Meni
Vaša košarica

Canis Extra zelenoustna školjka

Canis Extra zelenoustna školjka
Canis Extra zelenoustna školjka
Canis Extra zelenoustna školjka
Canis Extra zelenoustna školjka
Canis Extra zelenoustna školjka
 • Zaloga: Na zalogi
 • Blagovna znamka: Naturavetal
 • Šifra izdelka: 341
8,90€
Brez DDV: 8,13€

Razpoložljive možnosti

Canis Extra zelenoustna školjka – glukozamin za pse

 

Novozelandska zelenoustna školjka (lat. Perna canaliculus) oskrbuje sklepe in hrustanec s pomembnimi hranilnimi snovmi. Vpliva na zadostno elastičnost sklepov, kar omogoče neovirano in lahkotno gibanje. Canis Extra zelenoustna školjka je bogata z glikozaminoglikanom (GAG), omega-3 maščobnimi kislinami, minerali in aminokislinami, ki krepijo vezivno tkivo in sklepe ter imajo blagodejen učinek pri bolečinah v sklepih.

 

Glukozamin za pse iz Canis Extra zelenoustne školjke

Glukozamin je prekurzor glukozaminoglikanov (GAG) in ima pomembno vlogo pri nastajanju sklepnih površin, sklepne tekočine, kit, kosti, nohtov, kože in krvnih žil. GAG so pomembni gradnik sklepne tekočine, hrustanca in vezivnega tkiva. Glukozamin živali proizvajajo same, ampak z leti se ta proizvodnja upočasni, zato nastaja v starejših letih vašega psa, vedno manj glukozamina, čeprav ga organizem še zmeraj potrebuje. S starostjo, obrabo sklepov, presnovnimi motnjami in boleznimi se zmanjšuje vsebnost glukozamina v organizmu kar privede do preobremenitve sklepov, zmanjšanja je viskoznosti sinovialne (sklepne) tekočine in pospešena je obrabe sklepov psa.

 

Omega 3 za pse iz Canis Extra zelenoustne školjke

Študije so pokazale, da omega 3 maščobne kisline predstavljajo pomoč pri artritisu pri psih, saj omega 3 maščobne kisline lahko zavirajo sintezo vnetnih mediatorjev (prostaglandinov), ki so odgovorni za začetek vnetnega procesa. Canis Extra zelenoustna školjka lahko ima protivnetno delovanje. Bogat vir omega 3 je tudi Canis Extra lososovo olje.

 

Canis Extra zelenoustna školjka je koristna za:

 • gradnjo in regeneracijo kosti in sklepov
 • krepitev vezivnega tkiva
 • stabilnost in elastičnost vezi in kit
 • optimalen razvoj skeleta pri mladih živalih
 • krepitev vitalnosti pri starejših živalih
 • lajšanje in odpravljanje kožnih bolezni in alergij

 

Kot naravni prehranski dodatek za pse je Canis Extra zelenoustna školjka primeren za vse starosti psov, tudi za:

 • mladičke in mlade pse, saj glukozamin za pse Canis Extra zelenoustna školjka pomembno prispeva k pravilnemu razvoju sklepov
 • pse s povečano vsakodnevno obremenitvijo
 • starejše pse, katerih organizem ne proizvaja več glukozamina, zato je zelo smiselno, da ga dodajamo k prehrani, saj glukozamin za pse Canis Extra zelenoustna školjka preprečuje obrabo hrustanca, kit in vezi
 • mačke, saj je Canis Extra zelenoustna školjka naraven vir tavrina (vsebnost 2,5%), ki je nujno potreben za vzdrževanje celotnega organizma mačke.

 

Glukozamin za pse – Canis Extra zelenoustna školjka kot preventiva pri degenerativnih spremembah kosti:

 • Osteoatroza (artroza) in osteoartritis pri psih – degenerativna bolezen sklepov in pripadajočih struktur (mišic, veziva in tetiv). Prisotne so bolečine in gibanje je ovirano. Ko artrozo spremlja vnetje sklepov, govorimo o osteoartritisu.
 • Artritis pri psih - Kaj je artritis? Artritis je kronično vnetje sklepov pri psih. Artritis je neozdravljiv in je po navadi posledica napak v razvoju (npr. displazija kolkov pri psih) in poškodb sklepov okončin. Če opazite šepanje psa, povečano cviljenje in lizanje na predelih sklepov, so to lahko znaki pojava artritisa pri psih. Vašemu psu lahko blažite simptome artritisa z rednim in ustreznim gibanjem, z udobnim in toplim ležiščem, z uravnoteženo, naravno in zdravo prehrano in z vzdrževanjem optimalne telesne teže. V veliko pomoč so tudi prehranski dodatki za pse, kot je glukozamin, lososovo olje (ker je bogato z omega 3 maščobnimi kislinami, ki lajšajo bolečine in vnetja pri artritisu) in morske alge (spirulina in chlorella).

