Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Canis Extra naravna zaščita proti klopom in bolham za psa 10ml

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 5001
 • Razpoložljivost: Na zalogi
 • 17,95€
 • Brez DDV: 14,71€
-+

Zaščita proti klopom in bolham za psa: Naravne Canis Extra kapljice

 

Canis Extra kapljice so naravna zaščita proti klopom in bolham za psa. Izdelek vpliva na telesni vonj psa, ki se ga ektoparaziti, kot so klopi, bolhe in paraziti izogibajo. Vsako leto znova nadležni škodljivci napadajo naše hišne ljubljenčke, od klopov, bolh in celo do nekaterih vrst komarjev, ki lahko prenašajo viruse in bakterije, ki lahko povzročijo hude bolezni psov. Ob redni uporabi Canis Extra kapljice učinkovito odpravimo pasje bolhe in klope pri psih.

Za več kot 90% težav s kožo pri kosmatincih so krive bolhe, ki so vmesni gostitelj pasje trakulje, ki je nevarna tudi za ljudi. Da bi dosegli največjo možno zaščito pred zunanji zajedavci, je priporočena uporaba Canis Extra kapljic v kombinaciji z drugimi naravnimi izdelki, kot je Canis Extra razprišlo proti pasjim bolham in pršicam in Canis Extra šampon za pse.

POMEMBNO: če je žival že okužena z bolhami, pršicami in ušmi je potrebno opraviti dezinfekcijo z direktnim razpršilom na pasji dlaki (CanisExtra razpršilo proti pasjim bolham in pršicam). Žival je potrebno skopati z naravnim šamponom ali blagim milom iz kokosovega olja. Ko šampon ali milo nanesemo na dlako živali, pustimo delovati vsaj 5 min, tako da se bolhe v peni zadušijo.

Tako kot pri ljudeh so klopi tudi za pse zelo nevarni, saj povzročajo hude klopne bolezni, katerih zdravljenje je dolgotrajno in težko, pustijo pa lahko tudi veliko negativnih trajnih posledic. Morebitne okužbe preprečimo tudi tako, da psa po vsakem sprehodu temeljito pregledamo in klope odstranimo. Vsi preparati pred škodljivci delujejo od živali do živali različno. Učinek naravnih preparatov je odvisen od skrbne in dosledne uporabe. Naravni preparati v živalih ne puščajo toksičnih ostankov, niti v stanovanju ali na ljudeh.

Majhne količine olja se 3 tedne dnevno vtirajo v ušesne čepke (notranja stran ušesa, vendar ne v ušesni kanal). V tej nežni fazi osnovne imunizacije olje počasi vstopa v presnovne procese, se prenaša po telesu in izloča skozi kožo. Prednost tega je, da se obramba pred zajedavci ne zmanjša, tudi če pes redno plava. Naš izključno zeliščni obrambni kompleks Canis Extra se zgleduje po naravi. Rastline so imele namreč že od nekdaj razvite mehanizme, s katerimi se uspešno zaščitijo pred plenilci in jih odženejo. Eden od teh mehanizmov je tvorba eteričnih olj.

Eteričnim oljem je skupno, da se ne raztapljajo v vodi in zlahka izhlapijo - to pomeni, da so zelo hlapna in imajo običajno intenziven, značilen lasten vonj, ki se razlikuje od rastline do rastline. Uporabljamo jih lahko na različne načine, imajo pa tudi protivnetne in lastnosti, ki uničujejo mikrobe ter bakterije. 

 

Canis Extra kapljice sestava - zaščita proti klopom za psa

JOJOBINO OLJEJojobino olje je brez vonja in deluje pomirjujoče in protivnetno. Uporablja se ga za naravno nego kože, saj vsebuje veliko vitaminov in ima naraven zaščiten faktor. Jojobino olje se uporablja za vlaženje kože.
NEEM OLJENeem olje zagotavlja odlično zaščito pred ugrizi in piki insektov. Lahko deluje antiseptično in je učinkovito proti srbenju. Njegove naravne sestavine ščitijo pred komarji, bolhami, klopi, muhami in pršicami. Deluje lahko tudi proti glivicam, lahko ima protibakterijsko in protivirusno delovanje, zato se lahko uporablja tudi pri vnetju ušes pri psu in ušesnih pršicah.
SIVKINO OLJESivkino olje lahko blagodejno deluje na vneto kožo in srbečico. Ena od številnih pozitivnih lastnosti sivkinega olja je antiparazitsko delovanje (odganja mrčes, klope pri psih in pasje bolhe). Sivkino olje je tudi v pomoč pri odpravi prhljaja pri psu.
OLJE ČAJEVCAOlje lahko ima protimikrobno delovanje in tako deluje proti nekaterim bakterijam, virusom in glivičnim organizmom. Olje čajevca tudi neguje masno kožo in je učinkovito pri odpravljanju prhljaja ter poskrbi za pH ravnovesje kože.

