, ki koristijo zdravju vašega psa. Pivski kvas vsebuje vitamine B kompleksa (B1, B2 in B6), folno kislino, kalcij, magnezij, kalij, natrij, baker, cink, selen in številne aminokisline. Pivski kvas ima probiotično, antibiotično in antioksidativno delovanje. Dodatek pivskega kvasa je namenjen sijoči dlaki, zdravi koži in boljšemu vidu.

 • KORENJE

Vsebuje veliko betakarotenov, ki se v telesu pretvorijo v vitamin A, številne vitamine (vitamine D,E,K), minerale in viskoko vsebnost vlaknin (pektin), ki skupaj skrbijo za močno in nepoškodovano črevesno sluznico ter urejeno prebavo.

 • BANANE

Zagotavljajo številne vitamine, minerale (vsebujejo veliko kalija), elemente v sledeh in tudi hormon sreče - serotonin.

 • IZVLEČEK MORSKIH ALG

Vsebuje številne minerale, vitamine, aminokisline in elemente v sledeh. Kalcij morskih alg je 100% naravni vir kalcija, jod iz morskih alg pa je ključni mineral za normalno delovanje organizma.

 • KALČKOV SLAD

Kalčkov slad je bogat vir hranil.

 • DIATOMEJSKA ZEMLJA

Diatomejska zemlja so kremenčasta ogrodja starodavnih alg. Diatomejska zemlja pomaga pri čiščenju in uravnavanju prebavnega trakta ter povečuje produkcije kolagena, kar vodi k lepši koži in dlaki.

 • NJIVSKA PRESLICA

Vsebuje veliko silicija in s tem ohranja zdrave kosti in sklepe, hkrati pa krepi vezivna tkiva. Njivska preslica ima tudi pomembno funkcijo pri odvajanju vode s telesa in s sklepov. Njivska preslica se že stoletja uporablja proti artritisu.

 • KALČKI GOLEGA OVSA in RJAVEGA PROSA

Kalčki so bogat vir maščobnih kislin. Dodatna posebnost Naturavetal hladno stiskane hrane za pse je prisotnost prosenih in ovsenih kalčkov, ki aktivirajo delovanje encimov. Kalčki vsebujejo t.i.»esenco življenja«, saj imajo visoko vsebnost vitaminov, mineralov, beljakovin in omega-3,-6,-9 maščobnih kislin, poleg tega pa vsebujejo tudi naravne antioksidante in veliko ostalih hranil, ki skrbijo za vitalnost vašega psa. Kalčki veljajo za pravo »tovarno vitaminov«, saj kaljenje poveča vsebnost vitaminov kar za 400 do 600 %. Po strukturi so mehki in lahko prebavljivi, zanje pa je značilno intenzivno delovanje encimov, ki v semenu mirujejo.

 • ŠIPEK in ČRNE MALINE

Za krepitev imunskega sistema in večjo vitalnost. Šipek izboljša gibljivost sklepov in podpira imunski sistem, saj je bogat z vitamini A, B,C, E in minerali (kalij in magnezij). Črne robide so bogat vir železa, bakra in mangana, vitaminov B kompleksa, C vitamina in številnih antioksidantov.

 • ZELIŠČA

Vsa zelišča, ki so dodana k Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so pazljivo posušena na zraku za podporo aktivne presnove:

 • peteršilj,
 • artičoke,
 • koromač
 • regrat.

 

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE CANIS PLUS LOSOS – Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za pse ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave traja 4 minute pri nizkih temperaturah (40°C), s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne snovi. Canis Plus hladno stiskana hrana za pse v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za obračanje želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal hrana za pse vsebuje le naravne konzervanse: alge, zelišča, olja in glino.

 

ANALIZA:

 

surove beljakovine 21,50%, surove maščobe 9,30%, surove vlaknine 2,50%, surovi pepel 6,20%, kalcij 1,40%, fosfor 0,80%, magnezij 0,16%, natrij 0,58%, kalij 0,57%, jod 0,88 mg/kg, selen 0,58 mg/kg baker 5,78 mg/kg, cink 30,90 mg/kg, železo 64,40 mg/kg, mangan 16,20 mg/kg, pH = 6.10

 

Canis Plus popolna suha hrana za pse potrjeno in zanesljivo ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine kakovosti človeškega razreda in, ker naše meso ne vsebuje drobovine, perja, krempljev,...

 

SESTAVINE:

 

lahko prebavljivo oluščeno proso v zrnu, posušen losos 24% (ekvivalent več kot 60% deležu svežega ribjega mesa), rožiči, kokosova maščoba, lososovo olje 1,7%, pivski kvas, korenje, banane, izvleček morskih alg, kalčki slada, diatomejska zemlja, preslica, šipek, peteršilj, črne maline, artičoke, koromač, regrat, kalčki golega in rjavega prosa 0,5%.

