Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Splošni pogoji

1. Splošni pogoji uporabe spletne trgovine Kosmatinčki

Splošni pogoji spletne trgovine Kosmatinčki so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in priporočil GZS. Splošni pogoji uporabe obravnavajo delovanje spletne trgovine Kosmatinčki, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in kupcem. Lastnik spletne trgovine Kosmatinčki je podjetje ALTERNATURA d.o.o., Zgornja Javoršica 24, 1251 Moravče, ID za DDV: SI12627577, matična številka: 8878692000 in si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev uporabe brez predhodnih obvestil in pričnejo veljati takoj, ko so objavljeni na spletni strani www.kosmatincki.si. in so za uporabnika / kupca obvezujoče. 

Prosimo, da pred uporabo spletne trgovine Kosmatinčki pazljivo preberete Splošne pogoje uporabe. Če se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate.

Spletna trgovina Kosmatinčki si pridržuje možnost napak pri cenah izdelkov, opisih, tehničnih specifikacijah in ne prevzema odgovornosti ali jamstva za točnost informacij. 

2. Postopek nakupa v spletni trgovini Kosmatinčki

Za ogled izdelkov, ki so na voljo za nakup, uporabnik pobrska po spletnem katalogu izdelkov. Izdelek, ki bi ga želeli naročiti, se izbere z gumbom dodaj v košarico, določi količino in željeno pakiranje. Naročilo izbranih izdelkov se sklepa v slovenskem jeziku ter je zavezujoče tako za kupca kot prodajalca. Pravico do nakupa imajo registrirani uporabniki / kupci in tudi gostje, ki opravijo nakup brez registracije.

KORAKI NAKUPA:
1. korak - dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico
V spletni trgovini Kosmatinčki uporabnik izbere željene izdelke in jih doda v košarico s klikom na ikono "V Košarico". V košarico se lahko doda poljubno število izdelkov, izbere poljubno količino in poljubno pakiranje. Ko uporabnik z dodajanjem izdelkov zaključi, lahko nadaljuje z nakupovanjem (izdelki se v košarici shranijo za kasnejši nakup) ali zaključi nakup. Izdelke v košarici lahko poljubno brišete z ikono "X" oz. spreminjate količino. Ko je uporabnik naročilo oblikoval klikne na ikono "Na blagajno".

2. korak
Registracija uporabnika / kupca ni obvezna, saj se lahko opravi hitri nakup kot gost brez registracije. Vsi vnešeni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) in ne bodo uporabljeni za noben drugi namen, razen za obdelavo uporabnikovega / kupčevega naročila. Registrirani uporabniki si izberejo svoje uporabniško ime in geslo v namenski polji. Neregistrirani uporabniki za nakup vpišejo vnosom E-poštnega naslova in klikniti ikono "Ustvarite račun" in nato izpolniti obrazec. Vnosna polja, ki so označena z zvezdico, morajo biti izpolnjena obvezno, da je mogoče obdelati in odposlati naročilo kupcu.

3. korak
Kupec vnese kontaktne podatke, vnese naslov za naročilo in dostavo ter način plačila. Preglejte ali je naslov za dostavo pravilen. Če želite izdelek poslati na vaš naslov kjer ste dosegljivi dopoldan (npr. v službo), lahko naslov za dostavo spremenite. V tem primeru račun pošljemo naročniku, izdelke pa naslovniku. 

4 korak
Izberite način plačila:
1. Plačilo po predračunu
2. Kartica Maestro, Mastercard, Visa ali Visa Electron
3. Plačilo po povzetju
4. Plačilo preko sistema Paypal

Pred nadaljevanjem pazljivo preberite Splošne pogoje uporabe in kliknite sivi kvadratek, če Splošne pogoje uporabe sprejemate oz. prenehajte uporabljati spletno trgovino Kosmatinčki, vkolikor jih ne želite sprejeti. Na naslednji korak se pomaknite s klikom na ikono "Naprej". Naročilo potrdite s klikom na gumb "Potrdi naročilo". Potrdilo o oddanem naročilu boste prejeli na vaš elektronski naslov.

3. Izjava zasebnosti

Spletna trgovina Kosmatinčki, ALTERNATURA d.o.o. , se zavezuje k zaupnosti osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov / kupcev spletne trgovine v skladu z  Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. in bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam. Spletni katalog izdelkov lahko uporabnik / kupec pregleduje brez navajanja osebnih podatkov. Izjava zasebnosti je podrobno opredeljena v zavihku Izjava zasebnosti

4. Cena in veljavnost ponudbe

Vse cene v spletni trgovini Kosmatinčki, www.kosmatincki.si, so navedene v € (evrih) in že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene v spletni trgovini so cene blaga in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo od trenutka naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo spletna trgovina Kosmatinčki kupca o tem obvestila. Spletna trgovina Kosmatinčki bo po svojih najboljših močeh poskušala v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Pogodba na daljavo za naročilo je med Spletno trgovino Kosmatinčki in kupcem je sklenjena v trenutku, ko uporabnik / kupec potrdi naročilo. Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za Spletno trgovino Kosmatinčki kot za kupca.

