Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 35 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Hrana za pse

PASJA HRANA Canis Plus

Hrana je temelj in osnova za zdravje, vitalnost in dobro počutje vašega psa. Vsak odgovoren lastnik poskrbi, da se na jedilniku nahaja kvalitetna pasja hrana, ki poskrbi za močan imunski sistem, urejeno prebavo in svetlečo dlako. Canis Plus® Naturavetal hladno stiskana hrana je 100% naravna, zdrava in uravnotežena (popolna) ter na tak način zadovolji vse potrebe psa v vseh življenjskih obdobjih. Z naravno pasjo hrano se prilagodite individualnim in specifičnim potrebam svojega psa ter poskrbite za vnos kakovostnih beljakovin, zdravih maščob in vlaknin ter naravnih vitaminov in mineralov.

 

Pogosta vprašanja in odgovori: PASJA HRANA Canis Plus

Kako naj izberem ustrezno hrano za svojega psa?

V vsakem primeru mora biti pasja hrana brez sintetičnih dodatkov, kot so umetni vitamini ali konzervansi. Izbira hrane za psa je odvisna od različnih dejavnikov, kot je starost psa, stopnja aktivnosti ali individualna zgodovina psa. Prav tako je potrebno upoštevati, če ima pes morda kakšne alergije na posamezno živilo ali, če ima pes občutljiv želodec ali težave s telesno težo. Naturavetal je hladno stiskana hrana za pse, ki je lahko prebavljiva, brez sintetičnih dodatkov. 

Katera hrana je zdrava za pse in katera ne?

Za zdravo hrano je značilno, da ne vsebuje kemičnih dodatkov, kot so sintetični vitamini ali konzervansi, in tudi ne nekakovostnih sestavin, kot so rastlinski ali živalski stranski proizvodi, kot so listi, stebla, kremplji ali perje. Namesto tega zdrava hrana vsebuje prave, naravne sestavine. 

Ali Naturavetal hrana vsebuje vse kar pes potrebuje ali je potrebno še kaj dodajati?

Naturavetal hrana za pse je popolna in uravnotežena kar pomeni, da vam k obroku ni potrebno dodajati ničesar. Popolna hrana vsebuje vse esencialne aminokisline, maščobe, vlaknine, zdrave vire ogljikovih hidratov, naravne vitamine in minerale. Izjema je le Naturavetal hrana InsectVetal narejena iz ličink žuželk, ki je dopolnilna hrana, saj vsebuje premalo kalcija.

Imate hrano posebej za pomeranca, nemško dogo, francoskega buldoga,….?

Ne, saj ločevanje hrane glede na pasmo ni smiselno. Vsekakor so določene pasme, ki so bolj podvržene npr.: alergijam, ampak to še ne pomeni, da bodo vsi predstavniki pasme alergiki in se je zato treba že preventivno izogibati določeni hrani. Vsaka pasma (vsak pes) potrebuje kakovostne beljakovine, zdrave maščobe, vlaknine, vitamine in minerale. Če je pes nadpovprečno aktiven se izbere okus hrane, ki vsebuje večji delež maščob, če je pes manj aktiven ali starejši pa se ga hrani količinsko manj. Če je posamezen pes alergičen na določeno sestavino, se ta sestavina preprosti izloči iz prehrane.

Katera pasja hrana je za zdravstvene težave?

Naravna hrana je prava izbira za večino zdravstvenih težav. Ker se pri psih lahko pojavijo različne težave, vsaka pa ima svoje posebne potrebe, se morate vedno posvetovati z veterinarjem, da ugotovite, za kakšno bolezen gre. Nato se lahko z našimi strokovnjaki pogovorite o hranjenju glede na potrebe vašega psa. Od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 nas lahko pokličete na številko 041 601 417

Koliko količinsko hraniti psa z Naturavetal hrano?

Na vsaki Naturavetal vreči hrane je razpredelnica, kjer se napisane priporočene količine hrane na dan glede na telesno težo psa. To je priporočena količina izračunana na povprečno aktivnega družinskega psa. Če je pes nadpovprečno aktiven lahko hranite 10% več oziroma, če mora pes shujšati ali je starejši, lahko hranite 10% manj.

Ali je možno dobiti brezplačni tester?

Seveda. Za vse, ki niste prepričani ali bo vaš kosmatinec jedel Naturavetal hrano, lahko najprej pošljemo vzorec suhe hrane. Izbirate lahko med sedmimi različnimi okusi. Vzorcev mokre hrane in vzorcev priboljškov nimamo.

 

Prednosti Naturavetal pasje hrane

KAKOVOSTNE SESTAVINE

Kvalitetna pasja hrana Naturavetal je sestavljena izključno iz kakovostnih sestavin, brez stranskih živalskih ali rastlinskih proizvodov. Hrana vsebuje visok delež svežega mesa; med 60 – 70%, odvisno od okusa, ki ga izberete. Popolnoma vse sestavine v hrani so kakovostne, hrana pa je proizvedena v Nemčiji. Hrana je brez glutena, pšenice, soje, krompirja, graha, jajc, mleka in mlečnih izdelkov, brez konzervansov, polnil, barvil in sintetičnih dodatkov.

100% NARAVNA HRANA ZA PSE

Hrana je 100% naravna, izključno z naravnimi vitamini in minerali. Na Naturavetal deklaraciji tako ne boste našli nobenih sintetičnih dodatkov. 100% naravnost pasje hrane omogoča ravno postopek hladnega stiskanja, saj posamezne sestavine niso izpostavljene visokim temperaturam in visokim pritiskom in se na tak način ohranijo tudi temperaturno občutljivi vitamini in jih zato ni potrebno dodajati v sintetični obliki.