 

Več o posamezni sestavini in zakaj je dodana v hladno stiskano hrano za pse Naturavetal si lahko prebereš na tej povezavi.

 

Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato uporablja le sestavine s certifikatom kakovosti (kakovost sestavin človeškega razreda, primerne za prehrano ljudi). Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti deklaraciji.

 

VITAMINI (naravni vitamini iz zelenjave, zelišč in začimb):

 

vitamin A, vitamin B1 - tiamin, vitamin B2 - riboflavin, vitamin B6, vitamin B12 - kobalamin, vitamin C - askorbinska kislina, vitamin D, vitamin E, vitamin H - biotin, vitamin K, niacin, pantenolska kislina, folna kislina.

Le naravni vitamini brez umetnih dodatkov. Vse sestavine so 100% naravne, visoko kakovostne in so namenjene tudi za prehrano ljudi. Nobena od sestavin ni gensko spremenjena.

 

Hrana za pse Canis Plus losos - navodila za hranjenje

 

Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo. Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi. 

 

Ob prehajanju na hladno stiskano hrano za pse Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Če je pes občutljiv ali izbirčen, priporočamo navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

 

Na začetku priporočamo upoštevanje tabele za hranjenje, kasneje pa lahko količine prilagodimo potrebam psa. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi.

 

Telesna teža psa Količina hrane / dan Telesna teža psa Količina hrane / dan 
5 kg 80 g 35 kg 340 g
10 kg 125 g 40 kg 370 g
15 kg 165 g 45 kg 410 g
20 kg 215 g 50 kg 450 g
25 kg 250 g 60 kg 510 g
30 kg 280 g 70 kg 600 g 
 

Hrano za pse Canis Plus lahko kombiniramo tudi s svežim mesom, vendar ju ne smemo kombinirati skupaj v enem obroku, temveč obrok razdelimo na 1/3 mesa zjutraj, ter 2/3 Canis Plus zvečer.

 

Nasveti za pravilno hranjenje

Hrana za pse Canis Plus losos - pridelava in shranjevanje 

 

Hrana za pse Canis Plus je proizvedena iz svežih, za prehrano ljudi odobrenih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Žitarice, ki jih hrana za pse vsebuje so oluščene, zelenjava pa je za zelo kratek čas blanširana. V naslednjem koraku sušenja se vse izbrane sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine pasje hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom hladnega stiskanja skozi mlin, preoblikovane v hrano - imenovano peleti za psa. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z našim zapletenim in skrbnim proizvodnim procesom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

 

Trajnost:


Uravnotežene naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje pasje hrane Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervans so uporabljena naravna zelišča, alge, olja in glina. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.
 

Shranjevanje:


​Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah skupaj z original embalažo, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

Bronx on 27/02/2019
4 mnenj
Naš rottweiler je alergičen na vso možno pasjo hrano, kar jih je na tržišču.. Riba in proso je edino, kar prenaša brez vseh težav, tako da, Naturavetal hvala, da obstajate in da ste takšni kot ste-najboljši.., pa še na mnoga leta, za voljo našega pasjega prijatelja in vse kužke, ki se soočajo z enakimi oziroma podobnimi težavami..
Stella on 21/02/2018
4 mnenj
Zeo zadovoljna z lososom. Pri psički je izzvenela alergija v treh tednih. Nič več neprijetnega vonja iz gobčka. Iztrebki so optimalni in brez močnega vonja. Tudi psica nima več vonja, ki ga je imela pri prejšnji hrani. Hvala Kosmatinčki ;)
Miro on 19/09/2017
4 mnenj
Dobro leto stara ptičarka je, vse od kar ima dom pri nas, imela težave z res izrazito drisko in različnimi alergijami. Neuspešno smo preskusili več različnih diet. Po sistematičnem prehodu na izključno hladno stisnjeno hrano Naturevetal se je stanje v dobrem mesecu dni postopno, a močno izboljšalo. Najbolj ji ustreza, kot kaže, hrana na osnovi lososa. Ugotovitve so torej podobne tistim, ki jih pred mano navaja Maja. Priporočam.
Maja on 21/08/2017
4 mnenj
Res priporočam! zelo alergična psica je kar planila nanje, poje vse in bi še :-). tudi z uvajanjem ni bilo nobenih težav, ni več pila in iztrebljala. Po 3 tednih na tej hrani je že vidno izboljšanje kože, konec je s praskanjem, drisko in nenehnim bruhanjem. iztrebki so prvič v dveh letih optimalni za pobiranje.

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje: Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo           Odlično

Prosim prepiši varnostno kodo:



Loading...