Potrebujete pomoč?041 601 417
 •  
  Brezplačna dostava nad 39 eur
 •  
  Varen nakup in hitra dostava
 •  
  Z vami že od leta 2011
 •  
  Pomoč in svetovanje

Canis Plus naravna zaščita proti klopom in bolham za psa 10ml

 • Proizvajalec:Naturavetal
 • Šifra: 5001
 • Razpoložljivost: Na zalogi
 • 17,95€

 • Brez DDV: 14,71€
-+

Canis Plus kapljice - naravna zaščita proti klopom in bolham za psa

 

Naravno sredstvo proti bolham in klopom, ki je učinkovito in okolju prijazno

Canis Plus kapljice so naravno sredstvo proti klopom in bolham za pse in so naravna zaščita pri odpravljanju in preprečevanju bolh in klopov pri psih. Vsako leto znova nadležni škodljivci napadajo naše hišne ljubljenčke, od klopov, bolh in celo do nekaterih vrst komarjev, ki lahko prenašajo viruse in bakterije, ki lahko povzročijo hude bolezni psov. Ob redni uporabi Canis Plus kapljice učinkovito odpravimo pasje bolhe in klope pri psih.

Za več kot 90% težav s kožo pri kosmatincih so krive bolhe, ki so vmesni gostitelj pasje trakulje, ki je nevarna tudi za ljudi. Da bi dosegli največjo možno zaščito pred zunanji zajedavci, je priporočena uporaba Canis Plus kapljic v kombinaciji z drugimi naravnimi izdelki, kot je Canis Plus razprišlo proti pasjim bolham in pršicam in Canis Plus šampon za pse.

 

POMEMBNO: če je žival že okužena z bolhami, pršicami in ušmi je potrebno opraviti dezinfekcijo z direktnim razpršilom na pasji dlaki (Canis Plus razpršilo proti pasjim bolham in pršicam). Žival je potrebno skopati z naravnim šamponom ali blagim milom iz kokosovega olja. Ko šampon ali milo nanesemo na dlako živali, pustimo delovati vsaj 5 min, tako da se bolhe zadušijo.

 

Tako kot pri ljudeh so klopi tudi za pse zelo nevarni, saj povzročajo hude klopne bolezni, katerih zdravljenje je dolgotrajno in težko, pustijo pa lahko tudi veliko negativnih trajnih posledic. Morebitne okužbe preprečimo tudi tako, da psa po vsakem sprehodu temeljito pregledamo in klope odstranimo. Vsi preparati pred škodljivci delujejo od živali do živali različno. Učinek naravnih preparatov je odvisen od skrbne in dosledne uporabe. Naravni preparati v živalih ne puščajo toksičnih ostankov, niti v stanovanju ali na ljudeh.

 

Canis Plus kapljice sestava - zaščita proti klopom za psa

JOJOBINO OLJEJojobino olje je popolnoma brez vonja in lahko deluje pomirjujoče in protivnetno. Uporablja se ga za naravno nego kože, vsebuje veliko vitaminov in ima visoko hranilno vrednost ter naraven zaščiten faktor. Jojobino olje se uporablja za vlaženje kože in za zdravo, sijočo ter močno dlako.
NEEM OLJENeem olje zagotavlja odlično zaščito pred ugrizi in piki insektov. Lahko deluje antiseptično in je učinkovito proti srbenju - proti praskanju psa. Njegove naravne sestavine ne ščitijo le pred komarji, bolhami, klopi, muhami in pršicami, ampak so tudi zelo hranilne. Neem olje ima pomembno vlogo pri vlaženju suhe in občutljive kože. Deluje lahko tudi proti glivicam, lahko ima protibakterijsko in protivirusno delovanje, zato se lahko uporablja tudi pri vnetju ušes pri psu in ušesnih pršicah. Neem olje je osnova za zaščito pred paraziti (bolhe pri psih, klopi pri psih, pršice) in se izkaže za odlično v kombinaciji z sivkinim in kokosovim oljem.
SIVKINO OLJESivkino olje lahko blagodejno deluje na vneto kožo in srbečico (npr:. praskanje psa). Ena od številnih pozitivnih lastnosti sivkinega olja je antiparazitsko delovanje (odganja mrčes, klope pri psih in pasje bolhe). Sivkino olje je tudi v pomoč pri odpravi prhljaja pri psu.
OLJE ČAJEVCAOlje čajevca lahko ima protimikrobno delovanje, deluje proti nekaterim bakterijam, virusom in glivičnim organizmom. Olje čajevca neguje masno kožo in je učinkovito pri odpravljanju prhljaja pri psu ter poskrbi za pH ravnovesje kože.

