Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 35 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Hrana za pse

PASJA HRANA Canis Plus

Hrana je temelj in osnova za zdravje, vitalnost in dobro počutje vašega psa. Vsak odgovoren lastnik poskrbi, da se na jedilniku nahaja kvalitetna hrana za pse, ki poskrbi za močan imunski sistem, urejeno prebavo in svetlečo dlako. Canis Plus® Naturavetal hladno stiskana hrana je 100% naravna, zdrava in uravnotežena (popolna) ter na tak način zadovolji vse potrebe psa v vseh življenjskih obdobjih. Z naravno hrano se prilagodite individualnim in specifičnim potrebam svojega psa ter poskrbite za vnos kakovostnih beljakovin, zdravih maščob in vlaknin ter naravnih vitaminov in mineralov.

 

Glavne prednosti Naturavetal suhe hrane

KAKOVOSTNE SESTAVINE

Kvalitetna hrana Naturavetal je sestavljena izključno iz kakovostnih sestavin, brez stranskih živalskih ali rastlinskih proizvodov. Hrana vsebuje visok delež svežega mesa; med 60 – 70%, odvisno od okusa, ki ga izberete. Sestavine so izključno human grade kakovosti – sestavine primerne za prehrano ljudi. Popolnoma vse sestavine v hrani so kakovostne, brez GSO in izvirajo iz severa Nemčije, kjer je Naturavetal hrana tudi proizvedena. Hrana je brez glutena, pšenice, soje, krompirja, graha, jajc, mleka in mlečnih izdelkov, brez konzervansov, polnil, barvil in sintetičnih dodatkov.

100% NARAVNA HRANA ZA PSE

Hrana je 100% naravna, izključno z naravnimi vitamini in minerali. Na Naturavetal deklaraciji tako ne boste našli nobenih sintetičnih dodatkov. 100% naravnost pasje hrane omogoča ravno postopek hladnega stiskanja, saj posamezne sestavine niso izpostavljene visokim temperaturam in visokim pritiskom in se na tak način ohranijo tudi temperaturno občutljivi vitamini in jih zato ni potrebno dodajati v sintetični obliki.

POSTOPEK IZDELAVE

Postopek izdelave je proces hladnega stiskanja. Vse vstopne sestavine so obdelane posamično saj s tem zagotavljamo najvišjo možno biorazpoložljivost hranil. Sveže kakovostno meso je posamično posušeno, ajda, proso, polnozrnat riž, so najprej kuhani na pari v kratkih časovnih intervalih in nato posušeni, ločeno je posušena tudi zelenjava in zelišča. Od posameznega okusa hrane je odvisno, ali vsebuje polnozrnat riž, proso ali ajdo. Na koncu so vse sestavine hladno stiskane pri 39°C. Nobena izmed sestavin ni izpostavljena visokim temperaturam, kar pomeni da se beljakovine ohranijo v svoji prvotni obliki in jih takšne organizem psa najboljše izkoristi.

VISOKA PREBAVLJIVOST HRANE

Zaradi proizvodnega postopka, ki omogoča visoko biološko razpoložljivost je izkoristek hranil iz peleta visok, hrana pa je izjemno lahko prebavljiva in ne obremeni prebavila, saj se v želodcu psa ne napihne kot klasični briketi. Zaradi hranilnosti in visoke prebavljivosti, se hranijo količinsko manjši obroki hrane na dan.

ŠIROKA PALETA OKUSOV

Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je na voljo v sedmih različnih okusih. Izbirate lahko med piščancem, jagnjetino, govedino, lososom, kuncem in hrano na osnovi žuželk. Za mladičke sta na voljo dva okusa in sicer piščanec in losos.

 

Glavne prednosti Naturavetal mokre hrane

Mokra hrana je nežno kuhana v kratkih časovnih intervalih pri nizkih temperaturah, tako da se ohranijo vse sestavine. Tudi hrana v pločevinkah in mesnih klobasah je popolnoma naravna brez vseh sintetičnih dodatkov, brez GSO, brez polnil, brez sladkorja iz soli. Izbirate lahko med uravnoteženimi (popolnimi) obroki, ki so sestavljeni iz kakovostnega mesa, notranjih organov, zelenjave, zelišč in kakovostnih olj. V ponudbi pa so tudi 100% mesne pločevinke in klobase, sestavljanje le iz mišičnega mesa in notranjih organov.

