Meni
Vaša košarica

HRANA ZA PSE

PASJA HRANA Canis Plus

Hrana je temelj in osnova za zdravje, vitalnost in dobro počutje vašega psa. Vsak odgovoren lastnik poskrbi, da se na jedilniku nahaja kvalitetna hrana za pse, ki poskrbi za močan imunski sistem, urejeno prebavo in svetlečo dlako. Canis Plus® Naturavetal hladno stiskana hrana je 100% naravna, zdrava in uravnotežena (popolna) ter na tak način zadovolji vse potrebe psa v vseh življenjskih obdobjih. Z naravno hrano se prilagodite individualnim in specifičnim potrebam svojega psa ter poskrbite za vnos kakovostnih beljakovin, zdravih maščob in vlaknin ter naravnih vitaminov in mineralov.

 

Glavne prednosti Naturavetal suhe hrane

KAKOVOSTNE SESTAVINE

Kvalitetna hrana Naturavetal je sestavljena izključno iz kakovostnih sestavin, brez stranskih živalskih ali rastlinskih proizvodov. Hrana vsebuje visok delež svežega mesa; med 60 – 70%, odvisno od okusa, ki ga izberete. Sestavine so izključno human grade kakovosti – sestavine primerne za prehrano ljudi. Popolnoma vse sestavine v hrani so kakovostne, brez GSO in izvirajo iz severa Nemčije, kjer je Naturavetal hrana tudi proizvedena. Hrana je brez glutena, pšenice, soje, krompirja, graha, jajc, mleka in mlečnih izdelkov, brez konzervansov, polnil, barvil in sintetičnih dodatkov.

100% NARAVNA HRANA ZA PSE

Hrana je 100% naravna, izključno z naravnimi vitamini in minerali. Na Naturavetal deklaraciji tako ne boste našli nobenih sintetičnih dodatkov. 100% naravnost pasje hrane omogoča ravno postopek hladnega stiskanja, saj posamezne sestavine niso izpostavljene visokim temperaturam in visokim pritiskom in se na tak način ohranijo tudi temperaturno občutljivi vitamini in jih zato ni potrebno dodajati v sintetični obliki.

POSTOPEK IZDELAVE

Postopek izdelave je proces hladnega stiskanja. Vse vstopne sestavine so obdelane posamično saj s tem zagotavljamo najvišjo možno biorazpoložljivost hranil. Sveže kakovostno meso je posamično posušeno, ajda, proso, polnozrnat riž, so najprej kuhani na pari v kratkih časovnih intervalih in nato posušeni, ločeno je posušena tudi zelenjava in zelišča. Od posameznega okusa hrane je odvisno, ali vsebuje polnozrnat riž, proso ali ajdo. Na koncu so vse sestavine hladno stiskane pri 39°C. Nobena izmed sestavin ni izpostavljena visokim temperaturam, kar pomeni da se beljakovine ohranijo v svoji prvotni obliki in jih takšne organizem psa najboljše izkoristi.

VISOKA PREBAVLJIVOST HRANE

Zaradi proizvodnega postopka, ki omogoča visoko biološko razpoložljivost je izkoristek hranil iz peleta visok, hrana pa je izjemno lahko prebavljiva in ne obremeni prebavila, saj se v želodcu psa ne napihne kot klasični briketi. Zaradi hranilnosti in visoke prebavljivosti, se hranijo količinsko manjši obroki hrane na dan.

ŠIROKA PALETA OKUSOV

Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je na voljo v sedmih različnih okusih. Izbirate lahko med piščancem, jagnjetino, govedino, lososom, kuncem in hrano na osnovi žuželk. Za mladičke sta na voljo dva okusa in sicer piščanec in losos.

 

Glavne prednosti Naturavetal mokre hrane

Mokra hrana je nežno kuhana v kratkih časovnih intervalih pri nizkih temperaturah, tako da se ohranijo vse sestavine. Tudi hrana v pločevinkah in mesnih klobasah je popolnoma naravna brez vseh sintetičnih dodatkov, brez GSO, brez polnil, brez sladkorja iz soli. Izbirate lahko med uravnoteženimi (popolnimi) obroki, ki so sestavljeni iz kakovostnega mesa, notranjih organov, zelenjave, zelišč in kakovostnih olj. V ponudbi pa so tudi 100% mesne pločevinke in klobase, sestavljanje le iz mišičnega mesa in notranjih organov.

