Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Dostava in vračila

Dostava 

Prodajalec si pridržuje pravico izbrati katerkoli drugo dostavno službo, če bo lahko s tem izpolnil naročilo bolj učinkovito in v čim krajšem dostavnem času.

POŠTA SLOVENIJE d.o.o.

Rok dostave naročenih izdelkov je 1-3 delovnih dni od datuma, ko obdelamo vaše naročilo oz. prejmemo nakazilo po predračunu ali Paypalu v primeru, da je izdelek na zalogi. Naročila, prejeta do 11.00 ure bodo obdelana in poslana še isti dan.

V primeru, da je naročilo oddano po 11.00 uri ali na nedelovni dan, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Če določenega izdelka nimamo na zalogi vas bomo obvestili po telefonu ali elektronski pošti in se dogovorili za dobavni rok in dostavo naročenega izdelka.

Dostavo pošiljk z odkupnino opravlja podjetje Pošta Slovenije. Strošek poštnine v Sloveniji se prišteje k znesku naročila in se plača po enotni ceni 4,00 €. Cena dostave za naročila poslana v Sloveniji nad zneskom 39,00 € je brezplačna. Dostava poteka pretežno v dopoldanskem času, vse delovne dni v tednu. Če v času dostave ne boste dosegljivi, vam bo dostavljalec pustil obvestilo o prispeli pošiljki, ki jo boste lahko dvignili na označeni pošti.

Pri naročilu nad 39 € stroške dostave v Sloveniji krije podjetje ALTERNATURA d.o.o., spletna trgovina Kosmatinčki.

Storitev Moja dostava – moja izbira vam omogoča, da lahko spremenite dostavo vaše pošiljke tudi, ko je ta že na poti k vam. V SMS sporočilu prejmete povezavo do spletne aplikacije Moja dostava – moja izbira kjer lahko za vaš paket določite drug naslov ali način dostave.

Če vas v času dostave ne bo doma, lahko paketno pošiljko prevzamete v vaši poslovalnici Pošte Slovenije v roku 8 dni. 

Za pošiljke, ki so naročene "Poštno ležeče", je potrebno plačilo po predračunu ali Paypalu.

Pošiljamo le na območju Republike Slovenije.

Vračilo izdelkov

Kupec ima pravico, da v 14. dneh od prevzema blaga sporoči na elektronski naslov info@kosmatincki.si ali pisno po pošti na naslov ALTERNATURA d.o.o., Zgornja Javoršica 24, 1251 Moravče, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Vrnjenih pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Za vračilo artikov izpolnite obrazec za vračilo blaga. Izpolnjen obrazec je vir vseh informacij, ki jih potrebujemo za izpolnitev vračila.

Kupec mora v 14. dneh od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe na daljavo vrniti blago nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini. Edini strošek, ki ga ima kupec z odstopom od naročila oz. pogodbe na daljavo je neposreden strošek vračila blaga, ki ga pošlje na naslov:
ALTERNATURA d.o.o.
PS LOGISTIKA d.o.o., Brnčičeva ulica 45, 1231 Ljubljana - Črnuče

Vse stroške povezane z vračilom izdelka, plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V kolikor kupec ne prevzame naročila brez kakršnega koli sporočila o odstopu od nakupa in s tem povzroči poslovno škodo ponudniku, lahko ponudnik ob naslednjem nakupu enostransko spremeni način plačila. Ob takem dogodku je možno plačilo po predračunu.

Razen, če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, možnost vračila blaga ne velja za blago: 
- ki je zapečateno, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik oz. kupec po dostavi odprl pečat,
- ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe.

Vračilo kupnine

Podjetje ALTERNATURA d.o.o. vrne kupnino kupcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Kupnina se potrošniku vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Podjetje ALTERNATURA d.o.o. zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ALTERNATURA d.o.o. ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.