Canis Plus piščanecCanis Plus piščanec
Min. 60% delež svežega mesa

Canis Plus piščanec

7,20€ Brez DDV: 6,58€

Hrana za pse CANIS PLUS PIŠČANEC   Hrana za pse Canis Plus z okusom piščanca je iz 100% naravnih sestavin za uravnoteženo popolno in zdravo..

Canis Plus jagnjetinaCanis Plus jagnjetina
Min. 60% delež svežega mesa
Primerno tudi za alergike

Canis Plus jagnjetina

7,80€ Brez DDV: 7,12€

Hrana za pse CANIS PLUS JAGNJETINA   Hrana za pse Canis Plus jagnjetina je 100% naravna hrana za pse. Popolna hrana za pse vsebuje min. 60%..

Canis Plus govedinaCanis Plus govedina
Za občutljive pse
Primerno tudi za športne pse

Canis Plus govedina

8,35€ Brez DDV: 7,63€

Hrana za pse CANIS PLUS GOVEDINA   Canis Plus govedina je hladno stiskana hrana, primerna tudi za občutljive pse zaradi visokokakovostnega ..

Canis Plus lososCanis Plus losos
Min. 60% delež svežega mesa
Hipoalergena hrana

Canis Plus losos

8,55€ Brez DDV: 7,81€

Hrana za pse CANIS PLUS LOSOS - hladno stiskana hrana za občutljive pse in za pse, ki trpijo zaradi različnih zdravstvenih težav   Naturave..

Canis Plus kunecCanis Plus kunec
Min. 60% delež svežega mesa
Občutljivi psi, alergije

Canis Plus kunec

10,40€ Brez DDV: 9,50€

CANIS PLUS KUNEC - Hladno stiskana hrana za zelo občutljive pse in pse, ki trpijo zaradi alergij   Naturavetal Canis Plus kunec je pos..

Canis Plus Sport Canis Plus Sport
Min. 70% delež svežega mesa
Za športne in delovne pse

Canis Plus Sport

66,50€ Brez DDV: 60,73€

Hrana za pse CANIS PLUS SPORT - za zelo športno aktivne in delovne pse   Hladno stiskana hrana za pse Sport je popolna hrana z dodatnim del..

Canis Plus InsectVetalCanis Plus InsectVetal
Hrana iz ličink žuželk
Primerno tudi za alergike

Canis Plus InsectVetal

10,25€ Brez DDV: 9,36€

Hrana za pse z insekti Canis Plus® InsectVetal®   Naturavetal insektna hrana za pse InsectVetal je popolnoma naravna in hladno stis..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanecHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec

7,90€ Brez DDV: 7,21€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem mesa, maščob ..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA
MINI PELETI
Novo

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)

7,90€ Brez DDV: 7,21€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec mali peleti   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem m..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus lososHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Mladiči & Mladi psi
Primerno tudi za alergike

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos

9,30€ Brez DDV: 8,49€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS losos   Popolna hladno stiskana hrana za mladiče in mlade pse z okusom lososa z večjim delež..

Naturavetal merilni lončekNaturavetal merilni lonček

Naturavetal merilni lonček

0,99€ Brez DDV: 0,81€

Naturavetal merilni lonček Prava izbira hrane za pse ima odločilen vpliv na zdravje vašega psa, zato je vsa Naturavetal hrana za pse proizvedena s ..

Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paketCanis Plus 3 x 5 kg akcijski paket
3 x 5 kg akcijska cena
Akcija
5%

Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paket

77,00€ 81,05€Brez DDV: 70,32€

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE CANIS PLUS - akcijski paket (piščanec + losos + jagnetina)   Hladno stiskana hrana za pse Canis Plus je iz 100..

Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pseCanis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse
ZA OBČUTLJIVE PSE
3 x 5 kg AKCIJSKA CENA
Akcija
5%

Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse

93,62€ 98,55€Brez DDV: 85,50€

HLADNO STISKANA HRANA ZA OBČUTLJIVE PSE CANIS PLUS - akcijski paket (kunec + losos + govedina)   Hladno stiskana hrana za pse Canis Plus je..