Akcija - Canis Plus za mladičke in mlade pse losos
-15 %
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 203
AKCIJSKA PONUDBA: Canis Plus za mladičke in mlade pse losos 1 kg in 5 kg. Akcijska ponudba velja od 22.6.2022 do 17.7.2022 oz. do razprodaje zalog. Canis Plus za mladičke in mlade pse losos 1 kg: redna cena: 9,30 €. Znižana cena: 7,91 € (prihranek 15%) Canis Plus za mladičke in mlade pse ..
9,30€ 7,91€ Brez DDV:7,22€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 200
Hrana za pse CANIS PLUS PIŠČANEC   Hrana za pse Canis Plus z okusom piščanca je iz 100% naravnih sestavin za uravnoteženo popolno in zdravo prehrano psa. Proizvedena je s hladnim stiskanjem, brez polnil, kemijskih dodatkov (ojačevalci okusa, umetna barvila, sintetični dodatki, konzer..
7,20€ Brez DDV:6,58€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 200
Hrana za pse CANIS PLUS JAGNJETINA   Hrana za pse Canis Plus jagnjetina je 100% naravna hrana za pse. Popolna hrana za pse vsebuje min. 60% delež mesa jagnjetine. Meso jagnjetine izvira iz proste reje na prostranih in neokrnjenih pašnikih Nove Zelandije. Meso je že pred transportom s..
7,80€ Brez DDV:7,12€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 202
Hrana za pse CANIS PLUS pašna govedina    Canis Plus pašna govedina je hladno stiskana hrana, primerna tudi za občutljive pse. Vsebuje visoko kakovostno goveje meso pašne reje in povečano vsebnost goveje maščobe. Govedo je bavarska pašna govedina "Weiderind", za katero velj..
8,35€ Brez DDV:7,63€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 204
Hrana za pse CANIS PLUS LOSOS - hladno stiskana hrana za občutljive pse in za pse, ki trpijo zaradi različnih zdravstvenih težav   Naturavetal hladno stiskana hrana Canis Plus losos je primerna hrana za pse vseh starosti in pasem, ki trpijo zaradi različnih zdravstvenih težav. Uravnotežen..
8,55€ Brez DDV:7,81€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 201
CANIS PLUS KUNEC - Hladno stiskana hrana za zelo občutljive pse in pse, ki trpijo zaradi alergij   Naturavetal Canis Plus kunec je posebej primerna hrana za pse vseh starosti z občutljivo prebavo in presnovo, občutljivo kožo in pogostimi alergijami. Zaradi ekskluzivne formule je to n..
10,40€ Brez DDV:9,50€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2075
Hrana za pse CANIS PLUS SPORT - za zelo športno aktivne in delovne pse   Hladno stiskana hrana za pse Sport je popolna hrana z dodatnim deležem mesa in kakovostnimi beljakovinami iz čistega mesa piščanca (min. 70% delež mesa piščanca) za odrasle pse. Idealno za športno aktivne i..
66,50€ Brez DDV:60,73€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 209
Hrana za pse z insekti Canis Plus® InsectVetal® Naturavetal insektna hrana za pse InsectVetal je popolnoma naravna in hladno stiskana hrana, ki za vir živalskih beljakovin uporablja le ličinke črne bojevniške muhe (Hermetia illucens). Hrana ponuja priložnost za zmanjševanje ogljičnega odtisa in z..
10,25€ Brez DDV:9,36€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2107
Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem mesa, maščob in beljakovin ter dodanimi visoko kakovostnimi sestavinami, ki so popolnoma prilagojene potrebam rastočega mladega psa, za zdravo in enakomerno rast! ..
7,90€ Brez DDV:7,21€
Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki) Hrana za pasje mladiče in mlade pse Canis Plus piščanec (mali peletki)
NOVO
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2103
Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS - piščanec mali peleti   Popolna hrana za pasje mladiče in mlade pse z večjim deležem mesa, maščob in beljakovin ter dodanimi visoko kakovostnimi sestavinami, ki so popolnoma prilagojene potrebam rastočega mladega psa, za zdravo in ena..
7,90€ Brez DDV:7,21€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 211
Hrana za pasje mladiče in mlade pse CANIS PLUS losos    Popolna hladno stiskana hrana za mladiče in mlade pse z okusom lososa z večjim deležem mesa, maščob, beljakovin in dodanimi visoko kakovostnimi sestavinami, ki so popolnoma prilagojene potrebam rastočega mladega psa, za zdravo i..
9,30€ Brez DDV:8,49€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2000
Naturavetal merilni lonček Prava izbira hrane za pse ima odločilen vpliv na zdravje vašega psa, zato je vsa Naturavetal hrana za pse proizvedena s postopkom nežnega hladnega stiskanja, z visoko vsebnostjo mesa in izključno naravnimi sestavinami. S tem zagotovimo visoko raznolikost ..
0,99€ Brez DDV:0,81€
Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paket Canis Plus 3 x 5 kg akcijski paket
-5 %
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 9100
HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE CANIS PLUS - akcijski paket (piščanec + losos + jagnetina)   Hladno stiskana hrana za pse Canis Plus je iz 100% naravnih sestavin za uravnoteženo popolno in zdravo pasjo prehrano. Proizvedena je s hladnim stiskanjem, brez polnil, kemijskih dodatkov (ojačevalci..
81,05€ 77,00€ Brez DDV:70,32€
Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse Canis Plus 3 x 5 kg za občutljive pse
-5 %
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 9101
HLADNO STISKANA HRANA ZA OBČUTLJIVE PSE CANIS PLUS - akcijski paket (kunec + losos + govedina)   Hladno stiskana hrana za pse Canis Plus je iz 100% naravnih sestavin za uravnoteženo popolno in zdravo pasjo prehrano. Proizvedena je s hladnim stiskanjem, brez polnil, kemijskih dodatkov (oja..
98,55€ 93,62€ Brez DDV:85,50€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 230
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – PIŠČANEC, PROSO in KORENJE   ​Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hranijo z BARF metodo. Canis plus popolna mokra hrana za pse vsebuje sveže meso in vse potrebne vitamine, minerale in elemente v sledeh, ki so življe..
3,15€ Brez DDV:2,88€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 231
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – PURAN, LOSOS in PASTINAK   ​Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hranijo z BARF metodo. Canis plus popolna mokra hrana za pse vsebuje sveže meso in vse potrebne vitamine, minerale in elemente v sledeh, ki so življenjsko p..
3,25€ Brez DDV:2,97€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 230
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – JAGNJETINA, BUČE in JABOLKA   ​Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hranijo z BARF metodo. Canis Plus popolna mokra hrana za pse vsebuje sveže meso in vse potrebne vitamine, minerale in elemente v sledeh, ki so življenjsk..
3,25€ Brez DDV:2,97€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2581
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – DIVJAČINA, AJDA in GOZDNE JAGODE   ​Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hranijo z BARF metodo. Canis plus popolna mokra hrana za pse vsebuje sveže meso in vse potrebne vitamine, minerale in elemente v sledeh, ki so življenjsk..
3,25€ Brez DDV:2,97€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 233
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – BIVOL, KOROMAČ in HRUŠKE    Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki se hranijo z BARF metodo. Canis plus popolna mokra hrana za pse vsebuje sveže meso in vse potrebne vitamine, minerale in elemente v sledeh, ki so življenjsko p..
3,65€ Brez DDV:3,33€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2341
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus  – KUNEC, BROKOLI in MARELICE    ​Popolna mokra hrana za pse je primerna: za pse, ki jih hranite s kuhano hrano. Canis plus popolna mokra hrana za pse vsebuje sveže meso in notranje organe pokuhane na pari ter vse potrebne vi..
3,65€ Brez DDV:3,33€
Canis Plus popolna mokra hrana BIO puran Canis Plus popolna mokra hrana BIO puran
Že pošlo!
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 245
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus BIO PURAN   Popolna mokra hrana za pse Canis Plus BIO puran v kombinaciji z bučo in rdečo peso: kot samostojen obrok za pse, še posebej za zelo občutljive pse za pse, ki so hranjeni s kuhanimi obroki. Canis plus popolna mokra hrana za pse vseb..
3,76€ Brez DDV:3,43€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 232
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus - GOVEDINA, REPA in JABOLKO   Popolna mokra hrana za pse je primerna: samostojno hranjenje psa, saj so Naturavetal pločevinke govedine, repe in jabolka uravnožen obrok. za pse, ki so hranjenji z BARF. Canis Plus popolna mokra hrana za pse..
3,25€ Brez DDV:2,97€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2335
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – KONJ, BUČKE in BUČA   Popolna mokra hrana za pse Canis Plus konj, bučke in buča je primerna: kot samostojen obrok za pse, še posebej za zelo občutljive pse, nagnjene k pogostim alergijam in intolerancam za pse, ki se hranijo z..
5,39€ Brez DDV:4,92€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2381
Popolna mokra hrana za pse Canis Plus – POLAK, PASTINAK in MANGO   Popolna mokra hrana za pse Canis Plus polak v kombinaciji s pastinakom in mangom je primerna: kot samostojen obrok za pse, še posebej za zelo občutljive pse, nagnjene k pogostim alergijam in intoleranc..
4,76€ Brez DDV:4,35€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 261