 

Ker so okužbe z bolhami in klopi številne in lahko prizadanejo vsakega psa, najdeš več informacij v naslednjih dveh prispevkih: Klopi pri psih, kjer boste našli vse informacije o teh nevarnih členonožcih in bolhe pri psu, kjer so zbrane številne informacije kako se jih učinkovito in hitro znebiti.

Kako uporabljati Canis Plus kapljice, ki delujejo proti klopom za psa?

Canis Plus kapljice se nanašajo na notranjo stran uhlja psa. Poiščemo mesto, ki ni poraščeno in tja nanesemo eno kapljico. Pazimo, da kapljice ne zlijemo v ušesni kanal. S prsti kapljico vmasiramo na naporaščen del. Po eno kapljico nanašamo na vsako uho, torej porabimo dve kapljici na dan. Prve tri tedne nanašamo dve kapljici na dan (na vsako uho eno kapljico), po treh tednih pa zaščito vzdržujemo tako, da nanašamo izdelek še samo 2 – 3x na teden. Za pse večje velikosti se priporoča nanašanje 3x na teden, za manjše pse pa običajno zadostuje nanašanje 2x na teden.

Ali se lahko kapljice nanašajo še kam drugam, ali izključno na notranjo stran ušesa?

Najvišja stopnja zaščite pred klopi in bolhami se doseže z aplikacijo kapljic na notranjo stran ušesa. V sezoni, ko so klopi in bolhe na višku (poletje) pa lahko še dodatno nanesete kapljice pod pazduhe in pod rep.

Kako dolgo uporabljati kapljice?

Priporočamo, da začnete kapljice uporabljati v začetku marca, saj kapljice potrebujejo 3 tedne, da se zaščita vzpostavi. Kapljice ne učinkujejo že ob prven nanosu, temveč še le po treh tednih redne uporabe lahko govorimo o maksimalni zaščiti. Kapljice nanašamo vse do oktobra ali novembra, odvisno kako mrzla je zima.

Kako lahko dosežem boljšo zaščito proti klopom in bolham?

Canis Plus kapljice so osnovna in tudi najbolj učinkovita zaščita, ki je hkrati naravna in ne obremenjuje orzanizma psa, ljudi ali okolja. V sezoni klopov lahko delevanje kapljic podprete s Canis Plus razpršilom, ki ga uporabljate po potrebi, kadar se s psom odpravite na daljši sprehod, na sprehod v gozd ali na travnik z visoko travo. Pri okužbi z bolhami lahko razpršilo uporabljate za psa, da preprečite razvoj bolh in tudi za čiščenje prostora. S Canis Plus naravnim šamponom okopajte psa, saj šampon tvori gosto peno v kateri se odrasle bolhe zadušijo.

Ali imajo Canis Plus kapljice proti bolham in klopom za pse kakšne neželjene stranske učinke?

Ne. Kapljice so popolnoma naravne in ne vplivajo na živčni sistem psa tako kot kemijska zaščitna sredstva. Kapljice tudi niso agresivne do kože, tako da je nemogoča reakcija na mestu nanosa. Kapljice odganjajo klope s svojim vonjem in vplivajo na vonj krvi psa, tako da ta ni več privlačna za bolhe in klope, ki se s pasjo krvjo prehranjujejo. Kapljice iz štirih eteričnih olj so razvili veterinarji homeopati v Nemčiji, izdelek je na trgu po celotni Evropi že več kot 25 let, v Sloveniji pa že 11 let. Edina slabost kapljic je ta, da moramo biti pri nanašanju redni in dosledni, saj če pozabimi na nanos kapljic, ne moremo pričakovati ustrezne zaščite. Prav tako, določenim psom vonj kapljic ne bo všeč in jih zna motiti, vendar se na podlagi rednega nanosa prej kot slej navadijo na vonj in jih le-ta več ne moti.