Canis Plus popolna mokra hrana piščanec, proso in korenjeCanis Plus popolna mokra hrana piščanec, proso in korenje
URAVNOTEŽEN OBROK
PIŠČANEC, PROSO, KORENČEK

Canis Plus popolna mokra hrana piščanec, proso in korenje

3,15€ Brez DDV: 2,88€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – PIŠČANEC, PROSO in KORENJE   Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hran..

Canis Plus popolna mokra hrana puran, losos in pastinak Canis Plus popolna mokra hrana puran, losos in pastinak
URAVNOTEŽEN OBROK
PURAN, LOSOS, PASTINAK

Canis Plus popolna mokra hrana puran, losos in pastinak

3,25€ Brez DDV: 2,97€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – PURAN, LOSOS in PASTINAK   ​Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hrani..

Canis Plus popolna mokra hrana jagnjetina, buče in jabolkaCanis Plus popolna mokra hrana jagnjetina, buče in jabolka
URAVNOTEŽEN OBROK
JAGNJETINA, BUČE, JABOLKA

Canis Plus popolna mokra hrana jagnjetina, buče in jabolka

3,25€ Brez DDV: 2,97€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – JAGNJETINA, BUČE in JABOLKA   Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hra..

Canis Plus popolna mokra hrana divjačina, ajda in gozdne jagodeCanis Plus popolna mokra hrana divjačina, ajda in gozdne jagode
URAVNOTEŽEN OBROK
DIVJAČINA, AJDA, GOZDNE JAGODE

Canis Plus popolna mokra hrana divjačina, ajda in gozdne jagode

3,25€ Brez DDV: 2,97€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – DIVJAČINA, AJDA in GOZDNE JAGODE   Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki s..

Canis Plus popolna mokra hrana bivol, koromač in hruškeCanis Plus popolna mokra hrana bivol, koromač in hruške
URAVNOTEŽEN OBROK
BIVOL, KOROMAČ, HRUŠKE

Canis Plus popolna mokra hrana bivol, koromač in hruške

3,65€ Brez DDV: 3,33€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – BIVOL, KOROMAČ in HRUŠKE   Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hranij..

Canis Plus popolna mokra hrana kunec, brokoli in marelice Canis Plus popolna mokra hrana kunec, brokoli in marelice
URAVNOTEŽEN OBROK
KUNEC, BROKOLI, MARELICE

Canis Plus popolna mokra hrana kunec, brokoli in marelice

3,65€ Brez DDV: 3,33€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – KUNEC, BROKOLI in MARELICE   Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hran..

Canis Plus popolna mokra hrana BIO puranCanis Plus popolna mokra hrana BIO puran
URAVNOTEŽEN OBROK
BIO PURAN, BUČA, RDEČA PESA
BIO KAKOVOST
DO NADALJNJEGA NEDOBAVLJIVO

Canis Plus popolna mokra hrana BIO puran

3,76€ Brez DDV: 3,43€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus BIO PURAN   Popolna mokra hrana za pse Canis Plus BIO puran v kombinaciji z bučo in rdečo peso: ..

Canis Plus popolna mokra hrana govedina, repa in jabolkoCanis Plus popolna mokra hrana govedina, repa in jabolko
URAVNOTEŽEN OBROK
GOVEDINA, REPA, JABOLKO

Canis Plus popolna mokra hrana govedina, repa in jabolko

3,25€ Brez DDV: 2,97€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – GOVEDINA, REPA in JABOLKO   Popolna mokra hrana za pse je primerna: samostojno hranjenj..

Canis Plus popolna mokra hrana konj, bučke in buča 800gCanis Plus popolna mokra hrana konj, bučke in buča 800g
URAVNOTEŽEN OBROK
KONJ, BUČA, BUČKE

Canis Plus popolna mokra hrana konj, bučke in buča 800g

5,39€ Brez DDV: 4,92€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus - KONJ, BUČKE in BUČA   Popolna mokra hrana za pse Canis Plus konj, bučke in buča je primerna: ..

Canis Plus popolna mokra hrana polak, pastinak in mango 800gCanis Plus popolna mokra hrana polak, pastinak in mango 800g
URAVNOTEŽEN OBROK
POLAK, PASTINAK, MANGO

Canis Plus popolna mokra hrana polak, pastinak in mango 800g

4,76€ Brez DDV: 4,35€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus - POLAK, PASTINAK in MANGO   Popolna mokra hrana za pse Canis Plus polak v kombinaciji s pastinakom i..