Dopolnilna mokra hrana CANIS PLUS 100% RAČJE MESO   Canis Plus 100% račje meso kuhano na pari je primerno: za pse, ki se hranijo z BARF metodo. Ker hranite psa s 100% mesom, se je potrebno zavedati, da mu morate, k prehrani dodajati tudi življenjsko pomembne vitamine, mine..
3,05€ Brez DDV:2,79€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 260
Dopolnilna mokra hrana za pse CANIS PLUS PAŠNA GOVEDINA Z ZELENIMI VAMPI   Dopolnilna mokra hrana za pse iz 100% govejega mesa z zelenimi vampi je primerna (bavarska pašna govedina "Weiderind"): za pse, ki se hranijo z BARF metodo. Ker hranite psa s 100% mesom, se je potrebno zaveda..
2,90€ Brez DDV:2,65€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2606
Dopolnilna mokra hrana Canis Plus 100% goveje meso   Dopolnilna mokra hrana za pse, primerna tudi za tiste, ki pse hranijo z BARF metodo. Zdrav dodatek h Canis Plus pasji suhi hrani, ki so poleg tega tudi dober nadomestek obroka ali priboljšek med obroki. Tako kot vsi Naturavetal izdelki,..
2,90€ Brez DDV:2,65€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 250
Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – GOVEDINA   ​Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki preferirajo morko hrano. Mokra hrana Canis Plus je popoln obrok za vse pasje mladiče.  alternativa za vse, ki hranite svoje mladiče po BARF, konzer..
3,65€ Brez DDV:3,33€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2510
Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – KOZA   ​Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki preferirajo morko hrano. Mokra hrana Canis Plus je popoln obrok za vse pasje mladiče.  alternativa za vse, ki hranite svoje mladiče po BARF, konzervice..
5,95€ Brez DDV:5,43€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 250
Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – JAGNJETINA   ​Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki preferirajo morko hrano. Mokra hrana Canis Plus je popoln obrok za vse pasje mladiče.  alternativa za vse, ki hranite svoje mladiče po BARF, konz..
3,76€ Brez DDV:3,43€
Klobasa 100% piščančje meso 500 g
NOVO Že pošlo!
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2701
KLOBASA 100 % PIŠČANČJE MESO    Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz piščenčjega mišičnega mesa in notranjih organov piščanca. Klobasa vsebuje 100% meso, brez konzervansov, barvil, sintetičnih vitaminov in kemičnih dodatkov. Mesne ses..
3,40€ Brez DDV:3,11€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2705
KLOBASA 100 % JAGNJEČJE MESO    Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz jagnječjega mesa. Klobasa vsebuje 100% meso, brez konzervansov, barvil, sintetičnih vitaminov in kemičnih dodatkov. Mesne sestavine so kakovosti živil primerne ..
3,40€ Brez DDV:3,11€
Klobasa 100% konjsko meso 500 g
Že pošlo!
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2715
KLOBASA 100 % KONJSKO MESO    Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz konjskega mesa. Klobasa vsebuje 100% meso, brez konzervansov, barvil, sintetičnih vitaminov in kemičnih dodatkov. Mesne sestavine so kakovosti živil primerne za prehrano ljudi. ..
3,85€ Brez DDV:3,52€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2710
KLOBASA 100 % MESO DIVJAČINE   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz mesa divjačine. Klobasa vsebuje 100% meso, brez konzervansov, barvil, sintetičnih vitaminov in kemičnih dodatkov. Mesne sestavine so kakovosti živil primerne za prehrano ljudi. ..
3,85€ Brez DDV:3,52€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2720
KLOBASA 100 % KOZJE MESO   Dopolnilna mokra hrana za pse, praktično zapakirana v obliki klobase iz kozjega mesa. Klobasa vsebuje 100% meso, brez konzervansov, barvil, sintetičnih vitaminov in kemičnih dodatkov. Mesne sestavine so kakovosti živil primerne za prehrano ljudi.  &..
3,95€ Brez DDV:3,61€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2725
KLOBASA 100 % MESO KUNCA   Klobasa je sestavljena iz mesa kunca in iz notrajnih organov kunca. Meso kunca in notranji organi so rahlo pokuhani na pari, tako da se ohranijo življenjsko pomembni vitamini in minerali. Klobasa vsebuje 100% meso, brez konzervansov, barvil, sintetični..
3,95€ Brez DDV:3,61€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 2401
POPOLNA KLOBASA IZ PAŠNE JAGNJETINE, PROSA IN KOZJEGA MLEKA   Gre za edinstven recept popolne mokre hrane za pse v klobasi. Takšen gurmanski obrok pašne jagnjetine s prosom in polnomastnim kozjim mleko lahko dobite le pri Naturavetalu. To je popolna hrana brez glutena, ki daje občutl..
3,90€ Brez DDV:3,56€
Prikazujem 1 do 37 od 37 (1 strani)

