Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Mokra hrana za mačke

MOKRA HRANA ZA MAČKE

Mokra hrana za mačke mora biti iz kakovostnega mesa in naravnih sestavin, da je najboljša in kvalitetna za vašo mačko. Mačke so znane po svoji izbirčnosti in prefinjenosti, zato zahtevajo le najboljše. Mokra mačja hrana mora zagotavljati pravo kombinacijo okusa in zdravja, da jo mačji gurmani enostavno obožujejo. Mesne rolice za mačke predstavljajo zdrav in uravnotežen obrok za mačje mladiče, odrasle in starejše mačke kot tudi za sterilizirane in kastrirane mačke. Mokra hrana poskrbi za ustrezno hidracijo mačke, je lahko prebavljiva, iz kakovostnih in naravnih sestavin, ki se približajo ulovljenemu plenu.

 

Mokra hrana za mačke je zdrava izbira

Večina mačk ne pije veliko tekočine ali pa pije premalo, saj je narava zanje predidevala, da bodo vso potrebno vodo mačke prejele iz hrane. Mokra mačja hrana se na tak način najbolj približa potrebam mačke po hranilih. Mesne rolice Naturavetal vsebujejo več kot 75% vlage in zato odlično poskrbijo za hidracijo vaše mačke.

 

Kateri okus hrane izbrati za izbirčno mačko?

Pri izbiri ustreznega okusa mokre hrane za vašega mačka imate široko paleto možnosti: od perutnine, govedine, lososa pa vse do kunca. Z malo eksperimentiranja boste zagotovo našli tistega, ki bo vašemu mačku najbolj všeč. Po izkušnjah pa mačje princese in mačji princi najraje posežejo po mesni rolici piščanec ali mesni rolici piščanec in losos.

 

Hrana za posamezno starost mačke

Mesne rolice so primerne za vse starosti mačke, izbirate pa lahko med štirimi različnimi okusi kakovostne, slastne in naravne mokre hrane.

 • Mladiči: mačji mladiči potrebujejo lahko prebavljivo hrano, nežne in mehke strukture, zato so mesne rolice idealna izbira za najmlajše
 • Odrasle mačke: odrasle mačke potrebujejo raznoliko hrano, ki bo zadostila vsem energijskim potrebam in poskrbela za vnos vseh esencialnih hranil
 • Starejše mačke: izberite lahko prebavljivo in nizkokalorično hrano

 

Mokra hrana za sterilizirane/kastrirane mačke

Kastrirane (samci) ali sterilizirane (samice) mačke so velikokrat nagnjene k debelosti. Priporočljivo je, da jim ponudimo manj kalorično in lahko prebavljivo hrano, pazimo pa tudi pri količini dnevnega obroka. Posežete lahko po suhi in mokri hrani Naturavetal, saj naravna hrana nima dodanih maščob in je lahko prebavljiva. Vsaka naravna hrana je torej primerna tudi za sterilizirane/kastrirane mačke.

Mesna rolica Felins Plus kunec s korenjem in mačjo meto 200 gMesna rolica Felins Plus kunec s korenjem in mačjo meto 200 g
Kuhana hrana za mačke
Kunčje meso v mesni rolici
Mesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo 200 gMesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo 200 g
Kuhana hrana za mačke
Piščanec&losos v rolici
Mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce 200 gMesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce 200 g
Kuhana hrana za mačke
piščančje meso v rolici
Mesna rolica Felins Plus z govedino, bučo in skuto 200gMesna rolica Felins Plus z govedino, bučo in skuto 200g
Kuhana hrana za mačke
Goveje meso v mesni rolici

Mesna rolica Felins Plus z govedino, bučo in skuto 200g

2,78€ Brez DDV: 2,54€

Prikazujem 1 od 4 do 4 (1 strani)

Mokra mačja hrana: Mesne rolice

Mačke bi morale biti v večini hranjenje z mokro (kuhano) ali surovo (BARF) hrano in sicer iz naslednjih dveh razlogov: 

