Meni
Vaša košarica

HRANA ZA MAČKE

SVETOVANJE in POMOČ pri izbiri hrane za psa ali mačko na št: 041/601-417 (od pon. do petka/8:00-16:00)

HRANA ZA MAČKE

Izbira kakovostne in ješče hrane za mačke je lahko zelo težka, saj mačke veljajo za največje gurmanske razvajenke. Naturavetal ponuja suho mačjo hrano Felins Plus (to je hladno stiskana hrana za mačke, peleti za mačke) in mokro hrano za mačke v obliki mesnih rolic Felins Plus. Suha hrana za mačke je z okusom piščanca, račke in lososa, mokra mačja hrana pa je na voljo z okusom lososa ali z okusom piščanca. 

 

SUHA HRANA ZA MAČKE - Hladno stiskana hrana Naturavetal

  • Hladno stiskana hrana za mačke v želodcu ne nabrekne in se hitro prebavi, zato ne povzroča težav povezanih s prebavo (npr.: bruhanje mačke, driska pri mački),
  • Hrana za mačke Naturavetal je visoko prebavljiva, zato je dnevno potreben količinsko manjši obrok,
  • Hrana za mačke Naturavetal vsebuje minimalno 87% delež svežega mesa pred sušenjem (piščanec in losos)
  • Ne vsebuje stranskih živalskih in rastlinskih proizvodov, ampak samo kvalitetno meso
  • Vsebuje dragocen tavrin (za mačko nujno potreben)
  • Ne vsebuje pšenice, glutena, soje in mlečnih izdelkov
  • Ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polni
  • Vsi vitamini in minerali so naravni
  • Hrana za mačke je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju
  • Brez gensko spremenjenih organizmov (GSO).

 

MOKRA HRANA ZA MAČKE - Naturavetal mesne rolice Felins Plus

Felins Plus® mesne rolice so 200 g mesni zavitki polnjeni v praktičen ovoj. Mesne rolice vsebujejo samo kakovostno meso (90%), zelenoustno školjko, ki je vir tavrina (za mačke nujno potreben) in prah jajčnih lupin, ki so vir kalcija. Majhen delež v mesnoh rolicah predstavlja zelenjava iz katere mačka, dobi vse naravne vitamine in minerale. Izbirate lahko med mesno rolico z okusom lososa + piščanca ali mesno rolico z okusom kunca

 

Za vsa vprašanja o hrani za mačke smo vam na voljo po telefonu: 041/601-417.

Felins Plus naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke 10ml
NOVO
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 8901
Felins Plus kapljice - naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke   Naravna, živalim, okolju in ljudem prijazna zaščita? Felins Plus kapljice so naravno sredstvo proti klopom in bolham za mačke. Felins Plus zaščitni kompleks odganja zunanje zajedavce (kompleks jim smrdi)..
16,97€ Brez DDV:13,91€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 8401
Naravna hladno stiskana hrana za mačke Felins Plus perutnina in losos   Perutnina in losos Hrana za mačke Felins Plus vsebuje meso lososa, ki zagotavlja visoko kakovostne proteine in perutnino za katero je značilna strukturna in funkcionalna uporabnost maščob tako za zgradbo ..
13,29€ Brez DDV:12,14€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 8010
Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus kunec s fino zelenjavo   Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus kunec s fino zelenjavo predstavlja uravnoteženo popolno prehrano za mačke, z visoko kakovostjo mesa, zelenjave, sadja, tavrina in jajčnih lupin v prahu (..
2,55€ Brez DDV:2,33€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 8015
Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo   Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo predstavlja uravnoteženo popolno prehrano za mačke, z visokim deležem in visoko kakovostjo mes..
2,55€ Brez DDV:2,33€
Mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce 200 g Mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce 200 g
Že pošlo!
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 8015
Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce   Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus piščanec z bučkami in jajcem predstavlja uravnotežen obrok, prilagojen specifičnim potrebam mačk. Vsebuje visok delež visoko kakovostneg..
2,55€ Brez DDV:2,33€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3105
Felins Plus Vermprevet – preventiva pri glistah in trakuljah pri mačkah   Felins Plus Vermprevet rastlinska in zeliščna mešanica lahko stabilizira črevesno floro in pomaga vašemu mačku, pri lažjem izločanju notranjih zajedavcev (gliste pri mačkah, trakulja pri mačkah). Zeliščni Vermprevet..
9,50€ Brez DDV:8,68€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3105
Felins Plus Vermcurat – gliste pri mačkah, trakulja pri mačkah   Gliste pri mačkah, trakulja pri mačkah? Notranji zajedavci pri mačkah? Kako se jih znebiti? Felins Plus Vermcurat vsebuje prah sadeža kamala, ki se uporablja za zmanjševanje notranjih zajedavcev (glist in trakul..
14,90€ Brez DDV:13,61€
Blagovna znamka: Naturavetal Šifra izdelka: 3110
Naravno pomirjevalo za mačke Felins Plus Nervenheld kapsule   Nervenheld kapsule dajejo podporo za notranjo pomiritev mačke. Felins Plus Nervenheld kapsule podpirajo normalno delovanje živčnega sistema. Lahko blagodejno vplivajo na umiritev mačke in lahko zagotavljajo vzpostavit..
32,90€ Brez DDV:30,05€
Prikazujem 1 do 8 od 8 (1 strani)

HRANA ZA MAČKE Felins Plus - naravna in slastna

 

Mačja hrana oziroma kaj mačke jedo?