HRANA ZA PSE

Naturavetal je naravna in hladno stiskana hrana, ki ne obleži v želodcu psa, ampak se hitro prebavi. S tem želodec psa ni pretirano raztegnjen in obremenjen, saj pes ne porabi preveč energije za prebavo hrane. Hrana ne vsebuje pršic in ostalih potencialnih alergenov (mleko in mlečni izdelki, pšenica, soja, grah, različna dodana barvila, sintetični dodatki, barvila...), ne vsebuje konzervansov, ojačevalcev okusa in polnil. Zdrava, naravna in kvalitetna hrana za pse je temelj pasjega zdravja in dobrega počutja, zato je zelo pomembno s čim bomo svojega psa hranili.

 

Kvalitetne sestavine narekujejo kakovost končnega izdelka

Iz hrane mora vaš pes dobiti vsa hranila; beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe, vlaknine, vitamine in minerale. Količina in kvaliteta posamezne sestavine v pasji hrani narekujeta kakovost končnega izdelka. Pomembno je, da so vse sestavine naravnega izvora, saj le snovi naravnega izvora pasji organizem prepozna in jih na tak način v največji možni meri vsrka v lastne procese. Zelo pomemben je tudi delež mesa, vrsta ogljikovih hidratov in kombinacija zelenjave, sadja in zelišč. Za svojega psa si želimo, da ga hrana obogati s kakovostnimi hranilnimi snovmi, podpre delovanje celotnega organizma, okrepi imunski sistem, poskrbi za urejeno prebavo in sijočo dlako.

 

Kako vem, da je izbrana hrana primerna za mojega psa?

Si to kar ješ! Pri psu ni nič drugače! Zavedati se moramo, da bomo psa več let hranili z izbrano hrano, zato je pomembno, da izberemo takšno, ki je uravnotežena, naravna in bo zagotavljala psu vse hranilne snovi. Naravna in kvalitetna pasja hrana bo poskrbela za energičnost in vitalnost vašega kosmatinca. Hrana mora biti lahko prebavljiva, tako da ne obleži v želodcu psa. Kakovostna hrana iz naravnih sestavin poskrbi za čvrst iztrebek psa, zdrav zadah ter za zdravo kožo in sijočo dlako.

 

KAJ MORA ZDRAVA HRANA ZA PSE NUJNO VSEBOVATI?

Beljakovine so pomembne za pravilno rast in razvoj psa ter so ključni vir energije za pse. Pes ne more sintetizirat vseh aminokislin, zato jih mora nujno dobiti iz hrane (iz mesa in tudi iz hrane rastlinskega izvora). Pomemben je delež mesa in kvaliteta mesa. Naturavetal hrana nudi visok delež mesa in kakovost mesa, ki je ustrezna tudi za prehrano ljudi in nikakor ne vsebuje stranskih živalskih proizvodov. Tudi živali, ki predstavljajo vir mesa v hrani so hranjenje s kakovostno krmo in nikakor z GSO. Zdravo meso pride le od zdravih živali.