 

Glukozamin za pse Canis Extra Gelenkvital se uporablja za kurativo, ko vaš pes že ima zgoraj naštete težave in bolečine. Kot preventivo uporabize izvleček zelenoustne školje Canis Extra zelenoustna školjka. Z odmerkom Canis Plus Gelenkvital-a ali odmerkom zelenoustne školjke lahko lastnik za svojega psa stori nekaj dobrega, pes pa mu bo hvaležnost izkazal z agilnostjo, energičnostjo in veseljem do življenja.

 

ANALIZA: 

surove beljakovine 66,30%, vsebnost maščob 9,50%, surovi pepel 7,10%, vlažnost 1,20%.

 

SESTAVINE:

zelenoustna školjka 100% (Perna canaliculus)

Uporabljamo samo čisto, sveže meso zelenoustnih školjk brez lupine, ki je stranski proizvod in služi le kot polnilo. Iz svežega mesa pridobimo 100% naravni izdelek najvišje kakovosti brez manjvrednih odpadkov. Samo meso zelenoustne školjke je bogato z GAGi in omega 3 maščobnimi kislinami. 

NAVODILA ZA DOZIRANJE:

Vmešajte med hrano."Kura" z zelenoustno školjko naj traja od 6 do 8 tednov in se naj ponovi 2-3 x na leto. Kura je najbolj učinkovita, če jo izvedete spomladi in v jeseni. 

 • psi s telesno težo do 5 kg in mačke: 1 zvrhana noževa konica / dan
 • psi s telesno težo 6 kg do 15 kg: 1 vzrhana noževa konica do 1/4 merilne žlice / dan
 • psi s telesno težo 16 kg do 29 kg: 1/4 merilne žlice / dan
 • psi s telesno težo nad 30 kg: 1/2 merilne žlice / dan

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
Slabo Dobro
Captcha
Polnomastno naravno kozje mleko v prahu Canis Extra   Naravno kozje mleko v prahu Canis Extra za pse in mačke (mlade in starejše) je&n..
18,49€ Brez DDV:16,89€
Hladno stiskano lososovo olje za pse Canis Extra iz atlantskega lososa – omega 3 za pse   Hladno stiskano lososovo olje za pse Canis E..
8,91€ Brez DDV:8,14€
Glukozamin za pse – Canis Extra Gelenkvital   Glukozamin za pse – Canis Extra Gelenkvital je naraven prehranski dodatek za pse, ki se upora..
49,99€ Brez DDV:45,65€
Canis Extra apnenčasta alga    Canis Extra apnenčasta alga je naravni vir kalcija, ki se jo lahko dodaja k hrani, ki kalcija ne v..
6,46€ Brez DDV:5,90€
Canis Extra bio kokosovo olje   Bio kokosovo olje za pse Canis Extra ugodno vpliva na delovanje prebavnega sistema, trebušne slinavke ..
5,99€ Brez DDV:5,47€
Bio egipčansko olje črne kumine Canis Extra     Bio egipčansko olje črne kumine Canis Extra z več kot 100 različnimi aktivni..
9,96€ Brez DDV:9,10€
Canis Extra Klorela (Chlorella)   Canis Extra Klorela (Chlorella) je zelena, enocelična sladkovodna alga, ki pomaga pri razstrupljanju tele..
9,96€ Brez DDV:9,10€
Naravni vitamin C za pse Canis Extra šipek za podporo imunskemu sistemu in sklepom ​ Visoka vsebnost naravnega C vitamina, karotenoidov in antio..
8,92€ Brez DDV:8,15€
Canis Extra krilovo olje - omega 3 - maščobne kisline   Kril s skupnim imenom imenujemo velike jate drobnega planktonskega rakca imenovaneg..
43,90€ Brez DDV:40,09€