Canis Plus za mladičke in mlade pse

Canis Plus za mladičke in mlade pse
Ogledov: 18039 Proizvajalec: Naturavetal
Šifra izdelka: 203
Razpoložljivost: Na zalogi
7.10 € Brez DDV: 6.48 €

Možnosti


* Pakiranje:
Količina: V košarico
0 mnenj  0 mnenj  •  Napiši mnenje

CANIS PLUS ZA MLADIČKE IN MLADE PSE - piščanec

 

Popolna hladno stiskana hrana za pasje mladiče in hrana za mlade pse z večjim deležem mesa, maščob in beljakovin ter dodanimi visoko kakovostnimi sestavinami, ki so popolnoma prilagojene potrebam rastočega mladega psa, za zdravo in enakomerno rast! Vsebuje min. 65% delež svežega piščančjega mesa. Hrana za mladičke in mlade pse je dodatno obogatena z maščobami in beljakovinami za optimalno in enakomerno rast vašega mladička ter naraven razvoj. Vsebuje čisto moko piščančjega mesa (posušeno čisto meso, le mišičevje, brez drobovine in stranskih živalskih ostankov), kalčke iz prosa in ovsa, ki aktivirajo delovanje encimov v organizmu ter dodatek Canis Aktiv za zdravo in enakomerno rast.

 

Hrana za mladiče in mlade pse Naturavetal je brez polnil, kemijskih dodatkov (ojačevalci okusa, umetna barvila, sintetični dodatki, konzervansi,…) in genetsko spremenjenih sestavin. Vse od naštetih umetnih snovi lahko pri psu povzročijo razvoj različnih bolezni kot so alergije, prebavne težave, vneto kožo, rak, itd.... Naturavetal hladno stiskana hrana za pse je hrana za zdravo črevesno floro in dobro prebavo vašega psa.Zdravje se začne pri črevesju!

 

Canis Plus hladno stiskana hrana za pse prehransko vsebuje vse kar vaš pes potrebuje za zdravo, dolgo in veselo življenje.

 

 • hladno stiskana hrana za pse,
 • več kot 65% delež svežega mesa pred sušenjem,
 • visoka prebavljivost, količinsko manjši dnevni obrok,
 • ne nabrekne v želodcu,
 • ne vsebuje glutena
 • ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
 • ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
 • ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
 • vsi vitamini in minerali so naravni,
 • vsebuje kalčke iz ovsa in prosa za aktivacijo encimov,
 • hrana za pse je pod stalnim laboratorijskim nadzorom v neodvisnem laboratoriju,
 • brez gensko spremenjenih organizmov (GSO).

 

ALTERNATIVNE MOŽNOSTI ZA HRANJENJE PASJIH MLADIČEV IN MLADIH PSOV

 

POZOR! Danes je veliko govora o alergijah na piščančje meso, saj se piščanec zelo pogosto pojavlja v hrani za pse. Ker pri Naturavetal hladno stiskani hrani ne uporabljamo kemijskih dodatkov in hrana vsebuje zgolj meso piščanca in ne vsebuje krempljev, perja, drobovine in drugih stranskih živalskih proizvodov, so alergije na Naturavetal hrano za pse z okusom piščanca veliko redkejše.

 

V primeru, da je mladiček alergičen, lahko poizkusite tudi s hladno stiskano hrano Canis plus za mladiče in mlade pse z okusom lososa.

Pasje mladiče in mlade pse lahko hranite tudi z hladno stiskano hrano Canis Plus losos ali Canis Plus jagnjetino. V tem primeru morate k hrani dodajati Canis Plus Aktiv (bogato mineralno-zeliščno mešanico). Prosimo, da nas v tem primeru kontaktirate za podrobnosti in individualen načrt prehrane.

 

VEČJI PELETI ZA MLADIČKE VEČJIH PASEM

 

Za mladiče in mlade pse večjih in velikih pasem je na voljo tudi suha hrana, kjer so peleti prilagojeni večjemu gobčku in ugrizu za pravilen razvoj čeljusti in mišic. Velikost peletov za mladičke velikih in večjih pasem meri v dolžino do 3 cm in v širino do 1 cm.

Na voljo je hladno stiskana hrana za mladiče in mlade pse z okusom piščanca v 1 kg in 5 kg pakiranju (mali peleti, prilagojeni mladičkom manjših pasem) in v 15 kg pakiranju (večji peleti, prilagojeni mladičkom večjih pasem).

 

OBDOBJE HRANJENJA

Priporočeno je, da psa hranimo s hrano za mladičke in mlade pse do 12. meseca starosti, optimalno do 15. meseca starosti.

