Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Pomiritev psa

POMIRITEV PSA

Če ima vaš pes težave s koncentracijo, živčnostjo in nervozo, tesnobo ter slabim spanjem lahko to na daljši rok vodi v izgubo apetita in izgubo telesne mase, pripelje do alergije, do intolerance na določeno vrsto hrane in do težav s kožo. K takšnim težavam je potrebno pristopiti celostno, v pomoč so nam lahko pomirjevala za pse. Začeti je treba pri hrani, ki mora biti naravna in brez konzervansov in ostalih sintetičnih dodatkov. S številnimi naravnimi prehranskimi dodatki krepimo imunski sistem psa, simptome pa zmanjšamo z dodatkom Nervenheld kapsul in z optimiziranimi treningi, ki zagotovijo umiritev psa in fokusiranje psa.

Za krajša stresna obdobja, kot npr: obiski pri veterinarju, obisk pri frizerju, vožnja v avtu, sodelovanje na razstavah, poki petard, poki ognjemetov, nevihte,…, zadustuje dodatek Nervenheld kapsul - naravno pomirjevalo za psa, nekaj dni pred dogodkom.

Canis Extra Aktiv 250g - multivitaminski kompleks za pseCanis Extra Aktiv 250g - multivitaminski kompleks za pse
Vitamini & minerali
100% naravno

Canis Extra Aktiv 250g - multivitaminski kompleks za pse

19,96€ Brez DDV: 18,23€

Canis Extra pivski kvas 250 gCanis Extra pivski kvas 250 g
VITAMINI B - KOMPLEKSA
100% NARAVNO

Canis Extra pivski kvas 250 g

9,96€ Brez DDV: 9,10€

Canis Extra Nervenheld kapsule – pomirjevala za psa - 60 kapsulCanis Extra Nervenheld kapsule – pomirjevala za psa - 60 kapsul
Naravna pomirjevala za pse
Za pomiritev in koncentracijo
Canis Extra Petflora (probiotične bakterije)Canis Extra Petflora (probiotične bakterije)
Podpora črevesni flori
Energija probiotičnih bakterij

Canis Extra Petflora (probiotične bakterije)

2,96€ Brez DDV: 2,70€

Prikazujem 1 od 4 do 4 (1 strani)

Stresne situacije in pomirjevala za pse

Vsak pes se drugače odziva na posamezne situacije v življenju. Odziv na posamezno situacijo je povezan s preteklostjo psa in tudi priučenimi vedenjskimi znaki. Spodaj bomo našteli najpogostejše stresne situacije v katerih se znajde pes in nasvete kako psa podpreti v teh situacijah. Pomiritev psa mora potekati več stopenjsko in tudi zahteva veliko časa, da določeno situacijo spremenimo v nestresno ali manj stresno. Ključnega pomena je naravna hrana, v pomoč pa so nam lahko različna pomirjevala za pse in pa učenje psa, da se na posamezen vpliv ne odzove tako burno. 

 

Strah, tesnoba in živčnost psa pri veterinarjem

Strah pred veterinarjem je povezan z mnogimi dejavniki. Že ko pridete k veterinarju je za vašega psa vse novo. Milijon novih vonjev, zvokov in podob. Veterinarska čakalnica je vsekakor preveč obogateno okolje za psa in ker ne more sprocesirat vseh informacij, da to dela nervoznega in živčnega.

Da ne omenimo, da smo zraven psa živčni še mi sami, ker že vemo, kako bo pes živčen, ker ne vemo kaj bo veterinar rekel in ker ne vemo kako dolgo bomo čakali. Pes pa takoj začuti našo energijo in točno ve, da nekaj ni v redu. Nato je na vrsti sam pregled, ki je za določene pse tudi stresen. Psa pregleda veterinar, ki pri tem uporablja psu nepoznane prijeme. Pes lahko postane zmeden in prestrašen. Če je pes bolan in so potrebni večji veterinarski posegi pa je strah še toliko večji.

V opisani situaciji lahko psu pomagamo tako, da ga naučimo, da se bo na veterinarja navadil. Verjetno ne bo nikoli prav pomirjen, ampak bo stanje vsaj znosno. Psa navadite na pregled pri veterinarju s podobnimi prijemi, kot to dela veterinar. Psu vsak dan preglejte ušesa, zobe, s prijemi omejite psa, da se ne bo mogel premikat, preglejte mu šapice,… Druga možnost je, da se na veterinarski postaji dogovorite, da se s psom ustavite na samo na obisku, da pes prevoha recepcijo pri veterinarju in ga pri tem še nagradijo s priboljški.

 

Tesnoba pred vožnjo v avtu

Nekateri psi se nočejo voziti v avtu, ker imajo občutek zaprtosti in omejenosti, kar jih dela živčne. Psi so zaradi vožnje lahko pod velikim stresom, kar nam pokažejo tako, da se polulajo, cvilijo in se močno slinijo. Nekaterim psom je avto kot tak všeč, ampak jih moti ropotanje in premikanje. Spoznajte psa s svojim avtom, še predem prižgete motor. Sprehodite svojega psa okrog avta, naj ga prevoha, vi pa ga nagradite z njegovimi najboljšimi priboljški.

Nato mu razkažite še notranjost avta, naj se navadi vonja. Če psa sili na bruhanje dejanska vožnja, ga tik pred vožnjo ne hranite, temveč to naredite kakšni dve uri pred vožnjo. V veliko pomoč pri tej zagati so vam tudi kapsule Nervenheld (pomirjevala za psa). Kapsule je pri vožnji z avtom potrebno dajati dlje časa, ne le en dan preden greste na pot.

