Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Hrana za mačke

HRANA ZA MAČKE: Naravna, okusna in kvalitetna

Primerna hrana za mačke je pomembna in zahtevna izbira, saj mačke veljajo za največje gurmanske razvajenke. Naturavetal ponuja suho mačjo hrano Felins Plus (to je hladno stiskana hrana za mačke, peleti za mačke) in mokro hrano za mačke v obliki mesnih rolic Felins Plus. Suha hrana za mačke je z okusom piščanca, račke in lososa, mokra mačja hrana pa je na voljo z okusom lososa in piščanca, z okusom piščanca, okusom govedine in okusom kunca. Najboljša hrana za mačke je naravna prehrana, zato Naturavetal mačja hrane ne vsebuje nobenih konzervansov, sintetičnih dodatkov, polnil in ojačevalcev okusa.

 

SUHA HRANA ZA MAČKE - Hladno stiskana hrana Naturavetal

 • Hladno stiskana mačja hrana v želodcu ne nabrekne in se hitro prebavi, zato ne povzroča težav povezanih s prebavo,
 • Naturavetal hrana je visoko prebavljiva, zato je dnevno potreben količinsko manjši obrok,
 • Hrana vsebuje minimalno 87% delež svežega mesa pred sušenjem (piščanec, raca in losos)
 • Ne vsebuje stranskih živalskih in rastlinskih proizvodov, ampak samo kvalitetno meso
 • Vsebuje dragocen tavrin (za mačko nujno potreben)
 • Ne vsebuje pšenice, glutena, soje in mlečnih izdelkov
 • Ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • Vsi vitamini in minerali so naravni
 • primerna za odrasle mačke in mačje mladiče
 • pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju

 

MOKRA MAČJA HRANA - Naturavetal mesne rolice Felins Plus

Felins Plus® mesne rolice so 200 g ali 400g mesni zavitki polnjeni v praktičen ovoj. Mesne rolice vsebujejo samo kakovostno meso (90%), zelenoustno školjko, ki je vir tavrina (za mačke nujno potreben) in prah jajčnih lupin, ki so vir kalcija. Majhen delež v mesnih rolicah predstavlja zelenjava iz katere mačka, dobi vse naravne vitamine in minerale.

Izbirate lahko med mesno rolico z okusom lososa + piščanca, mesno rolico z okusom kunca, mesno rolico z okusom govedine s skuto in mesno rolico s piščancem in bučkami. Mesne rolice so odlične tudi za različne diete ali za izločevalne diete pri alergičnih mačkah, saj vsebujejo le en vir beljakovin. Mesne rolice so primerne za odrasle mačke, mačje mladiče in sterilizirane/kastrirane mačke. 

Felins Plus perutnina in lososFelins Plus perutnina in losos
Hladno stiskana hrana
Piščanec&račka&losos

Felins Plus perutnina in losos

14,45€ Brez DDV: 13,20€

Mesna rolica Felins Plus kunec s korenjem in mačjo meto 200 gMesna rolica Felins Plus kunec s korenjem in mačjo meto 200 g
Kuhana hrana za mačke
Kunčje meso v mesni rolici
Mesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo 200 gMesna rolica Felins Plus losos s piščancem in zelenjavo 200 g
Kuhana hrana za mačke
Piščanec&losos v rolici
Mesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce 200 gMesna rolica Felins Plus piščanec, bučke in jajce 200 g
Kuhana hrana za mačke
piščančje meso v rolici
Mesna rolica Felins Plus z govedino, bučo in skuto 200gMesna rolica Felins Plus z govedino, bučo in skuto 200g
Kuhana hrana za mačke
Goveje meso v mesni rolici

Mesna rolica Felins Plus z govedino, bučo in skuto 200g

2,78€ Brez DDV: 2,54€

Felins Plus lososovo olje za mačke 100 mlFelins Plus lososovo olje za mačke 100 ml
Vir maščobnih kislin
Atlantski losos

Felins Plus lososovo olje za mačke 100 ml

4,95€ Brez DDV: 4,52€

Felins Plus kozje mleko v prahu za mačkeFelins Plus kozje mleko v prahu za mačke
Polnomastno kozje mleko
V prahu
Novo

Felins Plus kozje mleko v prahu za mačke

6,50€ Brez DDV: 5,94€

Felins Plus naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke 10mlFelins Plus naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke 10ml
Proti klopom in bolham
Redna & dosledna uporaba
Felins Plus korenčkov granulat za mačkeFelins Plus korenčkov granulat za mačke
Za urejeno prebavo
Dodaten vir vlaknin
Novo

Felins Plus korenčkov granulat za mačke

2,60€ Brez DDV: 2,37€

Felins Plus Vermprevet 80 g - gliste pri mačkah (preventiva)Felins Plus Vermprevet 80 g - gliste pri mačkah (preventiva)
Podpora črevesni flori
Proti črevesnim zajedavcem
Felins Plus BIO kokosovo oljeFelins Plus BIO kokosovo olje
Tudi za zunanjo uporabo
Dobrega okusa
Novo

