Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Kdo smo Kosmatinčki

Ekipa Kosmatinčki 

Kosmatinčki smo veliki ljubitelji vseh živali. Trenutno imamo doma enega velikega in nagajivega mačka Baltazarja ter igrivega bigla Bonda. Pred 13. leti, ko smo začeli z vzpostavljanjem spletne trgovine Kosmatinčki, smo bili ponosni lastniki dveh psov in treh mačk. Vsem petim kosmatim prijateljem smo želeli zagotoviti čim bolj kakovostno, dolgo in zdravo življenje. Tako kot sebi tudi njim nismo želeli ogroziti zdravja na račun slabe prehrane, v kateri je prisotnih veliko nevarnih sintetičnih dodatkov. Tudi sami se skušamo prehranjevati čim bolj z naravnimi izdelki, s sadjem in zelenjavo iz babičinega vrta, z mlečnimi izdelki in kakovostnim mesom, ki so lokalnega porekla. Hrano za naše ljubljence bi seveda lahko pripravljali tudi doma, a ob hitrem tempu življenja bi bila to večkrat izjema kot pravilo.

Leta 2011 iz prvotno osebnega interesa smo v tujini našli enega redkih proizvajalcev hladno stiskane hrane za pse, prehranskih dodatkov ter izdelkov za higieno in nego iz popolnoma naravnih sestavin. Po testiranju celotnega asortimaja Natura Vet (zdaj Naturavetal) so se vsi izdelki izkazali za odlične, naše živali pa od takrat naprej drugega sploh nočejo več poskusiti. Sprva smo izdelke naročali iz tujine le za lastno uporabo, kasneje pa smo pomislili, da se morda tudi drugi lastniki psov in mačk srečujejo s podobnimi dilemami glede hrane, ki je trenutno na voljo na slovenskem trgu. Verjamemo, da veliko pasjih in mačjih lastnikov išče za svojega kosmatinca, družinskega člana in zvestega prijatelja hrano ter druge izdelke, ki so narejeni popolnoma naravno in vsebujejo le najbolj kakovostne sestavine. Zato smo se odločili, da z našo spletno trgovino Kosmatinčki, Naturavetal hladno stiskano hrano, pasje in mačje poslastice, prehranske dodatke za pse ter izdelke za nego psov ponudimo pasjim in mačjim ljubiteljem po vsej Sloveniji. Naše največje zadovoljstvo in najvišji cilj, ki ga lahko dosežemo, sta zadovoljen lastnik ter zdrav in vesel kosmatinček.

 

 

JURE IN VALERIJA

Midva sva tista, ki urejata spletno stran, skrbita za zalogo, odgovarjata na maile, uvozita kakšen nov Naturavetal izdelek, se vam javita na telefon,... Naju lahko srečate na kakšnem živalskem dogodku/festivalu ali naju najdete na slikah na socialnih omrežjih. Oba se zavedava pomena zdravega prehranjevanja in temu slediva tako v lastni prehrani kot v prehrani najinega mačka Baltazarja in najinega psa Bonda. 

Jure je po izobrazbi dipl.ekonomist in je ustanovitelj podjetja in spletne trgovine Kosmatinčki, ki je v Sloveniji že 13 uspešnih let. Jaz (Valerija) sem zaposlena pri Kosmatinčkih in sem po izobrazbi dipl. ekolog in naravovarstvenik ter mag. ind. farmacije. Na spletni strani skrbim za zabavne in koristne vsebine, ki so v pomoč vsem pasjim lastnikov, ki so se znašli v kakšnih težavah s svojim psom ali mačko. 

Oba se ves čas dodatno izobražujeva in se udeležujeva različnih seminarjev in izobraževanj v povezavi s prehrano in nego psov. Ves čas sva tudi v kontaktu z veterinarsko ekipo iz matičnega podjetja Naturavetal. Različni veterinarji, holistični veterinarji in bioresonančni terapevti so nama v pomoč pri zagotavljanju najnovejših infromacij na področju prehrane. 

