Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 35 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Hrana za mačke

HRANA ZA MAČKE: Naravna, okusna in kvalitetna

Izbira kvalitetne in ješče hrane za mačke je lahko zelo težka, saj mačke veljajo za največje gurmanske razvajenke. Naturavetal ponuja suho mačjo hrano Felins Plus (to je hladno stiskana hrana za mačke, peleti za mačke) in mokro hrano za mačke v obliki mesnih rolic Felins Plus. Suha hrana za mačke je z okusom piščanca, račke in lososa, mokra mačja hrana pa je na voljo z okusom lososa in piščanca, z okusom piščanca, okusom govedine in okusom kunca. Najboljša hrana za mačke je naravna prehrana, zato Naturavetal mačja hrane ne vsebuje nobenih konzervansov, sintetičnih dodatkov, polnil in ojačevalcev okusa.

 

SUHA HRANA ZA MAČKE - Hladno stiskana hrana Naturavetal

 • Hladno stiskana hrana za mačke v želodcu ne nabrekne in se hitro prebavi, zato ne povzroča težav povezanih s prebavo (npr.: bruhanje mačke, driska pri mački),
 • Hrana za mačke Naturavetal je visoko prebavljiva, zato je dnevno potreben količinsko manjši obrok,
 • Hrana za mačke Naturavetal vsebuje minimalno 87% delež svežega mesa pred sušenjem (piščanec, raca in losos)
 • Ne vsebuje stranskih živalskih in rastlinskih proizvodov, ampak samo kvalitetno meso
 • Vsebuje dragocen tavrin (za mačko nujno potreben)
 • Ne vsebuje pšenice, glutena, soje in mlečnih izdelkov
 • Ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polni
 • Vsi vitamini in minerali so naravni
 • Hrana za mačke je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju
 • Brez gensko spremenjenih organizmov (GSO).

 

MOKRA HRANA ZA MAČKE - Naturavetal mesne rolice Felins Plus

Felins Plus® mesne rolice so 200 g mesni zavitki polnjeni v praktičen ovoj. Mesne rolice vsebujejo samo kakovostno meso (90%), zelenoustno školjko, ki je vir tavrina (za mačke nujno potreben) in prah jajčnih lupin, ki so vir kalcija. Majhen delež v mesnih rolicah predstavlja zelenjava iz katere mačka, dobi vse naravne vitamine in minerale. Izbirate lahko med mesno rolico z okusom lososa + piščanca,mesno rolico z okusom kunca, mesno rolico z okusom govedine s skuto in mesno rolico s piščancem in bučkami.

PIŠČANČJE MESO

Posušeno piščančje meso je za mačke izredno lahko prebavljivo meso, mačke pa ga naravnost obožujejo. Piščančje meso obogati mačji organizem z vsemi esencialnimi aminokislinami. Naturavetal uporablja le kakovostno piščančje meso, ki je primerno tudi za prehrano ljudi. Izvor piščančjega mesa v hrani za mačke Felins Plus je Nemčija. 

Felins Plus perutnina in lososFelins Plus perutnina in losos
Hladno stiskana hrana
Piščanec&račka&losos

Felins Plus perutnina in losos

13,95€ Brez DDV:12,74€

Naravna hladno stiskana hrana za mačke Felins Plus perutnina in losos   Perutnina in losos Hrana za mačke Felins Plus vsebuje meso losos..

Mesna rolica Felins Plus kunec s fino zelenjavo 200 gMesna rolica Felins Plus kunec s fino zelenjavo 200 g
Kuhana hrana za mačke
Kunčje meso v mesni rolici

Mesna rolica Felins Plus kunec s fino zelenjavo 200 g

2,65€ Brez DDV:2,42€

Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus kunec s fino zelenjavo Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus kunec s fino zelenjavo preds..

Mesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo 200 gMesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo 200 g
Kuhana hrana za mačke
Piščanec&losos v rolici

Mesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo 200 g

2,65€ Brez DDV:2,42€

Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo   Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus losos s pi..

Mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce 200 gMesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce 200 g
Kuhana hrana za mačke
piščančje meso v rolici

Mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce 200 g

2,65€ Brez DDV:2,42€

Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce   Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus piščanec z bučka..

Mesna rolica Felins Plus z govedino, bučo in skuto 200gMesna rolica Felins Plus z govedino, bučo in skuto 200g
Kuhana hrana za mačke
Goveje meso v mesni rolici

Mesna rolica Felins Plus z govedino, bučo in skuto 200g

2,65€ Brez DDV:2,42€

Mokra hrana za mačke - mesna rolica Felins Plus govedina, buča in skuta   Mesna rolica Felins Plus govedina, buča in skuta 200 g (8001) z r..

Felins Plus lososovo olje za mačke 100 mlFelins Plus lososovo olje za mačke 100 ml
Vir maščobnih kislin
Atlantski losos
Novo

Felins Plus lososovo olje za mačke 100 ml

4,90€ Brez DDV:4,47€

Felins Plus lososovo olje za mačke   Felins Plus lososovo olje omogoča vnos dnevnih potreb po esencialnih maščobnih kislinah omega-3 in ome..

Felins Plus naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke 10mlFelins Plus naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke 10ml
Proti klopom in bolham
Redna & dosledna uporaba

Felins Plus naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke 10ml

17,95€ Brez DDV:14,71€

Felins Plus kapljice - naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke   Naravna, živalim, okolju in ljudem prijazna zaščita? Felins Plus..

Felins Plus Vermprevet 80 g - gliste pri mačkah (preventiva)Felins Plus Vermprevet 80 g - gliste pri mačkah (preventiva)
Podpora črevesni flori
Proti črevesnim zajedavcem

Felins Plus Vermprevet 80 g - gliste pri mačkah (preventiva)

9,70€ Brez DDV:8,86€

Felins Plus Vermprevet – preventiva pri glistah in trakuljah pri mačkah   Felins Plus Vermprevet rastlinska in zeliščna mešanica lahk..

Felins Plus Vermcurat 100 g - gliste pri mačkah, trakulja pri mačkahFelins Plus Vermcurat 100 g - gliste pri mačkah, trakulja pri mačkah
Podpora črevesni flori
Proti črevesnim zajedavcem

Felins Plus Vermcurat 100 g - gliste pri mačkah, trakulja pri mačkah

14,90€ Brez DDV:13,61€

Felins Plus Vermcurat – gliste pri mačkah, trakulja pri mačkah   Gliste pri mačkah, trakulja pri mačkah? Notranji zajedavci pri mačka..

Felins Plus kapljice za nego ušes 50 mlFelins Plus kapljice za nego ušes 50 ml
Kapljice za nego ušes
Enostavna uporaba

Felins Plus kapljice za nego ušes 50 ml

12,51€ Brez DDV:10,25€

Felins Plus kapljice za nego ušes    Naše mačje princese in princi, še posebej če so radi veliko zunaj, lahko imajo pogoste težave z u..

Prikazujem 1 od 10 do 10 (1 strani)

HRANA ZA MAČKE Felins Plus - najboljša, ker je naravna

Mačja hrana Naturavetal

Mačke so izraziti karnivori (mesojedci) in nujno potrebujejo živalske beljakovine za normalen razvoj in normalno življenje. Torej, svojo mačko lahko hranite s surovim mesom ali hitro pokuhanim mesom ali najdete primerno hrano za mačke z visokim deležem kvalitetnega mesa. Izogibajte se stranskim živalskim proizvodom (to so kljuni, koža, kopita, kremplji), ki so stranski proizvod v živilski industriji. Vsi ti stranski živalski proizvodi nimajo nobene hranilne vrednosti za mačke, kvečjemu jim lahko povzročijo celo prebavne motnje ali izzovejo alergije. Pri izbiri hrane za mačke se izogibajte dodanim konzervansom, barvilom in polnilom. V primerjavi z psi mačke potrebujejo več mesa in manj zelenjavno-rastlinskega dela. Hladno stiskana hrana za mačke Naturavetal vsebuje velik delež kvalitetnega mesa, brez stranskih proizvodov in brez vseh umetnih dodatkov in konzervansov.