Maščobe zagotavljajo energijo, maščobne kisline pa so nujne za ohranjanje zdravja. Zlasti pomembne so nenasičene maščobne kisline, ki so za psa esencialne, kar pomeni, da jih mora zaužiti s hrano. Maščobe so pomembne za presnovo in kožo ter so nepogrešljiva sestavina hormonov. Pomembno je tudi razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami.

Ogljikovi hidrati iz prosa, ovsa, rjavega riža, ajde so zdravi ogljikovi hidrati, ki vsebujejo tudi ogromno vlaknin in psu prav tako nudijo energijo. Čeprav imajo psi kratko črevesje in hitro prebavo, so vlaknine pomembne za uravnoteženo črevesno floro in za preprečevanje zaprtja ali driske. Zaradi kratkega prebavnega trakta psi težje prebavljajo ogljikove hidrate, zato so pri Naturavetalu obdelani po patentiranem postopku kuhanja na pari, tako da se odstranijo vse neprebavljivi deli.

Tako kot ljudje, tudi psi potrebujejo vse vitamine in minerale. Če se psi prehranjujejo z uravnoteženo in zdravo hrano za pse, so zadoščene vse dnevne potrebe po vitaminih in mineralih. Lahko pa vitamine in minerale dodajate k hrani za pse, če želite dodatno okrepiti imunski sistem psa in ga boljše pripravit na stresne situacije. Vlaknine so zelo pomembne za normalno prebavo psa. Pes dobi vlaknine iz sadja, zelenjave, žit, iz kopit, kože z dlako, rogov,… ki jih lahko psu ponudite kot priboljšek. Vlaknine nahranijo bakterije v debelem črevesu in sčistijo črevo. Preveč vlaknin lahko povzroči pline, zaprtje ali drisko.

 

NARAVNA HRANA ZA ODRASLE PSE

Odraslega psa hranite dvakrat do trikrat na dan in vzpostavite določen ritem hranjenja. Psu lahko menjate okus hrane, ampak ne pozabite, da ima pes manj okuševalnih brbončic kot ljudje. Psu okus hrane ni tako zelo pomemben in ni potrebe pri prepogostem menjavanju okusa hrane. Pri hranjenju se držite predpisane tabele, koliko hrane potrebuje vaš pes glede na idealno telesno težo pasme.

  • SUHA HRANA ZA PSE: izbirate lahko med različnimi okusi; piščanec, jagnjetina, govedina, losos in kunec. V ponudbi imamo tudi Sport piščanca s še višjim deležem beljakovin, za bolj aktivne pse in Canis Plus Insectvetal hrano na pse na osnovi žuželk.
  • MOKRA HRANA ZA PSE: izbirate lahko med različnimi okusi v pločevinkah: piščanec, puran+losos, jagnjetina, divjačina, bivol, raca in govedina z vampi. V ponudbi imamo tudi mokro hrano v ovoju (klobase) z okusom jagnjetine, divjačine, konja, kunca in koze.

 

Pločevinka ali mesna klobasa?

Naturavetal mokra hrana je na voljo v obliki pločevink ali mesnih klobas. Pločevinke in mesne klobase so iz kakovostnih sestavin, ki so kuhane na pari v kratkih časovnih intervalih, da se ohranijo hranilne snovi v največji možni meri. Pločevinke so brez BPA premaza in so na voljo v 400 in 800 g pakiranju. Pločevinke so na voljo v številnih okusih in so namenjene samostojnemu hranjenju saj gre za uravnotežene obroke. Mokro hrano pa lahko kombinirate tudi s peleti. Mesne klobase so sestavljene iz mišičnega mesa in notranjih organov, brez dodatka zelenjave. Klobase so le iz enega vira živalskih beljakovin, h katerim morate sami dodati zelenjavno-rastlinski del obroka, da sestavite uravnotežen obrok za psa.

Mesne pasje klobase so zelo primerne za alergike, saj lahko sami sestavite obrok iz točno določenih sestavin, ki jih pes sme uživati. Mesne klobase so tudi idealen priboljšek in pripomoček za šolanje in učenje psa. Okusi mesnih klobas so: 100% konjsko, kozje, jagnječje, divjačinsko in kunčje meso v obliki mesne klobase. Mesna klobasa pašna jagnjetina s kozjim mlekom in prosom je uravnotežen obrok h kateremu ni potrebno vsakodnevno dodajati zelenjave, primerna pa je tudi za mladičke. Pločevinke so v številnih različnih okusih, med katerimi se najdejo tudi okusi primerni za alergike in občutljive pse. Mokra hrana je zagotovo prva izbira pri psih z ledvičnimi težavami in prebavnimi - vnetnimi težavami (gastritis), saj ne vsebuje sintetično dodanih maščob, ampak le maščobe, ki so prisotne v mesu, zato je primerna tudi za kosmatince, ki morajo vzdrževati telesno težo ali izgubiti kakšen kilogram.