Ali lahko Canis Plus kapljice nanašam tudi na mačko?

Ne, izdelek ni primeren za mačke, saj vsebuje olje čajevca, ki ga mačke ne prebavljajo, psom pa v manjših koncentracijah kot v Canis Plus kapljicah ne škoduje.

Ali se lahko moj otrok dotika psa, ko mu nanesem Canis Plus kapljice?

Lahko, saj so kapljice sestavljene le iz štirih različnih eteričnih olj, so brez kemikalij in ostalih sintetičnih dodatkov.

Ali lahko gre pes v vodo, ko mu nanesem kapljice proti klopom in bolham?

Takoj po nanosu kapljic, odsvetujemo odhod psa v vodo, saj se kapljice lahko z vodo sperejo. Če se pes poleti rad kopa, potem je smiselen nanos kapljic v poznih večernih urah, ko veste, da pes ne bo več v vodi ali v zgodnjih jutranjuh urah, še preden se gre pes kopat. Kapljice nanesite vsaj 2-3 ure preden gre pes v vodo.

Kako dolgo zdržijo ene 10 ml Canis Plus kapljice proti klopom in bolham?

Prve tri tedne morate kapljice nanašat vsak dan, nato pa 2-3x na teden. Prvo 10 ml pakiranje imate tako nekje za 3-4 mesece za enega psa, vsako naslednje pakiranje pa vam zdrži kak mesec dlje. V povprečju lastniki psov porabijo dve 10 ml steklenički na eno sezono (od marca do novembra).

SESTAVINE:

jojobino olje, olje čajevca iz kontrolirane biološke pridelave ali divje rasti, neem olje, olje sivke.

UPORABA:

 • Ob prvi uporabi: 3 tedne vsak dan po 1 kapljico vmasiramo v obe ušesi na notranji strani (ne v ušesni kanal!)
 • Nadaljnja uporaba: nato zadostuje 2-3x tedensko 1 kapljica.

Izogibajte se očesnemu kontaktu! Po kopanju živali je potrebno ponoviti nanos. Primerno za pse od 6. meseca starosti dalje.

 

Primer hudih okužb z bolhami in klopi pri psih:

Pri hudih okužbah se lahko dodatno po 1 kapljico vmasira pod pazduho, vrat in rep. Izven glavne sezone delovanja parazitov je dovolj, če nanašamo 1x v razmaku 2 do 3 tednov. Da se žival ne bi okužila z bolhami, priporočamo uporabo skozi celo leto.

 

Canis Plus kapljice - delovanje:

Z masažo kapljic na notranjo stran ušes prodrejo aktivne sestavine Canis Plus kapljic proti bolham in klopom v krvni obtok živali. Za živali to nima škodljivih vplivov. Bolhe, ki se hranijo s krvjo gostitelja (psa), sestavin v teh kapljicah ne prenašajo in poginejo v roku cca. 4 - 6 ur. Klop ob ugrizu zaradi sestavin Canis Plus kapljic ne ostane več priterjen na živali. Zaradi aktivnih sestavin kapljic se mesto ugriza tudi razkuži, kar preprečuje okužbo z borelijo - borelioza pri psu. Mesto ugriza lahko dodatno razkužimo tudi sami.

Z dosledno uporabo Canis Plus kapljic proti klopom in bolham pri psih, bodo klopi in bolhe pred vašim psom bežali.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
POMEMBNO
Canis Extra kapljice so sestavljene iz različnih olj, ki s svojim vonjem odganjajo zunanje zajedavce hkrati pa preprečujejo ter odvačajo zajedavce, da bi se prehranjevali s pasjo krvjo. Ker gre za naraven izdelek, lahko pričakujemo željeno učinkovitost samo ob pravilni, dosledni in redni uporabi. Canis Extra kapljice je potrebno nanašati na notranjo stran ušesa (ne v ušesni kanal), prve tri tedne uporabe, vsak dan nato pa zadostuje nanos 2-3x na teden. 
Mnenja (59)