Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Canis Plus govedina

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 202
 • Razpoložljivost: Na zalogi

Razpoložljive možnosti

- +
V košarico
- +
V košarico
- +
V košarico
 • 8,60€
 • Brez DDV: 7,85€

Hrana za pse CANIS PLUS GOVEDINA

 

Canis Plus govedina je hladno stiskana hrana, primerna tudi za občutljive pse zaradi visokokakovostnega govejega mesa. Vsebuje visoko kakovostno goveje meso in povečano vsebnost goveje maščobe. Okus je izjemno primeren tudi za pse, ki so bolj aktivni, saj dodatna maščoba poskrbi za več energije. Kot zdrava alternativa žitaricam je dodano lahko prebavljivo oluščeno rjavo proso, ki je izjemno lahko prebavljivo. Govedina je vsekakor okus hrane, ki navdušuje številne kosmatince. 

 

Canis Plus hrana za pse govedina prehransko vsebuje vse kar vaš pes potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje.

 • nežno hladno stiskana, bogata popolna hrana, ki v želodcu ne nabrekne
 • več kot 60% delež svežega mesa pred sušenjem,
 • monoproteinska hrana za pse - le en vir živalskih beljakovin
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok,
 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • brez dodanih barvil, arom, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • s kompleksom alg in zelišč DogProMIn
 • hrana za pse brez žitaric
 • vsebuje kalčke iz ovsa in prosa za aktivacijo encimov,
 • hrana za pse je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • okolju prijazna embalaža.

 

HRANA ZA PSE CANIS PLUS GOVEDINA – POSAMEZNE SESTAVINE

 

Beljakovine pašne govedine
V Naturavetal Canis Plus govedina so beljakovine pridobljene iz govejega mesa. Optimalni beljakovinski delež v suhi hrani za odrasle pse je med 22 in 25%. Če je v hrani preveč beljakovin, lahko s tem preveč obremenimo organizem, zlasti jetra in ledvica, ki ne zmorejo v takšni meri čistiti telesa pred odvečnimi beljakovinami. Če pes uživa hrano s prevelikim deležem beljakovin ali hrano z beljakovinami slabe kvalitete, jetra in ledvica ne zmorejo več svoje funkcije, kar vodi v številne težave, ki slabo vplivajo na življenje vašega psa. Zaradi vseh navedenih dejstev Naturavetal vsebuje samo kvalitetne beljakovine (beljakovine, ki so namenjene tudi človeški prehrani) in naravne sestavine z visoko biološko vrednostjo

Proso
Proso je pražito, ki ne vsebuje težko prebavljivih beljakovin - glutena. Proso je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodce. Zaradi bazičnega delovanja zavira razvoj "slabih bakterij" in pozitivno vpliva na črevesno floro. Proso je zelo bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline. Silicij ima pomembno vlogo pri zmanjševanju težav s kožo in pri zmanjševanju težav povezanih z alergijami. S tem silicij pozitivno vpliva na dlako, kremplje in zobe vašega psa. Silicij ohranja vezivno tkivo elastično in skupaj s kalcijem pomembno prispeva k zdravju kosti in sklepov.

Maščoba (goveja maščoba in kokosova maščoba)
Goveja maščoba in maščoba iz kokosovega olja zagotavljata živalske in rastlinske maščobe. Goveje maščobe v hrani za pse so pomemben vir esencialnih maščobnih kislin (omega-3 in omega-6 maščobne kisline). Maščobe za psa predstavljajo bogat vir energije in so zelo pomembne pri delovanju mišic. Naturavetal hrana za pse ne vsebuje temperaturno obdelanih maščob, saj imajo pregrete maščobe negativen vpliv na metabolizem in zdravje vašega psa. Kokosova maščoba je bogata s srednje verižnimi maščobnimi kislinami, zlasti z lavrinsko kislino. Lavrinska kislina dviguje odpornost, podpira imunski sistem, deluje protivirusno, protibakterijsko in protiglivično. Zelo uspešno pa deluje tudi proti parazitom. Kokosova maščoba vsebuje tudi kaprilno kislino, ki spodbuja rast »dobrih« bakterij.

