Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Canis Plus jagnjetina mali peleti

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 1907
 • Razpoložljivost: Na zalogi

Razpoložljive možnosti

- +
V košarico
- +
V košarico
 • 8,10€
 • Brez DDV: 7,40€

Canis Plus jagnjetina za manjše pse

 

Suha hladno stiskana hrana Canis Plus® jagnjetina je popolna hrana za odrasle pse. Kakovostna jagnjetina je lahko prebavljiv vir beljakovin in je idealna za pse z alergijami. Zdrobljen polnozrnati riž z naravnimi vitamini in minerali, zdrobljen oves za energijo in zdrobljeno kuhano proso s silicijem za močna vezivna tkiva, rožiči, ki uravnavajo prebavo, lososovo olje za energijo, ki zagotavlja esencialne maščobne kisline omega-3 in omega-6 ter lahko pozitivno prispeva k ohranjanju zdravih sklepov, pivski kvas za lepo dlako in zdravo kožo ter korenje za stabilno črevesno sluznico. Banane vsebujejo različne vitamine, minerale, elemente v sledovih in hormon sreče serotonin.

Vsebuje pa tudi: izvleček morskih alg kot 100-odstotni naravni vir kalcija, hranilno dragoceni kalčki slada, diatomejska zemlja za zdravo dlako in kožo, koncentrirani encimi iz kalčkov golega ovsa in rjavega prosa, česen za normalno delovanje imunskega sistema in srca. Nežno posušena zelišča, kot so kopriva, peteršilj, artičoke, koromač, divji česen in regrat, spodbujajo zdravo presnovo. Raznovrstna, zdrava hrana za vse pasme, narejena iz povsem naravnih sestavin brez sintetičnih dodatkov.

Canis Plus jagnjetina je sedaj na voljo tudi v obliki manjših peletov (drobni svaljki, dolgi približno 1 - 1,5 cm), ki so enaki 1/3 naših večjih peletov. Manjši peleti so primerni za miniaturne in majhne pasme ter za starejše pse. Canis Plus jagnjetina mali peleti je na voljo v 1 kg in 5 kg pakiranju. Sestavine so enake kot v naši dolgoletni recepturi Canis Plus jagnjetina, le velikost peletov se razlikuje. 

ANALIZA:

surove beljakovine 20,90%, surove maščobe 9,60%, surove vlaknine 2,90%, surovi pepel 7,10%, kalcij 1,56%, fosfor 1,02%, magnezij 0,14%, natrij 0,16%, kalij 0,46%, jod 0,37 mg/kg, selen 0,2 mg/kg, baker 2,71 mg/kg, cink 31,90 mg/kg, železo 175,00 mg/kg, mangan 33,50 mg/kg, pH-vrednost: 6,27

Canis Plus jagnjetina zanesljivo ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine visoke kakovosti brez stranskih rastlinskih in živalskih proizvodov, ki so gojišče za razvoj pršic. Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato je hrana pod stalnih laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laoboratoriju. Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti in iskreni deklaraciji.

 

SESTAVINE:

jagnječje meso 24% (ekvivalent več kot 60% deležu svežega mesa jagnjetine), neoluščen lahko prebavljiv polnozrnat riž, oluščen lahko prebavljiv oves, lahko prebavljivo oluščeno proso, rožiči, lososovo olje 2%, korenje, banane, izvleček morskih alg, kalčki slada, pivski kvas, diatomejska zemlja, kalčki golega ovsa in rjavega prosa 0,5%, kopriva, česen, peteršilj, artičoke, koromač, čemaž, regrat.

Le naravni vitamini iz zelenjave, zelišč in sadja brez umetno dodanih vitaminov. Vse sestavine so 100% naravne in visoke kakovosti. 

Canis Plus jagnjetina - navodila za hranjenje

Ob prehajanju na hladno stiskano hrano za pse Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana (peleti) ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana (briket) obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Priporočamo postopno navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

Na začetku priporočamo upoštevanje tabele za hranjenje napisane od spodaj, kasneje pa lahko količine prilagodimo individualnim potrebam psa. Upoštevajte priporočeno količino hrane in se je držite prvih 1-2 tednov. Nato lahko s preverjanjem telesne teže psa ugotovite, ali potrebuje malo manj ali malo več hrane. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi. Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo. Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi.

Telesna teža psa  Količina hrane / dan  Telesna teža psa  Količina hrane / dan  
5 kg80 g35 kg340 g
10 kg125 g40 kg370 g
15 kg165 g45 kg410 g
20 kg215 g50 kg450 g
25 kg250 g60 kg510 g
30 kg280 g70 kg600 g

Canis Plus jagnjetina je odlična tudi v kombinaciji z BARf ali kuhanimi obroki in v kombinaciji s Canis Plus mokro hrano. Za pse s prebavnimi težavami pa svetujemo, da suho in mokro hrano hranite v ločenih obrokih.

Pridelava

Hrana za pse Canis Plus je proizvedena iz svežih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Viri ogljikovih hidratov so kuhani na pari, da se hranilne snovi ohranijo, poveča pa se prebavljivost hrane. V naslednjem koraku se vse sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom hladnega stiskanja preoblikovane v hrano - imenovano pelet. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z zapletenim in skrbnim proizvodnim postopkom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

 

Trajnost (rok uporabe)

Uravnotežene naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje hrane za pse Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervans so uporabljena naravna zelišča in alge. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.

 

Shranjevanje

Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah skupaj z original embalažo, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
Dnevni strošek hranjenja jagnjetina
Telesna teža psaKoličina hrane / danStrošek hranjenja / dan (5 kg)Strošek hranjenja / dan (15 kg)5 kg hrane zadostuje za:15 kg hrane zadostuje za
5 kg80 g0,44 €0,38 €62 dni188 dni
10 kg125 g0,69 €0,59 €40 dni120 dni
20 kg215 g1,19 €1,00 €23 dni70 dni
30 kg280 g1,52 €1,30 €18 dni54 dni
40 kg370 g1,96 €1,77 €14 dni40 dni
60 kg510 g2,74 €2,43 €10 dni29 dni
* Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, navedene količine v tabeli upoštevajte kot smernice in priporočilo.
POMEMBNO
Canis Plus jagnjetina je izjemen okus, primeren tudi za pse z občutljivo prebavo in pse alergike. Mali peletki v obliki mini svaljkov, dolgih 1 cm do 1,5 cm so idelani za manjše gobčke. Prav tako so idealni za starešje pse, ki imajo težave z grizenjem večjih peletov. Popolnoma naravna hrana, monoproteinska in iz visoko kakovostnih sestavin. 
Mnenja (100)