 

Ker so okužbe z bolhami in klopi številne in lahko prizadanejo vsakega psa, najdeš več informacij v naslednjih dveh prispevkih: Klopi pri psih, kjer boste našli vse informacije o teh nevarnih členonožcih in bolhe pri psu, kjer so zbrane številne informacije kako se jih učinkovito in hitro znebiti.

 

Najboljša zaščita pred klopi in bolhami se doseže z aplikacijo kapljic na notranjo stran ušesa. V sezoni, ko so klopi in bolhe na višku (poletje) pa lahko še dodatno nanesete kapljice pod pazduhe in pod rep.
Kapljice potrebujejo 3 tedne, da se zaščita vzpostavi. Kapljice ne učinkujejo že ob prven nanosu, temveč še le po treh tednih redne uporabe lahko govorimo o maksimalni zaščiti. Kapljice nanašamo vse do oktobra ali novembra, odvisno kako mrzla je zima.
Ne, izdelek ni primeren za mačke, saj vsebuje olje čajevca, ki ga mačke ne prebavljajo, psom pa v manjših koncentracijah kot v Canis Extra kapljicah ne škoduje.
Lahko, saj so kapljice sestavljene le iz štirih različnih eteričnih olj, so brez kemikalij in ostalih sintetičnih dodatkov.
Canis Extra kapljice se nanašajo na notranjo stran uhlja psa. Pazimo, da kapljice ne zlijemo v ušesni kanal. S prsti kapljico vmasiramo na naporaščen del. Prve tri tedne nanašamo dve kapljici na dan (na vsako uho eno kapljico), po treh tednih pa zaščito vzdržujemo tako, da nanašamo izdelek še samo 2 – 3x na teden.
V sezoni klopov lahko delevanje kapljic podprete s Canis Extra razpršilom, ki ga uporabljate po potrebi, kadar se s psom odpravite na daljši sprehod, na sprehod v gozd ali na travnik z visoko travo. Pri okužbi z bolhami lahko razpršilo uporabljate za psa, da preprečite razvoj bolh in tudi za čiščenje prostora.

SESTAVINE:

jojobino olje, olje čajevca iz kontrolirane biološke pridelave ali divje rasti, neem olje, olje sivke.

UPORABA:

 • Ob prvi uporabi: v vsako uho vmasiramo 1 kapljico, pazimo da ne nanesemo v ušesni kanal. To ponavljamo 3 tedne.
 • Nadaljnja uporaba: po 3 tednih zadostuje 2-3x tedensko; 1 kapljica na vsako uho

Izogibajte se očesnemu kontaktu! Po kopanju živali je potrebno ponoviti nanos. Primerno za pse od 6. meseca starosti dalje. Kapljico si kanite na kazalec in jo med kazalcem in palcem razmažite in nato nanestite na notranjo stran ušesnega uhlja. 

Pri hudih okužbah se lahko dodatno po 1 kapljico vmasira pod pazduho, vrat in rep. Izven glavne sezone delovanja parazitov je dovolj, če nanašamo 1x v razmaku 2 do 3 tednov. Da se žival ne bi okužila z bolhami, priporočamo uporabo skozi celo leto.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
POMEMBNO
Canis Extra kapljice so sestavljene iz različnih olj, ki s svojim vonjem odganjajo zunanje zajedavce hkrati pa preprečujejo ter odvačajo zajedavce, da bi se prehranjevali s pasjo krvjo. Ker gre za naraven izdelek, lahko pričakujemo željeno učinkovitost samo ob pravilni, dosledni in redni uporabi. Canis Extra kapljice je potrebno nanašati na notranjo stran ušesa (ne v ušesni kanal), prve tri tedne uporabe, vsak dan nato pa zadostuje nanos 2-3x na teden. 
Mnenja (91)