Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Canis Plus Sport

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 2075
 • Razpoložljivost: Na zalogi

Razpoložljive možnosti

- +
V košarico
 • 70,30€
 • Brez DDV: 64,20€

Hrana za pse CANIS PLUS SPORT - za zelo športno aktivne in delovne pse

 

Hladno stiskana hrana za pse Sport je popolna hrana z dodatnim deležem mesa in kakovostnimi beljakovinami iz piščančjega mesa (min. 70% delež mesa piščanca) za odrasle pse. Idealno za športno aktivne in delovne pse. Proizvedena je s hladnim stiskanjem, brez polnil in ostalih kemijskih dodatkov kot so umetne arome, stabilizatorji, umetna barvila in konzervansi. Vse od naštetih umetnih snovi lahko pri psu povzročijo razvoj različnih bolezni kot so alergije, prebavne težave, vneto kožo in številne druge zaplete. Psi, ki so nadpovprečno aktivni potrebujejo hrano z višjm deležem kakovostnih beljakovin in višjim deležem maščob, saj več tudi porabijo.

POZOR! Danes je veliko govora o alergijah na piščančje meso, saj se piščanec zelo pogosto pojavlja v hrani za pse. Ker Naturavetal ne uporablja kemijskih dodatkov in hrana vsebuje zgolj meso piščanca in ne vsebuje krempljev, perja in drugih stranskih živalskih proizvodov, so alergije na Naturavetal hrano za pse z okusom piščanca veliko redkejše.

 

Canis Plus hladno stiskana hrana za pse prehransko vsebuje vse kar vaš pes potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje.

 • nežno hladno stiskana, bogata popolna hrana, ki v želodcu ne nabrekne
 • več kot 70% delež svežega mesa pred sušenjem
 • monoproteinska hrana za pse - le en vir živalskih beljakovin
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok
 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov
 • brez dodanih barvil, arom, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • s kompleksom alg in zelišč DogProMin
 • vsebuje kalčke iz ovsa in prosa za aktivacijo encimov,
 • hrana za pse je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • okolju prijazna embalaža

 

HRANA ZA PSE CANIS PLUS SPORT – Posamezne sestavine

O vseh sestavinah, ki jih Naturavetal Sport vsebuje, si lahko preberite pri Naturavetal hrani za pse z okusom piščanca. Razlika med piščancem in Sport je samo delež piščančjega mesa. Sport hrana za pse vsebuje min. 70% delež, navadna Naturavetal piščančja hrana za pse pa min. 60% delež.

Če imate zelo športno aktivnega psa ali delovnega psa in mu Naturavetal Sport ne ustreza oziroma se je je naveličal, lahko kot alternativo izberete Naturavetal hrano za pse z okusom govedine.

 

CANIS PLUS SPORT – Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za pse ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave traja 4 minute pri nizkih temperaturah (40 °C), s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne snovi. Canis Plus hrana za pse v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za zasuk želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal hrana za pse vsebuje le naravne konzervanse: alge, zelišča, olja in glino. Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je hrana za zdravo črevesno floro in dobro prebavo vašega psa. Zdravje se začne pri črevesju!

ANALIZA:

surove beljakovine 25,60%, surove maščobe 13,00%, surove vlaknine 3,30%, surovi pepel 6,80%, kalcij 1,49%, fosfor 0,99%, magnezij 0,13%, natrij 0,25%, kalij 0,49%, jod 0,69 mg/kg, selen 0,3 mg/kg, baker 3,72 mg/kg, cink 46,10 mg/kg, železo 200,00 mg/kg, mangan 34,70 mg/kg, pH-vrednost 6,31

Canis Plus popolna suha hrana za pse potrjeno in zanesljivo ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine kakovosti človeškega razreda in, ker naše meso ne vsebuje drobovine, perja, krempljev,...Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato je hrana pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju. Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti deklaraciji.

 

SESTAVINE:

piščančje meso 30% (ekvivalent več kot 70% deležu svežega mesa), lahko prebavljiv neoluščen polnozrnat riž, lahko prebavljiv oluščen oves, parjena koruza, rožiči, lososovo olje 2%, korenje, banane, izvleček morskih alg, kalčki slada, pivski kvas, diatomejska zemlja, kalčki golega ovsa in rjavega prosa 0,5%, kopriva, česen, peteršilj, artičoke, koromač, čemaž, regrat.

Le naravni vitamini iz sadja, zelenjave, zelišč in začimb brez umetno dodanih vitaminov. Vse sestavine so 100% naravne.

Canis Plus Sport - navodila za hranjenje

Ob prehajanju na hladno stiskano hrano za pse Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana (peleti) ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana (briket) obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Priporočamo postopno navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

Na začetku priporočamo upoštevanje tabele za hranjenje napisane od spodaj, kasneje pa lahko količine prilagodimo individualnim potrebam psa. Upoštevajte priporočeno količino hrane in se je držite prvih 1-2 tednov. Nato lahko s preverjanjem telesne teže psa ugotovite, ali potrebuje malo manj ali malo več hrane. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi. Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo. Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi.

Telesna teža psa  Količina hrane / dan  Telesna teža psa  Količina hrane / dan  
5 kg80 g35 kg340 g
10 kg125 g40 kg370 g
15 kg165 g45 kg410 g
20 kg215 g50 kg450 g
25 kg250 g60 kg510 g
30 kg280 g70 kg600 g

Hrana za pse Canis Plus Sport je odlična tudi v kombinaciji s svežim mesom (surovim ali kuhanim) in v kombinaciji s Canis Plus mokro hrano. Za pse z občutljivim želodcem pa svetujemo, da suho in mokro hrano hranite v ločenih obrokih.

Pridelava

Hrana za pse Canis Plus je proizvedena iz svežih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Ogljikovi hidrati so kuhani po patentiranem postopku kuhanja na pari, da se hranilne snovi ohranijo, poveča pa se prebavljivost hrane. Pri naslednjem koraku sušenja se izbrane sestavine posušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom hladnega stiskanja preoblikovane v hrano, ki jo poznamo pod imenom peleti za psa. Z našim skrbnim in zapletenim proizvodnim postopkom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

 

Trajnost (rok uporabe)

Uravnotežene naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje hrane za pse Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervans so uporabljena naravna zelišča in alge. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.

 

Shranjevanje

Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah skupaj z original embalažo, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
Dnevni strošek hranjenja Sport
Telesna teža psaKoličina hrane / danStrošek hranjenja / dan (15 kg)15 kg hrane zadostuje za
5 kg80 g0,35 €188 dni
10 kg125 g0,55 €120 dni
20 kg215 g0,95 €70 dni
30 kg280 g1,23 €54 dni
40 kg370 g1,66 €40 dni
60 kg510 g2,29 €29 dni
* Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, navedene količine v tabeli upoštevajte kot smernice in priporočilo.
POMEMBNO
Canis Plus Sport ima enake sestavine kot Canis Plus piščanec, le razmerja so drugačna. Canis Plus Sport je prilagojena hrana za izjemno aktivne in delovne pse, saj hrana vsebuje minimalno 70% delež mesa, prav tako hrana vsebuje 13,00% surovih maščob. Nadpovprečno aktivni psi potrebujejo bolj kalorično hrano z višjim deležem mesa. 
Mnenja (34)

Oznake: hrana za pse, suha hrana za pse, hladno stiskana hrana za pse, naravna hrana za pse