Canis Plus 100% račje meso Canis Plus 100% račje meso
DOPOLNILNA HRANA
100% RAČJE MESO

Canis Plus 100% račje meso

3,05€ Brez DDV: 2,79€

Dopolnilna mokra hrana CANIS PLUS 100% RAČJE MESO   Canis Plus 100% račje meso kuhano na pari je primerno: za pse, ki se hranijo z BA..

Canis Plus 100% pašna govedina z zelenimi vampi Canis Plus 100% pašna govedina z zelenimi vampi
DOPOLNILNA HRANA
GOVEDINA Z ZELENIMI VAMPI

Canis Plus 100% pašna govedina z zelenimi vampi

2,90€ Brez DDV: 2,65€

Dopolnilna mokra hrana za pse CANIS PLUS PAŠNA GOVEDINA Z ZELENIMI VAMPI   Dopolnilna mokra hrana za pse iz 100% govejega mesa z zelenimi v..

Canis Plus 100% pašna govedinaCanis Plus 100% pašna govedina
DOPOLNILNA HRANA
100% GOVEJE MESO

Canis Plus 100% pašna govedina

2,90€ Brez DDV: 2,65€

Dopolnilna mokra hrana Canis Plus 100% goveje meso   Dopolnilna mokra hrana za pse, primerna tudi za tiste, ki pse hranijo z BARF metodo. Z..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina
GOVEDINA, BROKOLI, KORENJE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina

3,65€ Brez DDV: 3,33€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – GOVEDINA ​   Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki preferi..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800gCanis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800g
KOZA, BUČKE, BRUSNICE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800g

5,95€ Brez DDV: 5,43€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – KOZA ​   Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki preferirajo..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetinaCanis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetina
JAGNJETINA, PASTINAK, BUČE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetina

3,76€ Brez DDV: 3,43€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – JAGNJETINA ​   Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki prefe..

Klobasa 100% piščančje meso 500 gKlobasa 100% piščančje meso 500 g
100% PIŠČANČJE MESO
DOPOLNILNA HRANA
Novo

Klobasa 100% piščančje meso 500 g

3,40€ Brez DDV: 3,11€

KLOBASA 100 % PIŠČANČJE MESO   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz piščenčjega mišičnega mesa in notran..

Klobasa 100% jagnječje meso 500 gKlobasa 100% jagnječje meso 500 g
100% JAGNJEČJE MESO
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa 100% jagnječje meso 500 g

3,40€ Brez DDV: 3,11€

KLOBASA 100 % JAGNJEČJE MESO   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz jagnječjega mesa. Klobasa vsebuje 10..

Klobasa 100% konjsko meso 500 gKlobasa 100% konjsko meso 500 g
100% KONJSKO MESO
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa 100% konjsko meso 500 g

3,85€ Brez DDV: 3,52€

KLOBASA 100 % KONJSKO MESO   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz konjskega mesa. Klobasa vsebuje 100% m..

Klobasa 100% meso divjačine 500 gKlobasa 100% meso divjačine 500 g
100% MESO DIVJAČINE
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa 100% meso divjačine 500 g

3,85€ Brez DDV: 3,52€

KLOBASA 100 % MESO DIVJAČINE   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz mesa divjačine. Klobasa vsebuje 100%..

Klobasa 100% kozje meso 500 gKlobasa 100% kozje meso 500 g
100% KOZJE MESO
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa 100% kozje meso 500 g

3,95€ Brez DDV: 3,61€

KLOBASA 100 % KOZJE MESO   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz kozjega mesa. Klobasa vsebuje 100% meso,..

Klobasa za pse 100% kunčje meso 500 gKlobasa za pse 100% kunčje meso 500 g
100% KUNČJE MESO
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa za pse 100% kunčje meso 500 g

3,95€ Brez DDV: 3,61€

KLOBASA 100 % MESO KUNCA   Klobasa je sestavljena iz mesa kunca in iz notrajnih organov kunca. Meso kunca in notranji organi so rahlo pokuh..

Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)
Jagnjetina, proso, kozje mleko
URAVNOTEŽEN OBROK

Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)

3,90€ Brez DDV: 3,56€

POPOLNA KLOBASA IZ PAŠNE JAGNJETINE, PROSA IN KOZJEGA MLEKA   Gre za edinstven recept popolne mokre hrane za pse v klobasi. Takšen gurmansk..

Prikazujem 1 od 36 do 36 (1 strani)

HRANA ZA PSE

Naturavetal je naravna in hladno stiskana hrana, ki ne obleži v želodcu psa, ampak se hitro prebavi. S tem želodec psa ni pretirano raztegnjen in obremenjen, saj pes ne porabi preveč energije za prebavo hrane. Hrana ne vsebuje pršic in ostalih potencialnih alergenov (mleko in mlečni izdelki, pšenica, soja, grah, različna dodana barvila, sintetični dodatki, barvila...), ne vsebuje konzervansov, ojačevalcev okusa in polnil. Zdrava, naravna in kvalitetna hrana za pse je temelj pasjega zdravja in dobrega počutja, zato je zelo pomembno s čim bomo svojega psa hranili.

 

Kvalitetne sestavine narekujejo kakovost končnega izdelka

Iz hrane mora vaš pes dobiti vsa hranila; beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe, vlaknine, vitamine in minerale. Količina in kvaliteta posamezne sestavine v pasji hrani narekujeta kakovost končnega izdelka. Pomembno je, da so vse sestavine naravnega izvora, saj le snovi naravnega izvora pasji organizem prepozna in jih na tak način v največji možni meri vsrka v lastne procese. Zelo pomemben je tudi delež mesa, vrsta ogljikovih hidratov in kombinacija zelenjave, sadja in zelišč. Za svojega psa si želimo, da ga hrana obogati s kakovostnimi hranilnimi snovmi, podpre delovanje celotnega organizma, okrepi imunski sistem, poskrbi za urejeno prebavo in sijočo dlako.

 

Kako vem, da je izbrana hrana primerna za mojega psa?

Si to kar ješ! Pri psu ni nič drugače! Zavedati se moramo, da bomo psa več let hranili z izbrano hrano, zato je pomembno, da izberemo takšno, ki je uravnotežena, naravna in bo zagotavljala psu vse hranilne snovi. Naravna in kvalitetna pasja hrana bo poskrbela za energičnost in vitalnost vašega kosmatinca. Hrana mora biti lahko prebavljiva, tako da ne obleži v želodcu psa. Kakovostna hrana iz naravnih sestavin poskrbi za čvrst iztrebek psa, zdrav zadah ter za zdravo kožo in sijočo dlako.

 

KAJ MORA ZDRAVA HRANA ZA PSE NUJNO VSEBOVATI?

Beljakovine so pomembne za pravilno rast in razvoj psa ter so ključni vir energije za pse. Pes ne more sintetizirat vseh aminokislin, zato jih mora nujno dobiti iz hrane (iz mesa in tudi iz hrane rastlinskega izvora). Pomemben je delež mesa in kvaliteta mesa. Naturavetal hrana nudi visok delež mesa in kakovost mesa, ki je ustrezna tudi za prehrano ljudi in nikakor ne vsebuje stranskih živalskih proizvodov. Tudi živali, ki predstavljajo vir mesa v hrani so hranjenje s kakovostno krmo in nikakor z GSO. Zdravo meso pride le od zdravih živali.

Maščobe zagotavljajo energijo, maščobne kisline pa so nujne za ohranjanje zdravja. Zlasti pomembne so nenasičene maščobne kisline, ki so za psa esencialne, kar pomeni, da jih mora zaužiti s hrano. Maščobe so pomembne za presnovo in kožo ter so nepogrešljiva sestavina hormonov. Pomembno je tudi razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami.

Ogljikovi hidrati iz prosa, ovsa, rjavega riža, ajde so zdravi ogljikovi hidrati, ki vsebujejo tudi ogromno vlaknin in psu prav tako nudijo energijo. Čeprav imajo psi kratko črevesje in hitro prebavo, so vlaknine pomembne za uravnoteženo črevesno floro in za preprečevanje zaprtja ali driske. Zaradi kratkega prebavnega trakta psi težje prebavljajo ogljikove hidrate, zato so pri Naturavetalu obdelani po patentiranem postopku kuhanja na pari, tako da se odstranijo vse neprebavljivi deli.

