Canis Plus Sport

Canis Plus Sport
Ogledov: 12378 Proizvajalec: Naturavetal
Šifra izdelka: 2021
Razpoložljivost: Na zalogi
62.58 € Brez DDV: 57.15 €

Možnosti


* Pakiranje:


Količina: V košarico
0 mnenj  0 mnenj  •  Napiši mnenje

CANIS PLUS SPORT - za zelo športno aktivne in delovne pse

 

Hladno stiskana naravna, popolna hrana za pse z dodatnim deležem mesa in kakovostnimi beljakovinami iz čistega mesa piščanca (min. 70% delež mesa piščanca) za odrasle pse. Idealno za športno aktivne in delovne pse. Proizvedena je s hladnim stiskanjem, brez polnil, kemijskih dodatkov (ojačevalci okusa, umetna barvila, sintetični dodatki, konzervansi,…) in genetsko spremenjenih sestavin. Vse od naštetih umetnih snovi lahko pri psu povzročijo razvoj različnih bolezni kot so alergije, prebavne težave, vneto kožo, rak, itd... Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je hrana za zdravo črevesno floro in dobro prebavo vašega psa. Zdravje se začne pri črevesju! Hrana za pse Canis Plus Sport vsebuje samo visoko kakovostne naravne sestavine in je primerena za športno aktivne (agility, frizby, canicross...) ter "delovne" pse.

 

POZOR! Danes je veliko govora o alergijah na piščančje meso, saj se piščanec zelo pogosto pojavlja v hrani za pse. Ker pri Naturavetal hladno stiskani hrani ne uporabljamo kemijskih dodatkov in hrana vsebuje zgolj meso piščanca in ne vsebuje krempljev, perja in drugih stranskih živalskih proizvodov, so alergije na Naturavetal hrano za pse z okusom piščanca veliko redkejše.

 

Canis Plus hladno stiskana hrana za pse prehransko vsebuje vse kar vaš pes potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje.

 • hladno stiskana hrana za pse,
 • več kot 70% delež svežega mesa pred sušenjem,
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok,
 • ne nabrekne v želodcu,
 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • vsebuje kalčke iz ovsa in prosa za aktivacijo encimov,
 • hrana za pse je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • brez gensko spremenjenih organizmov (GSO).

 

KAKŠEN JE DNEVNI STROŠEK HRANJENJA S HRANO ZA PSE CANIS PLUS SPORT 15 KG?

 Telesna teža psa  Količina hrane / dan  Strošek hranjenja / dan  15 kg hrane zadostuje za: 
5 kg80 g0,33 €187 dni
10 kg125 g0,52 €120 dni
20 kg215 g0,91 €69 dni
30 kg280 g1,18 €53 dni
40 kg370 g1,56 €40 dni
60 kg510 g2,16 €29 dni

 * Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, navedene količine v tabeli za hranjenje upoštevajte kot smernice in priporočilo.

 

NATURAVETAL HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE – POSAMEZNE SESTAVINE

 

O vseh sestavinah, ki jih Naturavetal Sport hladno stiskana hrana za pse vsebuje, si lahko preberite pri Naturavetal hladno stiskani hrani za pse z okusom piščanca. Razlika med piščancem in Sport je samo delež piščančjega mesa. Sport hrana za pse vsebuje min. 70% delež, navadna Naturavetal piščančja hrana za pse pa min. 60% delež.

Če imate zelo športno aktivnega psa ali delovnega psa in mu hladno stiskana hrana Naturavetal Sport ne ustreza oziroma se je je naveličal, lahko kot alternativo izberete Naturavetal hrano za pse z okusom govedine v kombinaciji z Naturavetal mokro hrano za pse. 

 

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE – Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za pse ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave traja 4 minute pri nizkih temperaturah, s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne vrednosti. Canis Plus hladno stiskana hrana za pse v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za obračanje želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal hrana za pse vsebuje le naravne konzervanse: alge, zelišča, olja in glino.

 

Zakaj hladno stiskana hrana za pse Naturavetal?

