Meni
Vaša košarica

Dostava in vračila

Dostava

Rok dostave naročenih izdelkov je 1-3 delovne dneve od datuma sprejetja vašega naročila oz. prejetja nakazila po predračunu ali Paypalu v primeru, da je izdelek na zalogi. Naročila prejeta do 11.00 ure bodo obdelana in poslana še isti dan.

V primeru, da je naročilo oddano po 11.00 uri ali na nedelovni dan, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Če določenega izdelka nimamo na zalogi vas bomo obvestili po telefonu ali elektronski pošti in se dogovorili za dobavni rok in dostavo naročenega izdelka.

Dostavo pošiljk z odkupnino opravlja podjetje Pošta Slovenije. Strošek poštnine v Sloveniji se prišteje k znesku naročila in se plača po enotni ceni 4,00 €. Cena dostave za naročila poslana v Sloveniji nad zneskom 35,00 € je brezplačna. Dostava poteka pretežno v dopoldanskem času, vse delovne dni v tednu. Če v času dostave ne boste dosegljivi, vam bo dostavljalec pustil obvestilo o prispeli pošiljki, ki jo boste lahko dvignili na označeni pošti.

Pri plačilu pošiljke z odkupnino (plačilo po povzetju) provizijo Pošte Slovenije (za prenakazilo zneska odkupa), ki znaša 0,98 € krije ALTERNATURA Jure Borišek s.p., spletna trgovina Kosmatinčki. V primeru, da bi dostavljalec Pošte Slovenije želel dodatno zaračunati provizijo za vplačilo univerzalnega vplačilnega naloga UPN, je kupec ni dolžan plačati. Če dostavljalec kljub temu želi plačilo provizije, naj ponovno preveri spremni dokument kjer je navedeno, da je vplačnina plačana po pogodbi.

Pri naročilu nad 35 € stroške dostave v Sloveniji krije podjetje ALTERNATURA Jure Borišek s.p., spletna trgovina Kosmatinčki.

Za pošiljke, ki so naročene "Poštno ležeče", je potrebno plačilo po predračunu ali Paypalu.
 

Vračilo izdelkov

Kupec ima pravico, da v 14. dneh od prevzema blaga sporoči na elektronski naslov info@kosmatincki.si ali pisno po pošti na naslov ALTERNATURA Jure Borišek s.p., Zgornja Javoršica 24, 1251 Moravče, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Vrnjenih pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 

Kupec mora v 14. dneh od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe na daljavo vrniti blago nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini. Edini strošek, ki ga ima kupec z odstopom od naročila oz. pogodbe na daljavo je neposreden strošek vračila blaga, ki ga pošlje na naslov: ALTERNATURA Jure Borišek s.p., Zgornja Javoršica 24, 1251 Moravče. 

Vse stroške povezane z vračilom izdelka, plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru neprevzema artiklov (če se pošiljka vrne na naslov trgovca po 14 dneh) bo trgovec na podlagi pravice do svobodne odločitve pri sklepanju pogodbenih razmerij kupcu onemogočil plačilo po povzetju.  

Vračilo kupnine

Podjetje ALTERNATURA Jure Borišek s.p. vrne kupnino kupcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Kupnina se potrošniku vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Podjetje ALTERNATURA Jure Borišek s.p. zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ALTERNATURA Jure Borišek s.p. ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.