POSTOPEK IZDELAVE

Postopek izdelave je proces hladnega stiskanja. Vse vstopne sestavine so obdelane posamično saj s tem zagotavljamo najvišjo možno biorazpoložljivost hranil. Sveže kakovostno meso je posamično posušeno, ajda, proso, polnozrnat riž, so najprej kuhani na pari v kratkih časovnih intervalih in nato posušeni, ločeno je posušena tudi zelenjava in zelišča. Od posameznega okusa hrane je odvisno, ali vsebuje polnozrnat riž, proso ali ajdo. Na koncu so vse sestavine hladno stiskane pri 39°C. Nobena izmed sestavin ni izpostavljena visokim temperaturam, kar pomeni da se beljakovine ohranijo v svoji prvotni obliki in jih takšne organizem psa najboljše izkoristi.

VISOKA PREBAVLJIVOST HRANE

Zaradi proizvodnega postopka, ki omogoča visoko biološko razpoložljivost je izkoristek hranil iz peleta visok, hrana pa je izjemno lahko prebavljiva in ne obremeni prebavila, saj se v želodcu psa ne napihne kot klasični briketi. Zaradi hranilnosti in visoke prebavljivosti, se hranijo količinsko manjši obroki hrane na dan.

ŠIROKA PALETA OKUSOV

Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je na voljo v sedmih različnih okusih. Izbirate lahko med piščancem, jagnjetino, govedino, lososom, kuncem in hrano na osnovi žuželk. Za mladičke sta na voljo dva okusa in sicer piščanec in losos.

Canis Plus piščanecCanis Plus piščanec
Min. 60% delež svežega mesa

Canis Plus piščanec

7,20€ Brez DDV:6,58€

Hrana za pse CANIS PLUS PIŠČANEC   Hrana za pse Canis Plus z okusom piščanca je iz 100% naravnih sestavin za uravnoteženo popolno in zdravo..

Canis Plus jagnjetinaCanis Plus jagnjetina
Min. 60% delež svežega mesa
Primerno tudi za alergike

Canis Plus jagnjetina

7,80€ Brez DDV:7,12€

Hrana za pse CANIS PLUS JAGNJETINA   Hrana za pse Canis Plus jagnjetina je 100% naravna hrana za pse. Popolna hrana za pse vsebuje min. 60%..

Canis Plus govedinaCanis Plus govedina
Za občutljive pse
Primerno tudi za športne pse

Canis Plus govedina

8,35€ Brez DDV:7,63€

Hrana za pse CANIS PLUS GOVEDINA   Canis Plus govedina je hladno stiskana hrana, primerna tudi za občutljive pse zaradi visokokakovostnega ..

Canis Plus lososCanis Plus losos
Min. 60% delež svežega mesa
Hipoalergena hrana

Canis Plus losos

8,55€ Brez DDV:7,81€

Hrana za pse CANIS PLUS LOSOS - hladno stiskana hrana za občutljive pse in za pse, ki trpijo zaradi različnih zdravstvenih težav   Naturave..

Canis Plus kunecCanis Plus kunec
Min. 60% delež svežega mesa
Občutljivi psi, alergije

Canis Plus kunec

10,40€ Brez DDV:9,50€

CANIS PLUS KUNEC - Hladno stiskana hrana za zelo občutljive pse in pse, ki trpijo zaradi alergij   Naturavetal Canis Plus kunec je pos..

Canis Plus Sport Canis Plus Sport
Min. 70% delež svežega mesa
Za športne in delovne pse

Canis Plus Sport

66,50€ Brez DDV:60,73€

Hrana za pse CANIS PLUS SPORT - za zelo športno aktivne in delovne pse   Hladno stiskana hrana za pse Sport je popolna hrana z dodatnim del..

Canis Plus InsectVetalCanis Plus InsectVetal
Hrana iz ličink žuželk
Primerno tudi za alergike

Canis Plus InsectVetal

10,25€ Brez DDV:9,36€

Hrana za pse z insekti Canis Plus® InsectVetal®   Naturavetal insektna hrana za pse InsectVetal je popolnoma naravna in hladno stis..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus lososHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos
Mladiči & Mladi psi
Primerno tudi za alergike

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos

9,30€ Brez DDV:8,49€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS losos   Popolna hladno stiskana hrana za mladiče in mlade pse z okusom lososa z večjim delež..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)
Mladiči&Mladi psi
Primerno tudi za alergike
MALI PELETI
Novo

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)

9,30€ Brez DDV:8,49€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus losos (mali peleti)   Naša preizkušena receptura hrane z lososom, prilagojena potrebam mladi..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanecHrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec

7,90€ Brez DDV:7,21€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem mesa, maščob ..

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)
MLADIČKI & MLADI PSI
MIN. 65% MESA
MALI PELETI
Novo

Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)

7,90€ Brez DDV:7,21€

Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec mali peleti   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem m..

Canis Plus piščanec mali peletiCanis Plus piščanec mali peleti
Min. 60% svežega mesa
MALI PELETI
Novo

Canis Plus piščanec mali peleti

7,20€ Brez DDV:6,58€

Canis Plus piščanec mali peleti   Suha hrana Canis Plus® piščanec je naša posebno kakovostna, hladno stiskana klasična hrana. Zaradi sv..