 • suha hrana običajno vsebuje tudi ogljivove hidrate ali žitarice, ki pa jih mačka v svoji prehrani ne potrebuje. Posledično suha hrana vsebuje tudi nižji delež mesa
 • za mačke je nujno potrebno, da zaužijejo dovolj vode in naravno mačke prejemajo tekočino iz hrane, zato večini mačk tudi ni naravno, da bi pile vodo, saj te potrebe ne čutijo

Mokra hrana za mačke je surovo meso, preverjene kakovosti ali hitro pokuhano, nezačinjeno meso. Občasno lahko k obroku dodajate ribice (npr. lososa ali sardele), če je vaša mačka morski gurman in notranje organe preverjene kakovosti (kakšna jetrca, ledvičke,…). Takšna prehrana mora predstavljati večino dnevnega obroka, suha hrana pa je mački na voljo takrat, ko nas ni doma.

Naturavetal ponuja kakovostno popolno mokro hrano za mačke v obliki mesnih rolic Felins Plus z visokim deležem mesa (90%). Mesne rolice so 200 g ali 400 g mesni zavitki polnjeni v praktičen ovoj. Ko zavitek odprete, ga lahko poljubno režete in v manjših koščkih ponudite mački. Odprt zavitek lahko v hladilniku hranite 4-5 dni. Mačka lahko na dan poje en zavitek, torej 200 g mokre hrane. Mesne rolice vsebujejo samo kakovostno meso (90%), zelenoustno školjko, ki je vir tavrina (za mačke nujno potreben) in prah jajčnih lupin, ki so vir kalcija. Vse mesne rolice imajo dodan tavrin (1000mg/kg), ki je nujno potreben za normalno delovanje mačjega organizma.

Majhen delež v mesnih rolicah predstavlja zelenjava iz katere mačka dobi vse naravne vitamine in minerale. Vitamini in minerali niso umetno dodani, ampak so pridobljeni iz zelenjave. Glavna sestavina je kakovostno meso in pripadajoči notranji organi. Zaradi našega patentiranega postopka kuhanja na nizki temperaturi in zelo kratkih časovnih intervalov, se hranilne snovi v sestavinah ohranijo. Vsa naša mokra hrana za mačke je popolna in uravnotežena, kar pomeni, da obrok vsebuje vse esencialne hranilne snovi in vam ni potrebno ničesar dodajati. Vaša mačja gurmanka lahko izbira med 4 različnimi okusi mesnih rolic: 

 • Mesna rolica Felins Plus kunec s korenjem in mačjo meto
 • Mesna rolica Felins Plus piščanec, losos in zelenjava
 • Mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce
 • Mesna rolica Felins Plus govedina, buča in skuta

 

Prednosti mokre hrane

V nasprotju s suho hrano je mokra mačja hrana bližje naravni prehrani divjih mačk. Z visokim deležem vlage posnema model ulovljenega plena. Njena mehka konsistenca olajša prebavo v primerjavi s suho hrano. Dodatno se mokra hrana odlikuje z intenzivnim okusom in vonjem. Mačke, ki so nagnjene k debelosti, bodo s to hrano zaužile manj kalorij. Zaradi embalaže mesnih rolic je ponudba različnih okusov še bolj raznolika, kar posnema različne vrste plena, ki bi jih mačke lovile v divjini. Rolice so tudi zelo praktične za shranjevanje, saj zagotavljajo, da hrana ostane sveža in okusna. 

 

Mokra hrana brez žit

Vse Naturavetal mesne rolice (torej vsi 4 okusi) so 100% brez žit in posledično tudi brez glutena. Mačke so obligatorni karnivori in za svoj razvoj in obstoj potrebujejo izključno meso. Minimalni delež (10-15%) lahko predstavlja hrana raztlinskega izkova kot so kakšne kuhane bučke, mačja meta, mačja trava, korenček, gozdni sadeži. Torej podobna hrana kot bi jo mačke zaužile same v naravi ali pridobile iz drobovja ulovljenega plena.