Tako kot ljudje, tudi psi potrebujejo vse vitamine in minerale. Če se psi prehranjujejo z uravnoteženo in zdravo hrano za pse, so zadoščene vse dnevne potrebe po vitaminih in mineralih. Lahko pa vitamine in minerale dodajate k hrani za pse, če želite dodatno okrepiti imunski sistem psa in ga boljše pripravit na stresne situacije. Vlaknine so zelo pomembne za normalno prebavo psa. Pes dobi vlaknine iz sadja, zelenjave, žit, iz kopit, kože z dlako, rogov,… ki jih lahko psu ponudite kot priboljšek. Vlaknine nahranijo bakterije v debelem črevesu in sčistijo črevo. Preveč vlaknin lahko povzroči pline, zaprtje ali drisko.

 

NARAVNA HRANA ZA ODRASLE PSE

Odraslega psa hranite dvakrat do trikrat na dan in vzpostavite določen ritem hranjenja. Psu lahko menjate okus hrane, ampak ne pozabite, da ima pes manj okuševalnih brbončic kot ljudje. Psu okus hrane ni tako zelo pomemben in ni potrebe pri prepogostem menjavanju okusa hrane. Pri hranjenju se držite predpisane tabele, koliko hrane potrebuje vaš pes glede na idealno telesno težo pasme.

 • SUHA HRANA ZA PSE: izbirate lahko med različnimi okusi; piščanec, jagnjetina, govedina, losos in kunec. V ponudbi imamo tudi Sport piščanca s še višjim deležem beljakovin, za bolj aktivne pse in Canis Plus Insectvetal hrano na pse na osnovi žuželk.
 • MOKRA HRANA ZA PSE: izbirate lahko med različnimi okusi v pločevinkah: piščanec, puran+losos, jagnjetina, divjačina, bivol, raca in govedina z vampi. V ponudbi imamo tudi mokro hrano v ovoju (klobase) z okusom jagnjetine, divjačine, konja, kunca in koze.

 

Pločevinka ali mesna klobasa?

Naturavetal mokra hrana je na voljo v obliki pločevink ali mesnih klobas. Pločevinke in mesne klobase so iz kakovostnih sestavin, ki so kuhane na pari v kratkih časovnih intervalih, da se ohranijo hranilne snovi v največji možni meri. Pločevinke so brez BPA premaza in so na voljo v 400 in 800 g pakiranju. Pločevinke so na voljo v številnih okusih in so namenjene samostojnemu hranjenju saj gre za uravnotežene obroke. Mokro hrano pa lahko kombinirate tudi s peleti. Mesne klobase so sestavljene iz mišičnega mesa in notranjih organov, brez dodatka zelenjave. Klobase so le iz enega vira živalskih beljakovin, h katerim morate sami dodati zelenjavno-rastlinski del obroka, da sestavite uravnotežen obrok za psa.

Mesne pasje klobase so zelo primerne za alergike, saj lahko sami sestavite obrok iz točno določenih sestavin, ki jih pes sme uživati. Mesne klobase so tudi idealen priboljšek in pripomoček za šolanje in učenje psa. Okusi mesnih klobas so: 100% konjsko, kozje, jagnječje, divjačinsko in kunčje meso v obliki mesne klobase. Mesna klobasa pašna jagnjetina s kozjim mlekom in prosom je uravnotežen obrok h kateremu ni potrebno vsakodnevno dodajati zelenjave, primerna pa je tudi za mladičke. Pločevinke so v številnih različnih okusih, med katerimi se najdejo tudi okusi primerni za alergike in občutljive pse. Mokra hrana je zagotovo prva izbira pri psih z ledvičnimi težavami in prebavnimi - vnetnimi težavami (gastritis), saj ne vsebuje sintetično dodanih maščob, ampak le maščobe, ki so prisotne v mesu, zato je primerna tudi za kosmatince, ki morajo vzdrževati telesno težo ali izgubiti kakšen kilogram.

 

Kaj pa mladički?