Canis Plus jagnjetina mali peletiCanis Plus jagnjetina mali peleti
Min. 60% svežega mesa
Primerno tudi za alergike
MALI PELETI
Novo

Canis Plus jagnjetina mali peleti

7,80€ Brez DDV:7,12€

Canis Plus jagnjetina mali peleti   Suha hladno stiskana hrana Canis Plus® jagnjetina je popolna hrana za odrasle pse. Kakovostna jagnj..

Canis Plus govedina mali peletiCanis Plus govedina mali peleti
Za občutljive pse
Primerno tudi za športne pse
MALI PELETI
Novo

Canis Plus govedina mali peleti

8,35€ Brez DDV:7,63€

Canis Plus govedina mali peleti   Suha hrana Canis Plus® govedina je visoko kakovostna, hladno stiskana popolna hrana s klasično sestav..

Naturavetal merilni lončekNaturavetal merilni lonček

Naturavetal merilni lonček

0,99€ Brez DDV:0,81€

Naturavetal merilni lonček Prava izbira hrane za pse ima odločilen vpliv na zdravje vašega psa, zato je vsa Naturavetal hrana za pse proizvedena s ..

Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paketCanis Plus 3 x 5 kg akcijski paket
3 x 5 kg akcijska cena
Akcija
5%

Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paket

77,00€ 81,05€ Brez DDV:70,32€

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE CANIS PLUS - akcijski paket (piščanec + losos + jagnetina)   Hladno stiskana hrana za pse Canis Plus je iz 100..

Canis Plus popolna mokra hrana piščanec, proso in korenjeCanis Plus popolna mokra hrana piščanec, proso in korenje
URAVNOTEŽEN OBROK
PIŠČANEC, PROSO, KORENČEK

Canis Plus popolna mokra hrana piščanec, proso in korenje

3,15€ Brez DDV:2,88€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – PIŠČANEC, PROSO in KORENJE   Popolna mokra Canis Plus piščanec s proseno kašo in korenčkom je..

Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pseCanis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse
ZA OBČUTLJIVE PSE
3 x 5 kg AKCIJSKA CENA
Akcija
5%

Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse

93,62€ 98,55€ Brez DDV:85,50€

HLADNO STISKANA HRANA ZA OBČUTLJIVE PSE CANIS PLUS - akcijski paket (kunec + losos + govedina)   Hladno stiskana hrana za pse Canis Plus je..

Canis Plus popolna mokra hrana puran, losos in pastinak Canis Plus popolna mokra hrana puran, losos in pastinak
URAVNOTEŽEN OBROK
PURAN, LOSOS, PASTINAK

Canis Plus popolna mokra hrana puran, losos in pastinak

3,25€ Brez DDV:2,97€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – PURAN, LOSOS in PASTINAK   Popolna mokra hrana Canis Plus puran, losos in pastinak je sočen i..

Canis Plus popolna mokra hrana jagnjetina, buče in jabolkaCanis Plus popolna mokra hrana jagnjetina, buče in jabolka
URAVNOTEŽEN OBROK
JAGNJETINA, BUČE, JABOLKA

Canis Plus popolna mokra hrana jagnjetina, buče in jabolka

3,25€ Brez DDV:2,97€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – JAGNJETINA, BUČE in JABOLKA   Canis Plus jagnjetina, buče in jabolko je nežen obrok, primeren..

Canis Plus popolna mokra hrana divjačina, ajda in gozdne jagodeCanis Plus popolna mokra hrana divjačina, ajda in gozdne jagode
URAVNOTEŽEN OBROK
DIVJAČINA, AJDA, GOZDNE JAGODE

Canis Plus popolna mokra hrana divjačina, ajda in gozdne jagode

3,25€ Brez DDV:2,97€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – DIVJAČINA, AJDA in GOZDNE JAGODE   Popolni meni Canis Plus divjačina z ajdo in gozdnimi sadež..

Canis Plus popolna mokra hrana bivol, koromač in hruškeCanis Plus popolna mokra hrana bivol, koromač in hruške
URAVNOTEŽEN OBROK
BIVOL, KOROMAČ, HRUŠKE

Canis Plus popolna mokra hrana bivol, koromač in hruške

3,65€ Brez DDV:3,33€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – BIVOL, KOROMAČ in HRUŠKE   Canis Plus bivol s koromačem in hruško je še posebej priporočljiv ..

Canis Plus popolna mokra hrana kunec, brokoli in marelice Canis Plus popolna mokra hrana kunec, brokoli in marelice
URAVNOTEŽEN OBROK
KUNEC, BROKOLI, MARELICE

Canis Plus popolna mokra hrana kunec, brokoli in marelice

3,65€ Brez DDV:3,33€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – KUNEC, BROKOLI in MARELICE   Canis Plus kunec je obrok za prave pasje gurmane. Nežno kunčje m..

Canis Plus popolna mokra hrana BIO puranCanis Plus popolna mokra hrana BIO puran
URAVNOTEŽEN OBROK
BIO PURAN, BUČA, RDEČA PESA
BIO KAKOVOST
DO NADALJNJEGA NEDOBAVLJIVO

Canis Plus popolna mokra hrana BIO puran

3,76€ Brez DDV:3,43€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus BIO PURAN   Popolna mokra hrana za pse Canis Plus BIO puran v kombinaciji z bučo in rdečo peso: ..

Canis Plus popolna mokra hrana govedina, repa in jabolkoCanis Plus popolna mokra hrana govedina, repa in jabolko
URAVNOTEŽEN OBROK
GOVEDINA, REPA, JABOLKO

Canis Plus popolna mokra hrana govedina, repa in jabolko

3,25€ Brez DDV:2,97€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – GOVEDINA, REPA in JABOLKO   Canis Plus mokra hrana vsebuje kakovostno goveje meso in neočišče..