 

Kaj pa mladički?

Prvi teden ali prva dva tedna, ko dobimo mladička v nov dom, se držimo režima hranjenja, kot je bil mladiček navajen od prej, da ne povzročimo še večjega šoka. Nato lahko postopoma zamenjamo hrano in spremenimo število obrokov ter količino obrokov. Zavedati se moramo, da sta rutina in red psom zelo pomembna. Hrana za pasje mladiče naj vsebuje večji delež beljakovin in večji delež vitaminov in mineralov v primerjavi s hrano za odrasle pse. Pri mladiču mora biti zamenjava ekstrudirane hrane (briketi) za hladno sitskano hrano (peleti) premišljena in postopna, da ne porušimo že tako občutljive črevesne flore. Mladička hranite vsaj trikrat na dan.

 

Žita: Da ali ne?

Suha hrana brez ogljikovih hidratov ne obstaja. Pasja hrana lahko vsebuje nizko kakovostna žita kot sta pšenica in ječmen, lahko pa vsebuje kakovosten vir ogljikovih hidratov, kot so: polnozrnat riž ali pražita - proso in ajda. Hrana lahko vsebuje tudi stročnice (grah, fižol, leča, soja, kvinoja, čičerika). Po mnenju številnih veterinarjev so stročnice (tudi če so temperaturno obdelane) zelo težko prebavljive in zato jih ni smiselno vsakodnevno vključevati v prehrano psa. Suha hrana pa lahko vsebuje tudi krompir, ki praktično prav posebne hranilne vrednosti za psa nima. Naturavetal suha hrana brez žitaric sta okus lososa in okus govedine, ki vsebujeta proso ali okus kunca, ki vsebuje ajdo. Ajda in proso sta kuhana po patentiranem postopku, tako da so odstranjeni težje prebavljivi deli, hkrati pa se ohranijo hranilne snovi, vitamini, vlaknine in minerali, ki jih pes prejme iz prosa in ajde.

 

Hrana za občutljive pse in pse, ki določenih sestavin ne smejo jesti

Naturavetal ima zelo pestro izbiro hrane, ki je primerna za občutljive in alergične pse. Če pes ni testiran na posamezne prisotne alergene je najbolj smiselno, da na začetku izločite tista živila, ki pri večini psov lahko povzročajo alergije. Najpogosteje so psi alergični na piščanca, govedino, jajca, grah, mleko in mlečne izdelke, pšenico, sojo. Za začetek je najbolj smiselno, da vsa ta našteta živila izločite iz prehrane in se omejite le na eno vrsto hrane (en vir živalskih beljakovin v hrani). Naravna hrana že v osnovi ne vsebuje jajc, mleka, mlečnih izdelkov, graha, soje in pšenice. Prav tako ne vsebuje nobenih konzervansov, barvil in ojačevalcev okusa, ki so prav tako lahko alergeni za psa pa na njih velikokrat sploh ne pomislimo.

 

Nizkokalorična pasja hrana

Za vse pse, ki morajo izgubiti kak kilogram je smiselno, da lastniki izberejo nizkokalorično hrano in striktno nadzirajo količino hrane, ki jo dajejo psu. Naturavetal ni dietna hrana v smislu, da bi bila hrani odvzeta posamezna hranila in bi bila zato nizkokalorična. Pri procesu hladnega stiskanja se ne dodajajo dodatne maščobe, temveč so v hrani prisotne maščobe, ki so naravno prisotne v mesu.