Felins Plus BIO kokosovo olje

6,20€ Brez DDV: 5,66€

Felins Plus Vermcurat 100 g - gliste pri mačkah, trakulja pri mačkahFelins Plus Vermcurat 100 g - gliste pri mačkah, trakulja pri mačkah
Podpora črevesni flori
Proti črevesnim zajedavcem
Felins Plus kapljice za nego ušes 50 mlFelins Plus kapljice za nego ušes 50 ml
Kapljice za nego ušes
Enostavna uporaba

Felins Plus kapljice za nego ušes 50 ml

12,70€ Brez DDV: 10,41€

Prikazujem 1 od 13 do 13 (1 strani)

MAČJA HRANA Felins Plus - najboljša, ker je naravna

Mačke so izraziti karnivori (mesojedci) in nujno potrebujejo živalske beljakovine za normalen razvoj in normalno življenje. Torej, svojo mačko lahko hranite s surovim mesom ali hitro pokuhanim mesom ali najdete primerno hrano za mačke z visokim deležem kvalitetnega mesa. Izogibajte se stranskim živalskim proizvodom (to so kljuni, koža, kopita, kremplji), ki so stranski proizvod v živilski industriji. Vsi ti stranski živalski proizvodi nimajo nobene hranilne vrednosti za mačke, kvečjemu jim lahko povzročijo celo prebavne motnje ali izzovejo alergije. Pri izbiri hrane za mačke se izogibajte dodanim konzervansom, barvilom in polnilom. V primerjavi z psi mačke potrebujejo več mesa in manj zelenjavno-rastlinskega dela. Hladno stiskana mačja hrana Naturavetal vsebuje velik delež kvalitetnega mesa, brez stranskih proizvodov in brez vseh umetnih dodatkov in konzervansov.

 

Hrana za mačke, ki temelji na osnovi pšenice in koruze vsekakor ni primerna za mačke. Zmeraj preberite deklaracijo, preden se odločite za nakup mačje hrane. Mačke so izjemni plenilci, ki so si sposobne v naravi same uloviti hrano. Mačke največ plenijo miši, voluharice in ptiče, ki predstavljajo popoln obrok za mačko. S pripravljeno hrano za mačke se moramo približati naravni hrani, ki bi si jo mačke ulovile same, če želimo, da bo naša mačka zdrava in vitalna. Mačke, ki živijo delno zunaj in delno v hiši, same poskrbijo za uravnoteženo hrano, vsekakor pa je zelo pomembno, da ji tudi vi nudite kvalitetno in naravno prehrano. Še veliko bolj pomebna je uravnotežena, naravna in kvalitetna hrana, ki živijo izključno v stanovanju. 

 

Mokra hrana za mačke

Zmotno je mišljenje, da je suha hrana prva izbira za mačke. Razkrivamo, zakaj temu ni tako. Prvič, zelo težko je najti suho hrano za mačke z zelo visokim deležem kvalitetnega mesa, brez stranskih živalskih proizvodov. Drugi razlog, zakaj je mokra prehrana prva izbira je delež vode/vlage, ki je je precej več v suhi hrani. Mačka je puščavska žival in njeno telo je v večini sestavljeno iz vode, zato poskrbite, da bo vaša mačka ustrezno hidrirana. Večina mačk zelo nerada pije ali pije premalo, zato je ta delež vode najlažje vnesti v telo s hrano. Mokra hrana za mačke je surovo meso, preverjene kakovosti ali hitro pokuhano, nezačinjeno meso. Občasno lahko k obroku dodajate ribice (npr. lososa ali sardele), če je vaša mačka morski gurman in notranje organe preverjene kakovosti (kakšna jetrca, ledvičke,…).

 

Suha hrana za mačke Felins Plus perutnina in losos

Kosmatinčke in Naturavetal že vrsto let poznate zaradi naravne hladno stiskane hrane za pse. Enako imamo tudi za mačke: Naravno hladno stiskano hrano za mačke, ki ji mnogi rečejo tudi hladno stiskani peleti za mačke. Felins Plus suha hrana je v obliki drobnih svaljkasitih peletov, ki so ravno prav krhki. Mačka mora pelete zgristi, preden jih lahko pogoltne. Ker je peletirana suha hrana za mačke ravno prav krhka, mačke nimajo težav z grizenjem, tudi če so starejše. Hrana je ustrezna za mačje mladiče, odrasle mačke in tudi sterilizirane mačke. 

Perutnina (piščanec in raca) organizem mačke podpira z uporabnimi in dostopnimi maščobami in beljakovinami, losos in kril pa obrok obogatita z nenasičenimi maščobnimi kislinami (omega 3 maščobne kisline). Zelenoustna školjka služi kot vir tavrina, ki je za mačko življenjskega pomena. Morske alge so naraven vir kalcija in so koristne za kosti. Pivski kvas je dodan za svetlečo dlako in boljši okus hrane.

MESO PIŠČANCA IN RACE
Posušeno piščančje meso je za mačke izredno lahko prebavljivo meso, mačke pa ga naravnost obožujejo. Piščančje meso obogati mačji organizem z vsemi esencialnimi aminokislinami. Naturavetal uporablja le kakovostno piščančje meso. Račje meso spada med perutnino, enako kot piščančje meso, vendar spada med temno perutninsko meso in ima iz tega razloga drugačno sestavo. Račje meso je nokoliko bolj mastno od piščančjega mesa. 