Izobraževanja, ki sem jih dokončala: 

 • Canine Nutrition (2024) - holistični pristopi in naravna prehrana psov

BALTAZAR

Naš beli kratkodlaki britanec je hišni muc. Mladička sva dobila iz Avstrije in že takrat je bil zelo razvajen in še bolj izbirčen glede prehrane. Hraniva ga s surovim mesom in notranjimi organi ter z Naturavetal mesnimi rolicami za mačke. Ves čas ima na voljo tudi suho hrano – Naturavetal hladno stiskane pelete za muce. Ne pije rad, tako kot večina mačk. Vode sploh noče, zato mu dajeva Canis Extra kozje mleko v prahu, ki ga veliko raje popije. Je muc, ki se zelo rad igra z različnimi žogicami in perjanicami. Pomembno je le, da so rdeče barve, saj mu je ta barva neizmerno všeč. Ne vem sicer zakaj, saj mačke "baje" ne vidijo barv.

 

BOND

Naš najnovejši član družine in predstavnik Kosmatinčkov je bigl Bond. Njega sva prav tako dobila iz Avstrije, tako da se z Baltazarjem zelo dobro razumeta. Vsaj tako sva si midva z Juretom želela, ampak v resnici ni tako. Bond je zelo razposajen mladiček, Baltazar pa umirjen muc, ki mu trenutno družba takšnega razbojnika ne ustreza. Bond je trenutno mladiček, 7.8.2020 je dopolnil tri mesece. Zelo rad raziskuje, vohlja in se "crklja". Tako kot vsak zdrav in tipičen mladiček uniči vse kar mu prekriža pot. Kljub obilici različnih igrač so najboljši domači copati ali pa ravnokar sezuti natikači. Zelo je vztrajen, ampak midva sva bolj in verjameva, da ga bova vzgojila v kulturnega, razumljvega in nagajivega bigla. 

 

ROZA

Roza je bila tipičen beagle z dvojno hupo, predolgimi ušesi, repom visoko v zrak in z nosom ves čas na tleh. Njena največja strast je bila hrana, še posebej mačja iz mačje posode, medtem ko nihče ne gleda. Z njo je bil naš vrt, kjer smo skrbno vzgajali in negovali trato ter nekaj grmičkov, bolj podoben gradbišču kot pa zelenemu kotičku, kjer se človek lahko v miru zlekne na ležalnik in si privošči nekaj popoldanskih sončnih žarkov. Smo pa zaradi Roze prišli do nekaterih novih spoznanj: da je rana ura zlata ura, da se copati pospravijo sami, da je treba kosilo pojesti do konca, da je mačja postelja primerna tudi za psa, da se v posodi z vodo lahko tudi umijemo in da ima Bela zelo dobre živce.

 

BELA

Naša zlata prinašalka Bela je bila muhasta in v nenehnem iskanju težav. Na jutranjih »instant« sprehodih med tednom, ko bi radi v čim krajšem času opravili čim je imela gospodična na zalogi tisoč in en trik kako 15 minut raztegniti vsaj na pol ure. Oboževala je vodo, še posebej, če ni bila čista. Bela je sovražila biti sama doma in je bila neverjetno jezna če smo se kam odpravili brez nje. Naša Bela je bila ves čas svojega življenja aktivna, energična s pravo postavo športnice. To gre vsekakor pripisati zdravi Naturavetal prehrani. Danes skače po oblačkih in se skriva za mavrico skupaj z drugimi kosmatinci, ki so nas žal morali zapustiti. 

 

SNEŽKO

Snežno bela kepica je bila najdena nedaleč stran od našega dvorišča s poškodovano sprednjo tačko. Sprva je bilo videti, kot da je zlomljena, vendar je veterinar ugotovil okvaro živčnega pleteža, zato je bilo treba tačko amputirati. Kdor misli, da je kvaliteta mačjega življenja zaradi tega kaj slabša, se moti. Snežko je imel trenutke, ko je bil najrajši čisto sam, takrat se je zakopal v kakšno omaro in se pojavil šele takrat, ko je postal zares lačen. 

 

TYRA

Tyra je bila hiperaktivna, trmasta in neverjetno inovativna mačka s tremi tačkami, za katero se nam je včasih zdelo, da ima eno nogo več kot ostale mačke. Prijazno so nam jo odstopili v Zavetišču Horjul, kjer je po ne ravno rožnatem zgodnjem otroštvu preživela zelo lepo obdobje. Vse naše živali je imela neizmerno rada, vendar ji enako količino ljubezni vračal le Snežko, njen idol, za obe punci pa je preveč vsiljiva.