Mačke so izraziti karnivori (mesojedci) in nujno potrebujejo živalske beljakovine za normalen razvoj in normalno življenje. Torej, svojo mačko lahko hranite s surovim mesom ali hitro pokuhanim mesom ali najdete primerno hrano za mačke z visokim deležem kvalitetnega mesa. Izogibajte se stranskim živalskim proizvodom (to so kljuni, koža, kopita, kremplji), ki so stranski proizvod v živilski industriji. Vsi ti stranski živalski proizvodi nimajo nobene hranilne vrednosti za mačke, kvečjemu jim lahko povzročijo celo prebavne motnje ali izzovejo alergije. Pri izbiri hrane za mačke se izogibajte dodanim konzervansom, barvilom in polnilom. V primerjavi z psi mačke potrebujejo več mesa in manj zelenjavno-rastlinskega dela. Hladno stiskana hrana za mačke Naturavetal vsebuje velik delež kakovsotnega mesa, brez stranskih proizvodov in brez vseh umetnih dodatkov in konzervansov.

 

Mokra hrana za mačke

Zmotno je mišljenje, da je suha hrana prva izbira za mačke. Razkrivamo, zakaj temu ni tako. Prvič, zelo težko je najti suho hrano za mačke z zelo visokim deležem kvalitetnega mesa, brez stranskih živalskih proizvodov. Drugi razlog, zakaj je mokra hrana za mačke prva izbira je delež vode/vlage, ki je je precej več v suhi hrani. Mačka je puščavska žival in njeno telo je v večini sestavljeno iz vode, zato poskrbite, da bo vaša mačka ustrezno hidrirana. Večina mačk zelo nerada pije ali pije premalo, zato je ta delež vode najlažje vnesti v telo s hrano. Mokra hrana za mačke je surovo meso, preverjene kakovosti ali hitro pokuhano, nezačinjeno meso. Občasno lahko k obroku dodajate ribice (npr. lososa ali sardele), če je vaša mačka morski gurman in notranje organe preverjene kakovosti (kakšna jetrca, ledvičke,…).

Naturavetal ponuja kakovostno popolno mokro hrano za mačke v obliki mesnih rolic Felins Plus z visokim deležem mesa (90%). Mesne rolice so 200 g mesni zavitki polnjeni v praktičen ovoj. Ko zavitek odprete, ga lahko poljubno režete in v manjših koščkih ponudite mački. Odprt zavitek lahko v hladilniku hranite 4-5 dni. Mačka lahko na dan poje en zavitek, torej 200 g mokre hrane. Mesne rolice vsebujejo samo kakovostno meso (90%), zelenoustno školjko, ki je vir tavrina (za mačke nujno potreben) in prah jajčnih lupin, ki so vir kalcija. Majhen delež v mesnih rolicah predstavlja zelenjava iz katere mačka dobi vse naravne vitamine in minerale. Vitamini in minerali niso umetno dodani, ampak so pridobljeni iz zelenjave.

Glavna sestavina je meso izključno iz klavne živine, ki je namenjena tudi živilski proizvodnji (za prehrano ljudi). Zaradi našega patentiranega postopka kuhanja na nizki temperaturi in zelo kratkih časovnih intervalov, se hranilne snovi v sestavinah ohranijo.

 

Suha hrana za mačke perutnina in losos

Kosmatinčke in Naturavetal že vrsto let poznate zaradi naravne hladno stiskane hrane za pse. Enako imamo tudi za mačke: Naravno hladno stiskano hrano za mačke, ki ji mnogi rečejo tudi hladno stiskani peleti za mačke. Perutnina organizem mačke podpira z uporabnimi in dostopnimi maščobami in beljakovinami, losos pa obrok obogati z nenasičenimi maščobnimi kislinami (omega 3 maščobne kisline). Zelenoustna školjka služi kot vir tavrina, ki je za mačko življenjskega pomena. Morske alge so naraven vir kalcija in so koristne za kosti. Pivski kvas pa za svetlečo dlako in dober okus hrane.

 

Hrana za mačke – proizvodnji proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za mačke ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave traja 4 minute pri nizkih temperaturah (40°C). Felins Plus® hladno stiskana hrana za mačke v želodcu ne nabrekne. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri mački spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov.

 

Kako hraniti mačko

Kot smo že napisali, mora mokra hrana za mačke predstavljat večji delež v prehrani kot suha hrana. S popolno suho hrano za mačke lahko le dopolnite jedilnik vaše. Felins Plus® suho hrano za mačke kombinirate z mokro hrano za mačke Felins Plus®. Hladno stiskana suha hrana za mačke ni le zdrava, ampak z okusom razvaja še tako prefinjeno mačko. Suha hrana za mačke je idealno dopolnilo tudi za tiste mačke, ki so na BARF načinu prehranjevanja. (20% obroka predstavlja suha hrana za mačke, 80% obroka pa sveže meso).