 

Tesnoba, živčnost in strah v novem domu

Ko pripeljemo domov mladička, pričakujemo, da bo vse tako lepo kot v filmu, vendar se naše sanje kmalu razblinijo, ko se mladiček zavleče v prvi kot in ga do večera več ni na spregled. Enako se lahko zgodi z odraslim psom, ki je prišel v nov dom. Nekateri psi se počasneje privajajo na nov dom, saj je za njim vse novo: novi ljudi, nove oblike, nove vonjave in novi zvoki.

Tukaj je čas tisti, ki bo pokazal, kako mladiček oz. nov kuža sprejema novo okolje. Psu zagotovite, da ima na zmeraj na razpolago svežo vodo in kvalitetno hrano. Pri raziskovanju svojega novega okolja, ga spodbujajte s priboljški. Kupite mu zabavne in miselne igrače, da se bo kuža nekoliko zamotil. Če boste imeli občutek, da je po 10 dneh navajanja na nov dom, vaš kuža še zmeraj pod stresom, ga je še zmeraj strah in je nervozen so vam v pomoč kapsule Nervenheld, ki jih dajajte psu vsaj 8 tednov in spremljajte njegovo obnašanje.

 

Vedenjske motnje pri psih, kot posledica slabe preteklosti

Kadar posvojimo psa iz zavetišča, ne poznamo njegove preteklosti. Ne vemo točno kaj vse je pes že preživel, ne vemo kako so z njim ravnali prejšnji lastniki, ne vemo, če je bil mogoče pes udeležen v avtomobilski nesreči, ne vemo, če je psa napadel drug pes, ne vemo, če je pes preživel kakšno naravno nesrečo, ne vemo ali je pes živel na ulici in bil podhranjen,….Torej, milijon vprašanj, ki si jih lahko zastavimo, da bi ugotovili zakaj ima naš kuža posttravmatične stresne simptome, ki se kažejo v obliki strahu, zmedenosti, živčnosti in tesnobe.

Če je tesnoba pri psu obvladljiva lahko poskusimo s kapsulami Nervenheld (pomirjevala za psa), ki jih psu dajemo vsaj 8 tednov in ga opazujemo v različnih situacijam in spremljamo spremembe. Če so posttravmatični simptomi zelo hudi in vaš pes trpi za hudo tesnobo, priporočamo obisk pri veterinarju, holističnem veterinarju ali homeopatu. Ta bo psa temeljito pregledal in skušal ugotoviti vzrok travme.

Priporočljivo je, da takšnega psa hranite z naravno hrano, brez umetnih konzervansov, barvil in polnil, saj lahko vse te snovi vašega psa še bolj dražijo in nervirajo. Prav tako so zaželena zelišča, začimbe in zelenjava, da obogatite imunski sistem psa z vsemi potrebnimi minerali in vitamini za pse. Pri mirnih živcih in za pomiritev psa so zelo pomembni vitamini B kompleksa.

 

Strah pred ločitvijo od skrbnika

Strah pred ločitvijo od skrbnika imenujemo tudi ločitvena tesnoba. Psi so bitja, ki se neverjetno hitro navežejo na človeka, še hitreje kot človek na njih, zato ni čudno, da psi trpijo za ločitveno tesnobo, čeprav jih pustimo le tri dni same doma ali samo 8h medtem, ko smo v službi. Normalno je, da se vsake toliko ločite od svojega psa, pa naj bo to zaradi letalskih potovanj ali drugih razlogov, zakaj pes ne more z vami. Prav tako, psa ne morete vzeti zraven v službo. Psa lahko daste v varstvu sorodniku, ki mu zaupate ali v pasji vrtec, ki ga poznate in mu zaupate.

Psi, ki trpijo za ločitveno tesnobo velikokrat to pokažejo z uničevanjem stvari, neprekinjenih lajanjem, nočejo jesti in piti, si grizejo svoj rep in izkazujejo kompulzivno vedenje. Psa moramo trenirati, da je ločitev od nas skrbnikov nekaj normalnega in mu moramo dati vedet, da se bomo vrnili. To lahko naredimo tako, da psa naučimo prinašati ključe in potovalne torbe k vratom, psa pa za dejanje nato bogato nagradimo s priboljški. To je eden izmed načinom, da bo pes ločitev začel povezovati s pozitivnimi dogodki.

Pred odhodom v službo psa peljite na sprehod nato pa ga v stanovanju zaposlite z miselnimi igračami in mu pripravite varno in prijetno ležišče. V veliko pomoč, pri navajanju psa na samoto so vam lahko kapsule Nervenheld – naravna pomirjevala za pse, ki jih dajete psu daljši čas (vsaj 8 tednov) in ga opazujete, kako sprejema vaš odhod v službo.

 

Stres zaradi pokov in neviht

Ogromno psov je pod stresom v času božičnih in novoletnih praznikov zaradi glasnih pokov petadr in ognjemetov. V tem obdobju je pomembno, da psu nudimo varno zavetje in, da ta čas preživimo skupaj z njim. Pomebno je, da se pes počuti varno v svojem zavetju. Pomaga tudi, da zagrnete zavese in spustite rolete. Predvajate lahko mirno in sproščajočo glasbo. Psa ne tolažite in ljubkujte preveč, saj boste na tak način nagradili njegovo prestrašeno vedenje. Pri nevihtah in grmenju za psa poskrbite enako kot v času ognjemetov.