 

Hrana za mačke, ki temelji na osnovi pšenice in koruze vsekakor ni primerna za mačke. Zmeraj preberite deklaracijo, preden se odločite za nakup mačje hrane. Mačke so izjemni plenilci, ki so si sposobne v naravi same uloviti hrano. Mačke največ plenijo miši, voluharice in ptiče, ki predstavljajo popoln obrok za mačko. S pripravljeno hrano za mačke se moramo približati naravni hrani, ki bi si jo mačke ulovile same, če želimo, da bo naša mačka zdrava in vitalna. Mačke, ki živijo delno zunaj in delno v hiši, same poskrbijo za uravnoteženo hrano, vsekakor pa je zelo pomembno, da ji tudi vi nudite kvalitetno in naravno prehrano. Še veliko bolj pomebna je uravnotežena, naravna in kvalitetna hrana za mačke, ki živijo izključno v stanovanju. 

 

kvalitetna hrana za mačke
Naš Baltazar obožuje mesne rolice Naturavetal, okus govedina

 

Mokra hrana za mačke

Zmotno je mišljenje, da je suha hrana prva izbira za mačke. Razkrivamo, zakaj temu ni tako. Prvič, zelo težko je najti suho hrano za mačke z zelo visokim deležem kvalitetnega mesa, brez stranskih živalskih proizvodov. Drugi razlog, zakaj je mokra hrana za mačke prva izbira je delež vode/vlage, ki je je precej več v suhi hrani. Mačka je puščavska žival in njeno telo je v večini sestavljeno iz vode, zato poskrbite, da bo vaša mačka ustrezno hidrirana. Večina mačk zelo nerada pije ali pije premalo, zato je ta delež vode najlažje vnesti v telo s hrano. Mokra hrana za mačke je surovo meso, preverjene kakovosti ali hitro pokuhano, nezačinjeno meso. Občasno lahko k obroku dodajate ribice (npr. lososa ali sardele), če je vaša mačka morski gurman in notranje organe preverjene kakovosti (kakšna jetrca, ledvičke,…).

Naturavetal ponuja kakovostno popolno mokro hrano za mačke v obliki mesnih rolic Felins Plus z visokim deležem mesa (90%). Mesne rolice so 200 g mesni zavitki polnjeni v praktičen ovoj. Ko zavitek odprete, ga lahko poljubno režete in v manjših koščkih ponudite mački. Odprt zavitek lahko v hladilniku hranite 4-5 dni. Mačka lahko na dan poje en zavitek, torej 200 g mokre hrane. Mesne rolice vsebujejo samo kakovostno meso (90%), zelenoustno školjko, ki je vir tavrina (za mačke nujno potreben) in prah jajčnih lupin, ki so vir kalcija. Majhen delež v mesnih rolicah predstavlja zelenjava iz katere mačka dobi vse naravne vitamine in minerale. Vitamini in minerali niso umetno dodani, ampak so pridobljeni iz zelenjave.

Glavna sestavina je meso izključno iz klavne živine, ki je namenjena tudi živilski proizvodnji (za prehrano ljudi). Zaradi našega patentiranega postopka kuhanja na nizki temperaturi in zelo kratkih časovnih intervalov, se hranilne snovi v sestavinah ohranijo.