 

BARF PREHRANSKI DODATKI

Prehranski dodatki so primeri za vse pse hranjene po BARF metodi in tudi za pse, ki jih hranimo s peleti ali z mokro hrano. Prehranske dodatke je smiselno dodajati v obdobjih večjega izčrpavanja, povečanega stresa in pri splošni krepitvi imunskega sistema. Naturavetal ponuja naravne prehranske dodatke v obliki prahu (zmleta zelenjava, sadje, začimbe in zelišča), v obliki kosmičev (posušena zelenjava, sadje in začimbe, zrezane na koščke), v obliki kapsul in olja

 

Poslastice med obroki

Po dobri hrani se priležejo še dobri in zdravi priboljški. Naturavetal priboljški za pse so sušeni na zraku, so naravni in zdravi. Če je poslastic preveč ali, če so priboljški umetni, polni barvil in konzervansov, lahko povzročijo prebavne težave.

 

Vseh sedem okusov Naturavetal hrane za odrasle pse je pakirano v 1 kg, 5 kg ali 15 kg vreče. Vsi okusi so v vseh pakiranjih na voljo v obliki pravokotnih peletov, dimenzij cca. 2,5 cm x 1,5 cm, razen losos za odrasle pse je izjema. Losos za odrasle pse je na voljo v dveh velikostih, in sicer pravokotne ploščice so na voljo v 1 kg, 5 kg in 15 kg pakiranju, medtem ko so mini svaljki na voljo v 1 kg in 5 kg pakiranju.

Na vsaki Naturavetal vreči hrane je razpredelnica, kjer se napisane priporočene količine hrane na dan glede na telesno težo psa. To je priporočena količina izračunana na povprečno aktivnega družinskega psa. Če je pes nadpovprečno aktiven lahko hranite 10% več oziroma, če mora pes shujšati ali je starejši, lahko hranite 10% manj.

Naturavetal hrana za pse je popolna in uravnotežena kar pomeni, da vam k obroku ni potrebno dodajati ničesar. Popolna hrana vsebuje vse esencialne aminokisline, maščobe, vlaknine, zdrave vire ogljikovih hidratov, naravne vitamine in minerale. Izjema je le Naturavetal hrana InsectVetal narejena iz ličink žuželk, ki je dopolnilna hrana, saj vsebuje premalo kalcija.

Ne, saj ločevanje hrane glede na pasmo ni smiselno. Vsekakor so določene pasme, ki so bolj podvržene npr.: alergijam, ampak to še ne pomeni, da bodo vsi predstavniki pasme alergiki in se je zato treba že preventivno izogibati določeni hrani. Vsaka pasma (vsak pes) potrebuje kakovostne beljakovine, zdrave maščobe, vlaknine, vitamine in minerale. Če je pes nadpovprečno aktiven se izbere okus hrane, ki vsebuje večji delež maščob, če je pes manj aktiven ali starejši pa se ga hrani količinsko manj. Če je posamezen pes alergičen na določeno sestavino, se ta sestavina preprosti izloči iz prehrane.

Naturavetal hrana je izjemno ješča, čeprav ne vsebuje nobenih ojačevalcev okusa, se pa vsekakor najdejo psi, ki hrane ne želijo jesti. Razlogi za neješčost so lahko različni. Možno je, da psu pač okus ni všeč, potem zamenjate okus in bi pes moral jesti. Če pes ne želi jesti nobenega okusa je lahko razlog v tem, da je pred tem jedel brikete, ki so vsebovali ogromno soli in sintetičnih dodatkov. Tak kuža potrebuje nekaj časa, da se navadi na naravno hrano Naturavetal. Tudi psi, ki so hranjeni s hrano od mize, ki je začinjena in slana lahko imajo težave z ješčostjo naravnih peletov. Tukaj se je potrebno zavedati, da ni problem v hrani, temveč v načinu prehranjevanja. Soljena hrana in hrana polna ojačevalcev okusov je za psa vsekakor privlačna, ni pa zdrava. Potrebna je sprememba. Psa boste na naravno hrano najlažje navadili z vztrajnostjo. Psu ponudite hrano, v kolikor je ne poje, mu jo odvzamete in ponovno ponudite pri naslednjem obroku. Psa nikakor ne hranite z ničemer drugim, prav tako mu ne dajte nobenih priboljškov. Psi se znajo kakšne 3-4 dni upirati in jesti manj, vendar potem spoznajo, da drugega ne bodo dobili in z veseljem pojedo svoj obrok.

Seveda. Za vse, ki niste prepričani ali bo vaš kosmatinec jedel Naturavetal hrano, lahko najprej pošljemo vzorec suhe hrane. Izbirate lahko med sedmimi različnimi okusi. Vzorcev mokre hrane in vzorcev priboljškov nimamo.