Canis Plus popolna mokra hrana konj, bučke in bučaCanis Plus popolna mokra hrana konj, bučke in buča
URAVNOTEŽEN OBROK
KONJ, BUČA, BUČKE

Canis Plus popolna mokra hrana konj, bučke in buča

3,65€ Brez DDV:3,33€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus - KONJ, BUČKE in BUČA   Canis Plus popoln meni s konjem, bučkami in bučo je še posebej priporočljiv z..

Canis Plus popolna mokra hrana polak, pastinak in mangoCanis Plus popolna mokra hrana polak, pastinak in mango
URAVNOTEŽEN OBROK
POLAK, PASTINAK, MANGO

Canis Plus popolna mokra hrana polak, pastinak in mango

3,15€ Brez DDV:2,88€

Popolna mokra hrana za pse Canis Plus - POLAK, PASTINAK in MANGO   Popoln obrok polak s pastinakom in mangom bo poskrbel za morsko raznovrs..

Canis Plus 100% račje meso Canis Plus 100% račje meso
DOPOLNILNA HRANA
100% RAČJE MESO

Canis Plus 100% račje meso

3,05€ Brez DDV:2,79€

Dopolnilna mokra hrana CANIS PLUS 100% RAČJE MESO   Naša hrana Canis Plus® račje meso brez žit vsebuje 100 % račje meso in notranje org..

Canis Plus 100% govedina z zelenimi vampi Canis Plus 100% govedina z zelenimi vampi
DOPOLNILNA HRANA
GOVEDINA Z ZELENIMI VAMPI

Canis Plus 100% govedina z zelenimi vampi

2,90€ Brez DDV:2,65€

Dopolnilna mokra hrana za pse CANIS PLUS GOVEDINA Z ZELENIMI VAMPI   Canis Plus® kakovostno goveje meso z zelenimi vampi v pločevinki b..

Canis Plus 100% govedinaCanis Plus 100% govedina
DOPOLNILNA HRANA
100% GOVEJE MESO

Canis Plus 100% govedina

2,90€ Brez DDV:2,65€

Dopolnilna mokra hrana Canis Plus 100% goveje meso   Dopolnilna mokra hrana za pse, primerna tudi za tiste, ki pse hranijo z BARF metodo al..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina
GOVEDINA, BROKOLI, KORENJE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče govedina

3,65€ Brez DDV:3,33€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – GOVEDINA ​   Canis Plus mokra hrana govedina za mladičke ima klasično sestavo; krepka gov..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800gCanis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800g
KOZA, BUČKE, BRUSNICE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče koza 800g

5,95€ Brez DDV:5,43€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – KOZA ​   Canis Plus koza za mladičke je še posebej priporočljiva za alergike in občutljiv..

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetinaCanis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetina
JAGNJETINA, PASTINAK, BUČE
URAVNOTEŽEN OBROK
Mladički & mladi psi

Canis Plus popolna mokra hrana za mladiče jagnjetina

3,76€ Brez DDV:3,43€

Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – JAGNJETINA ​   Mokra hrana za mladiče Canis Plus jagnjetina je izjemno nežna formulacija ..

Klobasa 100% piščančje meso 500 gKlobasa 100% piščančje meso 500 g
100% PIŠČANČJE MESO
DOPOLNILNA HRANA
Novo

Klobasa 100% piščančje meso 500 g

3,40€ Brez DDV:3,11€

KLOBASA 100 % PIŠČANČJE MESO   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz piščančjega mišičnega mesa in notran..

Klobasa 100% jagnječje meso 500 gKlobasa 100% jagnječje meso 500 g
100% JAGNJEČJE MESO
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa 100% jagnječje meso 500 g

3,40€ Brez DDV:3,11€

KLOBASA 100 % JAGNJEČJE MESO   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz jagnječjega mesa. Klobasa vsebuje 10..

Klobasa 100% konjsko meso 500 gKlobasa 100% konjsko meso 500 g
100% KONJSKO MESO
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa 100% konjsko meso 500 g

3,85€ Brez DDV:3,52€

KLOBASA 100 % KONJSKO MESO   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz konjskega mesa. Klobasa vsebuje 100% m..

Klobasa 100% meso divjačine 500 gKlobasa 100% meso divjačine 500 g
100% MESO DIVJAČINE
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa 100% meso divjačine 500 g

3,85€ Brez DDV:3,52€

KLOBASA 100 % MESO DIVJAČINE   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz mesa divjačine. Klobasa vsebuje 100%..

Klobasa 100% kozje meso 500 gKlobasa 100% kozje meso 500 g
100% KOZJE MESO
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa 100% kozje meso 500 g

3,95€ Brez DDV:3,61€

KLOBASA 100 % KOZJE MESO   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz kozjega mesa. Klobasa vsebuje 100% meso,..

Klobasa za pse 100% kunčje meso 500 gKlobasa za pse 100% kunčje meso 500 g
100% KUNČJE MESO
DOPOLNILNA HRANA

Klobasa za pse 100% kunčje meso 500 g

3,95€ Brez DDV:3,61€

KLOBASA 100 % MESO KUNCA   Klobasa je sestavljena iz mesa kunca in iz notrajnih organov kunca. Meso kunca in notranji organi so rahlo pokuh..

Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)
Jagnjetina, proso, kozje mleko
URAVNOTEŽEN OBROK

Klobasa iz pašne jagnjetine 500 g (popoln obrok)

3,90€ Brez DDV:3,56€

POPOLNA KLOBASA IZ PAŠNE JAGNJETINE, PROSA IN KOZJEGA MLEKA   Gre za edinstven recept popolne mokre hrane za pse v klobasi. Takšen gurmansk..

Prikazujem 1 od 40 do 40 (1 strani)

Naravna pasja hrana: Vrsti primerna hrana

Psi bogatijo naša življenja in nam dajejo toliko veselja. Pes je naš zvesti spremljevalec v vseh okoliščinah, družinski član in najboljši prijatelj. Seveda želimo prijatelju le najboljše, kar vključuje tudi optimalno uravnoteženo in zdravo hrano. Za najboljše pasje življenje, se lastniki osredotočamo na dobre stvari, ki živalim omogočajo, da so zdrave in srečne. Zdrava pasja hrana pomeni zdravega psa in posledično srečnega človeka. Toda vsa hrana ni enaka! Razlike v kakovosti posameznih surovin in proizvodnih postopkov so precejšnje in vsekakor lahko vplivajo na zdravje naših štirinožnih prijateljev. Številne bolezni so genetsko pogojene, vendar jih velik del temelji na okoljskih dejavnikih, pri katerih ima prehrana odločilno vlogo.

Vedno več alergij, težav s sklepi, težav s kožo in dlako, različnih vrst raka, bolezni prebavil, ledvic in jeter ter prebavnih motenj je zagotovo povezanih z nezdravo hrano. Zlasti pri občutljivih psih in številnih alergijah mora lastnik poiskati hrano, ki ne vsebuje najpogostejših alergenov. Pri tem je priporočljivo izbrati hrano z brezglutensko formulo in hrano, ki vsebuje le en vir beljakovin (monoproteinska pasja hrana). Točno takšna je Canis Plus pasja hrana, ki jo priporočajo tudi številni veterinarji in veterinarski terapevti.

Porast števila psov z vedenjskimi težavami ni vedno posledica nepravilne vzreje in vzgoje, temveč je odgovor na preveliko količino kemikalij v hrani, saj lahko nevrotoksične snovi v sintetičnih konzervansih spremenijo vedenje psov. Kakovostna pasja hrana neposredno vpliva na zdravje in vitalnost psa. Poleg tega mora biološko primerna pasja hrana ustrezati naravnemu načinu življenja živali. Prehrana, prilagojena posameznikovim potrebam in življenjskim razmeram, je temelj za dolgo in vitalno življenje. Zato velja naslednje: če psa hranite v skladu z njegovo naravo in na zdrav način, se vam bo vaš štirinožni prijatelj zahvalil z vitalnostjo in zdravim organizmom. Kar hranite svojemu psu, ima velik vpliv na njegovo zdravje in dobro počutje, ker vsa pasja hrana ni enaka.

Različni recepti včasih vsebujejo več mesa, včasih več žita in pogosto sintetične dodatke. Ni vsaka pasja hrana zdrava in vrsti primerna, med posameznimi proizvajalci so ogromne razlike. Pri Naturavetalu smo zato prepričani, da je naravna pasja hrana najboljša, ker je sestavljena izključno iz naravnih sestavin. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kaj točno pomeni naravna pasja hrana, katere snovi v njej nimajo mesta in kako vašemu psu koristi naravno zdrava pasja hrana!

 

Naravno - kaj to pomeni?

Če je nekaj naravno, pripada naravi, se pojavlja v naravi in/ali izhaja iz naravnih zakonov. Pomembno je tudi, da je nekaj naravnega zraslo v naravi in ni bilo umetno pridelano v laboratoriju. Za naravno pasjo hrano ta opredelitev pomeni, da je sestavljena iz sestavin, ki so bile nespremenjene vzete iz narave. Niti živalske niti rastlinske sestavine niso bile gensko spremenjene ali pa so bile njihove lastnosti spremenjene s sintetičnimi snovmi. Obdelava teh naravnih sestavin zahteva največjo skrbnost. Če se na primer med proizvodnjo suhe hrane sestavine preveč segrejejo, kot je to značilno za ekstrudirano pasjo hrano (briketi), se lahko izgubijo vitamini in hranilne snovi. Neizogibno jih je nato treba nadomestiti z umetnimi dodatki.

Takšna nenaravna pasja hrana lahko v pasjem želodcu nabrekne in povzroči presnovne motnje in je povsem v nasprotju z naravo. Naravna pasja hrana vsebuje točno to, kar je v skladu z naravo in kar štirinožni prijatelj potrebuje za hranjenje, prilagojeno njegovi vrsti. Meso je zato najpomembnejša sestavina. Za razliko od mačk, psi niso izključno mesojedi, vendar je glavna sestavina njihove prehrane živalska. Izvor te vrste prehrane je v volku: Žre svoj plen s kožo in dlako.

To vključuje tudi vsebino želodca, ki je pri rastlinojedih živalih sestavljena iz rastlinskih sestavin. Naravna pasja hrana mora zato poleg veliko mesa vsebovati tudi sadje, zelenjavo, zelišča in/ali kalčke, da je hrana uravnotežena in primerna za posamezno vrsto. Upoštevajte: ne divji volk ne udomačeni pes ne bi niti pomislil, da bi na pšeničnem polju odtrgal posamezna stebla, da bi si privoščil kosilo. Zato prevelika količina žita ne sodi v naravno pasjo hrano.

 

Kakšna je resnica o "slabih žitih"?