 

Naturavetal mokra hrana za mačke: Različni okusi

Naturavetal nudi štiri različne okuse mokre hrane za mačke v obliki mesnih rolic. Mesne rolice so sestavljene iz kakovostnega mesa in notranjih organov, ki so nežno kuhani na pari v kratkih časovnih intervalih. Vse mesne rolice imajo dodan tavrin (1000mg/kg), ki je nujno potreben za normalno delovanje mačjega organizma:

 • Mesna rolica Felins Plus kunec s fino zelenjavo
 • Mesna rolica Felins Plus piščanec in losos
 • Mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce
 • Mesna rolica Felins Plus govedina s skuto

 

Suha hrana za mačke Felins Plus perutnina in losos

Kosmatinčke in Naturavetal že vrsto let poznate zaradi naravne hladno stiskane hrane za pse. Enako imamo tudi za mačke: Naravno hladno stiskano hrano za mačke, ki ji mnogi rečejo tudi hladno stiskani peleti za mačke. Felins Plus suha hrana je v obliki drobnih svaljkasitih peletov, ki so ravno prav krhki. Mačka mora pelete zgristi, preden jih lahko pogoltne. Ker je peletirana suha hrana za mačke ravno prav krhka, mačke nimajo težav z grizenjem, tudi če so starejše.

Perutnina (piščanec in raca) organizem mačke podpira z uporabnimi in dostopnimi maščobami in beljakovinami, losos in kril pa obrok obogatita z nenasičenimi maščobnimi kislinami (omega 3 maščobne kisline). Zelenoustna školjka služi kot vir tavrina, ki je za mačko življenjskega pomena. Morske alge so naraven vir kalcija in so koristne za kosti. Pivski kvas je dodan za svetlečo dlako in boljši okus hrane.

PIŠČANČJE MESO

Posušeno piščančje meso je za mačke izredno lahko prebavljivo meso, mačke pa ga naravnost obožujejo. Piščančje meso obogati mačji organizem z vsemi esencialnimi aminokislinami. Naturavetal uporablja le kakovostno piščančje meso, ki je primerno tudi za prehrano ljudi. Izvor piščančjega mesa v hrani za mačke Felins Plus je Nemčija. 

RAČJE MESO

Račje meso spada med perutnino, enako kot piščančje meso, vendar spada med temno perutninsko meso in ima iz tega razloga drugačno sestavo. Račje meso je nokoliko bolj mastno od piščančjega mesa. 

LAHKO PREBAVLJIVO OLUŠČENO PROSO

Proso je pražito, ki ne vsebuje glutena in je hkrati bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline.

LAHKO PREBAVLJIV POLNOZRNAT RIŽ

Je lahko prebavljiv in zelo dobro deluje na črevesno floro. Polnozrnat riž je bogat z minerali (kalij, magnezij, cink) in je vir vitamina B1, nikotinske kisline, folne kisline in vlaknin.

LOSOS

Večina mačk obožuje okus lososa, hkrati pa je losos zanje bogat vir beljakovin, vitaminov, mineralov in esencialnim omega 3 maščobnih kislin. Zraven mesa lososa je k hrani za mačke Felins Plus dodano tudi lososovo olje.

KRIL

Krilovo olje je sinonim moči in čistosti, saj se drobni raki, ki tvorijo kril, prehranjujejo izključno z rastlinsko hrano - fitoplanktonom. V enem gramu krilovega olja je skoraj 200 miligramov omega-3 maščobnih kislin.

KOKOSOVA MAŠČOBA

Kokosovo olje mačke obožujejo, hkrati pa jim kokosovo olje nudi hiter vir energije. Kokosovo olje  vsebuje visok delež srednje verižnih trigliceridov, ki ugodno vplivajo na delovanje prebavnega sistema, jeter in trebušne slinavke.

MAČJA META

Mačjo meto mačke naravnost obožujejo, jo rade vonjajo in zaužijejo. Mačja meta vsebuje snov imenovano nepatalakton, ki naredi mačko popolnoma srečno.

ZELENOUSTNA ŠKOLJKA 

Zelenoustna školjka je naraven vit tavrina, ki ga mačke za razliko od psov in ljudi ne morejo proizvesti v zadostnih količinah, zato ga je potrebno dodajati k hrano oziroma ga mora hrana že vsebovati. 

