Meni
Vaša košarica

Kdo smo Kosmatinčki

Kosmatinčki smo: 

Kosmatinčki smo veliki ljubitelji vseh živali. Trenutno imamo doma enega velikega in nagajivega mačka Baltazarja. Pred 9 leti, ko smo začeli z vzpostavljanjem spletne trgovine Kosmatinčki, smo bili ponosni lastniki dveh psov in treh mačk. Vsem petim kosmatim prijateljem smo želeli zagotoviti čim bolj kakovostno, dolgo in zdravo življenje. Zato tako kot sebi tudi njim nismo želeli ogroziti zdravja na račun slabe prehrane, v kateri je prisotnih veliko nevarnih sintetičnih dodatkov. Tudi sami se skušamo prehranjevati čim bolj z naravnimi izdelki, s sadjem in zelenjavo iz babičinega vrta, z mlečnimi izdelki in kakovostnim mesom, ki so lokalnega porekla. Hrano za naše ljubljence bi seveda lahko pripravljali tudi doma, a ob hitrem tempu življenja bi bila to večkrat izjema kot pravilo.

Leta 2011 iz prvotno osebnega interesa smo v tujini našli enega redkih proizvajalcev hladno stiskane hrane za pse, prehranskih dodatkov ter izdelkov za higieno in nego iz popolnoma naravnih sestavin. Po testiranju celotnega asortimaja Natura Vet (zdaj Naturavetal) so se vsi izdelki izkazali za odlične, naše živali pa od takrat naprej drugega sploh nočejo več poskusiti. Sprva smo izdelke naročali iz tujine le za lastno uporabo, kasneje pa smo pomislili, da se morda tudi drugi lastniki psov in mačk srečujejo s podobnimi dilemami glede hrane, ki je trenutno na voljo na slovenskem trgu. Verjamemo, da veliko pasjih in mačjih lastnikov išče za svojega kosmatinca, družinskega člana in zvestega prijatelja hrano ter druge izdelke, ki so narejeni popolnoma naravno in vsebujejo le najbolj kakovostne sestavine. Zato smo se odločili, da z našo spletno trgovino Kosmatinčki, Naturavetal hladno stiskano hrano, pasje in mačje poslastice, prehranske dodatke za pse ter izdelke za nego psov ponudimo pasjim in mačjim ljubiteljem po vsej Sloveniji. Naše največje zadovoljstvo in najvišji cilj, ki ga lahko dosežemo, sta zadovoljen lastnik ter zdrav in vesel kosmatinček.

JURE IN VALERIJA

Midva sva tista, ki urejata spletno stran, skrbita za zalogo, uvozita kakšen nov Naturavetal izdelek, se vam javita na telefon,... Naju lahko srečate na kakšnem živalskem dogodku/festivalu ali naju najdete na slikah na socialnih omrežjih. Oba se zavedava pomena zdravega prehranjevanja in temu slediva tako v lastni prehrani kot v prehrani najinega mačka Baltazarja. 

Jure je po izobrazbi dipl.ekonomist in je ustanovitelj podjetja in spletne trgovine Kosmatinčki, ki je v Sloveniji že 9 uspešnih let. Jaz (Valerija) sem zaposlena pri Kosmatinčkih in sem po izobrazbi dipl. ekolog in naravovarstvenik ter mag. ind. farmacije. Na spletni strani skrbim za zabavne in koristne vsebine, ki so v pomoč vsem pasjim lastnikov, ki so se znašli v kakšnih težavah s svojim psom ali mačko. 

Oba se ves čas dodatno izobražujeva in se udeležujeva različnih seminarjev in izobraževanj v povezavi s prehrano in nego psov. Ves čas sva tudi v kontaktu z veterinarsko ekipo iz matičnega podjetja Naturavetal. Različni veterinarji, holistični veterinarji in bioresonančni terapevti so nama v pomoč pri zagotavljanju najnovejših infromacij na področju prehrane.