Visoka vsebnost žit, kot so pšenica, rž ali ječmen, nima mesta v visokokakovostni pasji hrani. Zrnje vsebuje veliko energije, vitamine, minerale in elemente v sledovih. Če pa razmerje ni pravo ali če so predelani rastlinski stranski proizvodi, kot so korenine ali olupki, to ni kakovostna pasja hrana. Poleg tega so številni psi alergični na različne vrste žit ali ne prenašajo glutena, ki ga vsebujejo žita. Zato se Naturavetal že od nekdaj izogiba žitom, ki vsebujejo gluten. Nepredelano žito je težko prebavljivo - ne povzroča le kratkotrajnega zaprtja ali driske, ampak lahko povzroči tudi dolgoročne bolezni prebavil in drugih organov. Preveč žita pa lahko povzroči tudi drisko in kronične bolezni psov, saj na primer poškoduje ledvice.

Naturavetal se zato zanaša predvsem na zdrobljena pražita, kot sta proso in ajda, ki dragoceno prispevajo k kakovosti hrane. Riž, proso in ajda, ki jih uporabljamo v naši ponudbi, prihajajo iz EU in so pridelana v skladu z zakonskimi standardi. Uporabljamo samo riž, proso in ajdo, ki niso gensko spremenjeni. Vendar pa ne moremo zagotoviti, da so 100-odstotno brez GSO, saj lahko okoljski dejavniki in transportne poti povzročijo manjše onesnaženje, ki se mu danes žal nihče ne more izogniti.

Zrna, pražita in ajda, ki jih uporabljamo v naši hrani Canis Plus®, so testirana v skladu z najstrožjimi merili kakovosti in so predelana po patentiranem postopkom kuhanja na pari. To pomeni, da jih pes lahko optimalno izkoristi in da zagotavljajo širok nabor hranilnih snovi kot dodatek mesu, zelenjavi, sadju in zeliščem. Med strogim nadzorom kakovosti surovine večkrat očistimo, tako da ostanejo le dragocena zrna, ki se uporabijo za proizvodnjo naše hladno stiskane hrane. Zato se slabši rastlinski stranski proizvodi, kot so stebla ali listi, izločijo že med nadzorom kakovosti. Strogo se spremlja tudi vsebnost mikrotoksinov, vključno z aflatoksini.

Suha hrana brez ogljikovih hidratov ne obstaja. Pasja hrana lahko vsebuje nizko kakovostna žita kot sta pšenica in ječmen, lahko pa vsebuje kakovosten vir ogljikovih hidratov, kot so: polnozrnat riž ali pražita - proso in ajda. Hrana lahko vsebuje tudi stročnice (grah, fižol, leča, soja, kvinoja, čičerika). Po mnenju številnih veterinarjev so stročnice (tudi če so temperaturno obdelane) zelo težko prebavljive in zato jih ni smiselno vsakodnevno vključevati v prehrano psa. Suha hrana pa lahko vsebuje tudi krompir, ki praktično prav posebne hranilne vrednosti za psa nima. Naturavetal suha hrana brez žitaric sta okus lososa in okus govedine, ki vsebujeta proso ali okus kunca, ki vsebuje ajdo. Ajda in proso sta kuhana po patentiranem postopku, tako da so odstranjeni težje prebavljivi deli, hkrati pa se ohranijo hranilne snovi, vitamini, vlaknine in minerali, ki jih pes prejme iz prosa in ajde.

 

Monoproteinska pasja hrana

Če pogledamo volka kot divjega sorodnika psa, nam hitro postane jasno, zakaj naravni način prehranjevanja ustreza le enemu viru živalskih beljakovin na obrok. Volk si za plen izbere določeno žival. Ne glede na to, ali gre za jelena ali zajca - v obeh primerih v želodcu ne bo mesa drugih živali. Ne jeleni ne zajci niso mesojedi, ampak se prehranjujejo s travo ali zelišči. Tako tudi volk uživa samo meso ulovljenega plena in se prehranjuje z eno samo vrsto živalskih beljakovin. Naturavetal je prilagojen naravnemu vedenju in preferencam, zato tudi naša hladno stiskana suha hrana temelji na enem samem viru živalskih beljakovin. Večina receptov mokre hrane prav tako temelji na eni beljakovini, vendar so na voljo tudi 3 različice za neobčutljive gurmane, ki temeljijo na različnih, lahko prebavljivih virih živalskih beljakovin.

 

Najboljša pasja hrana je naravna in kvalitetna

Zdrava, naravna in kvalitetna pasja hrana je temelj pasjega zdravja in dobrega počutja, zato je zelo pomembno s čim bomo svojega psa hranili. Osnova za naravno pasjo hrano je prvovrstna kakovost surovin. Naturavetal uporablja le čiste, visokokakovostne sestavine in jih pripravlja v nežnih proizvodnih postopkih. Na ta način se ohranijo vsi naravni vitamini, ki so za psa prebavljivi. Seveda ne uporabljamo gensko spremenjenih sestavin ali poceni polnil, kot so pšenica, soja, mlečni izdelki, sladkor v obliki pese ali melase. Sintetični vitamini ali ojačevalci okusa ter konzervansi prav tako nimajo mesta v naravni pasji hrani. To ima številne prednosti za zdravje psa. Če izberete naravno pasjo hrano, aktivno prispevate k ohranjanju zdravja svojega ljubljenčka!