Cene so redne in/ali akcijske s popustom (jasno označene v spletni trgovini Kosmatinčki), ter se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kupec lahko opravi preklic naročila v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku naročila ne prekliče, pomeni da je pogodba na daljavo za nakup izdelkov sklenjena. Pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku in se elektronsko hranijo na sedežu podjetja. Kupec lahko zahteva kopijo v pdf formatu na e-mail: info@kosmatincki.si. Za kopije pogodb, starejše od dveh let, se lahko zaračuna strošek izdaje. 

5. Način plačila

Kupec lahko v spletni trgovini Kosmatinčki naročeno blago plača na tri načine:

1. Plačilo po povzetju, ki ga plačate dostavni službi z gotovino ob prevzemu paketa. Če je bilo naročilo oddano do 11.00 (od ponedeljka do petka), in če so naročeni izdelki na zalogi, odpošljemo še isti dan. 

2. Plačilo s kartico Maestro, Mastercard, Visa ali Visa Electron. Ko plačilo izberete, se strinjate s splošnimi pogoji in kliknete gumb "Oddaj naročilo", boste preusmerjeni na varno spletno stran za plačevanje s kartici kjer izpolnete zahtevane podatke za plačilo. Storitev plačevanja s karticami za nas opravlja Banka Intesa Sanpaolo d.d. 

2. Možno je plačilo po predračunu z nakazilom na naš transakcijski račun. Podrobnosti za nakazilo po predračunu boste prejeli na vaš elektronski naslov. Vkolikor je bila izbrana možnost plačilo po predračunu, naročene izdelke odpošljemo po prejemu nakazila na naš poslovni TRR še isti dan (velja za vsa plačila prejeta do 11.00 od ponedeljka do petka) . V kolikor plačila ne prejmemo v roku 3 delovnih dni, bo vaše naročilo stornirano.

3. Možno je plačilo preko sistema Paypal. PayPal je hčerinsko podjetje podjetja eBay in posrednik med kupcem in prodajalcem. Z več kot 133 milijoni uporabnikov v 106 državah po svetu, spada PayPal med največje in najbolj priljubljene spletne plačilne sisteme med spletnimi trgovci in potrošniki. Vse informacije udeležencev so zaščitene. Finančni podatki pošiljatelja, številka kreditne kartice oz. številka računa so prejemniku skrite. To pa preprečuje zlorabo podatkov. S Paypalom se lahko plačuje s kreditnimi in debetnimi karticami: Mastercard, Visa, Visa Electron in American Express. Pri plačilu s Paypalom se pred potrditvijo nakupa prišteje 3,5% provizije za stroške obdelave transakcije kar je jasno razvidno v osnutku naročila.

- za izvedbo plačila boste preusmerjeni na Paypal spletno stran
- po uspešno opravljenem plačilu boste samodejno preusmerjeni nazaj na spletno trgovino Kosmatinčki
- po prejetem plačilu pripravimo vaš paket in ga odpošljemo

V kolikor kupec ne prevzame naročila brez kakršnega koli sporočila o odstopu od nakupa in s tem povzroči poslovno škodo ponudniku, lahko ponudnik ob naslednjem nakupu enostransko spremeni način plačila. Ob takem dogodku je možno plačilo po predračunu.

6. Izdaja računa

Prodajalec po dostavi naročenih izdelkov pošlje kupcu natisnjen račun. V kolikor gre za osebni prevzem, na prevzemnem mestu kupec prejme natisnjen račun za kupljene izdelke ob prevzemu.

Prodajalec izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu kako odstopiti od nakupa ter kako izdelke vrniti. Kupec plača naročene izdelke ob dostavi po povzetju ali po predračunu, s plačilno kartico, Paypalom. Način plačila kupec izbere v samem postopku nakupa. Kupec je pred oddajo naročila dolžan preveriti pravilnost podatkov. 

7. Dostava blaga

Prodajalec si pridržuje pravico izbrati katerkoli drugo dostavno službo, če bo lahko s tem izpolnil naročilo bolj učinkovito in v čim krajšem dostavnem času.

POŠTA SLOVENIJE d.o.o.

Rok dostave naročenih izdelkov je 1-3 delovne dni od datuma, ko obdelamo vaše naročilo oz. prejmemo nakazilo po predračunu ali Paypalu v primeru, da je izdelek na zalogi. Naročila, prejeta do 11.00 ure bodo obdelana in poslana še isti dan.

V primeru, da je naročilo oddano po 11.00 uri ali na nedelovni dan, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Če določenega izdelka nimamo na zalogi vas bomo obvestili po telefonu ali elektronski pošti in se dogovorili za dobavni rok in dostavo naročenega izdelka.

