Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Nega mačke

Nega mačke je izjemno pomembna za zagotavljanje splošnega zdravja mačke. Redni pregledi v zavetju domačega doma, kot so pregledi oči, ušes, kože, krempljev in zob nam ne vzamejo veliko dela, lahko pa veliko pripomorejo k odkrivanju težav. Z naravnimi izdelki za nego mačk boste poskrbeli za dobro počujte vaše mačke. 

Preveri Naturavetal naravne kapljice za zaščito pred klopi in bolhami, ki so primerne za mačke. Ker imajo mačke ogromno težav tudi z ušesi, pa smo pripravili še popolnoma naravne kapljice za splošno nego in čiščenje mačjih ušes. 

Felins Plus naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke 10mlFelins Plus naravna zaščita pred bolhami in klopi za mačke 10ml
Proti klopom in bolham
Redna & dosledna uporaba
Felins Plus kapljice za nego ušes 50 mlFelins Plus kapljice za nego ušes 50 ml
Kapljice za nego ušes
Enostavna uporaba

Felins Plus kapljice za nego ušes 50 ml

12,70€ Brez DDV: 10,41€

Prikazujem 1 od 2 do 2 (1 strani)

Nega mačke z naravnimi izdelki

Nega mačk obsega redne veterinarske preglede, kopanje, krtačenje, skrb za zdravje zob, čiščenje ušes, pregled oči in krempljev. Za kakovostno skrb potrebujemo ustrezne in naravne izdelke ter pripomočke. Ker so mačke običajno samosvoje je smiselno, da z nego začnemo že pri mačjih mladičih, da jih navadimo na česanje, čiščenje ušes in preglede. Kopanje mačke načeloma ni potrebno, saj so mačke izjemno čiste živali, lahko pa je potrebno v primerih, ko je mačka veliko zunaj in je umazana ali v primerih povezanih z zdravjem. 

 

Krtačenje in nega dlake

Uporabite krtačo ali glavnik, ki je prilagojen za mačko. V sezoni menjave dlake vam bo morda koristil tudi odstranjevalec poddlake. Izberite krtačo, ki je prilagodljiva, udobna za uporabo in omogoča enostavno krtačenje tudi težje dostopnih predelov.

Nega ušes pri mački

Ušesa redno pregledujte in iz zunanje strani rahlo potipajte uho, da se prepričate, da ne pride do bolečin. Notranjost ušes mora biti čista in rožnata, prav tako vonj iz ušesa ne sme biti neprijeten. Če imate mačko, ki ima pogoste težave z ušesi, priporočamo uporabo Felins Plus kapljice za nego ušes, ki poskrbijo za čista in zdrava ušesa, hkrati pa preprečujejo razvoj različnih vnetij. 

Zaščitite mačko pred zunanjimi zajedavci

Če je vaša mačka pretežno notranja, lahko za zaščito pred zunanjimi zajedavci (bolhe in klopi) uporabite naravno mešanico eteričnih olj Felins Plus. Kapljice se nanašajo na notranjo stran ušesnega uhlja in preprečujejo naselitev zajedavcev na vaši mački. Ker gre za naraven izdelek je popolnoma varen za mačko, okolico in ostale družinske člane. 

Pregled krempljev, oči in zob

Kremplje je najlažje pregledati takrat, ko mačka spi, pogledate če so kremplji kratki, da ne pride do vraščanja, prav tako pretipajte še vse blazinice na tačkah. Če opazite povečan izcedek iz oči mačke, lahko za vsakodnevno čiščenje uporabite kar izotonično raztopino. Pregled zob pa zna biti najbolj zahteven, če se mačka ne prehranjuje s kostmi in ne grize veliko, obstaja verjetnost, da se bo mački začel delati zobni kamen. Za nego zob skrbite sproti tako, da mački ponudite kakšne trde priboljške ali surove kosti.