Naturavetal je naravna in hladno stiskana hrana, ki ne obleži v želodcu psa, ampak se hitro prebavi. S tem želodec psa ni pretirano raztegnjen in obremenjen, saj pes ne porabi preveč energije za prebavo hrane. Hrana ne vsebuje pršic in ostalih potencialnih alergenov (mleko in mlečni izdelki, pšenica, soja, grah, različna dodana barvila, sintetični dodatki, barvila...), ne vsebuje konzervansov, ojačevalcev okusa in polnil. Zdrava, naravna in kvalitetna hrana za pse je temelj pasjega zdravja in dobrega počutja, zato je zelo pomembno s čim bomo svojega psa hranili.

Popolna pasja hrana Naturavetal Canis Plus®

 •  Nežno hladno stiskana, bogata popolna hrana, ki v želodcu ne nabrekne
 • Več kot 60 % vsebnost svežega mesa ali rib pred sušenjem
 • Monoproteinska pasja hrana z enim samim virom živalskih beljakovin iz lososa, piščanca, jagnjetine, govedine ali kunčjega mesa
 •  dragocene esencialne maščobne kisline iz lososovega olja, goveje ali kokosove maščobe
 • Brez glutena, lahko prebavljiv recept
 • Vitamini in minerali naravnega izvora
 • S kompleksom alg in zelišč DogProMin
 • Pristna, hranljiva kaljena semena golega ovsa, rjavega prosa, ajde ali fižola mungo
 • Lahko se kombinira s popolnimi obroki Canis Plus®, pločevinkami s čistim mesom Canis Plus® ali mesnimi zvitki (klobase) z dodatki ali BARF
 • Brez polnil in nekakovostnih stranskih proizvodov, kot so perja, kremplji ali rogovje
 • Brez dodanih barvil, arom in konzervansov
 • Brez ojačevalcev okusa
 • Brez sintetičnih veziv
 • Brez soje, pšenice in mlečnih izdelkov
 • Brez krompirja in graha
 • Okolju prijazna embalaža
 • Zagotavljanje kakovosti z laboratorijskimi analizami

 

Rastlinski stranski proizvodi so lupine oreščkov, korenine, slama, celuloza, sladkorna pesina pulpa in melasa (nadomestki sladkorja). Živalski stranski proizvodi so lahko perje, kremplji, kljunčki ali kopita. Obe kategoriji skrivata odpadne proizvode, ki se uporabljajo kot poceni polnilo. Zato pri nekakovostni pasji hrani pogosto niso navedene dejanske sestavine, temveč rastlinski ali živalski stranski proizvodi. Naturavetal hladno stiskana pasja hrana je v devetih različnih okusih, Naturavetal mokra pasja hrana pa kar v 21. različnih okusih. Določeni menijo so zelo primerni tudi za občutljive pse in za alergike.

Iz hrane mora vaš pes dobiti vsa hranila; beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe, vlaknine, vitamine in minerale. Količina in kvaliteta posamezne sestavine v pasji hrani narekujeta kakovost končnega izdelka. Pomembno je, da so vse sestavine naravnega izvora, saj le snovi naravnega izvora pasji organizem prepozna in jih na tak način v največji možni meri vsrka v lastne procese. Zelo pomemben je tudi delež mesa, vrsta ogljikovih hidratov in kombinacija zelenjave, sadja in zelišč. Za svojega psa si želimo, da ga hrana obogati s kakovostnimi hranilnimi snovmi, podpre delovanje celotnega organizma, okrepi imunski sistem, poskrbi za urejeno prebavo in sijočo dlako.

 

KAJ MORA ZDRAVA PASJA HRANA NUJNO VSEBOVATI?

Beljakovine so pomembne za pravilno rast in razvoj psa ter so ključni vir energije za pse. Pes ne more sintetizirat vseh aminokislin, zato jih mora nujno dobiti iz hrane (iz mesa in tudi iz hrane rastlinskega izvora). Pomemben je delež mesa in kvaliteta mesa. Naturavetal hrana nudi visok delež mesa in kakovost mesa, ki je ustrezna tudi za prehrano ljudi in nikakor ne vsebuje stranskih živalskih proizvodov. Tudi živali, ki predstavljajo vir mesa v hrani so hranjenje s kakovostno krmo. Zdravo meso pride le od zdravih živali.

Maščobe zagotavljajo energijo, maščobne kisline pa so nujne za ohranjanje zdravja. Zlasti pomembne so nenasičene maščobne kisline, ki so za psa esencialne, kar pomeni, da jih mora zaužiti s hrano. Maščobe so pomembne za presnovo in kožo ter so nepogrešljiva sestavina hormonov. Pomembno je tudi razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami.

Ogljikovi hidrati iz prosa, ovsa, rjavega riža, ajde so zdravi ogljikovi hidrati, ki vsebujejo tudi ogromno vlaknin in psu prav tako nudijo energijo. Čeprav imajo psi kratko črevesje in hitro prebavo, so vlaknine pomembne za uravnoteženo črevesno floro in za preprečevanje zaprtja ali driske. Zaradi kratkega prebavnega trakta psi težje prebavljajo ogljikove hidrate, zato so pri Naturavetalu obdelani po patentiranem postopku kuhanja na pari, tako da se odstranijo vse neprebavljivi deli.

Tako kot ljudje, tudi psi potrebujejo vse vitamine in minerale. Če se psi prehranjujejo z uravnoteženo in zdravo hrano za pse, so zadoščene vse dnevne potrebe po vitaminih in mineralih. Lahko pa vitamine in minerale dodajate k hrani za pse, če želite dodatno okrepiti imunski sistem psa in ga boljše pripravit na stresne situacije. Vlaknine so zelo pomembne za normalno prebavo psa. Pes dobi vlaknine iz sadja, zelenjave, žit, iz kopit, kože z dlako, rogov,… ki jih lahko psu ponudite kot priboljšek. Vlaknine nahranijo bakterije v debelem črevesu in sčistijo črevo. Preveč vlaknin lahko povzroči pline, zaprtje ali drisko.