 

NATURAVETAL ZDRAVA HRANA ZA MLADIČKE IN MLADE PSE - POSAMEZNE SESTAVINE

 

Sestavine v hlahno stiskani hrani Canis Plus za mladičke in mlade pse z okusom piščanca so enake kot v hladno stiskani hrani Canis Plus piščanec za odrasle pse. V hrani za mladičke in mlade pse je večji delež piščančjega mesa (min.65% delež), maščob, beljakovin in dodatek posebne mineralno - zeliščne mešanice Canis Aktiv za pravilno rast in razvoj vašega pasjega mladiča.

 

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE – Proces hladnega stiskanja

Hladno stiskanje je proizvodni proces s katerim se v hrani za pse ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov in vse hranilne snovi v izvorni obliki. Celoten postopek obdelave traja 4 minute pri nizkih temperaturah, s čimer se ohrani maksimalna vrednost naravnih vitaminov, mineralov in vse hranilne vrednosti. Canis Plus hladno stiskana hrana za pse v želodcu ne nabrekne, zato je stopnja tveganja za obračanje želodca izredno nizka. Hrana se v želodcu razkroji na drobne koščke, zato se želodec po hranjenju ne raztegne prekomerno in ne preobremeni. S tem se pri psu spodbuja delovanje črevesne peristaltike (gibanje črevesja) in naravno čiščenje črevesja, ki zmanjšuje tveganje za nastanek črevesnih parazitov, ki so pogosti vzrok za naraščajoče alergije na pasjo hrano. Naturavetal hrana za pse vsebuje le naravne konzervanse: alge, zelišča, olja in glino.

 

Zakaj hladno stiskana hrana za pse Naturavetal?

 

 

ANALIZA:

 

surove beljakovine 23,10%, surove maščobe 12,10%, surove vlaknine 3,20%, surovi pepel 6,70%, kalcij 1,47%, fosfor 0,90%, magnezij 0,16%, natrij 0,23%, kalij 0,47%, baker 6,59 mg/kg, cink 45,20 mg/kg, železo 189,00 mg/kg, mangan 36,70 mg/kg, pH-vrednost: 6,35. 

 

SESTAVINE:

 

piščančja mesna moka 27% (ekvivalent več kot 65% deležu svežega mesa), lahko prebavljiv neoluščen polnozrnat riž, lahko prebavljiv oluščen oves, parjena koruza, rožiči, lososovo olje 2%, korenje, banane, izvleček morskih alg, kalčki slada, pivski kvas, diatomejska zemlja, kalčki golega ovsa in rjavega prosa 0,5%, kopriva, česen, peteršilj, artičoke, koromač, čemaž, regrat.

 

Več o posamezni sestavini in zakaj je dodana v hladno stiskano hrano za pse Naturavetal si lahko prebereš na tej povezavi.

 

Naturavetal ima visoke zahteve po kakovosti, zato uporablja le sestavine s certifikatom kakovosti (kakovost sestavin človeškega razreda, primerne za prehrano ljudi). Vse sestavine v hrani so navedene posamično, v odprti deklaraciji.

 

VITAMINI:

 

vitamin A, vitamin B1 - tiamin, vitamin B2 - riboflavin, vitamin B6, vitamin B12 - kobalamin, vitamin C - askorbinska kislina, vitamin D, vitamin E, vitamin H - biotin, vitamin K, niacin, pantenolska kislina, folna kislina.

 

Le naravni vitamini brez umetnih dodatkov. Vse sestavine so 100% naravne, visoko kakovostne in so namenjene tudi za prehrano ljudi. Nobena od sestavin ni gensko spremenjena.


SESTAVINE:

Vse sestavine so 100% naravne, visoko kakovostne in so namenjene tudi za prehrano ljudi. Nobena od sestavin ni gensko spremenjena!

Priporočene količine pasje hrane Canis Plus za mladiče in mlade pse

 

Vsak pes ima individualne potrebe po hranilnih snoveh, zato uporabite navedene količine kot smernice in priporočilo.

Natančna odmera količine dnevnega obroka je odvisna od vrste in starosti psa ter njegove aktivnosti oz. količine energije, ki jo dnevno porabi. Priporočamo hranjenje v kombinaciji z našimi naravnimi prehranskimi dopolnili.

Ob prehajanju na hladno stiskano pasjo hrano ni priporočljivo mešanje z ekstrudiranimi briketi, saj se lahko pojavijo prebavne težave. Hladno stiskana hrana ima namreč bistveno krajši čas prebave, medtem ko ekstrudirana obleži v želodcu še nekaj časa po obroku. Če je pes občutljiv, priporočamo navajanje na hladno stiskano hrano tako, da npr. zjutraj dobi le obrok hladno stiskane hrane, zvečer pa obrok "stare hrane", seveda v ustrezno zmanjšanih količinah.

