Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Canis Plus piščanec mali peleti

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 1903
 • Razpoložljivost: Na zalogi

Razpoložljive možnosti

- +
V košarico
- +
V košarico
 • 7,45€
 • Brez DDV: 6,80€

Hrana za male pse Canis Plus piščanec (mali peleti)

 

Suha hrana Canis Plus® piščanec je naša posebno kakovostna, hladno stiskana klasična hrana. Zaradi svoje edinstvene sestave je izjemno okusna in lahko prebavljiva premium hrana za odrasle pse. Ekskluzivni recept je prepričljiv: piščanec kot lahko prebavljiv vir beljakovin. Polnozrnati riž in oves sta s patentiranim postopkom kuhanja lažje prebavljiva. Kuhana koruza zagotavlja veliko vitaminov B in mineralov, zlasti za srce in živce. Rožiči, ki uravnavajo prebavo, energijsko bogato lososovo olje, ki zagotavlja esencialne maščobne kisline omega-3 in omega-6 in lahko pozitivno prispeva k ohranjanju zdravih sklepov. Pivski kvas za lepo dlako in zdravo kožo ter korenje za stabilno črevesno sluznico. Banane vsebujejo različne vitamine, minerale, elemente v sledovih in hormon sreče serotonin.

Vsebuje pa tudi: izvleček morskih alg kot 100-odstotni naravni vir kalcija, hranilno dragoceni kalčki slada, diatomejska zemlja za zdravo dlako in kožo ter koncentrirana encimska moč iz kalčkov golega ovsa in rjavega prosa. Česen podpira normalno delovanje imunskega sistema in srca. Nežno posušena zelišča, kot so kopriva, peteršilj, artičoke, koromač, divji česen in regrat, spodbujajo zdravo presnovo. Vsestranska, zdrava, klasična hrana za vse pasme, narejena iz povsem naravnih sestavin.

Hrana je v obliki manjših peletov - drobne paličice (enake 1/3 večjih granul, dolge približno 1-1,5 cm) zagotavljajo udobnejše žvečenje za manjše pasme ali celo starejše pse. Sestava peletov Canis Plus piščanec mali peleti je popolnoma enaka naši dolgoletni recepturi Canis Plus piščanec, le velikost peletov je drugačna. Canis Plus piščanec v obliki malih peletov je na voljo v 1 kg in 5 kg pakiranju. 

ANALIZA:

surove beljakovine 20,70%, surove maščobe 8,40%, surove vlaknine 3,10%, surovi pepel 6,40%, kalcij 1,39%, fosfor 0,91%, magnezij 0,13%, natrij 0,14%, kalij 0,45%, jod 0,73 mg/kg, selen 0,2 mg/kg, baker 3,84 mg/kg, cink 35,20 mg/kg, železo 184,00 mg/kg, mangan 33,60 mg/kg, pH-vrednost 6,36.

Canis Plus piščanec ne vsebuje pršic, ker uporabljamo kakovostne sestavine brez stranskih živalskih proizvodov kot je perje, kremplji, kljuni,... Zaradi izjemno visokih zahtev po kakovosti, je hrana pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju. Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti in pregledni deklaraciji.

 

SESTAVINE:

piščančje meso 24% (ekvivalent več kot 60% deležu svežega mesa), lahko prebavljiv neoluščen polnozrnat riž, lahko prebavljiv oluščen oves, parjena koruza, rožiči, lososovo olje 2%, korenje, banane, izvleček morskih alg, kalčki slada, pivski kvas, diatomejska zemlja, kalčki golega ovsa in rjavega prosa 0,5%, kopriva, česen, peteršilj, artičoke, koromač, čemaž, regrat.

Le naravni vitamini iz sadja, zelenjave, zelišč in začimb brez umetno dodanih vitaminov. Vse sestavine so 100% naravne.

Canis Plus piščanec - navodila za hranjenje

Ob prehajanju na hladno stiskano hrano za pse Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana (peleti) ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana (briket) obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Priporočamo postopno navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

Na začetku priporočamo upoštevanje tabele za hranjenje napisane od spodaj, kasneje pa lahko količine prilagodimo individualnim potrebam psa. Upoštevajte priporočeno količino hrane in se je držite prvih 1-2 tednov. Nato lahko s preverjanjem telesne teže psa ugotovite, ali potrebuje malo manj ali malo več hrane. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi. Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo. Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi.

Telesna teža psa  Količina hrane / dan  Telesna teža psa  Količina hrane / dan  
5 kg80 g35 kg340 g
10 kg125 g40 kg370 g
15 kg165 g45 kg410 g
20 kg215 g50 kg450 g
25 kg250 g60 kg510 g
30 kg280 g70 kg600 g

Canis Plus piščanec je odlična izbira tudi v kombinaciji s svežim mesom in v kombinaciji s Canis Plus popolno mokro hrano ali Canis Plus 100% mesnimi izdelki. Pse z občutljivim želodcem hranite s suho in mokro hrano v ločenih obrokih. 

Pridelava

Hrana za pse Canis Plus je proizvedena iz svežih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Viri ogljikovih hidratov (riž in oves) so kuhani po patentiranem postopku kuhanja na pari, da se hranilne snovi ohranijo, poveča pa se prebavljivost hrane. V naslednjem koraku sušenja se vse izbrane sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine pasje hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom hladnega stiskanja preoblikovane v hrano - imenovano peleti za psa. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z našim zapletenim in skrbnim proizvodnim procesom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

 

Trajnost (rok uporabe)

Naravne in uravnotežene sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje hrane Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervansi so uporabljena naravna zelišča, alge in olja. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.

 

Shranjevanje

Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah skupaj z original embalažo, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
Dnevni strošek hranjenja piščanec
Telesna teža psaKoličina hrane / danStrošek hranjenja / dan (5 kg)Strošek hranjenja / dan (15 kg)5 kg hrane zadostuje za15 kg hrane zadostuje za
5 kg80 g0,38 €0,32 €62 dni188 dni
10 kg125 g0,59 €0,50 €40 dni120 dni
20 kg215 g1,03 €0,86 €23 dni70 dni
30 kg280 g1,32 €1,11 €18 dni54 dni
40 kg370 g1,69 €1,50 €14 dni40 dni
60 kg510 g2,37 €2,40 €10 dni29 dni
* Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, navedene količine v tabeli upoštevajte kot smernice in priporočilo.
POMEMBNO
Canis Plus piščanec je edinstvena Naturavetal hladno stiskana hrana z bogato recepturo. Hrana je monoproteinska z edinim virom beljakovin iz kakovostnega piščančjega mesa. Recepturo dopolnjuje polnozrnat riž, različna posušena zelenjava, zelišča, alge in posušeno sadje. Hrana je na voljo v majihnih peletkih in je tako okus še bolj primeren za majhne pse ali za starejše pse. 
Mnenja (43)

Oznake: hrana za pse