Naravni vitamini, minerali in elementi v sledeh iz sadja in zelenjave
Naravni vitamini, minerali in elementi v sledeh iz sadja in zelenjave

 • ROŽIČI: vsebujejo visok delež prehranskih vlaknin, ki igrajo ključno vlogo pri dobri prebavi. Rožiči v črevesju nase vežejo strupene snovi in so zato v pomoč pri težavah s prebavo.
 • PIVSKI KVAS: vsebuje ogromno vitaminov in mineralov, ki koristijo zdravju vašega psa. Pivski kvas vsebuje vitamine B kompleksa (B1, B2 in B6), folno kislino, kalcij, magnezij, kalij, natrij, baker, cink, selen in številne aminokisline. Pivski kvas lahko ima probiotično, antibiotično in antioksidativno delovanje. Dodatek pivskega kvasa je namenjen sijoči dlaki, zdravi koži in boljšemu vidu.
 • KORENJE: vsebuje veliko betakarotenov, ki se v telesu pretvorijo v vitamin A, številne vitamine (vitamine D,E,K), minerale in viskoko vsebnost vlaknin (pektin), ki skupaj skrbijo za močno in nepoškodovano črevesno sluznico ter urejeno prebavo.
 • BANANE: zagotavljajo številne vitamine, minerale (vsebujejo veliko kalija), elemente v sledeh in tudi hormon sreče - serotonin.
 • IZVLEČEK MORSKIH ALG: morske alge vsebujejo številne minerale, vitamine, aminokisline in elemente v sledeh. Kalcij morskih alg je 100% naravni vir kalcija, jod iz morskih alg pa je ključni mineral za normalno delovanje organizma.
 • ŠIPEK IN ROBIDE: za krepitev imunskega sistema in večjo vitalnost. Šipek izboljša gibljivost sklepov in podpira imunski sistem, saj je bogat z vitamini A, B,C, E in minerali (kalij in magnezij). Robide so bogate z vitaminom C in karoteni in na tak način krepijo imunski sistem, pomagajo pri krepitvi vezivnih tkiv in delujejo protivnetno na sluznico.

Kalčki golega ovsa in rjavega prosa
Kalčki so bogat vir maščobnih kislin. Dodatna posebnost Naturavetal hrane za pse je prisotnost prosenih in ovsenih kalčkov, ki aktivirajo delovanje encimov. Kalčki vsebujejo t.i.»esenco življenja«, saj imajo visoko vsebnost vitaminov, mineralov, beljakovin in omega-3,-6,-9 maščobnih kislin, poleg tega pa vsebujejo tudi naravne antioksidante in veliko ostalih hranil, ki skrbijo za vitalnost vašega psa. Kalčki veljajo za pravo »tovarno vitaminov«, saj kaljenje poveča vsebnost vitaminov kar za 400 do 600 %. Po strukturi so mehki in lahko prebavljivi, zanje pa je značilno intenzivno delovanje encimov, ki v semenu mirujejo.

Diatomejska zemlja
Diatomejska zemlja so kremenčasta ogrodja starodavnih alg. Diatomejska zemlja pomaga pri čiščenju in uravnavanju prebavnega trakta ter povečuje produkcije kolagena, kar vodi k lepši koži in dlaki.

Zelišča
Vsa zelišča, ki so dodana k Naturavetal hrani so posušena na zraku za podporo aktivne in uravnotežene presnove:

 • njivska preslica
 • peteršilj
 • artičoke
 • koromač
 • regrat

 

CANIS PLUS GOVEDINA – Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za pse ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave je kratek in poteka pri nizkih temperaturah (približno 39 °C), s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne snovi. Canis Plus hrana za pse v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za zasuk želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal hrana za pse vsebuje le naravne konzervanse: alge in zelišča. Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je hrana za zdravo črevesno floro in dobro prebavo vašega psa. Zdravje se začne pri črevesju!

ANALIZA:

surove beljakovine 22,9%, surove maščobe 14,2%, surovi pepel 5,4%, surove vlaknine 2,1%, kalcij 1,2%, fosfor 0,65%, magnezij 0,12%, natrij 0,24%, kalij 0,47%, jod 0,26 mg/kg, selen 0,11 mg/kg, baker 4,00 mg/kg, cink 34,50 mg/kg, železo 180,00 mg/kg, mangan 20,00 mg/kg, pH = 6,04

Canis Plus popolna suha hrana za pse potrjeno in zanesljivo ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine kakovosti človeškega razreda in, ker naša hrana ne vsebuje stranskih živalskih in rastlinskih proizvodov,... Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato je hrana pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju. Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti deklaraciji.