 

NARAVNA PASJA HRANA ZA ODRASLE PSE

Odraslega psa hranite dvakrat do trikrat na dan in vzpostavite določen ritem hranjenja. Psu lahko menjate okus hrane, ampak ne pozabite, da ima pes manj okuševalnih brbončic kot ljudje. Psu okus hrane ni tako zelo pomemben in ni potrebe pri prepogostem menjavanju okusa hrane. Pri hranjenju se držite predpisane tabele, koliko hrane potrebuje vaš pes glede na idealno telesno težo pasme.

 • SUHA HRANA ZA PSE: izbirate lahko med različnimi okusi; piščanec, jagnjetina, govedina, losos in kunec. V ponudbi imamo tudi Sport piščanca s še višjim deležem beljakovin, za bolj aktivne pse in Canis Plus Insectvetal hrano na pse na osnovi žuželk.
 • MOKRA HRANA ZA PSE: izbirate lahko med različnimi okusi v pločevinkah: piščanec, puran+losos, jagnjetina, divjačina, bivol, raca in govedina z vampi. V ponudbi imamo tudi mokro hrano v ovoju (klobase) z okusom jagnjetine, divjačine, konja, kunca in koze.

 

Kaj pa mladički?

Prvi teden ali prva dva tedna, ko dobimo mladička v nov dom, se držimo režima hranjenja, kot je bil mladiček navajen od prej, da ne povzročimo še večjega šoka. Nato lahko postopoma zamenjamo hrano in spremenimo število obrokov ter količino obrokov. Zavedati se moramo, da sta rutina in red psom zelo pomembna. Hrana za pasje mladiče naj vsebuje večji delež beljakovin in večji delež vitaminov in mineralov v primerjavi s hrano za odrasle pse. Pri mladiču mora biti zamenjava ekstrudirane hrane (briketi) za hladno sitskano hrano (peleti) premišljena in postopna, da ne porušimo že tako občutljive črevesne flore. Mladička hranite vsaj trikrat na dan.

 

Pločevinka ali mesna klobasa?

Naturavetal mokra hrana je na voljo v obliki pločevink ali mesnih klobas. Pločevinke in mesne klobase so iz kakovostnih sestavin, ki so kuhane na pari v kratkih časovnih intervalih, da se ohranijo hranilne snovi v največji možni meri. Pločevinke so na voljo v 400 in 800 g pakiranju. Pločevinke so na voljo v številnih okusih in so namenjene samostojnemu hranjenju saj gre za uravnotežene obroke. Mokro hrano pa lahko kombinirate tudi s peleti. Mesne klobase so sestavljene iz mišičnega mesa in notranjih organov, brez dodatka zelenjave. Klobase so le iz enega vira živalskih beljakovin, h katerim morate sami dodati zelenjavno-rastlinski del obroka, da sestavite uravnotežen obrok za psa.

Mesne pasje klobase so zelo primerne za alergike, saj lahko sami sestavite obrok iz točno določenih sestavin, ki jih pes sme uživati. Mesne klobase so tudi idealen priboljšek in pripomoček za šolanje in učenje psa. Okusi mesnih klobas so: 100% konjsko, kozje, jagnječje, divjačinsko in kunčje meso v obliki mesne klobase. Mesna klobasa pašna jagnjetina s kozjim mlekom in prosom je uravnotežen obrok h kateremu ni potrebno vsakodnevno dodajati zelenjave, primerna pa je tudi za mladičke. Pločevinke so v številnih različnih okusih, med katerimi se najdejo tudi okusi primerni za alergike in občutljive pse. Mokra hrana je zagotovo prva izbira pri psih z ledvičnimi težavami in prebavnimi - vnetnimi težavami (gastritis), saj ne vsebuje sintetično dodanih maščob, ampak le maščobe, ki so prisotne v mesu, zato je primerna tudi za kosmatince, ki morajo vzdrževati telesno težo ali izgubiti kakšen kilogram.

 

Hrana za občutljive pse in pse, ki določenih sestavin ne smejo jesti

Naturavetal ima zelo pestro izbiro hrane, ki je primerna za občutljive in alergične pse. Če pes ni testiran na posamezne prisotne alergene je najbolj smiselno, da na začetku izločite tista živila, ki pri večini psov lahko povzročajo alergije. Najpogosteje so psi alergični na piščanca, govedino, jajca, grah, mleko in mlečne izdelke, pšenico, sojo. Za začetek je najbolj smiselno, da vsa ta našteta živila izločite iz prehrane in se omejite le na eno vrsto hrane (en vir živalskih beljakovin v hrani). Naravna hrana že v osnovi ne vsebuje jajc, mleka, mlečnih izdelkov, graha, soje in pšenice. Prav tako ne vsebuje nobenih konzervansov, barvil in ojačevalcev okusa, ki so prav tako lahko alergeni za psa pa na njih velikokrat sploh ne pomislimo.

 

Poslastice med obroki

Po dobri hrani se priležejo še dobri in zdravi priboljški. Naturavetal priboljški za pse so sušeni na zraku, so naravni in zdravi. Če je poslastic preveč ali, če so priboljški umetni, polni barvil in konzervansov, lahko povzročijo prebavne težave.