Na začetku priporočamo striktno upoštevanje tabele za hranjenje, kasneje pa lahko količine prilagodimo potrebam psa.
 

 

   Telesna teža psa     Starost mladička    
    2 - 3 mesecev    4 - 6 mesecev    7 - 12 mesecev    13 - 20 mesecev
5 kg80 - 100 g100 - 120 g120 - 130 g 
10 kg120 - 150 g150 - 180 g 180 - 210 g 
15 kg150 - 180 g180 - 210 g 210 - 240 g 
20 kg200 - 240 g240 - 270 g 270 - 300 g 
25 kg240 - 300 g300 - 330 g 330 - 360 g360 - 400 g
30 kg300 - 350 g350 - 380 g 380 - 420 g420 - 480 g
35 kg350 - 450 g450 - 480 g480 - 500 g500 - 540 g
40 kg450 - 540 g540 - 580 g580 - 600 g600 - 640 g
50 kg540 - 600 g600 - 640 g640 - 670 g670 - 700 g
60 kg600 - 700 g700 - 740 g740 - 780 g780 - 800 g
> 65 kg700 - 750 g750 - 800 g780 - 800 g800 - 900 g


​Vse količine dnevnih obrokov, ki so navedene v tabeli za hranjenje veljajo za telesno težo psa, ko odraste. Torej če bo vaš mladiček, ko odraste imel 10 kg, gledate vrstico za hranjenje mladička pri 10 kg, saj so potrebe po energiji pri pasjih mladičih in mladih psih večje. 

Pridelava hrane za pse Canis Plus: 

 

Pasja hrana Canis Plus je proizvedena iz svežih, za prehrano ljudi odobrenih in skrbno izbranih visoko kakovostnih sestavin. Naturavetal ima zelo visoko postavljene standarde kakovosti in za doseganje le-teh so vse sestavine pod stalnim nadzorom. V Naturavetal hladno stiskani hrani za pse so vse sestavine predelane še sveže - brez dodajanja konzervansov. V preteklosti pes v divjini ni jedel le mesa, temveč je svoj plen pojedel vključno z drobovino (npr. rastline v drobovju plena) in zato je Canis Plus proizveden tako kot je predvideno v naravi psa.

Žitarice, ki jih hrana za pse vsebuje so oluščene, zelenjava pa je za zelo kratek čas blanširana. V naslednjem koraku sušenja se vse izbrane sestavine osušijo in na koncu stisnejo. Pri stiskanju sestavine pasje hrane niso izpostavljene vplivom toplote, temveč so s postopkom hladnega stiskanja skozi mlin, preoblikovane v hrano - imenovano peleti za psa. Pri stiskanju ne uporabljamo nobenih kemijskih dodatkov. Z našim zapletenim in skrbnim proizvodnim procesom zagotavljamo, da se kakovost in visoka vsebnost hranil v hrani med procesom obdelave ne znižuje. 

Od mesa se uporablja piščančje meso (izključno mišično meso), ki je lokalnega izvora. Tudi kunčje meso (mišično meso) in goveje meso (mišično meso) sta lokalnega izvora. Posebna pozornost se namenja krmi teh živali. Živali so hranjenje izključno z naravno in zdravo krmo (nikakor z gensko spremenjeno krmo). Meso jagnjetine (izključno mišično meso) izvira iz proste reje na prostranih in neokrnjenih pašnikih Nove Zelandije. Meso je že pred transportom skrbno posušeno. Meso lososa (ni gojen losos niti divji) se pridobiva in Norveške, iz kontroliranih zajetij norveških fjordov. 
 

Trajnost:


Uravnotežene naravne sestavine so obdelane sveže, brez dodajanja umetnih konzervansov. Konzerviranje pasje hrane Canis Plus je popolnoma naravno. Kot naravni konzervans so uporabljena naravna zelišča, alge, olja in glina. Od datuma proizvodnje zagotavljamo 6 mesečni rok uporabe.
 

Shranjevanje:


​Canis Plus hrano za pse je potrebno hraniti v suhem prostoru. Hrana ne sme biti izpostavljena vročini, mrazu ali direktni sončni svetlobi. Svetujemo, da vrečo po vsakem hranjenju skrbno zaprete, ali da hrano shranjujete v zatesnjenih posodah, saj boste na tak način podaljšali svežino vaše hrane.  

 

 

Canis Plus popolna suha hrana za pse potrjeno in zanesljivo ne vsebuje pršic, ker uporabljamo sestavine kakovosti človeškega razreda in, ker naše meso ne vsebuje drobovine, perja, krempljev,...

 

Ta izdelek še nima mnenj.

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje:Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo           Odlično

Prosim prepiši varnostno kodo:Loading...