 

BALTAZAR

Naš beli kratkodlaki britanec je hišni muc. Mladička sva dobila iz Avstrije in že takrat je bil zelo razvajen in še bolj izbirčen glede prehrane. Hraniva ga s surovim mesom in notranjimi organi ter z Naturavetal mesnimi rolicami za mačke. Ves čas ima na voljo tudi suho hrano – Naturavetal hladno stiskane pelete za muce. Ne pije rad, tako kot večina mačk. Vode sploh noče, zato mu dajeva Canis Extra kozje mleko v prahu, ki ga veliko raje popije. Je muc, ki se zelo rad igra z različnimi žogicami in perjanicami. Pomembno je le, da so rdeče barve, saj mu je ta barva neizmerno všeč. Ne vem sicer zakaj, saj mačke "baje" ne vidijo barv.

 

ROZA

Roza je tipičen beagle z dvojno hupo, predolgimi ušesi, repom visoko v zrak in z nosom ves čas na tleh. Njena največja strast je hrana, še posebej mačja iz mačje posode, medtem ko nihče ne gleda. Odkar jo imamo je naš vrt, kjer smo skrbno vzgajali in negovali trato ter nekaj grmičkov, bolj podoben gradbišču kot pa zelenemu kotičku, kjer se človek lahko v miru zlekne na ležalnik in si privošči nekaj popoldanskih sončnih žarkov. Zdaj tam ni več niti trave niti miru. Smo pa zaradi Roze prišli do nekaterih novih spoznanj: da je rana ura zlata ura, da se copati pospravijo sami, da je treba kosilo pojesti do konca, da je mačja postelja primerna tudi za psa, da se v posodi z vodo lahko tudi umijemo in da ima Bela zelo dobre živce.

 

BELA

Zlata prinašalka, po letih že skoraj zrela gospa, po obnašanju pa najstnica. Muhasta in v nenehnem iskanju težav. Na jutranjih »instant« sprehodih med tednom, ko bi radi v čim krajšem času opravili čim več in, ko se nam tako zelo mudi v pisarno, ima gospodična na zalogi tisoč in en trik, kako 15 minut raztegniti vsaj na pol ure. Obožuje vodo, še posebej, če ni čista, in sovraži, kadar mora biti sama ali če se na pot odpravimo brez nje. Kljub dopolnjenim osmim letom je še vedno zagrizena športnica, saj lahko kadar koli brez težav preteče tudi 7 km. Težav z zdravjem nima, zahvaljujoč zdravemu načinu življenja in hrani Naturavetal. Ker je še vedno zelo aktivna, obenem pa nima težav s telesno težo, je temu prilagojena tudi njena prehrana.

 

SNEŽKO

Snežno bela kepica je bila najdena nedaleč stran od našega dvorišča s poškodovano sprednjo tačko. Sprva je bilo videti, kot da je zlomljena, vendar je veterinar ugotovil okvaro živčnega pleteža, zato je bilo treba tačko amputirati. Kdor misli, da je kvaliteta mačjega življenja zaradi tega kaj slabša, se moti. Snežko ima trenutke, ko je najrajši čisto sam, zato se takrat zakoplje v kakšno omaro in se pojavi šele takrat, ko postane zares lačen. Rad pije vodo, tekočo iz pipe.

 

TYRA

Tyra je hiperaktivna, trmasta in neverjetno inovativna mačka s tremi tačkami, za katero se nam včasih zdi, da ima eno nogo več kot ostale mačke. Prijazno so nam jo odstopili v Zavetišču Horjul, kjer je po ne ravno rožnatem zgodnjem otroštvu preživela zelo lepo obdobje. Vse naše živali ima neizmerno rada, vendar ji enako količino ljubezni vrača le Snežko, njen idol, za obe punci pa je preveč vsiljiva. S Snežkom skupaj jesta, spita, lovita (umetne) miši, pijeta vodo iz pipe in z okna ali balkona opazujeta okolico.