LAHKO PREBAVLJIVO OLUŠČENO PROSO IN RIŽ
Proso je pražito, ki ne vsebuje glutena in je hkrati bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline. Je lahko prebavljiv in zelo dobro deluje na črevesno floro. Polnozrnat riž je bogat z minerali (kalij, magnezij, cink) in je vir vitamina B1, nikotinske kisline, folne kisline in vlaknin.

LOSOS IN KRIL
Večina mačk obožuje okus lososa, hkrati pa je losos zanje bogat vir beljakovin, vitaminov, mineralov in esencialnim omega 3 maščobnih kislin. Zraven mesa lososa je k hrani za mačke Felins Plus dodano tudi lososovo olje. Krilovo olje je sinonim moči in čistosti, saj se drobni raki, ki tvorijo kril, prehranjujejo izključno z rastlinsko hrano - fitoplanktonom. V enem gramu krilovega olja je skoraj 200 miligramov omega-3 maščobnih kislin.

KOKOSOVA MAŠČOBA
Kokosovo olje mačke obožujejo, hkrati pa jim kokosovo olje nudi hiter vir energije. Kokosovo olje  vsebuje visok delež srednje verižnih trigliceridov, ki ugodno vplivajo na delovanje prebavnega sistema, jeter in trebušne slinavke.

MAČJA META
Mačjo meto mačke naravnost obožujejo, jo rade vonjajo in zaužijejo. Mačja meta vsebuje snov imenovano nepatalakton, ki naredi mačko popolnoma srečno.

ZELENOUSTNA ŠKOLJKA 
Zelenoustna školjka je naraven vit tavrina, ki ga mačke za razliko od psov in ljudi ne morejo proizvesti v zadostnih količinah, zato ga je potrebno dodajati k hrano oziroma ga mora hrana že vsebovati. 

JABOLKA, BUČE, ROBIDE, ŠIPEK
Kombinacija različne posušene zelenjave in sadja poskrbi za naravne vitamine, minerale i ostale fitonutriente, ki jih mačke potrebujejo za normalno življenje. 

 

Proizvodnji proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za mačke ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave je hiter in poteka pri nizkih temperaturah. Felins Plus® hladno stiskana hrana za mačke v želodcu ne nabrekne. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri mački spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov. Hladno stiskana suha hrana za mačke je lahko prebavljiva in zdrava, saj vsebuje največji delež esencialnih aminokislin in zdravih maščob. V manjšem deležu so dodana zdravi ogljikovi hidrati, zelenjava in sadje, ki so za mačko vir vlaknin, fitonutrientov, mineralov in naravnih vitaminov. 

 

Suha in mokra hrana za mačke v kombinaciji

Kot smo že napisali mora mokra mačja hrana predstavljati večji delež v prehrani kot suha hrana, da se doseže prehranska uravnoteženost. Felins Plus® suho hrano za mačke kombinirajte z mokro hrano za mačke Felins Plus®. Hladno stiskana suha mačja hrana ni le zdrava, ampak z okusom razvaja še tako prefinjeno mačko. Suhi peleti so tudi idealna dopolnilna hrana tudi za tiste mačke, ki so na BARF načinu prehranjevanja. (20% obroka predstavlja suha hrana, 80% obroka pa sveže meso). Suho mačjo hrano lahko nasujete v posodico in jo ima vaša mačka ves čas na voljo, tudi kadar vas ni doma. Mokro hramo pa ponudite mački 1-2x na dan, takrat ko ste doma. Lahko se odločite tudi za en obrok suhe in en obrok mokre mačje hrane na dan.

 

Najboljša hrana za mačka Baltazarja?

Že pet let z največjim ponosom in veseljem skrbiva za najinega razvajenega princa Baltazarja. Baltazar je kratkodlaka britanska mačka bele barve, ki večino svojega časa preživi v stanovanju, kjer se počuti najbolj varnega. Ko si zaželi pa ga peljeva tudi na sprehod. Že kar hitro sva ugotovila, da mu je bolj všeč mestno življenje, saj je stopanje na nepokošeno travo izjemno neprijetno in celo nevarno. Ker je Baltazar notranja mačka je odvisen izključno od prehrane, ki mu jo nudiva midva. Vsekakor želiva, da se najin maček prehranjuje kvalitetno in naravno, zato ga hraniva s surovim mesom, Felins Plus mesnimi rolicami in hladno stiskano hrano Naturavetal.

Ves čas ima na voljo svežo vodo in hladno stiskane pelete za mačke Naturavetal, ki jih hrusta takrat kadar naju ni doma. Baltazar ni požrešen muc, prav tako ni predebel, tehta 7 kg, kar je za samca britanske mačke normalna teža. Mačke običajno niso požrešne živali in pojedo toliko kot potrebujejo, zato vam ni potrebno natančno odmerjati količine hrane. V kolikor je vaša mačka predebela oziroma požrešna, je potrebno hraniti odmerjenje količine.