Prvi teden ali prva dva tedna, ko dobimo mladička v nov dom, se držimo režima hranjenja, kot je bil mladiček navajen od prej, da ne povzročimo še večjega šoka. Nato lahko postopoma zamenjamo hrano in spremenimo število obrokov ter količino obrokov. Zavedati se moramo, da sta rutina in red psom zelo pomembna. Hrana za pasje mladiče naj vsebuje večji delež beljakovin in večji delež vitaminov in mineralov v primerjavi s hrano za odrasle pse. Pri mladiču mora biti zamenjava ekstrudirane hrane (briketi) za hladno sitskano hrano (peleti) premišljena in postopna, da ne porušimo že tako občutljive črevesne flore. Mladička hranite vsaj trikrat na dan.

 

Žita: Da ali ne?

Suha hrana brez ogljikovih hidratov ne obstaja. Pasja hrana lahko vsebuje nizko kakovostna žita kot sta pšenica in ječmen, lahko pa vsebuje kakovosten vir ogljikovih hidratov, kot so: polnozrnat riž ali pražita - proso in ajda. Hrana lahko vsebuje tudi stročnice (grah, fižol, leča, soja, kvinoja, čičerika). Po mnenju številnih veterinarjev so stročnice (tudi če so temperaturno obdelane) zelo težko prebavljive in zato jih ni smiselno vsakodnevno vključevati v prehrano psa. Suha hrana pa lahko vsebuje tudi krompir, ki praktično prav posebne hranilne vrednosti za psa nima. Naturavetal suha hrana brez žitaric sta okus lososa in okus govedine, ki vsebujeta proso ali okus kunca, ki vsebuje ajdo. Ajda in proso sta kuhana po patentiranem postopku, tako da so odstranjeni težje prebavljivi deli, hkrati pa se ohranijo hranilne snovi, vitamini, vlaknine in minerali, ki jih pes prejme iz prosa in ajde.

 

Hrana za občutljive pse in pse, ki določenih sestavin ne smejo jesti

Naturavetal ima zelo pestro izbiro hrane, ki je primerna za občutljive in alergične pse. Če pes ni testiran na posamezne prisotne alergene je najbolj smiselno, da na začetku izločite tista živila, ki pri večini psov lahko povzročajo alergije. Najpogosteje so psi alergični na piščanca, govedino, jajca, grah, mleko in mlečne izdelke, pšenico, sojo. Za začetek je najbolj smiselno, da vsa ta našteta živila izločite iz prehrane in se omejite le na eno vrsto hrane (en vir živalskih beljakovin v hrani). Naravna hrana že v osnovi ne vsebuje jajc, mleka, mlečnih izdelkov, graha, soje in pšenice. Prav tako ne vsebuje nobenih konzervansov, barvil in ojačevalcev okusa, ki so prav tako lahko alergeni za psa pa na njih velikokrat sploh ne pomislimo.

 

Nizkokalorična pasja hrana

Za vse pse, ki morajo izgubiti kak kilogram je smiselno, da lastniki izberejo nizkokalorično hrano in striktno nadzirajo količino hrane, ki jo dajejo psu. Naturavetal ni dietna hrana v smislu, da bi bila hrani odvzeta posamezna hranila in bi bila zato nizkokalorična. Pri procesu hladnega stiskanja se ne dodajajo dodatne maščobe, temveč so v hrani prisotne maščobe, ki so naravno prisotne v mesu.

 

BARF PREHRANSKI DODATKI

Prehranski dodatki so primeri za vse pse hranjene po BARF metodi in tudi za pse, ki jih hranimo s peleti ali z mokro hrano. Prehranske dodatke je smiselno dodajati v obdobjih večjega izčrpavanja, povečanega stresa in pri splošni krepitvi imunskega sistema. Naturavetal ponuja naravne prehranske dodatke v obliki prahu (zmleta zelenjava, sadje, začimbe in zelišča), v obliki kosmičev (posušena zelenjava, sadje in začimbe, zrezane na koščke), v obliki kapsul in olja.

 

Poslastice med obroki

Po dobri hrani se priležejo še dobri in zdravi priboljški. Naturavetal priboljški za pse so sušeni na zraku, so naravni in zdravi. Če je poslastic preveč ali, če so priboljški umetni, polni barvil in konzervansov, lahko povzročijo prebavne težave.

Kakšna pakiranja hrane za odrasle pse obstajajo?

