Meni
Vaša košarica

Polnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra

Polnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra
Polnomastno kozje mleko v prahu Canis Extra
 • Zaloga: Na zalogi
 • Blagovna znamka: Naturavetal
 • Šifra izdelka: 3501
16,49€
Brez DDV: 15,06€

Polnomastno naravno kozje mleko v prahu Canis Extra

 

Naravno kozje mleko v prahu Canis Extra za pse in mačke (mlade in starejše) je nepogrešljiv prehranski dodatek pri vzreji pasjih in mačjih mladičev. Lahko se ga uporablja pri velikih leglih za dohranjevanje ali v primeru če psička mladiče premalo hrani ter kot samostojen prehranski dodatek za pse in mačke. V primeru, da pes noče jesti, mu k hrani dodajte kozje mleko v prahu Canis Extra, saj zvišuje apetit in je poln hranilnih snovi, kalcija in zdravih maščob. 

 

Canis Extra kozje mleko v prahu - lastnosti

Polnomastno kozje mleko v prahu zagotavlja visoko raven beljakovin (aminokislin), mineralov, elementov v sledeh in vitaminov, zato je to eno od najbolj hranljivih prehranskih dodatkov med vrsto mlečnih proizvodov in ima lahko pozitiven učinek na razvoj in splošno zdravje psa in mačke. Kozje mleko lahko spodbuja vitalno delovanje črevesja, krepi imunski sistem in povečuje odpornost proti boleznim.

Kozje mleko vsebuje kratko verižne in srednje verižne maščobne kisline (za razliko od kravjega mleka, z dolgo verižnimi maščobnih kislin), zato ga telo bolje prenaša in je v podporo tudi pri črevesnih obolenjih, kožnih boleznih in pri regeneraciji organizma po hudih bolezni. Beljakovine in maščobe v kozjem mleku so zelo koristne in lahko prebavljive brez obremenjevanja srca in ožilja.

Visoke vrednosti vitaminov ( vitaminov skupine B ter A, D, E) prispevajo k zdravemu razvoju mladih živali. Naravno polnomastno kozje mleko je tudi izjemen vir kalcija za pse. Kalcij za pse je poleg fosforja najpomembnejši element v telesu psa. Kalcij je pomemben za zdravo okostje psa, za pravilno rast in razvoj, potreben je za celično signalizacijo, za prevajanje živčnih signalov, za pravilno delovanje mišic in prispeva k normalnemu sproščanju energije in normalnemu delovanju prebavnih encimov.

Kozje mleko ne vsebuje aglutinina, zato so maščobne kapljice kozjega mleka veliko manjše v primerjavi s kravjim mlekom. Živali in ljudje, zato kozje mleko veliko hitreje prebavimo kot kravje mleko. Kozje mleko je nizko alergeno, saj je vsebnost laktoze v kozjem mleku mnogo nižja.

 

Canis Plus polnomastno kozje mleko v prahu je primerno za vse živalske vrste. Še posebej je priporočljivo za:

 • mladičke in mlade pse ter mačje mladiče
 • breje in doječe psičke s povečano potrebo po vitaminih
 • krepitev obrambne sposobnosti organizma oz. imunskega sistema
 • težave s kožo in dlako, spodbuja hitrejšo menjavo dlake
 • starejše pse (seniorje), zaščito in krepitev imunskega sistema
 • ko pes noče jesti, kozje mleko spodbujanja apetit pri bolnih ali zbirčnih živalih
 • črevesne bolezni
 • pri napenjanju psa, napihnjenosti psa, zaprtje psa in pri slabi prebavi psa.

 

Seveda pa se ga lahko uporablja tudi kot okusen dodatek v primeru, če sami pripravljate doma kuhane obroke ali hranite z BARF-om. Canis Extra kozje mleko v prahu ne vsebuje kolostruma in ne more biti 100% nadomestilo materinega mleka. Je pa zelo primerno za doječe psičke in za mladičke, takoj po kolstrumu (prvem mleku).