 

SESTAVINE:

lahko prebavljivo oluščeno proso, goveje meso 24% (ekvivalent več kot 60% deležu svežega mesa), goveja maščoba, rožiči, kokosova maščoba, pivski kvas, korenje, banane, izvleček morskih alg, kalčki slada, diatomejska zemlja, njivska preslica, šipek, peteršilj, robide, artičoke, koromač, regrat, kalčki golega ovsa in rjavega prosa 0,5%.

Le naravni vitamini iz sadja, zelenjave, zelišč in začimb brez umetno dodanih vitaminov. Vse sestavine so 100% naravne.

Canis Plus govedina - navodila za hranjenje

Ob prehajanju na hladno stiskano hrano za pse Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana (peleti) ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana (briket) obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Priporočamo postopno navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

Na začetku priporočamo upoštevanje tabele za hranjenje napisane od spodaj, kasneje pa lahko količine prilagodimo individualnim potrebam psa. Upoštevajte priporočeno količino hrane in se je držite prvih 1-2 tednov. Nato lahko s preverjanjem telesne teže psa ugotovite, ali potrebuje malo manj ali malo več hrane. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi. Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo. Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi.

Telesna teža psa  Količina hrane / dan  Telesna teža psa  Količina hrane / dan  
5 kg80 g35 kg340 g
10 kg125 g40 kg370 g
15 kg165 g45 kg410 g
20 kg215 g50 kg450 g
25 kg250 g60 kg510 g
30 kg280 g70 kg600 g

Hrana za pse Canis Plus govedina je odlična tudi v kombinaciji s svežim mesom (surovim ali kuhanim) in v kombinaciji s Canis Plus popolno mokro hrano ali Canis Plis 100% mesnimi okroki. Za pse z občutljivim želodcem pa svetujemo, da suho in mokro hrano hranite v ločenih obrokih.  

Pridelava

Hrana za pse Canis Plus je proizvedena iz svežih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Proso, ki ga hrana vsebuje je kuhano po patentiranem postopku kuhanja na pari, da se hranilne snovi ohranijo, poveča pa se prebavljivost hrane. V naslednjem koraku sušenja se vse izbrane sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine pasje hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom hladnega stiskanja, preoblikovane v hrano - imenovano peleti za psa. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z našim zapletenim in skrbnim proizvodnim procesom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

 

Trajnost (rok uporabe)

Uravnotežene naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje hrane za pse Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervans so uporabljena naravna zelišča in alge. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.

 

Shranjevanje

Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah skupaj z original embalažo, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
Dnevni strošek hranjenja govedina
Telesna teža psaKoličina hrane / danStrošek hranjenja / dan (5 kg)Strošek hranjenja / dan (15 kg)5 kg hrane zadostuje za:15 kg hrane zadostuje za
5 kg80 g0,47 €0,40 €62 dni188 dni
10 kg125 g0,73 €0,63 €40 dni120 dni
20 kg215 g1,27 €1,08 €23 dni70 dni
30 kg280 g1,62 €1,39 €18 dni54 dni
40 kg370 g2,08 €1,88 €14 dni40 dni
60 kg510 g2,91 €2,59 €10 dni29 dni
* Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, navedene količine v tabeli upoštevajte kot smernice in priporočilo.
POMEMBNO
Canis Plus govedina je sestavljena iz visoko kakovostnega govejega mesa, prosa in kombinacije številnih zelišč in posušene zelenjave. Goveje meso je izjemno ješče, vsebuje nekoliko višje delež mašob kot ostale vrste mesa, zato je ta okus izjemno primeren tudi za delovne in športno aktivne pse. Goveje meso lepo dopolnjuje proso, kokosova maščoba in kombinacija posušene zelenjave, alg in zelišč, ki poskrbijo za vnos naravnih vitaminov in mineralov. 
Mnenja (244)

Oznake: hrana za pse brez žitaric, hrana za pse, suha hrana za pse, hladno stiskana hrana za pse, naravna hrana za pse