Vseh sedem okusov Naturavetal hrane za odrasle pse je pakirano v 1 kg, 5 kg ali 15 kg vreče. Vsi okusi so v vseh pakiranjih na voljo v obliki pravokotnih peletov, dimenzij cca. 2,5 cm x 1,5 cm, razen losos za odrasle pse je izjema. Losos za odrasle pse je na voljo v dveh velikostih, in sicer pravokotne ploščice so na voljo v 1 kg, 5 kg in 15 kg pakiranju, medtem ko so mini svaljki na voljo v 1 kg in 5 kg pakiranju.

Koliko količinsko hraniti psa z Naturavetal hrano?

Na vsaki Naturavetal vreči hrane je razpredelnica, kjer se napisane priporočene količine hrane na dan glede na telesno težo psa. To je priporočena količina izračunana na povprečno aktivnega družinskega psa. Če je pes nadpovprečno aktiven lahko hranite 10% več oziroma, če mora pes shujšati ali je starejši, lahko hranite 10% manj.

Ali Naturavetal hrana vsebuje vse kar pes potrebuje ali je potrebno še kaj dodajati?

Naturavetal hrana za pse je popolna in uravnotežena kar pomeni, da vam k obroku ni potrebno dodajati ničesar. Popolna hrana vsebuje vse esencialne aminokisline, maščobe, vlaknine, zdrave vire ogljikovih hidratov, naravne vitamine in minerale. Izjema je le Naturavetal hrana InsectVetal narejena iz ličink žuželk, ki je dopolnilna hrana, saj vsebuje premalo kalcija.

Imate hrano posebej za pomeranca, nemško dogo, francoskega buldoga,….?

Ne, saj ločevanje hrane glede na pasmo ni smiselno. Vsekakor so določene pasme, ki so bolj podvržene npr.: alergijam, ampak to še ne pomeni, da bodo vsi predstavniki pasme alergiki in se je zato treba že preventivno izogibati določeni hrani. Vsaka pasma (vsak pes) potrebuje kakovostne beljakovine, zdrave maščobe, vlaknine, vitamine in minerale. Če je pes nadpovprečno aktiven se izbere okus hrane, ki vsebuje večji delež maščob, če je pes manj aktiven ali starejši pa se ga hrani količinsko manj. Če je posamezen pes alergičen na določeno sestavino, se ta sestavina preprosti izloči iz prehrane.

Pes ne želi jesti suhe hrane, kaj pa sedaj?

Naturavetal hrana je izjemno ješča, čeprav ne vsebuje nobenih ojačevalcev okusa, se pa vsekakor najdejo psi, ki hrane ne želijo jesti. Razlogi za neješčost so lahko različni. Možno je, da psu pač okus ni všeč, potem zamenjate okus in bi pes moral jesti. Če pes ne želi jesti nobenega okusa je lahko razlog v tem, da je pred tem jedel brikete, ki so vsebovali ogromno soli in sintetičnih dodatkov. Tak kuža potrebuje nekaj časa, da se navadi na naravno hrano Naturavetal. Tudi psi, ki so hranjeni s hrano od mize, ki je začinjena in slana lahko imajo težave z ješčostjo naravnih peletov. Tukaj se je potrebno zavedati, da ni problem v hrani, temveč v načinu prehranjevanja. Soljena hrana in hrana polna ojačevalcev okusov je za psa vsekakor privlačna, ni pa zdrava. Potrebna je sprememba. Psa boste na naravno hrano najlažje navadili z vztrajnostjo. Psu ponudite hrano, v kolikor je ne poje, mu jo odvzamete in ponovno ponudite pri naslednjem obroku. Psa nikakor ne hranite z ničemer drugim, prav tako mu ne dajte nobenih priboljškov. Psi se znajo kakšne 3-4 dni upirati in jesti manj, vendar potem spoznajo, da drugega ne bodo dobili in z veseljem pojedo svoj obrok.

Ali je možno dobiti brezplačni tester?

Seveda. Za vse, ki niste prepričani ali bo vaš kosmatinec jedel Naturavetal hrano, lahko najprej pošljemo vzorec suhe hrane. Izbirate lahko med sedmimi različnimi okusi. Vzorcev mokre hrane in vzorcev priboljškov nimamo.