JABOLKA, BUČE, ROBIDE, ŠIPEK

Kombinacija različne posušene zelenjave in sadja poskrbi za naravne vitamine, minerale i ostale fitonutriente, ki jih mačke potrebujejo za normalno življenje. 

 

Najboljša hrana za mačke – proizvodnji proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za mačke ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave traja 4 minute pri nizkih temperaturah (40°C). Felins Plus® hladno stiskana hrana za mačke v želodcu ne nabrekne. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri mački spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov. Hladno stiskana suha hrana za mačke je lahko prebavljiva in zdrava, saj vsebuje največji delež esencialnih aminokislin in zdravih maščob. V manjšem deležu so dodana zdravi ogljikovi hidrati, zelenjava in sadje, ki so za mačko vir vlaknin, fitonutrientov, mineralov in naravnih vitaminov. 

 

Suha in mokra hrana za mačke v kombinaciji

Kot smo že napisali mora mokra hrana za mačke predstavljat večji delež v prehrani kot suha hrana. S popolno suho hrano za mačke lahko le dopolnite jedilnik. Felins Plus® suho hrano za mačke kombinirajte z mokro hrano za mačke Felins Plus®. Hladno stiskana suha hrana za mačke ni le zdrava, ampak z okusom razvaja še tako prefinjeno mačko. Suha hrana za mačke je idealno dopolnilo tudi za tiste mačke, ki so na BARF načinu prehranjevanja. (20% obroka predstavlja suha hrana za mačke, 80% obroka pa sveže meso). Suho mačjo hrano lahko nasujete v posodico in jo ima vaša mačka ves čas na voljo, tudi kadar vas ni doma. Mokro hramo pa ponudite mački 1-2x na dan, takrat ko ste doma. Lahko se odločite tudi za en obrok suhe in en obrok mokre mačje hrane na dan.

 

Najboljša hrana za mačka Baltazarja?

Že pet let z največjim ponosom in veseljem skrbiva za najinega razvajenega princa Baltazarja. Baltazar je kratkodlaka britanska mačka bele barve, ki večino svojega časa preživi v stanovanju, kjer se počuti najbolj varnega. Ko si zaželi pa ga peljeva tudi na sprehod. Že kar hitro sva ugotovila, da mu je bolj všeč mestno življenje, saj je stopanje na nepokošeno travo izjemno neprijetno in celo nevarno. Ker je Baltazar notranja mačka je odvisen izključno od prehrane, ki mu jo nudiva midva. Vsekakor želiva, da se najin maček prehranjuje kvalitetno in naravno, zato ga hraniva s surovim mesom, Felins Plus mesnimi rolicami in hladno stiskano hrano Naturavetal.

 

Najboljša mačja hrana
Baltazar in njegova zaloga Naturavetal hladno stiskane hrane za mačke

 

BALTAZARJEV JEDILNIK:

 • ZAJTRK in VEČERJA: Baltaraz za zajtrk in večerjo dobi surovo meso in notranje organe. Najraje ima govedino, občasno pa mu ponudiva tudi purana. Občasno mu dava zraven sveža goveja jetrca (ko jih je kar prede zraven tako zelo uživa) in goveje srce.
 • KOSILO: Za kosilo dobi Baltazar polovico Felins Plus mesne rolice (100g), rad ima vse okuse, ampak govedina s skuto je zanj vseeno najboljša.
 • PRIBOLJŠKI: nekje dvakrat na teden mu postreževa sveže sardelice ali svežega lososa.

Ves čas ima na voljo svežo vodo in hladno stiskane pelete za mačke Naturavetal, ki jih hrusta takrat kadar naju ni doma. Baltazar ni požrešen muc, prav tako ni predebel, tehta 7 kg, kar je za samca britanske mačke normalna teža. Mačke običajno niso požrešne živali in pojedo toliko kot potrebujejo, zato vam ni potrebno natančno odmerjati količine hrane. V kolikor je vaša mačka predebela oziroma požrešna, je potrebno hraniti odmerjenje količine.