O nas

Spletna trgovina za male živali Kosmatinčki se predstavi

Smo veliki ljubitelji malih živali, predvsem psov in mačk. Doma imamo dva psa in tri mačke, ki vsak dan znova poskrbijo za kakšno novo vragolijo. Vsem trem mačjim in pasjema sostanovalcema želimo zagotoviti čim bolj kakovostno, dolgo in zdravo življenje, zato tako kot sebi tudi njim ne želimo ogroziti zdravja na račun prehrane, v kateri je prisotnih veliko nevarnih sintetičnih dodatkov in ostalih strupenih snovi. Predvsem dajemo poudarek naravnim in bio izdelkom. Hrano za naše ljubljence bi seveda lahko kuhali tudi doma, a ob hitrem tempu življenja bi bila to večkrat izjema kot pravilo.

Iz prvotno osebnega interesa smo v tujini našli enega redkih proizvajalcev hladno stiskane hrane za male živali, prehranskih dopolnil ter izdelkov za higieno in nego iz popolnoma naravnih sestavin. Po testiranju celotnega asortimana natura Vet so se vsi izdelki izkazali za odlične, naše živali pa od takrat naprej drugega sploh nočejo več poskusiti.

Sprva smo izdelke naročali iz tujine le za lastno uporabo, kasneje pa smo pomislili, da se morda tudi drugi lastniki psov in mačk srečujejo s podobnimi dilemami glede hrane, ki je trenutno na voljo na slovenskem trgu. Verjamemo, da veliko pasjih in mačjih lastnikov išče za svojega kosmatinca, družinskega člana in zvestega prijatelja hrano ter druge izdelke, ki so narejeni popolnoma naravno in vsebujejo le najbolj kakovostne sestavine.

Zato smo se odločili, da z našo spletno trgovino za male živali Kosmatinčki natura Vet hladno stiskano hrano, pasje in mačje poslastice, prehranska dopolnila za pse ter izdelke za nego psov ponudimo pasjim in mačjim ljubiteljem po vsej Sloveniji. Naše največje zadovoljstvo in najvišji cilj, ki ga lahko dosežemo, sta zadovoljen lastnik ter zdrav in vesel kosmatinček.

 

ROZA

Naši druščini se je pridružila šele pred kratkim. Roza je tipičen beagle z dvojno hupo, predolgimi ušesi, repom visoko v zrak in z nosom ves čas na tleh. Njena največja strast je hrana, še posebej mačja iz mačje posode, medtem ko nihče ne gleda. Odkar jo imamo je naš vrt, kjer smo skrbno vzgajali in negovali trato ter nekaj grmičkov, bolj podoben gradbišču kot pa zelenemu kotičku, kjer se človek lahko v miru zlekne na ležalnik in si privošči nekaj popoldanskih sončnih žarkov. Zdaj tam ni več niti trave niti miru. Smo pa zaradi Roze prišli do nekaterih novih spoznanj: da je rana ura zlata ura, da se copati pospravijo sami, da je treba kosilo pojesti do konca, da je mačja postelja primerna tudi za psa, da se v posodi z vodo lahko tudi umijemo in da ima Bela zelo dobre živce.

 

BELA

Zlata prinašalka, po letih že skoraj zrela gospa, po obnašanju pa najstnica. Muhasta in v nenehnem iskanju težav. Na jutranjih »instant« sprehodih med tednom, ko bi radi v čim krajšem času opravili čim več in ko se nam tako zelo mudi v pisarno, ima gospodična na zalogi tisoč in en trik, kako 15 minut raztegniti vsaj na pol ure. Obožuje vodo, še posebej, če ni čista, in sovraži, kadar mora biti sama ali če se na pot odpravimo brez nje. Kljub dopolnjenim osmim letom je še vedno zagrizena športnica, saj lahko kadar koli brez težav preteče tudi 7 km. Težav z zdravjem nima, zahvaljujoč zdravemu načinu življenja in hrani natura Vet. Ker je še vedno zelo aktivna, obenem pa nima težav s telesno težo, je temu prilagojena tudi njena prehrana. Odkar je prvič poizkusila natura Vet, druge hrane ne povoha več.

 

BIBA

Tribarvno muco z eno črno in eno oranžno dokolenko smo med sprehodom našli na nekem drevesu. Ko je postalo jasno, da je mladička nekdo brezbrižno odvrgel iz avtomobila, smo jo brez oklevanja sprejeli v naš dom. Z nami je že več kot sedem let. Biba je do ljudi zelo prijazna, še posebej takrat, ko je njena posodica za hrano prazna, ali pa zvečer, ko ležimo pred TV-jem. Živali sicer tolerira, ampak najraje z varnostne razdalje najmanj enega metra.

 

SNEŽKO

 

Snežno bela kepica je bila pred približno šestimi leti najdena nedaleč stran od našega dvorišča s poškodovano sprednjo tačko. Sprva je bilo videti, kot da je zlomljena, vendar je veterinar ugotovil okvaro živčnega pleteža, zato je bilo treba tačko amputirati. Kdor misli, da je kvaliteta mačjega življenja zaradi tega kaj slabša, se moti. Snežko ima trenutke, ko je najrajši čisto sam, zato se takrat zakoplje v kakšno omaro in se pojavi šele takrat, ko postane zares lačen. Rad pije vodo, tekočo iz pipe.

 

TYRA

Tyra je hiperaktivna, trmasta in neverjetno inovativna mačka s tremi tačkami, za katero se nam včasih zdi, da ima eno nogo več kot ostale mačke. Prijazno so nam jo odstopili v Zavetišču Horjul, kjer je po ne ravno rožnatem zgodnjem otroštvu preživela zelo lepo obdobje. Vse naše živali ima neizmerno rada, vendar ji enako količino ljubezni vrača le Snežko, njen idol, za obe punci pa je preveč vsiljiva. S Snežkom skupaj jesta, spita, lovita (umetne) miši, pijeta vodo iz pipe in z okna ali balkona opazujeta okolico.

Loading...