ANALIZA:

 

surove beljakovine 25,60%, surove maščobe 13,00%, surove vlaknine 3,30%, surovi pepel 6,90%, kalcij 1,49%, fosfor 0,99%, magnezij 0,13%, natrij 0,25%, kalij 0,49%, baker 3,72 mg/kg, cink 46,10 mg/kg, železo 200,00 mg/kg, mangan 34,70 mg/kg, pH-vrednost 6,31

 

SESTAVINE:

 

moka iz mesa piščanca 30% (ekvivalent več kot 70% deležu svežega mesa), lahko prebavljiv neoluščen polnozrnat riž, lahko prebavljiv oluščen oves, parjena koruza, rožiči, lososovo olje 2%, korenje, banane, kalčki slada, pivski kvas, diatomejska zemlja, zeolit, kalčki golega ovsa in rjavega prosa 0,5%, kopriva, česen, peteršilj, artičoke, koromač, čemaž, regrat.

 

Več o posamezni sestavini in zakaj je dodana v hladno stiskano hrano za pse Naturavetal si lahko prebereš na tej povezavi.

 

Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato uporablja le sestavine s certifikatom kakovosti (kakovost sestavin človeškega razreda, primerne za prehrano ljudi). Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti deklaraciji.

 

VITAMINI:

 

vitamin A, vitamin B1 - tiamin, vitamin B2 - riboflavin, vitamin B6, vitamin B12 - kobalamin, vitamin C - askorbinska kislina, vitamin D, vitamin E, vitamin H - biotin, vitamin K, niacin, pantenolska kislina, folna kislina.

 

Le naravni vitamini brez umetnih dodatkov. Vse sestavine so 100% naravne, visoko kakovostne in so namenjene tudi za prehrano ljudi. Nobena od sestavin ni gensko spremenjena.

 

Priporočene količine hrane za pse Canis Plus Sport

 

Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo.

 

Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi. Priporočamo hranjenje v kombinaciji z našimi naravnimi prehranskimi dopolnili.

 

Ob prehajanju na hladno stiskano pasjo hrano Naturavetal Canis Plus ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Če je pes občutljiv ali izbirčen, priporočamo navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

 

Na začetku priporočamo striktno upoštevanje tabele za hranjenje, kasneje pa lahko količine prilagodimo potrebam psa. Tabela je napisana za družinske pse z običajnimi in rednimi sprehodi.

 

Telesna teža psaKoličina hrane / danTelesna teža psaKoličina hrane / dan 
5 kg80 g35 kg340 g
10 kg125 g40 kg370 g
15 kg165 g45 kg410 g
20 kg215 g50 kg450 g
25 kg250 g60 kg510 g
30 kg280 g70 kg600 g 
 

Pasjo hrano Canis Plus lahko kombiniramo tudi s svežim mesom, vendar ju ne smemo kombinirati skupaj v enem obroku, temveč obrok razdelimo na 1/3 mesa zjutraj, ter 2/3 Canis Plus zvečer.

 

Nasveti za pravilno hranjenje

Pridelava hrane za pse Canis Plus: 

 

Pasja hrana Canis Plus je proizvedena iz svežih, za prehrano ljudi odobrenih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Žitarice, ki jih hrana za pse vsebuje so oluščene, zelenjava pa je za zelo kratek čas blanširana. V naslednjem koraku sušenja se vse izbrane sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine pasje hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom hladnega stiskanja skozi mlin, preoblikovane v hrano - imenovano peleti za psa. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z našim zapletenim in skrbnim proizvodnim procesom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

Od mesa se uporablja piščančje meso (izključno mišično meso), ki je lokalnega izvora. Tudi kunčje meso (mišično meso) in goveje meso (mišično meso) sta lokalnega izvora. Posebna pozornost se namenja krmi teh živali. Živali so hranjenje izključno z naravno in zdravo krmo (nikakor z gensko spremenjeno krmo). Meso jagnjetine (izključno mišično meso) izvira iz proste reje na prostranih in neokrnjenih pašnikih Nove Zelandije. Meso je že pred transportom skrbno posušeno. Meso lososa (ni gojen losos niti divji) se pridobiva in Norveške, iz kontroliranih zajetij norveških fjordov. 
 

Trajnost:


Uravnotežene naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje pasje hrane Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervans so uporabljena naravna zelišča, alge, olja in glina. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.
 

Shranjevanje:


​Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

 

 

Canis Plus popolna suha hrana za pse potrjeno in zanesljivo ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine kakovosti človeškega razreda in, ker naše meso ne vsebuje drobovine, perja, krempljev,...

Ta izdelek še nima mnenj.

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje:Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo           Odlično

Prosim prepiši varnostno kodo:Loading...