Dostavo pošiljk z odkupnino opravlja podjetje Pošta Slovenije. Strošek poštnine v Sloveniji se prišteje k znesku naročila in se plača po enotni ceni 4,00 €. Cena dostave za naročila poslana v Sloveniji nad zneskom 39,00 € je brezplačna. Dostava poteka pretežno v dopoldanskem času, vse delovne dni v tednu. Če v času dostave ne boste dosegljivi, vam bo dostavljalec pustil obvestilo o prispeli pošiljki (v nabiralniku ali sms-u ali e-mailu), ki jo boste lahko dvignili na označeni pošti v roku 8 dni.

Pri naročilu nad 39 € stroške dostave v Sloveniji krije podjetje ALTERNATURA d.o.o., spletna trgovina Kosmatinčki.

Za pošiljke, ki so naročene "Poštno ležeče", je potrebno plačilo po predračunu ali Paypalu.

Pošiljamo le na območju Republike Slovenije.

8. Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14. dneh od prevzema blaga sporoči na elektronski naslov info@kosmatincki.si ali pisno po pošti na naslov ALTERNATURA d.o.o., Zgornja Javoršica 24, 1251 Moravče, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Vrnjenih pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Za vračilo artikov lahko izpolnete obrazec za vračilo blaga. Izpolnjen obrazec je vir vseh informacij, ki jih potrebujemo za izpolnitev vračila.

Kupec mora v 14. dneh od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe na daljavo vrniti blago nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini. Edini strošek, ki ga ima kupec z odstopom od naročila oz. pogodbe na daljavo je neposreden strošek vračila blaga, ki ga pošlje na naslov:
ALTERNATURA d.o.o.
PS LOGISTIKA d.o.o., Brnčičeva ulica 45, 1231 Ljubljana - Črnuče

Vse stroške povezane z vračilom izdelka, plača kupec. 

Razen, če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, možnost vračila blaga ne velja za blago: 
- ki je zapečateno, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik oz. kupec po dostavi odprl pečat,
- ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe.

9. Postopek vračila kupnine

Podjetje ALTERNATURA d.o.o. vrne kupnino kupcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Kupnina se potrošniku vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Podjetje ALTERNATURA d.o.o. lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ALTERNATURA d.o.o. ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

10. Ocene in oddaja mnenja

Vsa mnenja in ocena izdelkov, ki jih kupec napiše in odda, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in so namenjeni k boljši uporabniški izkušnji in celotni skupnosti uporabnikov spletne trgovine. Spletna trgovina Kosmatinčki oz. ALTERNATURA d.o.o.  Predstavljajo osebni vidik predstavitve določenega izdelka. 

Ko uporabnik odda oceno ali mnenje, se uporabnik izrecno strinja s splošnimi pogoji uporabe njegovega mnenja in spletni trgovini www.kosmatincki.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Spletna trgovina www.kosmatincki.si oz. ALTERNATURA d.o.o. si pridržuje pravico do uporabe vsebine mnenja ali ocene časovno neomejeno. Avtor napisanega mnenja in ocene izjavlja, da je lastnih avtorskih pravic za napisano mnenje in oceno in omenjeno neizključno in časovno neomejeno prenaša na spletno trgovino www.kosmatincki.si oz. ALTERNATURA d.o.o.

11. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

ALTERNATURA d.o.o. skladno s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošnikih sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z veljavnim Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletna platforma Evropske komisije za spletno reševanje sporov najdete na povezavi: ​ec.europa.eu/consumers/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES

12. Uporaba piškotkov

Piškotek je podatek, ki ga spletni brskalnik uporabnika samodejno začasno shrani na njegovem računalniku za čas obiska spletne trgovine Kosmatinčki in služi za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice ter ostale nujne podatke, ki služijo za pravilno delovanje spletne trgovine Kosmatinčki. Piškote shrani lahko shrani tudi vaše uporabniško ime in geslo, tako da se vam ni potrebno ob vsakokratnem obisku na novo prijaviti v vaš račun. Uporabo piškotkov lahko uporabnik tudi onemogoči v svojem brskalniku, a v tem primeru spletna trgovina Kosmatinčki mogoče ne bo delovala brezhibno.

13. Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Kosmatinčki se po najboljših močeh trudi zagotoviti pravilne in ažurne podatke. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Za vsebino mnenj in komentarjev uporabnikov / kupcev, prodajalec, Spletna trgovina Kosmatinčki, ne odgovarja. 

14. Skrb za okolje

Podjetje ALTERNATURA d.o.o. je vključeno v sistem ravnanja z odpadno embalažo (DROE) družbe DINOS d.d. po pogodbi št. 1876-ZAV/2021.

15. Končna določba

Splošni pogoji uporabe spletne trgovine Kosmatinčki, www.kosmatincki.si, pričnejo veljati z dnem 1.9.2011 do preklica.

16. Podatki o lastniku spletne trgovine Kosmatinčki:

Naziv: ALTERNATURA spletna trgovina d.o.o.
Naslov: Zgornja Javoršica 24, 1251 Moravče
E-mail: info@kosmatincki.si
ID za DDV: SI12627577
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 8878692000
TRR: SI56 1010 0005 9231 590
SWIFT / BIC koda: BAKOSI2XXX
Družba je vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani pod številko 2021/18404