ANALIZA:

surove beljakovine 27,10%, vsebnost maščobe 33,10%, laktoza 30,20%, surovi pepel 6,10%, kislost 0,11% (mlečna kislina), kalcij 0,95%, fosfor 0,80%, vlažnost 2,40%.

 

SESTAVINE:

čisto kozje polnomastno mleko v prahu (100%). Kozje mleko v prahu se lahko enostavno dodaja skozi daljše časovno obdobje ali stalno.

Polnomastno naravno kozje mleko v prahu Canis Extra

100g Canis Extra kozjega mleka v prahu ustvari 1 liter mleka. 

 

DOZIRANJE: 

Količina dnevnega odmerka je odvisna tudi od druge hrane. Mladičkom lahko dodajamo 1/2 žličke na dan ali več, odvisno od vsakega posameznega mladička. Pri vzrejanju mladičev je treba upoštevati velikost legla, pasmo in individualne potrebe živali. Polnomastno kozje mleko v prahu je idealno tudi za breje in doječe psice. Mleko pa se odlično obnese tudi pri podhranjenih psih ali psih, ki jih želite nekoliko porediti. 

 

PRIPRAVA: 

Počasi dodajte zadostno količino polnomastnega kozjega mleka v prahu (približno 2 zvrhani žlici na 250 ml vode) k mlačni vodi. Po kratkem nabrekanju dodajte mlačno vodo in nenehno mešajte, dokler ne dosežete konsistence mleka.

Lahko pa kozje mleko v prahu Canis Extra dodate kar v prahu čez hrano. 

Nasvet: Najprej dodajte kozje mleko v prahu Canis Extra nato pa med mešanjem dodajajte vodo. Če uporabite mlačno vodo, boste kozje mleko v prahu lažje zmešali. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha
Canis Extra korenčkov granulat    Driska pri psu Korenčkov granulat vsebuje veliko vlaknin (pektina), ta v prebavnem traktu nabrekn..
4,84€ Brez DDV:4,42€
Hladno stiskano lososovo olje za pse Canis Extra iz atlantskega lososa – omega 3 za pse   Hladno stiskano lososovo olje za pse Canis E..
8,91€ Brez DDV:8,14€
Canis Extra Aktiv - multivitaminski kompleks za pse   Prehranski dodatek za pse Canis Extra Aktiv je kombinacija številnih zelišč, sad..
19,14€ Brez DDV:17,48€
Canis Plus Vit /Min BARF raznoliki kosmiči z zelenjavo, sadjem, prosom in zelišči za psa   Canis Plus Vit / Min BARF raznoliki kosmiči z ze..
10,75€ Brez DDV:9,82€
Canis Extra apnenčasta alga    Canis Extra apnenčasta alga je naravni vir kalcija, ki se jo lahko dodaja k hrani, ki kalcija ne v..
6,00€ Brez DDV:5,48€
Canis Extra zelenoustna školjka – glukozamin za pse   Novozelandska zelenoustna školjka (lat. Perna canaliculus) oskrbuje sklepe in hrustan..
8,74€ Brez DDV:7,98€
Canis Extra bio kokosovo olje   Bio kokosovo olje za pse Canis Extra ugodno vpliva na delovanje prebavnega sistema, trebušne slinavke ..
5,99€ Brez DDV:5,47€
Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – JAGNJETINA   Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki pr..
3,25€ Brez DDV:2,97€
Mokra popolna hrana za mladiče Canis Plus – GOVEDINA   Popolna mokra hrana za mladiče je primerna: za vse mladiče, ki pref..
3,10€ Brez DDV:2,83€
Canis Extra mineralno šotno blato imenovano Moor   Tradicionalno se Moor že stoletja uporablja za zdravo prebavo in povečuje naravno obramb..
8,00€ Brez DDV:7,31€